clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Návody

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Pavel Valach
  Zprovoznění vestavěného prohlížeče v emulátoru
Vydáno dne:  22.07.2007
Zobrazeno celkem:  5221
Počet příspěvků v diskusi:  Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.8222   2 (hodnoceno 1x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.8222
 
návod



verze pro tisk  

Chcete brouzdat vestavěným prohlížečem v emulátoru, ale z „nějakého“ důvodu vám to nejde? To co vám chybí je WAP brána, která umožní telefonu přístup k WAPu. Jednu takovou si dneska představíme, i když jde jen o 30denní trial – Now.WAP.

Čo budeme potrebovať:

Nějaký emulátor (a příslušný Core Pack k němu)
Program Now.WAP
Stahnuť


Pro začátek si ale ujasníme dva pojmy, které jsou použity v tomto článku – starší modely Siemens a nové modely (BenQ) Siemens: staré jsou vyrobené před rokem 2005 + CF75 a CX75 z roku 2005. Ty nové jsou zbytek.

Nyní se můžeme vrhnout na instalaci WAP brány.
Instalace je velice jednoduchá, samé Next, Next, občas nějaké to I agree :D. Po instalaci se nová wapová brána poprvé spustí.


1) Pokud chcete jenom obyčejnou WAP/WSP bránu na portu 9201 (jen u starých modelů Siemensu) a nechcete WAP2, pak přeskočte přímo na krok 7.


2) Jinak přejděte na kartu HTTP.

3) Zde zaškrtněte políčko Enable HTTP (WAP2) Proxy – zapnete tím WAP2 bránu, kterou podporují i některé starší modely.


4) Pokud se vám chce, upravte port.


5) Další tři zaškrtávací políčka, kromě toho čtvrtého, by měla být zaškrtnuta. Jde o zapnutí komprese, kompilaci WML skriptů a zapnutí WTCP přípon. Nechte je být.


6) Nyní se posuneme zpět na první kartu s názvem Service.


7) Tady máte na výběr: buď se bude brána tiše spouštět při každém spuštění Windows - v tom případě zaškrtněte Run as a Service - nebo ji chcete jen na určitou dobu, případně do ukončení Windows - potom zmáčkněte tlačítko Start a když ji budete chtít vypnout, tak zmáčknete Stop. Na této kartě také můžete sledovat statistiky.

8) Bránu bychom měli nastavenou, teď se přesuneme do vámi vybraného emulátoru. (Pro vložení SIM karty ťukněte na F9. Někdy to ale nemusí být potřebné.)

9) Nastavení sítě:

  • Pro starší modely Siemens: Klepněte na emulátor (telefon) pravým tl. myši a zvolte Full service v menu Network Commands NEBO pokud máte aktivovaný Multi Document View, v pravé části nazvané MMI Commands najdete složku Network Commands. Rozbalte ji a najdete položku MM: Full Service. Poklepejte na ni.

  • Pro nové modely (BenQ) Siemens: Vše by už mělo být nastaveno, v případě, že emulátor pořád hledá síť, zmáčkněte pravé tl. myši na emulátoru, vyberte Tools -> Options a zde zaškrtněte políčko s názvem Switch automatically to Full Service. Vypněte a znovu zapněte emulátor.

10) Síť bychom měli, teď je na řadě nastavení WAPového prohlížeče.

  • Pro starší modely Siemens: v browseru vyberte Možnosti -> Nastavení -> Profily -> Možnosti -> Změnit.

Dejte profilu nějaké jméno, můžete mu dát i homepage.

Pokud jste nezapínali HTTP (WAP2) bránu, při výběru mezi WAP a HTTP zamáčkněte WAP, do políček IP adresy zadejte 127.0.0.1 (v podstatě localhost) a do políčka portu číslo 9201. Pokud jste ji však zapnuli, při výběru mezi WAP a HTTP přepněte na HTTP, IP opět nastavte na 127.0.0.1 a port nastavte podle portu v programu Now.WAP. Uložte a pak profil vyberte. (Pozn.: někde dokonce možnost výběru mezi WAP a HTTP chybí, pak musíte použít port 9201.)

  • Pro nové modely (BenQ) Siemens:

Vlezte do menu a tam jděte do Nastavení -> Výměna dat -> Online nastavení -> Možnosti -> Změnit. Vyberte kartu NAP, tam zmáčkněte Změnit, vyplňte jméno a APN – můžete si vymyslet jakoukoliv blbost. Zbytek nechte na pokoji a zvolte Možnosti -> Uložit.

Nyní jděte na kartu Proxy, tady taky zmáčkněte Změnit, ale vyplníte jiné údaje – vyplňte jméno profilu, uživ.jméno a heslo nechte prázdné. Proxy server 1 – Typ adresy – IP adresa – 127.0.0.1, port vyplňte podle nastaveného portu v programu Now.WAP. Spojení (-sezn.) -> Možnosti -> Vybrat spojení -> vyberte jméno NAPu, který jste před chvílí nastavili -> středové tl. -> Proxy server 2 – IP adresa 127.0.0.1, port stejný jako minule, ->Možnosti -> Uložit. Pozor – to ještě není vše.

Další karta bude Aplikace – zde vyberte WAP prohlížeč -> Možnosti -> Změnit -> nastavte jakékoliv jméno a jakoukoliv domovskou stránku -> Spojení (-sezn.) -> Možnosti -> Vybrat proxy -> vyberte nastavenou proxy -> Možnosti -> Vybrat spojení -> vyberte nastavený NAP -> střed.tl. -> Možnosti -> Uložit.

Uffff.... a máme to za sebou. Vraťte se stiskem červeného tlačítka do pohotovostního režimu.


To je vše, nyní by měl WAP fungovat. Pro starší modely ještě připomenu, že musíte při každém spuštění emulátoru nastavit síť, viz bod č. 9.

Pokud vám můj postup nebude fungovat napoprvé, zkuste to ještě jednou.
Některé stránky bohužel s tímto řešením nefungují - např. takové Mojelogo.

Časté dotazy

Při pokusu o připojení na WAP se mi ukáže zpráva, že síť není dostupná.
Musíte nastavit emulátor, přesněji řečeno jeho síť, viz bod č. 9.
Emulátor se prý spojuje, ale nikdy se nespojí.
Projděte si návod celý od začátku, jestli jste neudělali nějakou chybu.

Rád odpovím na případné dotazy










  Diskuse k tématu
19.07.07 15:48  Re: Zprovoznění vestavěného prohlížeče...   Pavel333424 Zobrazit příspěvek
22.07.07 19:51  Re: Zprovoznění vestavěného prohlížeče...   =O proboha... naco nejaky wapbrany, atd?? dyt treba Opera zadnou branu taky nepotrebuje, a jde ta...N3o21 Zobrazit příspěvek
22.07.07 20:15  Re: Zprovoznění vestavěného prohlížeče...   Tady nejde o Operu, ale o vestaveny prohlizecMoucha Zobrazit příspěvek
22.07.07 20:38  Re: Zprovoznění vestavěného prohlížeče...   no, prave... proc na wap pouzivat tak slozity reseni...N3o21 Zobrazit příspěvek
22.07.07 21:54  Re: Zprovoznění vestavěného prohlížeče...   proc? Na testing... opera ti emuluje pouze maly display, a to taky uplne tak neplati, protoze tre...Whitek Zobrazit příspěvek


Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor