clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Nastavení GPRS, WAP, MMS

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Nastavení GPRS, WAP, MMS
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nepe1
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Jun 11, 2005 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

tiez mi to stale vytacalo GPRS pripojenie cez klasicky modem, aj ked bol nastaveny mobil cez IR ako aktualny modem. Vytiahol som na skusku klasicky modem a potom mi to uz islo cez mobil.... snad je to uz vyriesene
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Eso Rimmer
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 13, 2005 8:53 am    Post subject: Reply with quote

Takže mám M65, Eurotel GO a chtěl bych rozchodit Jimm (icq). Zkoušel jsem si nechat poslat od siemensu to nastavení gprs. S tím funguje wap, ale Jimm ani Download assistant nejedou. Jimm hlásí chybu "Nemám odpověď od serveru (118)". V čem je teda problém? Pro Jimma potřebuju jiný profil, jako třeba ten GSM/CSD, nebo co? Brick wall
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

17095.68 SMM
PostPosted: Mon Jun 13, 2005 9:07 am    Post subject: Reply with quote

Eso Rimmer wrote:
Takže mám M65, Eurotel GO a chtěl bych rozchodit Jimm (icq). Zkoušel jsem si nechat poslat od siemensu to nastavení gprs. S tím funguje wap, ale Jimm ani Download assistant nejedou. Jimm hlásí chybu "Nemám odpověď od serveru (118)". V čem je teda problém? Pro Jimma potřebuju jiný profil, jako třeba ten GSM/CSD, nebo co? Brick wall

Pro jimm musí být v datovém profilu místo WAP napsáno INTERNET!!
pak Ti jimm pojede,ale nepude Ti wap.Takže buď si vytvoříš dva profili a nebo to v tom jednom budeš přepisovat dle potřeby wink

View user's profile Send private message
Eso Rimmer
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 13, 2005 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

jamaica wrote:
pak Ti jimm pojede,ale nepude Ti wap.Takže buď si vytvoříš dva profili a nebo to v tom jednom budeš přepisovat dle potřeby wink

Tomu nerozumím. To jako mám přejmenovat název toho profilu na "internet" nebo změnit APN na "internet"? V nastavení profilu je jenom APN: gowap Uživatel: eurotel a Heslo: wap Co by tam teda správně mělo být? Když jsem změnil APN z "gowap" na "internet", tak jim prozměnu píše chybu spojení gprs. Mohl bys mi prosímtě napsat, co by teda mělo být správně napsané v nastavení profilu pod položkami APN, Uživatel a Heslo, když mám eurotel go?

EDIT:
Tak už jsem na to přišel! Stačilo to nastavit jako profil pro e-mail.
Teď mám ještě otázku, jaká je cena za paket a velikost paketu u Eurotel Go?

Last edited by Eso Rimmer on Mon Jun 13, 2005 1:43 pm; edited 1 time in total
Back to top
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Mon Jun 13, 2005 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

Eso Rimmer wrote:
jamaica wrote:

Tomu nerozumím. To jako mám přejmenovat název toho profilu na "internet" nebo změnit APN na "internet"? V nastavení profilu je jenom APN: gowap Uživatel: eurotel a Heslo: wap Co by tam teda správně mělo být? Když jsem změnil APN z "gowap" na "internet", tak jim prozměnu píše chybu spojení gprs. Mohl bys mi prosímtě napsat, co by teda mělo být správně napsané v nastavení profilu pod položkami APN, Uživatel a Heslo, když mám eurotel go?

U GO je APN gointernet. Ostatní nemusíš vyplňovat.

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
cooler5
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3061.00 SMM
PostPosted: Wed Jun 22, 2005 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

Ja mám problém rozchodiť MMS na kamošovej M55, pri odosielaní správy napíše vyskytla sa chyba, má Orange a všetko nastavené podľa tohto návodu, v čom môže byť Bug?
Back to top
feErda.cz
věrný diskusník
věrný diskusník

Phone: 736604010
96.96 SMM
PostPosted: Tue Sep 27, 2005 11:46 am    Post subject: Reply with quote

cooler5 wrote:
Ja mám problém rozchodiť MMS na kamošovej M55, pri odosielaní správy napíše vyskytla sa chyba, má Orange a všetko nastavené podľa tohto návodu, v čom môže byť Bug?

já mám zas problém přijímat mms:( poslal sem si konfiguracni sms, i podle toho navodu jsem vsechno udelal v http profilech nastavil spravny profil a gprs zapl (mam aktivovane u operatora a i aktiv. mms sluzby). proste tak pulroku mi to jelo a nevim s niceho nic pak ne:) proste uz se to prijima ta mms a o chvili to napise chyba sítě. tak nevím jestli mam volat operatorovi, ale pochybuji jestli by to rozchodil

240967817, [email protected], http://feerda.borec.cz
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
simp
moderátor
moderátor

Phone: S65
11968.90 SMM
PostPosted: Thu Sep 29, 2005 3:04 pm    Post subject: CX70, http profil a GO karta Reply with quote

Mám GO SIM kartu. Na konfigurátoru Siemens jsem si poslal všechna nastavení - e-mail, MMS, WAP a hlavně HTTP profil. Ať dělám, co dělám, internet na mobilu (HTTP profil pro java aplikace jako JIMM, OperaMini, různé e-mailové klienty, on-line slovníky, Oskárek...), ale ať dělám, co dělám, prostě to nerozchodím. Nic, co je spojeno s HTTP profilem nefunguje. Jsem si na 110 % jist, že jsem vše nastavil správně, ke všemu jsem aktivoval správný profil, jak bylo na Konfigurátoru napsáno... Ani MMS nelze přijmout, přijde jenom textovka, že si ji mohu prohlédnout na internetu. Aktivované všechny tyto služby mám... Netuším, v čem by mohl být problém. WAP funguje OK. NAPROSTO STEJNÝ problém jsem měl se svojí M50 a stejnou SIM. Nastavení na 100 % OK, zkusil jsem vše, ale vše spojené s HTTP profilem (stahování aplikací, java e-mailový klient...). Nic nefungovalo. [Vždy to psalo "Chyba spojení GPRS"(u obou telefonů)]
Teď už mi to ale vadí. Má cenu jet s tím do eurotelácké prodejny??? Siemens CX70 vlastně ani nemají v nabídce a co by s tím zmohli víc než já? Tentokrát jsem si totiž naprosto jistý, že jsem neudělal chybu.
No, zkusím to nastavit pro Oskara a někdy si od někoho půjčit SIM. (mimochodem, jak je to s tou přenositelností čísel? Kdy to bude fungovat a kolik za to?) Jestli to pojede, tak už se k Eurotelu vracet nehodlám.
(vím sice, že je to jen ojedinělý problém, ale já už toho mám dost.)

simp
moderátor
moderátor

11968.90 SMM
PostPosted: Sat Oct 01, 2005 9:21 pm    Post subject: CX70, http profil a GO karta Reply with quote

Kromě toho na Konfigurátoru v některých případech nevím, co mám nastavit jako poskytovatele služeb. (Vyzkoušel jsem všechny možnosti), ale pro upřesnění: Poskytovatel služeb u wapu? Na výběr je: eurotel wap gprs (to asi ne), go wap gprs, Eurotel GO WAP. A co mám nastavit u JAVA/INTERNET? Zkusil vjsem všechno, ale nic nefunguje. I kdybych se rozkrájel. Ale stejně, co tam patří správně?
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Sun Oct 02, 2005 10:24 am    Post subject: Reply with quote

2 simp:
Http profil nastav takhle:

Code:
MENU - Nastavení - Výměna dat - Datové služby - <Prázdné 5> (nebo jiný název) - Přejmenovat - Např. APN INTERNET - Uložit - Možnosti - Změnit - Ano - GPRS-Data - Zap. - Změnit
APN: gointernet
Uživatel: nevyplňovat
Heslo: nevyplňovat
DNS 1 (opt.): nevyplňovat
DNS 2 (opt.): nevyplňovat
Uložit. ZPĚT do Výměna dat - HTTP Profil - Vybrat - Provozovatel - Změnit - APN INTERNET
Doba do přerušení: 300
Proxy deaktivovaný: Ano
OK

Pak ti opera atd musí jet.
Pokud ti přijde místo MMS jenom sms, že si ji máš vyzvednout na netu, tak bych zkontroloval, jestli máš fakt MMS aktivovaný.

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
simp
moderátor
moderátor

11968.90 SMM
PostPosted: Sun Oct 02, 2005 11:27 am    Post subject: CX70 http profil a GO Reply with quote

Musí, ale nejede. Nastavil jsem to přesně takhle a když se jakýkoli program, třeba Oskárek nebo ta opera, to už je jedno, zeptá, jestli povolit přístup na internet, samozřejmě souhlasím, on několik vteřin "spojuje" a pak jenom vyskočí okýnko "Chyba spojení GPRS". Mám to nastaveno opravdu správně. Ale prostě to nejede. A úplně tu samou hlášku to psalo u mé staré M50 se stejnou SIM.
MMS u operátora aktiv. mám. Ale přenos dat pro MMS používá myslím taky http profil, tak to bude asi souviset. Nevím. Ale díky za snahu. Co teda s tím? Jelikož je to už druhý mobil se stejným problémem, vidím to asi na tu SIM a operátora, než na chybu telefonu. No, až se mi podaří půjčit si nějakou jinou SIM, tak to zkusím pro jiného operátora a uvidíme. Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question

busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Sun Oct 02, 2005 11:46 am    Post subject: Re: CX70 http profil a GO Reply with quote

A wap přes gprs (ne přes csd) ti normálně jede?? Pro MMS se používá samostatný profil s APN pro MMS. No zkusil bych znova deaktivovat/aktivovat gprs, mms...

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
simp
moderátor
moderátor

11968.90 SMM
PostPosted: Sun Oct 02, 2005 12:01 pm    Post subject: Reply with quote

Ano, wap přes GPRS jede. U M50 mi wap přes GPRS taky fungoval. Ale HTTP/JAVA profil nikdy. Takže mám u operátora zkusit deaktivovat a znovu aktivovat tyhle služby? No, zkusím to.
novice
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 02, 2005 3:02 pm    Post subject: GPRS Reply with quote

Je potrebné rozlíšiť pojem GPRS a "internet"
GPRS je spôsob akým sa vytvorí spojenie. Čo sa prenáša je vec úplne iná. môžu to byť MMS, prístup na WAP alebo prístup na internet.
MMS, WAP a "internet" je služba ktorú si musíš aktivovať a zaplatiť.
WAP aj MMS sú váčšinou súčasťou štandardného balíku, netreba ich aktivovať zvlášť, len ak ich nechceš musíš o to požiadať, a môžu ísť cez GPRS ak máš správne nastavený fon. No nepripojíš sa do internetu ak si si neaktivoval a nezaplatil dátové služby - internetový prístup.

Last edited by novice on Sun Oct 02, 2005 4:23 pm; edited 1 time in total
Back to top
simp
moderátor
moderátor

11968.90 SMM
PostPosted: Sun Oct 02, 2005 3:41 pm    Post subject: Reply with quote

Nezdá se mi, že bychom tu pletli pojmy. Všechno, o čem tu mluvím, provádím přes GPRS. Na MMS kašlu, wap mi přes GPRS normálně funguje, ale internet (přes http/java profil) nejde. (když chci odeslat SMS přes Oskárek, používat Operu, Jimm... Vždycky jen hláška "Chyba spojení GPRS")
Nevím, jak je to možné, nastaveno to mám dobře, ale prostě to nefunguje.

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 3 of 10

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum