clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - nejde mi spustit servisny rezim u cx65 viac sposobmi :-(

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

nejde mi spustit servisny rezim u cx65 viac sposobmi :-(

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Anton Hrusk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 12, 2006 2:33 pm    Předmět: nejde mi spustit servisny rezim u cx65 viac sposobmi :-( Odpovědět s citátem

Zdar !!!

Nedari sa mi zprovoznit service mode cez program PapuaUtils 0.6.7 CZ a ani popisovanou pomockou - aktivovanim service modu prostrednictvom programu Siemens EEPROM Tool 3.5 a naslednym odpojenim kabelu/zatvorenim programu EEPROM Tool 3.5/pripojenim kabelu/zapnutim programu PapuaUtils a dokoncenim prace

Pri pokuse o servisny rezim sa mi telefon ak je zapnuty dokonca poslusne vypne. Ale potom caka, zmacknem kratko CERVENE tlacitko, napise to do okna ze:

Zavedení "Servisního režimu"...
Stiskni tlaèítko!
Autostart...
Pøenos boot...
Zavedení "Servisního režimu" Ok
Èekání na zapnutí telefonu...
Není odpovìï na Ping!

...telefon sa mi vsak nezapne, zostava vypnuty, display sa nerozsvieti a nic na nom neni vidiet po stlaceni CERVENEHO tlacitka na mobile !!! Povodne tam bol FW ver.16 ale dal som tam FW ver.25 a problem sa stale opakuje. Kabel pouzivam vlastny, funguje napr. na PLUG-IN v totalcmd na presun JAVA aplikacie pre ziskanie kodov. Ale to je nepodstatne, kody som ziskal aj pri zapnutom PapuaUtils a pri SIM-emulacii, na zalozke KODY. Mam ich vsetky ! Ten servisny mod... boze... v program EEPROM Tool sa to tvari, ze ozaj servisny rezim nabehol (ale jedine takym sposobom ze mam telefon stale zapnuty a na display svieti "vlozte SIM", a iba tak mi to ukaze v statuse EEPROM Tool ze "service mode" co je blbost si myslim).

DIIIIIIIIK !!!

P.S.
potrebujem vlastne odblokovat mobil na SIM kartu (funkcia "iba jedna SIM") resp. odblokovat telefon vseobecne (sposobom ako ked sa odblokuje blokovanie na mobilneho operatora)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DavidT
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 12, 2006 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak zkus přehrát FW na 13.

S: C65>M75 >Sony Ericsson P1i

Firmware:13

Operátor: Vodafone

Kabel: DCA-510

Stav telefonu: OK

Karta: RS-MMC DV 1024 MB
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Anton Hrusk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 12, 2006 4:12 pm    Předmět: co? Odpovědět s citátem

odkial ho zozeniem ?! tu je iba ver. 16

mimochodom... pouzivam datovy kabel (t.j. bez napajania) teda neni to servisny kabel s napajani na pinoch ! je potrebny nutne servisny kabel ?! pre programy ako je PapuaUtils ?!!
Anton Hrusk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 12, 2006 5:07 pm    Předmět: eh Odpovědět s citátem

tak mi aspon poradte, ako na servisny mod !!!!!!!! nijak raz sa mi ten telefon nezobudi a darmo ze Papua vyhlasil ze "caka sa na zapnutie telefonu" ked display nic a nic a stale nepise nic a tma... a... uz ja neviem co s tym... z V_Klayom sa mi tiez 2x nechce srat, teda odblokovanie inou metodou skusat...
Palio
veterán
veterán

10861.00 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 12, 2006 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ano. je nutny servisny kabel a odporucam fw aspon 25
Anton Hrusk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 12, 2006 5:17 pm    Předmět: este raz Odpovědět s citátem

Palio napsal:
ano. je nutny servisny kabel a odporucam fw aspon 25

(1)
ok... a na 100% treba ten servisny kabel ?! z datovym to nepojde ?

(2)
a ak chcem odblokovat v cx65 funkciu "iba jedna SIM" tak nebolo by fakt lepsie riesenie cez V_Klay ?!! bez servisneho kabelu dajake riesenie neni ?
Palio
veterán
veterán

10861.00 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 12, 2006 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No pokial chces odblokovat tak to mas najjednoduchšie cez Papua Utils. A dátovy sa dá upraviť na servisný pokial to nieje DCA540
Anton Hrusk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 12, 2006 5:51 pm    Předmět: uz to FUNGUJE Odpovědět s citátem

dakujem vsetkym, nedoriesil som sice preco mi nesiel SERVICE MODE ale odblokoval som konecne mobil podla navodov na:

http://www.siemensmania.cz/content.php?id=732

- - - spravil som vsetko potrebne a potom som postupoval uz dalej od vety:

Kompletné odblokovanie za pomoci programov Freia a Siemens Eeprom Tool
Kliknite na karte Kódy na tlačítko freia.log a uložte LOG súbor. Ďalej môžete pokračovať podľa "tohoto" návodu body 3. a 4.

"tohoto" => http://www.siemensmania.cz/content.php?id=631

- - - zdoraznujem ze staci pouzit iba body 3 a 4 (bod 5 uz netreba)
Anton Hrusk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 12, 2006 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Palio napsal:
No pokial chces odblokovat tak to mas najjednoduchšie cez Papua Utils. A dátovy sa dá upraviť na servisný pokial to nieje DCA540

ono to je vlastna vyroba s max232-jkou, 3 zilkovy datovy kabel, viem ze sa da preprobit, pridat pomocne napajanie 3V-4.5V alebo kolko Voltov presne to bolo uz neviem, obycajne napajanie trebars cez CINCH konektor ako v tom navode, a cez CINCH v pripade potreby sa napoji nabijacka SIEMENSu, napajanie ozije v pripade pouzitia servisneho modu si myslim a preto mi vtedy pri pokuse ozivit ho zhasne mobil, miesto toho aby zhavil a svietil a neviem co este tak zhasne a nesvieti, nepise, nekomunikuje...

zrejme servisny rezim funguje mimo LiON baterky pritomnej pod krytom mobilu a preto potrebuje napajanie, netusim hm, divne to je fakt, ze SERVISNY KABEL = DATOVY KABEL + pomocne napajanie niekolko Voltov
peterbn
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2006 11:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

caute mam ten isty problem s papuasom caka na servisny mod ale ho nezapne a napise ze nie je odpoved na ping.
whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2006 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No možno ho aj zapne, len o tom nevieš. Nie každý mobil napíše Service mode (neviem prečo, ale je to tak). Hneď potom ako napíše Není odpověď na Ping, stlač Informace a uvidíš, čo to napíše
Palio
veterán
veterán

10861.00 SMM
PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2006 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne to kedysi nepísalo Service Mode kôli téme a farbách v nej nastavených.
Anton Hrusk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2006 11:15 am    Předmět: hhhmmm Odpovědět s citátem

whitewash napsal:
No možno ho aj zapne, len o tom nevieš. Nie každý mobil napíše Service mode (neviem prečo, ale je to tak). Hneď potom ako napíše Není odpověď na Ping, stlač Informace a uvidíš, čo to napíše

keby to nenapisalo ze "Neni odpoved na PING" tak pochopitelne to funguje, ibaze on prestane reagovat, chapes ? Tazke chyba podla mna bude ako pisal TATA FORA v tom, ze treba servisny kabel, t.j. datovy kabel s pomocnym napajanim pripajkovanom na konektor, ktory sa zastrkuje do mobilu
whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2006 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mám DCA510, service mode mi ide v pohode ale keď ho zapnem a mobil sa zapne do Serv. modu, PU mi takisto vypíše Neni odpoved na PING. A komunikuje úplne normálne.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: