clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - E71 - generovani/ziskani SKEY, BKEY.

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

E71 - generovani/ziskani SKEY, BKEY.

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Třída E
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
michalsrb
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt květen 24, 2007 7:15 pm    Předmět: E71 - generovani/ziskani SKEY, BKEY. Odpovědět s citátem

Dobry den. Poridil jsem si BenqSiemens E71 a servisni kabel, ale jaksi jsem narazil..
Hledal jsem vsude mozne a asi opravdu neni moznost z IMEI/ESN/HASH spocitat SKEY (resp. BKEY) pro E71. (Pokud se pletu, tak me opravte, budu rad wink )
Rad bych vedel, ktere z nasledujicich reseni mi doporucite:
*Pockat az nekdo vyrobi program, ktery to opravdu bude umet. (Da se to vubec ocekavat?)
*Koupit si od toho cloveka z Ruska. (Asi bych mel dost problemy s prevodem penez.)
*Udelat test point. (Na to se moc necitim a nerad bych si znicil draze zaplaceny telefon..)

Patche, elfy, apod opravdu chci. Kdyz jsem si takhle upradoval C65, jeji pouzitelnost se minimalne zdvojnasobila. Very Happy

Dekuju.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Vladco
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so květen 26, 2007 8:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi nejlepší by pro Tebe bylo koupit BKEY z Ruska, pokud se bez patchování nehodláš obejít. Nejlíp by Ti v tomto směru poradil Flemo z Trnavy, ten s tím má řekl bych nejvíc zkušeností. TP je u tohoto mobilu dost sebevražda, pokud by to byl tvůj první, a "učil" jsi se to zrovna na E 71. To tedy rozhodně nedoporučuji.
michalsrb
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne květen 27, 2007 11:02 am    Předmět: možnost výpočtu Odpovědět s citátem

Napadla mě ještě možnost:
Pokud by se udělal program, který by algoritmem z PapuaUtils generoval BKEY a HASH pro známé ESN a každé možné SKEY (1 miliarda možností) a porovnával by vygenerovaný HASH se známým HASHem, mohl by najít shodu HASHů a tudíž správný BKEY. Byl by takto získaný BKEY správný?
Byl bych schopen takový program napsat, jen nevím jak dlouho by trvalo to lámání, ale tohle "Calculate HASH + BootKEY from ESN + SKEY" je docelá rychlé, takže teoreticky by to šlo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Třída E Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: