Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
dave.6 začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: ne duben 16, 2006 4:10 pm Předmět: Jak upravit main.fs? |
|
|
Nastala tato situace. Mam vybrane ikonkdy do meho mobilu (m65) a nasel jsem ikonkdy podmenu. Musim nejako pridat do main.fs messages.fs a to fakt netusim jak. Vse mam vytvoreno jen jak mam udealt aby ten mobil ty ikonkdy videl... Konkretne se jedna o animovane ikonkdy Gant a ikonkdy male (simp) oboje je tady na siemensmanii. Poradi nekdo? Moc dik _________________ Nokia 3210 -> Nokia 3330 -> Nokia 3410 -> Siemes M65 --- Konecne jsem se vzpamatoval a zjistil co to je mobil  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
simp moderátor

Založen: 23. 07. 2005 Příspěvky: 1244 Telefon: S65 11968.90 SMM
|
Zaslal: ne duben 16, 2006 5:12 pm Předmět: |
|
|
Předpokládám, že si umíš odemknout skryté disky.
1. pokus:
Do složky Config/japp/Flexmenu nakopíruj všechny soubory z mého menu (malé ikonky od Simpa) a potom do té samé složky nakopíruj i to druhé menu. Pokud se budou názvy některých souborů shodovat (jako že ano - např. main.fs), přepiš je (původní se smažou a nahradí se novými).
Pokud by toto nevedlo ke zdárnému cíli a všechny ikonky by se nezobrazily, zkus...
2. pokus
Tady na SM si najdi program Menu creator for Siemens CX65 (nebo jenom mccx65) - je tu i s návodem. V něm si otevři soubor main.fs od těch velkých ikonek menu a k jednotlivým položkám v menu ručně přiřaď fs soubory z mého malého menu. Např. ke zprávám messages.fs, k seznamům volání calls.fs, k nastavení setup.fs atd...
Problém je ale i v tom, že to moje malé menu je trochu jiné. Neobsahuje položku extra, místo toho mám příslušenství, chybí serf/zábava...
V tomto programu si to ale můžeš upravit podle svého. A když se ti v menu objeví nějaké nesmyslné názvy (problém s diakritikou), otevři si příslušný *.properties soubr (např.messages.properties) třeba v PSpadu, přepiš položku na správný název a ulož v kódování UTF-8. Kdykoli upravíš nějaký můj *.fs soubor, podělá se diakritika a v příslušném *.properties souboru to musíš opravit.
Pokud ti jde jenom o to, přidat do těch velkých ikon můj soubor messages.fs - v tomto programu to není problém, ani nebude problém s diakritikou.
EDIT: přidán odkaz na návod - http://www.siemensmania.cz/content.php?id=277 _________________ M50 unlock java † → CX70 FW56 Elfpack 2.3 † → S65 FW58 Elfpack 2.3 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dave.6 začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: ne duben 16, 2006 10:27 pm Předmět: |
|
|
jj tak to prvni nepomohlo ale to druhe uz jo... uz mam male ikonkdy u vsech veci jen se mozna zmenily nazvy ale to zkusim opravit v tom proprietis... Moc dik... Ta M65 je cim dal tim vic podle mych predstav  _________________ Nokia 3210 -> Nokia 3330 -> Nokia 3410 -> Siemes M65 --- Konecne jsem se vzpamatoval a zjistil co to je mobil  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
simp moderátor

Založen: 23. 07. 2005 Příspěvky: 1244 Telefon: S65 11968.90 SMM
|
Zaslal: po duben 17, 2006 12:45 pm Předmět: |
|
|
Jo, jo, Siemensy se dají krásně upravit... To ještě nevíš, na čem pracuji teď. x65 ala SL45i - všechny ikonky a všechny obrázky dělám černobílé  _________________ M50 unlock java † → CX70 FW56 Elfpack 2.3 † → S65 FW58 Elfpack 2.3 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
van01 pisatel

661.00 SMM
|
Zaslal: po duben 17, 2006 3:49 pm Předmět: |
|
|
Jinak můžeš taky otevřít main.fs v poznámkovém bloku, tam najdeš kód a přepíšeš si ho podle svýho. Bude tam něco jako že první ikonka = obrázek.png, ty si místo obrázek.png napíšeš název obrázku, který se má zobrazit jako první ikonka.
simp napsal: | Jo, jo, Siemensy se dají krásně upravit... To ještě nevíš, na čem pracuji teď. x65 ala SL45i - všechny ikonky a všechny obrázky dělám černobílé  |
Nevím co přesně myslíš, myslím ale že jsem něco podobného měl. Nastaví se téma - žlutý pozadí, černý text, a k tomu se nastaví ikonky, které se pak zobrazí ne jako ikonkové menu, ale jako nápisy pod sebou, na displeji jsou jenom žlutá a černá barva, samozřejmě ne když si zobrazíš obrázek, video, hru apod. Možná to ještě někde najdu, dyžtak to sem hodím, vypadá to fakt zajímavě...  _________________ m65-> Fujitsu Siemens Loox 600 -> Dell Axim x51v + 2GB SD + 2200MAh + dvě 1100MAh
Nesháníte pomoc s webdesignem - flashem? Rád podpořím i nekomerční projekty
ivank.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
van01 pisatel

661.00 SMM
|
Zaslal: po duben 17, 2006 5:31 pm Předmět: |
|
|
Tak už jsem to našel. Objevil jsem to asi před půl rokem na nějakých ruských stránkách, ve finále to vypadá nějak takto:
Stánhout si to můžete odsud http://photoshop.unas.cz/oldstyle.zip
Po stažení si rozbalte archiv, souborem main.fs nahraďte váš původní main.fs v mobilu. Soubor oldstyle.scs zkopírujte do složky Skins na hlavním disku v mobilu. V souboru .scs jsou uložena pozadí, soubor .xml, ve kterém je zapsán princip pořádání ikonek, a soubor .col, ve kterém jsou zapsány informace o masce, CRC a další věci. Soubory .scs, .sdt a další si můžete otevřít a upravovat třeba ve winraru, ja nejraději používám WinAce. Až si nahrajete main.fs a oldstyle.scs do mobilu, pak už stačí jen aktivovat menu restartováním mobilu a nastavit masku oldstyle, kterou aktivujete najetím do Vlastních souborů/Masky/oldstyle.scs. _________________ m65-> Fujitsu Siemens Loox 600 -> Dell Axim x51v + 2GB SD + 2200MAh + dvě 1100MAh
ivank.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
van01 pisatel

661.00 SMM
|
Zaslal: po duben 17, 2006 6:08 pm Předmět: |
|
|
Teď jsem si všiml že mi to nechce zobrazit wallpaper na pozadí, takže jsem ho vytáhl ze souboru .scs, potom jsem ten soubor .scs spolu s pozadím zkompriomoval do ZIPu a nakonec jsem přepsal koncovku ze .zip na .sdt
Teď stačí si jen stáhnout téma (má 2,44 kB) a aktivovat si ho http://photoshop.unas.cz/old_style.sdt _________________ m65-> Fujitsu Siemens Loox 600 -> Dell Axim x51v + 2GB SD + 2200MAh + dvě 1100MAh
ivank.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|