clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Informace

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Helena Rýlichová
  Fotoaparát IQP 530 pro S55 - zkušenosti s obsluhou
Vydáno dne:  09.09.2003
Zobrazeno celkem:  7987
Počet příspěvků v diskusi:  
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 65x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
informace



verze pro tisk  

Přídavný fotoaparát IQP 530 je celkem zajímavé příslušenství. O zkušenostech s ním, jeho obsluhou a o tom, jak vlastně fotí, se dočtete v následujícím článku-

První den: dojmy..<br>
Tak jsem si koupila fotoaparát k mé S55..první dojmy jsou smíšené, ale věřím, že se to zlepší. Hned první, co mi vadilo je dosti vachrlaté spojení fotoaparátu s telefonem. Když dáme do zdířky nabíječku nebo headset, tak tam prostě drží, ale fotoaparát tam nedrží, musím ho držet já;o(..takže se může stát (a mně už se to stalo), že při přenosu dat do telefonu se fotoaparát mírně pohne a je po fotce;o( ..Nejoptimálnější držení při fotografování je jako na obr.1



Ukládání fotek je trošku divoké, čímž myslím zbytečně komplikované. Cesta je dlouhá, ale myslím, že se mi už podařila vyzkoumat. Tedy, vyfoťte a fotka se vám zobrazí na telefonu, přímé uložení v možnostech není. Takže musíte vyjet z menu fotoaparátu (nebojte se, fotka nezmizi), najet do hlavního menu telefonu a do Card Explorer, pak do složky Pictures a Camera, fotka bude uložena jak v High quality tak i v Low quality. Je na vás, kde si ji otevřete, každopádně po otevření už se objeví uložit, což také udělejte..obrázek se uloží mezi ostatní Pictures ve vašem telefonu, můžete si ho libovolně pojmenovat a přesunout kam jen chcete..uff..;o/

Druhý den: je to lepší..<br>
Dnes nabíjím, protože mi nabíjení blesku totálně vybilo baterku, což jsem ale tak nějak očekávala, takže to až tak velké překvapení není. Jinak focení ani ukládání už mi problémy nedělá, jde o zvyk a naučit se ten telefon držet tak, aby se vám nestávalo, že se vám při přenosu rozpojí. Držení viz obr.2.



Po několika dnech: ale jo..

Tak fotoaparát už mám asi čtvrtý den a vyfotila jsem asi takových 30 fotek, což není moc, ale na poznání přístroje to stačí. Další poznatky jsou už víceméně pozitivní.

Přes Data Exchange Software si fotky stahuji do počítače, je to velmi jednoduché, prostě přetáhnete ikonku do nějakého vámi vytvořeného adresáře na fotky..já osobně si je prohlížím přes ACDSee a libovolně je tam i upravuji. Musím říct, že jsem čekala od tohoto fotoaparátu mnohem méně než jsem z něj nakonec dostala a to ho mám teprve pár dní.

Blesk:

Jistě všichni víte, že fotoaparát IQP 530 má jako jediný ve své třídě blesk, což je úplně bomba. V podmínkách, kdy fotoaparáty k telefonům nokia atd. už můžete jen strčit do kabele, můj teprve začíná ožívat.

Abyste mohli vůbec pomýšlet na focení s bleskem musíte mít pořadně nabitý telefon. Připojíte fotoaparát k telefonu a po spojení jen najdete v možnostech Použít blesk, dáte změnit, počkáte až se blesk nabije a pak už jen fotíte. Musíte ale fotit co nejdříve po nabití blesku jinak se vám blesk vybije a vy budete fotit bez něj. Při focení bleskem dávejte pozor, abyste u foceného objektu nebyli zase až moc blízko, jelikož potom je fotka až moc světlá. Samozřejmě pokud zase chcete fotit objekt dosti vzdálený, musíte počítat s tím, že blesk je účinný tak do těch tří metrů.

Kvalita fotek:

Pokud někdo čekáte fotky jak z digitálu za x tisíc, tak si tento fotoaparát nekupujte. Pokud však čekáte zábavu a fotky na cenu fotoaparátu dost slušný..NEVÁHEJTE.

Fotky mají většinou tak těch 40 až 50 kB, což je i na posílání mailem ideální a na posílání přes MMS taky. Na displeji samozřejmě fotky moc nevypadají, ale nenechte se splést, jak už jsem říkala, stačí si je prohlédnout v počítači. Ještě jeden typ: Musíte si uvědomit, že třeba S55 má jen 256 barev, a proto všechny barvy jako zelená, modrá, fialová, černá budou na telefonu prostě tmavé, takže ty fotky na displeji budete špatně vidět, ale pokud si zvětšíte kontrast, tak se displej zesvětlí a bude to mnohem lepší.

Na závěr pár fotek na ukázku:












 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor