Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Rumburak1 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: po září 25, 2006 8:51 pm Předmět: Textový editor mrví soubor |
|
|
Do mobilu SK65 jsem potřeboval nainstalovat nějaký textový editor pro psaní delších textových poznámek. Na základě rad v tomto fóru jsem si nainstaloval SieFM a MicroReader. Bohužel, oba mají závažnou chybu a sice, že dokážou editovat pouze malý výřez většího textového souboru - jakousi stránku. Pokud napíšete delší úsek textu najednou, začnou se v něm ztrácet části textu, větší soubor můžete tak snadno zničit. Při vrácení tohoto výseku textu z editoru do souboru se pak třeba ztratí celá předcházející část souboru. SieFM má mimo to ještě komičtější chybu. Oteřete soubor, začnete jej prohlížet, chcete se vrátit k začátku a ejhle, začátek se duplikuje a duplikuje a ujíždí a nikdy na něj nedojedete. Existuje nějaký textový editor na mobil, který opravdu funguje? Nebo je to snad chyba firmware mého mobilu? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pip@ administrátor

Založen: 11. 08. 2005 Příspěvky: 5470 Bydliště: Olomouc Telefon: SXG75 132978.34 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Zaslal: po září 25, 2006 9:03 pm Předmět: |
|
|
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=20116&highlight=text+editor
skus ještě tohle
s tou nekonečnou duplikací v SieFM mi to dělá i v M65 i v S75, takže to není chyba tvého mobilu, ale té aplikace.... _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8010)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak1 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: út září 26, 2006 8:09 am Předmět: TextEditor |
|
|
Jo, text editor se zdá, že soubor nemrví, teda, ještě se mi to při experimentování nepodařilo. Bohužel je pro běžnou práci asi nejméně přehledný ze všech, před otevřením každého souboru se musí ručně zadat jeho kódování (nelze nastavit např. že chci furt UTF-8) a ve svém prohloížeči neumí tak primitivní věc, jako zalamování slov, takže slova zahýbá přes okraj řádky klidně v půlce slova, docela hrůza to číst. Navíc některé obyčejné textové soubory vytvořené např. v MicroReaderu nedokáže otevřít. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak1 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: út září 26, 2006 10:19 pm Předmět: |
|
|
Jo, tak nastavit to jde, že chci pořád jen UTF-8 . Jsou tam u seznamu kódování takový + a - a když se všechny ostatní nastaví na -, tak se to už neptá a jede to furt v UTF-8.
Krom toho se mi zdá, že i tím MicroReaderem se dá psát bezpečně, když si člověk zvykne na to, že edituje jen výseč a moc nedivočí. MicroReader mi přijde jako prohlížeč/editor pro běžné použití asi nejlepší. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|