clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - GPS Software pre SXG75 (internal)

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

GPS Software pre SXG75 (internal)
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 54, 55, 56  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> BREW -> Siemens SXG75
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Co cakate od GPS v SXG75?
Hlasovu a vizualnu navigaciu do auta
35%
 35%  [ 25 ]
Vizualnu navigaciu (obrazkovu)
32%
 32%  [ 23 ]
Detaily polohy a rychlosti
16%
 16%  [ 12 ]
Roznu "free time" funkcionalitu
15%
 15%  [ 11 ]
Celkem hlasů : 71

Autor Zpráva
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Telefon: HTC Artemis
2081.72 SMM
PříspěvekZaslal: út březen 14, 2006 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska jsem jí měl puštwnou docela dlouho, skoro jsem vybil baterku a gpska/aplikace ukazuje rychle a celkem přesně. Kdybych měl ještě správně naštelovanou mapu, bylo by to optimální. Ale jelikož nemám přesně zadaný gridy těch rohů, chodí mi všechny polohy o kousek na sever a o větší kousek na západ. A když dávám svojí polohu, stejně musím v UTM. Ale aspoň si ověřuju polohu, protože jsem místo klasik mapy nahrál jako podkald tu leteckou z betamap. A fachá to.

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mio
čestný člen
čestný člen

10930.24 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 15, 2006 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sice nemam SXG75, ale nadchnul me tenhle vyvoj.
Mel bych par napadu:

1.) Dat moznost offsetu k zobrazovanemu bodu na mape oproti skutecnym souradnicim, opravi se tim chyby v kalibraci (pokud jde jen o posun)

2.) na beta.mapy.cz se da zobrazit podle zadane GPS pozice letecky snimek nejblizsiho okoli. Pri nacteni jsou znamy souradnice stredu, velikost a orientace obrazku, takze ostatni udaje se daji snadno dopocitat.

Myslis ze by byl problem udelat online nacitani mapy od nich?

Samozrejme s tim ze by se nacteny obrazek pouzival dokud na nem si a pak by se teprve nacetl novy, ale vyhodou by bylo ze jednou nacteny by zustal ulozeny v telefonu, takze by se po case nasosali vsechny potrebne bajecne zkalibrovane mapy.

Co se tyce nacitani, nacitali by se vzdy vedlejsi presne navazujici obdelniky podle jednoducheho offsetoveho gridu, aby se usetrilo misto, dobra struktura adresaru by se pouzila misto databaze pro snadne dohledani nasledujiciho potrebneho obrazku, kdyby ten soubor neexistoval, stahnul by se.

Co se tyka presnosti, jejich uvedene GPS souřadnice jsou s max chybou 2m, coz kdyz se secte s max chybou SXG75 by davalo dobry vysledky.

Co vy na to? Jinak komu by se nelibili letecke snimky, samozrejme se da jednoduse prepnout do klasickyvh map.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
mho
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 15, 2006 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

miosmobile napsal:
Sice nemam SXG75, ale nadchnul me tenhle vyvoj.
Mel bych par napadu:

1.) Dat moznost offsetu k zobrazovanemu bodu na mape oproti skutecnym souradnicim, opravi se tim chyby v kalibraci (pokud jde jen o posun)

2.) na beta.mapy.cz se da zobrazit podle zadane GPS pozice letecky snimek nejblizsiho okoli. Pri nacteni jsou znamy souradnice stredu, velikost a orientace obrazku, takze ostatni udaje se daji snadno dopocitat.

Myslis ze by byl problem udelat online nacitani mapy od nich?

Samozrejme s tim ze by se nacteny obrazek pouzival dokud na nem si a pak by se teprve nacetl novy, ale vyhodou by bylo ze jednou nacteny by zustal ulozeny v telefonu, takze by se po case nasosali vsechny potrebne bajecne zkalibrovane mapy.

Co se tyce nacitani, nacitali by se vzdy vedlejsi presne navazujici obdelniky podle jednoducheho offsetoveho gridu, aby se usetrilo misto, dobra struktura adresaru by se pouzila misto databaze pro snadne dohledani nasledujiciho potrebneho obrazku, kdyby ten soubor neexistoval, stahnul by se.

Co se tyka presnosti, jejich uvedene GPS souřadnice jsou s max chybou 2m, coz kdyz se secte s max chybou SXG75 by davalo dobry vysledky.

Co vy na to? Jinak komu by se nelibili letecke snimky, samozrejme se da jednoduse prepnout do klasickyvh map.

Offset je dobrej napad a nic to nestoji ;-). Pridam do XML konfiguraku.

stahovani z beta.mapy.cz planuju. Jeste jsem se ale k tomu nedostal. Kdybyste nekdo chtel pomoct, tak bych uvital vypsani requestu, ktere se tam daji posilat a parametru. Jen jsem se na to tak zbezne koukal a vidim, ze jednotlive dlazdice se tahaji jako http://mapserver.mapy.cz/base/10_7e00000_8200000 . 10 je zoom level a ty dve cisla je latitude a longitude. Kdyz se base/ prehodi za ophoto/ tak se stahne fotomapa pro stejne souradnice. Ale nevim jak je to zakodovany a nevim zda to jsou rouradnice stredu nebo rohu atd. Kdybyste tohle nekdo vyspekuloval, tak to docela bodne.

A docela zajimavy mapovy podklady jsou http://geoportal.cenia.cz/mapmaker/cenia/portal/. Sice ten web je desnej, ale dat se z toho vytezit hodne.
Mio
čestný člen
čestný člen

10930.24 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 15, 2006 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souradnice z oznaceni obrazku je primo v zobrazovacim JAVA skriptu, staci se mrknout na zdrojovy kod stranky. Requesty jsou tam samozrejme taky. Dokonce i krasny komentare co kde dela.

Taky me zaujal ten planovac cest, myslim ze by se dal pouzit.

Urcite jsou to souradnice stredu. I kdyz radsi to prepocitam.

UP:
jeste tohle je zajimavy z naseho pohledu:
"Služba Mapy.cz (www.mapy.cz), Vám umožňuje označit na mapě jákekoliv místo a připojit k němu
popisek. Na svou www stránku si pak můžete například k adrese firmy připojit odkaz či ikonku
s odkazem na takto označenou pozici. Tím budou návštěvníci Vašich stránek daleko lépe informováni
o tom, kde Vás najdou.
Tuto službu Vám nabízíme zdarma.</em>"

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
M@TLY
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 15, 2006 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Caute,
ten to projekt sa mi paci, mam komplet mapy TomToma Western+Easter Europe pre PocketPC, tak ak vam nejako pomozu, mozem ich niekde hodit.
mho
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 15, 2006 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

miosmobile napsal:
Souradnice z oznaceni obrazku je primo v zobrazovacim JAVA skriptu, staci se mrknout na zdrojovy kod stranky. Requesty jsou tam samozrejme taky. Dokonce i krasny komentare co kde dela.

Myslis tohle?
kód:

config.mapCenter.x = 135289962;
            config.mapCenter.y = 135163596;
            config.map.zoom = 5;

To jsem videl, ale stale mi z toho neni jasne:
1) Jak odvodim URL obrazku jednotlivych dlazdic
2) Jak prepocitat z WGS84 souradnic co mam z GPS
Letmo jsem se dival i do tech dvou nalinkovanych javascriptu, ale ty jsou fakt brutalni a blize jsem je nestudoval.
Az budu delat stahovani, tak rozhodne nebudu schopne interpretovat javascript :-), takze fakt musim vedet jak ze souradnic zjistit url dlazdice a sousednich dlazdic.
Mio
čestný člen
čestný člen

10930.24 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 15, 2006 3:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mho napsal:
miosmobile napsal:

Myslis tohle?
kód:

config.mapCenter.x = 135289962;
            config.mapCenter.y = 135163596;
            config.map.zoom = 5;

To jsem videl, ale stale mi z toho neni jasne:
1) Jak odvodim URL obrazku jednotlivych dlazdic
2) Jak prepocitat z WGS84 souradnic co mam z GPS
Letmo jsem se dival i do tech dvou nalinkovanych javascriptu, ale ty jsou fakt brutalni a blize jsem je nestudoval.
Az budu delat stahovani, tak rozhodne nebudu schopne interpretovat javascript :-), takze fakt musim vedet jak ze souradnic zjistit url dlazdice a sousednich dlazdic.

Ne, tohle to je v html, myslel jsem ten .js, abys ho nemusel hledat v tom bordelu sdilnul jsem ho tady: http://mio.unas.cz/mapa_21.js

mho
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 15, 2006 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drobna aktualizace

http://jiri.etnetera.cz/gpska/download.html 0.2.8
Zmeny:
- oprava zobrazeni rychlosti v navigaci
- formáty zobrazení souřadnic
- ukazatel směru k waypointu

Jsem uprimne receno zvedav jak bude fungovat ten ukazatel smeru. Vzhledem k omezenosti mobilni javy jsem byl prinucen to napsat fakt cely vcetne implementace funkce arcussinus. Mne se zda, ze to beha, ale dokud nebude mozne zadavat polohu bodu z GPSky primo, tak se to asi uplne presne nezjisti.
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Telefon: HTC Artemis
2081.72 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 15, 2006 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Otestoval bych ti to, ale nemám jak si zadat seznam waipointů.
Od rána do odpoledne běhám po lese a můžu testovat, ale bez waipointů waipointy ztuha prověřím. Sad
Musím počkat, až se povede zadávat je přímo z aplikace.

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB
PeteKa
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 15, 2006 11:14 pm    Předmět: Menu Odpovědět s citátem

GPSka 0.2.8:
Při testování jsem si už zvykl na rychlou volbu číslem v menu Možn. Pokud ale vyvolám volbu Možn. z položky Settings, je menu úplně zpřeházené než je zvykem.

Těším se na možnost zadávání Waypointů přímo z GPSky!
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: čt březen 16, 2006 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak když jsme u těch kosmetických úprav mám také dva návrhy: v menu v položce "About" by mohl být aktivní odkaz na wap kde je aplikace umístěna (aby šlo hned z tohoto umístění např. stáhnout aktualizaci, přečíst si novinky atd... - sice jsem si dal GPSku jako záložku do wapu, ale tady by to bylo rychlejší). A druhý návrh: pro větší univerzálnost udělat vícejazyčnou verzi a přidat tím pádem do menu přepínání jazyku. Udělat možnost, že by si aplikace brala popisky z nějakého lehce editovatelného souboru - není nutné, aby jsi těch pár slov překládal ty osobně, ale aby pokud bude někdo potřebovat třeba čínštinu, aby si jí tam dokázal bez větších problémů dodělat.
Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt březen 16, 2006 9:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Postřehy k GPSka 0.2.8
Souhlasím s Jirkab s tím linkem na web do about, to je good idea.
Dále s jakýmkoliv možných řešením na lokalizaci do češtiny, ..
Osobně bych měl GPSku raději v CZ než EN, stejně, jako mám v mob. lokalizovanou Navigaci od VDO.
Ne že by někdo těch pár EN slov asi neznal, ale CZ je CZ(i bez diakretena).
Také bych velmi ocenil možnost vlastní volby barvy pozadí a barvy textu, při jízdě večer je to docela nepříjemné, než si oči zvyknou mezi přechody z mobilu na cestu.
Teď mě tak napadá, co takhle udělat přepínání mezi nočním a denním režimem? Ale i tak bych chtěl mít vlastní barvy.
Toď mé nápady a postřehy. Díky MHO ! wink

ko999ko
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt březen 16, 2006 10:58 am    Předmět: GPSka odkazy na webu Odpovědět s citátem

Na stránkách GPSka je vadný odkaz na excel tabulku pro přepočet souřadnic a na příklady map.
Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt březen 16, 2006 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Další postřehy s GPSka 0.2.8
Dnes jsem šel pěšo Olmikem a koukal na GPSku a svoji mapu. V položce navigation se směrová růžice prapodivně chovala,
pravé úhly se měnily v nepravé a vznikaly strašné patvary, mnohdy třeba dokonce i N překrylo W atp...
Návrh, v GPS Info je dole ještě místo a jsem přesvědčen, že by se tam hodila kolonka "Time".
Prostě reálný čas, ať se nemusí přepínat do mobilu z aplikace..co Ty na to MHO? wink
CO se týče startování GPSky, resp. GPS modulu, rychlost max. do 2 minut pohoda. Normálně kolem 10-15 sec.
Jakoby si interní GPS čip v SXG konečně zapamatovalo, které satelity má sledovat a na které se má vyprdnout

PeteKa
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt březen 16, 2006 2:02 pm    Předmět: Trvalé zapnutí podsvitu Odpovědět s citátem

Čirou náhodou jsem našel způsob, jak trvale zapnout podsvit u aplikace (ne jenom u GPSky). Stačí stisknout tlačítko úkolu a vrátit se zpět do aplikace. Vypnout podsvit pak jde už jenom když se ukončí aplikace. Nevím, jestli to je někde zdokumentovaný, evidentně chyba FW. Mě se to ale pro testování GPSky v autě docela hodí. Smile
Omlouvám se, jestli jsem popsal něco notoricky známého...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> BREW -> Siemens SXG75 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 54, 55, 56  Další
Strana 10 z 56

Přejdi na: