clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - GPS ako pouzivat s SXG75

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

GPS ako pouzivat s SXG75
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 36, 37, 38  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> BREW -> Siemens SXG75
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne únor 04, 2007 11:33 am    Předmět: Tvorba offline map pro TB z WebMapServerů Odpovědět s citátem

Našel jsem na webu následující program/y. A je to bomba Exclamation Shocked
Ke stažení na http://ftp.nepsin.com/WebMapSaver.zip (WebMapSaver, BitmapCombine, navod.txt)

Otestoval jsem to s http://www.mapy.cz a http://beta.mapy.atlas.cz a funguje to bezchybně.
Pokud by někomu nešly ty beta mapy z Atlasu, stačí si otevřít klasický prohlížeč, nazoomovat někam a uložit si celé url do programu.
Popis v .txt souboru mluví za vše...

1) Spustit WebMapSaver
2) Do URL zadat adresu serveru webovych map, ktery chci snimat, a dat GO; po nacteni prepnout zobrazeni mapy na fullscreen, povypinat prehledova okna apod.
3) Zazoomovat a odskrolovat si na pozici, kterou chci nacist
4) Rucne odmerit (tlacitky L, R, U, D) nebo odhadnout vzdalenost, kde zacit se snimanim, tyto hodnoty doplnit jako Left a Top (pokud zustanou 0, tak bude levy horni roh sejmute mapy prave aktualni obrazovka)
5) Zadat velikost mapy po jednotlivych obrazovkach
6) Stisknout Start saving... a vyckat, az se vse ulozi (v prubehu snimani se nesmi hybat s kurzorem mysi (doporucuji dokonce fyzicky mys odpojit), aby se obraz neposunul jinak, nez aplikaci)
7) Vysledkem snimani jsou potom obrazky "wms_yy_xx.bmp" o rozmerech 512x512px
8 ) Ty muzeme spojit v jeden velky PNG pomoci utility BitmapCombine (vyzaduje nainstalovane .NET framework)

Udělal jsem si satelitní mapu Olomouce, je perfektně zkalibrovaná, obsahuje centrum, názvy hlavních ulic,
ale hlavně účelově obsahuje kompletní tzv. "fortový věnec" kolem města (pevnůstky chráníci město - viz. http://www.forty.cz/historie.html ).
Stojíci pevnosti jsou krásně vidět, zrušené jsou k nalezení třeba jako zbytky valů...právě jedině na satelitní mapě je to krásně vidět a dají se tedy snadno najít.
Časem udělám přímo WPT k jednotlivým pevnostem, ale na to už čas nemám, takže pro případné výletníky, či zájemce ..příště. Toto je můj příklad k použití...
Mnoho štěstí při tvorbě map wink
Satelitní mapa Olomouce má 13,5 mega a najdete ji na http://alpha2.wz.cz/olosat.zip

mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: po únor 05, 2007 2:23 pm    Předmět: Re: Tvorba offline map pro TB z WebMapServerů Odpovědět s citátem

Alpha2 napsal:
Našel jsem na webu následující program/y. A je to bomba Exclamation Shocked

Super! Nekomu by mohlo stacit dokonce i to divadlo, ktere se pri stahovani mapy deje na obrazovce Diky za tip, uz se s tim (uspesne) hraju. Applause
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PříspěvekZaslal: po únor 05, 2007 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mad1 napsal:
Pro pohyb po CZ je pro mne v SXG75 dostatečný můj autoatlas a turistické "padesátky".

Tvuj autoatlas je skvely...uz ho pouzivam... jak si se zminil o padesatkach...nepodelil by si se o ne?

Jinak premyslim ze na me stranky o mapach dodam i sekci s mapami pro TB.myslite ze by to bylo uzitecny a neco by se tam shromazdilo?

http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: út únor 06, 2007 8:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kesu napsal:
mad1 napsal:
Pro pohyb po CZ je pro mne v SXG75 dostatečný můj autoatlas a turistické "padesátky".

Tvuj autoatlas je skvely...uz ho pouzivam... jak si se zminil o padesatkach...nepodelil by si se o ne?

Jinak premyslim ze na me stranky o mapach dodam i sekci s mapami pro TB.myslite ze by to bylo uzitecny a neco by se tam shromazdilo?

Že váháš... určitě ANO Exclamation Exclamation Exclamation
TB je opravdu již delší dobu nejlepší. Můžeš tam rovnout prdnout tu moji mapičku, já se ti raději ani neozval, když to má 13,5 MB, ale pokud tam máš místo, budu poctěn wink

kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 08, 2007 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jakej nejvetsi soubor je TB schoplej nacist?
http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 08, 2007 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kesu napsal:

Nedělám větší jak 190 kilo a rozměrem max. tak kolem 500*500..
lépe i menší, ať se to rychleji načítá při přechodu z mapy do mapy.
Good je maximálně 150 kilo a velikost udělat rozumným podělením originálu.
(5186*4487 mapu nařežu na 520*450 a hotovo..).
Když se sešly dva větší (19x kb) soubory mapového řezu vedle sebe, byl to problém (nezobrazily se, nahlásilo to chybu..) a pokud se načetly, tak pomalu.
Dělej max 150 kilo u řezaných map, to je má rada.
Samostatnou mapu z GPSky mám maximálně 250 kilo.

kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 08, 2007 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Alpha2 napsal:
kesu napsal:

Nedělám větší jak 190 kilo a rozměrem max. tak kolem 500*500..
lépe i menší, ať se to rychleji načítá při přechodu z mapy do mapy.
Good je maximálně 150 kilo a velikost udělat rozumným podělením originálu.
(5186*4487 mapu nařežu na 520*450 a hotovo..).
Když se sešly dva větší (19x kb) soubory mapového řezu vedle sebe, byl to problém (nezobrazily se, nahlásilo to chybu..) a pokud se načetly, tak pomalu.
Dělej max 150 kilo u řezaných map, to je má rada.
Samostatnou mapu z GPSky mám maximálně 250 kilo.

me prave napadlo,ze kdyby to zvladlo i vetsi soubory.ze by stacila udelat jedna velka mapa pro GPSku ktera by se pak nacetla.nebylo by ani tre prechazet z jedny mapy na druhou

SM
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 08, 2007 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přečti si návod na TB.
Není otázkou jak maximálně může být velký soubor, který otevře TB, ale jak velký soubor otevře telefon.
Mapy udělané pro GPSku, které fungují v GPSce otevře i TB (jak píši přečti si návod). Ale o tom to přece není. Aplikace TB má právě tu výhodu, že automaticky přepíná mezi jednotlivými mapami a nemusíš se o nic starat. Obrázky tím, že jsou malé tak není problém s jejich načítáním!

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 08, 2007 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirkab napsal:
Přečti si návod na TB.
Není otázkou jak maximálně může být velký soubor, který otevře TB, ale jak velký soubor otevře telefon.
Mapy udělané pro GPSku, které fungují v GPSce otevře i TB (jak píši přečti si návod). Ale o tom to přece není. Aplikace TB má právě tu výhodu, že automaticky přepíná mezi jednotlivými mapami a nemusíš se o nic starat. Obrázky tím, že jsou malé tak není problém s jejich načítáním!

to mas pravdu,ale tvorba map pro TB je trochu komplikovanejsí. Prijde mi vyrobit mapu pro GPSku podstatne jednodussí nez pro TB. a proto se na to ptam. ALe myslel sem si ze velikost souboru kterou TB dokaze otevrit zalezi na jave a ne na telefonu

SM
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 08, 2007 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vždyť to píši. Tak nic nevyráběj a používej mapy pro GPSku v TB.
Teď navíc je k dispozici i utilitka pro řezání map: TB Cutter.exe (nezkoušel jsem).

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 08, 2007 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirkab napsal:
Vždyť to píši. Tak nic nevyráběj a používej mapy pro GPSku v TB.
Teď navíc je k dispozici i utilitka pro řezání map: TB Cutter.exe (nezkoušel jsem).

ten programek vyzkousim.
Jinak si asi spatne pochopil jak sem to myslel. Měl sem za to,ze velikost zobrazeneho souboru je ovlivnena primo aplikaci a doufal sem ze TB zvladne vic.Ale jak si mi jiz objasnil tak to zavisi na telefonu. Mapy pro GPSku pouzivam v TB jiz dele.

SM
Janush
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá únor 09, 2007 7:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobry den panove...

Ta jsem se taky rozhodl pouzivat foun na neco jineho nez volani a chtel jsem tam nainstalovat TB... ale Pri instalaci Trekbuddy se mi objevila tahle hlaska.../Thread error: Neplatný popisovač (6)/... nevite, prosím, nekdo co s tím???

Delam to v SXGcontrolleru...

Diky za pomoc

Janush

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: pá únor 09, 2007 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jsi si stáhnul TB zde: http://linuxtechs.net/kruch/tb/releases/0.9.5c/index.php vybral jsi ze seznamu tu první verzi označenou pouze jako trekbuddy.jar, stáhnul do PC tam (popřípadě přejmenoval ze .zip na .jar) nechal v SXGcontrolleru vygenerovat nový .jad a nainstaloval do telefonu musí vše chodit bez problémů.
Janush
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá únor 09, 2007 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Presne takhle jsem to udelal...
A tuhle hlasku to vyhodilo...
Chova se to vubec nejak divne...kdyz otevru slozku aplications tak nevidim nic...
Nekde neco nefunguje...
Ale nevim co...
Diky

Janush

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: pá únor 09, 2007 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A kde prosím tě tu složku aplications otevíráš? Jestli v PC tak tam nikdy nic neuvidíš! Tak to mají všichni.
Dal jsem ke stažení TB s .jadem pro SXG75: zde. Samozřejmě je po rozbalení .zipu nutná instalace přes SXGController anebo JMI, potom restart telefonu.
Nebo si můžeš aplikaci do telefonu stáhnout přímo přes interní prohlížeč telefonu. Zadej v prohlížeči telefonu adresu: http://jirkab.webzdarma.cz/trekbuddy.jar . Po potvrzení začne stahování aplikace. Po dokončení to dá na výběr kam nainstalovat (do her anebo aplikací), je to úplně jedno takže si vyber. Potom již můžeš aplikaci ihned spustit bez restartu. Doufám, že to autorovi aplikace nebude vadit Think .

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> BREW -> Siemens SXG75 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 36, 37, 38  Další
Strana 29 z 38

Přejdi na: