clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - GPS Software pre SXG75 (internal)

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

GPS Software pre SXG75 (internal)
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 54, 55, 56  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> BREW -> Siemens SXG75
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Co cakate od GPS v SXG75?
Hlasovu a vizualnu navigaciu do auta
35%
 35%  [ 25 ]
Vizualnu navigaciu (obrazkovu)
32%
 32%  [ 23 ]
Detaily polohy a rychlosti
16%
 16%  [ 12 ]
Roznu "free time" funkcionalitu
15%
 15%  [ 11 ]
Celkem hlasů : 71

Autor Zpráva
krejcipetr
začátečník
začátečník

64.00 SMM
PříspěvekZaslal: po duben 03, 2006 11:54 pm    Předmět: Re: Konvertor OZI, TOMTOM -> GPSka Odpovědět s citátem

Alpha2 napsal:
krejcipetr napsal:
Napsal jsem si konvertor a rozrezavac velkych map na male.
Podivejte se na http://www.it-g.cz/sxg75/.

Rozdělení mapy je super. Díky. =D>
Zvládl jsem to po malém boji, ale jedno jsem ještě nevykoumal a to bod 3. Vytvořte kalibrační soubory.[ot2gps shocart_51 960 1280 0 2600 3781]
Mám to rozřezané, mam Oziho, ale nevím, jak vytvořit kalibrační soubory nejjednodušší cestou. Děkuji komukoliv za odpověď.

OZI je potreba pouze pokud neexistuje kalibracni soubor pro velkou mapu, nebo je mapa v OZ2.
Pokud neni kalibracni soubor, tak nahrat velkou mapu do OZIho a tam vytvorit kalibracni soubor. Pokud jsem mel mapu a nemel zadne souradnice k ni, tak jsem sel na mapy.seznam.cz nasel nejaky shodny bod a nechal si vypsat GPS souradnice a ty zadal do OZIho, nejcasteji jsem pouzival stredy mest.
Dale zkompilovat ot2gps.c, nebo je pripaven pro linux.
Potom se spusti na prikazove radce v adresari, kde je umisten kalibracni soubor:
ot2gps <jmeno kal. souboru bez pripony> <vyrez X> <vyrez Y> 0
ta 0 je prekryti mapm ja ji ted nepouzivam.

Pro kalibracni souboru z TOMTOMu je potreba pridat velikost velke mapy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 3:28 pm    Předmět: Re: Konvertor OZI, TOMTOM -> GPSka Odpovědět s citátem

krejcipetr napsal:

Ok, už to chápu, díky, teď jenom zkompilovat to céčko. Nevím ale jak a v čem. Prosím ještě o jeden help, či nemůžeš to zkompilované uložit na svůj web? Moc díky.

krejcipetr
začátečník
začátečník

64.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 4:00 pm    Předmět: Re: Konvertor OZI, TOMTOM -> GPSka Odpovědět s citátem

Alpha2 napsal:
krejcipetr napsal:

Ok, už to chápu, díky, teď jenom zkompilovat to céčko. Nevím ale jak a v čem. Prosím ještě o jeden help, či nemůžeš to zkompilované uložit na svůj web? Moc díky.

Pro linux uz tam je a windows nevedu, zkus to zkopilovat pod gnu gcc.
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 4:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zkompiloval sem to v Dev-C++, žádnej error to nehodilo, tak snad všechno vpoho:
http://bezy.wz.cz/ot2gps.exe

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
mho
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 05, 2006 1:27 pm    Předmět: info - beta mapy cz Odpovědět s citátem

tak jsem poradne protestoval v terenu dotahovani map a budu to zjevne muset jeste predelat.

Zjistil jsem, ze mapy.cz pouzivaji skutecne velmi nestandardni souradnicovy system. Zkuste si zabrousit nekam k portugalsku a sledujte co provede ukazatel severu. Ha! Neukazuje nahoru - coz narusuje muj puvodni predpoklad. Kurna.
FOXXX
VIP
VIP

Telefon: HTC HD
14880.90 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 05, 2006 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

testoval jsem tvou poslední verzi, ale asi jsem větší vůl, než jsem čekal. Ikdyž jsem zadal mapu on-line, tak mi telefon ukazoval pouze souřadnice a dráhu pohybu, ale místo mapy nápis pro tuto polohu není mapa dostupná (nebo tak nějak) nezaznamenal jsem ani snahu po spojení se serverem. V nastavení jsem povolil aplůikaci co se dalo a zbytek na dotaz.
kde jsem ještě mohl udělat chybu Question

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lakva
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 05, 2006 2:11 pm    Předmět: Re: info - beta mapy cz Odpovědět s citátem

mho napsal:
Zjistil jsem, ze mapy.cz pouzivaji skutecne velmi nestandardni souradnicovy system. Zkuste si zabrousit nekam k portugalsku a sledujte co provede ukazatel severu. Ha! Neukazuje nahoru - coz narusuje muj puvodni predpoklad. Kurna.

Mho, a co takhle zkusit nějaký z normálních WMS serverů? Tam je rozhraní standartní a fungujou slušně.
Seznam je třeba tady: http://www.skylab-mobilesystems.com/en/wms_serverlist.html
Zatím (než bude GPSka pro normální founy Very Happy ) používám v LocWieveru mapy z ESRI.com - tam mají celkem slušný mapy zdarma, stačí se zaregistrovat.

Nokia 5210>M75+SM(fw13+patche)=sqělej foun!!!

IrDA,BT,kabel,MSi FT-200,i-Tec BT GPS

------------

To nejlepší, co může člověk sám pro sebe udělat, je pomáhat ostatním.

-Já vím, že to zní divně. Ale zkuste si to!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
rastik
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 05, 2006 5:19 pm    Předmět: Re: info - beta mapy cz Odpovědět s citátem

mho napsal:
tak jsem poradne protestoval v terenu dotahovani map a budu to zjevne muset jeste predelat.

Ano, mapy.cz nemaju suradnicovu siet rovnobeznu so stranami obrazovky. Napriklad, uz na urovni Prahy je rozdiel medzi oboma koncami v sekundach. To ale nema ziadna bezna mapa na webe, aspon som taku nenasiel (pre CR). Musi sa tam robit prepocet.
rastik
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 05, 2006 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

feretti napsal:
black007 napsal:
našel jsem po přehrabávání německých fór jen odkaz na
http://www.nav4all.com/ ,je to do půlky roku zdarma a dokonce i česky,ale nemám kabel, nemůžu zatím vyzkoušet. Sad

stiahol som to. Neverim tomu, lebo to chce odosielat smsky... Dufam, ze na nejake audiotextove cislo... Ale vyzera to dobre, ale na SXG nerozozna GPS port... Asi to chce update... Pozna len BT alebo COM0.
Nechce, len si to nastavuje prijem SMS-iek. Jedna z funkcii je, ze dokaze navigovat na niekoho ineho, kto z tej istej aplikacie tie SMSky posiela.
feretti
badatel
badatel

265.50 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 05, 2006 10:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FOXXX napsal:
testoval jsem tvou poslední verzi, ale asi jsem větší vůl, než jsem čekal. Ikdyž jsem zadal mapu on-line, tak mi telefon ukazoval pouze souřadnice a dráhu pohybu, ale místo mapy nápis pro tuto polohu není mapa dostupná (nebo tak nějak) nezaznamenal jsem ani snahu po spojení se serverem. V nastavení jsem povolil aplůikaci co se dalo a zbytek na dotaz.
kde jsem ještě mohl udělat chybu Question

Skus to prepinat cislom 9 a zoomovat von cislom 6. Len opatrne, netreba do toho busit 99999:)

mho
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt duben 06, 2006 10:49 am    Předmět: Re: info - beta mapy cz Odpovědět s citátem

rastik napsal:

Ano, mapy.cz nemaju suradnicovu siet rovnobeznu so stranami obrazovky. Napriklad, uz na urovni Prahy je rozdiel medzi oboma koncami v sekundach. To ale nema ziadna bezna mapa na webe, aspon som taku nenasiel (pre CR). Musi sa tam robit prepocet.

To jo. Obecne se jedna o projekci koule na plochu, takze je to v lepsim pripade jakoby lichobeznik. Ale minimalne "prostredni" polednik se zpravidla snazi jit smerem na sever. To ale maly nedelaji.

Jinak ted bude asi mesi pauza ve vyvoji - mam telefon v servisu - sla do kytek baterka Crying or Very sad
rastik
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt duben 06, 2006 12:03 pm    Předmět: Re: info - beta mapy cz Odpovědět s citátem

mho napsal:
To jo. Obecne se jedna o projekci koule na plochu, takze je to v lepsim pripade jakoby lichobeznik. Ale minimalne "prostredni" polednik se zpravidla snazi jit smerem na sever. To ale maly nedelaji.

Ja mam dojem, ze prostredny ide rovno na sever. Ale konkretne ten prostredny je v tomto pripade niekde v CR, pretoze pouzivaju projekciu mapy pre nas. Takze napriklad to Portugalsko je uz dost mimo a podobne aj krajiny od nas na vychod (tie su ale opacnym smerom).
mho napsal:
Jinak ted bude asi mesi pauza ve vyvoji - mam telefon v servisu - sla do kytek baterka Crying or Very sad

Co takto skusit dat niekam k dispozicii zdrojaky? Alebo rovno niekam na SourceForge a urobit z toho open source? Mam dojem, ze to tu uz padlo.
mho
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt duben 06, 2006 2:59 pm    Předmět: Re: info - beta mapy cz Odpovědět s citátem

rastik napsal:

Co takto skusit dat niekam k dispozicii zdrojaky? Alebo rovno niekam na SourceForge a urobit z toho open source? Mam dojem, ze to tu uz padlo.

Bude na sourceforge probiha schvalovani noveho projektu. Aktualni stav:
kód:

Current status:
   Pending Review

Review comment:
   Greetings,

To approve your project, you need to select more trove entries for your project. Please go back, and select some more applicable trove categories for your project.

Thank you,

SourceForge.net Support

Takze kategorizuju jak divej
hoki
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 07, 2006 7:14 pm    Předmět: MobiTrack, mapy Odpovědět s citátem

Zdar,

jsem tu novej, tak jestli přicházím s křížkem po funuse, tak sorry:-)) Poměrně zajímavá aplikace je i MobiTrack http://www.mdres.com/mobitrack/index.html - momentálně mi to chodí na N6230 (čekám na SXG - snad příští týden:-)) s externí BT GPS a jdou do toho nahrávat vlastní mapy (JPG, PNG, GIF) s podobným (ale horším) přístupem (v JAD se definujou sobory a jejich souřadnice). Nicméně pro inspiraci to můžete zkusit (demo je ovšem dost ořezané).

Další bod - poměrně zajímavé "informace" (např. Infomapu 13:-)) lze najít na http://www.warforum.cz/ (je třeba se registrovat).

Poslední bod - mám koupený OziExplorer (Fakt!:-), takže si rád hraju s kalibrací map a dost často jezdím po jižních čechách. Když bude zájem, tak můžu něco zkalibrovat, nebo poslat nějaký wpt atp. Pokud někdo má zajímavý linky na výměnu, rád se obohatím:-). Kdyby někdo někam hodil www se zajímavýma odkazama, pošlu pár linků, který můžou začátečníkům pomoci. No a pokud někdo vykoumal systém stahování map z Cenie a jiných serverů, to by bylo žůžo. Pokud tu není machr co udělá skript na stahování, tak bych udělal generátor v Excelu (linky by mohli jít stahovat přes wget nebo nějakej downloader). Rád bych stáhnul jižní čechy (a pak je slepil a zkalibroval).

Sorry, že jsem se tak rozepsal. Držím palce ve vývoji a jak to budu mít na čem spustit, tak přispěju autorovi, aby se mu lépe "hrálo" (když to nedělá pro peníze).

Petr
jkonny
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: so duben 08, 2006 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj vespolek. Nechce se mi hledat, zda to tu někde není, ale tohle jste četli?

Eurotel Navigace: satelitní navigace v mobilním telefonu
7. 4. 2006, David Polesný
Eurotel nás mile překvapil novou službou Eurotel Navigace. Úplně nová služba vzešla ze spolupráce operátora se společností Wayfinder. O navigačních systémech pro mobilní telefony jste si už mohli na MobilManii přečíst několik recenzí. Eurotel za příznivý měsíční paušál nabízí kompletní navigační službu, stačí si dokoupit ke svému telefonu GPS modul. Navigace funguje jak na telefonech s Javou, tak se Symbianem, samozřejmostí jsou podrobné české mapy. Službu bude možné testovat od pondělí. Vše podstatné se dozvíte z textu tiskové zprávy.

Více na: http://www.mobilmania.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=112297
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> BREW -> Siemens SXG75 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 54, 55, 56  Další
Strana 22 z 56

Přejdi na: