Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Zaslal: po leden 31, 2005 9:11 pm Předmět: |
|
|
Krokodýl napsal: | jirkab napsal: | Mám originální i neoriginální USB kabely (DCA-510) a funguje naprosto bez problémů, je třeba však dodržet přesně postup:
1. Vypnout telefon, spustit program, vybrat port, spustit akci, program napíše "Power On".
2. Krátce podržet zapínací tlačítko, zapne se "Service mode", program napíše "Starting Service Menu".
3. Dokud program nenapíše "Power On" nic nedělat (asi 5 sekund).
4. Po zobrazení hlášky "Power On", opětně stlačit zapínací tlačítko dokud se mobil nevypne.
5. Po vypnutí opět krátce stlačit zapínací tlačítko, klidně hned a už to jede.
Takhle to funguje vždy, alespoň u mého mobilu. |
Taky jsem zkoušel a ani omylem jak už jsem psal výše. Opravdu jedině spolehlivá možost je COM kabel, odzkoušeno s MA7720C, ale s USB MA8720C prostě S GOLD ne a ne rozchodit. |
Nejdůležitější je počkat podle bodu 3. Možná je to OS já mám XP-Pro SP2. Funguje mi to dokonce s USB kabelem na Sie C55 od auto top centrum nebo nějak tak se ta firma jmenuje. Jo a pak mi taky SST nepíše čísla USBéček, takže musím odhadnout, které mám obsazené a odpočítat abych se trefil na ten správný. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
wllk začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: po leden 31, 2005 9:19 pm Předmět: |
|
|
Nejdůležitější je počkat podle bodu 3. Možná je to OS já mám XP-Pro SP2. Funguje mi to dokonce s USB kabelem na Sie C55 od auto top centrum nebo nějak tak se ta firma jmenuje. Jo a pak mi taky SST nepíše čísla USBéček, takže musím odhadnout, které mám obsazené a odpočítat abych se trefil na ten správný.[/quote]
Mě SST 5.31 nedá volbu výběru USB. Je tam COM1, COM2, USB - nic jiného...
PS: Též OS Xp Sp2...  _________________ CX70, C65 - wllk -  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Zaslal: po leden 31, 2005 9:23 pm Předmět: |
|
|
Já tam COM nemám vůbec, protože to provozuju na notebooku, takže to fakt bude asi kabelem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gohomo začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: po leden 31, 2005 9:55 pm Předmět: |
|
|
jirkab napsal: | Mám originální i neoriginální USB kabely (DCA-510) a funguje naprosto bez problémů, je třeba však dodržet přesně postup:
1. Vypnout telefon, spustit program, vybrat port, spustit akci, program napíše "Power On".
2. Krátce podržet zapínací tlačítko, zapne se "Service mode", program napíše "Starting Service Menu".
3. Dokud program nenapíše "Power On" nic nedělat (asi 5 sekund).
4. Po zobrazení hlášky "Power On", opětně stlačit zapínací tlačítko dokud se mobil nevypne.
5. Po vypnutí opět krátce stlačit zapínací tlačítko, klidně hned a už to jede.
Takhle to funguje vždy, alespoň u mého mobilu. |
Aký presne máš typ MT ??
Medzi bodom 2 a 3 kedy pustíš tlačítko ??
Ja mám CX65 + originál Siemens DCA-510, chodí mi s tým väčšina SW, ale v SST som ešte nerozbehol nič. _________________ Motorola 770CX - N 5110 - N 6110 - N 6210 - N 3510i - N 6610 - Siemens CX65 (oživený) + veľa patchov + DCA-510 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
karci (člen klubu SM) začátečník

Založen: 17. 12. 2004 Příspěvky: 60 Bydliště: Bratislava - prdel pri Modre
61.00 SMM
|
Zaslal: po leden 31, 2005 10:05 pm Předmět: No tak mi to konečne chodí s USB káblom!!!! |
|
|
Tak, konečne som to rozchodil! Ako sa vraví, keď zlyhajú všetky pokusy, treba si prečítať návod. A presne tak je to v tom HTML helpe v SST. Keďže som za posledný deň strávil nemálo energie presviedčaním všetkých, ako sa SST nedá spojazdniť cez USB kábel, beriem všetko späť a som strašne zvedavý, či to pôjde aj viacerým. Čo sa kábla týka, mám DCA-510.
Takže po poriadku, hrubým písmom napíšem tie body, kde som doteraz vždy robil chybu lebo všetky návody som buď zle rozumel alebo boli nejako zle napísané.
1. Nastaviť port USB, rýchlosť 115200.
2. Nemám Java loader, takže Normal boot mode
3. Stlačiť Read Info, počkať kým sa napíše Power On
4. Krátko stlačiť červené tlačítko, objaví sa Service mode
5. NEVYPÍNAŤ SERVICE MODE, nechať prejsť celý proces Boot authority bypassing, môže to trvať podľa návodu medzi 30 sekundami a 5 minútami, mne to trvalo pomerne krátko.
6. Keď sa objaví znova nápis Power On, tak vypnúť servisný mód (dlhšie podržať červené tlačítko ako keď sa vypína telefón)
7. VYBRAŤ BATERKU a znova ju tam vložiť (kábel je stále zapojený)
8. Krátko stlačiť červené tlačítko
9. Všetko sa za chvíľku načíta a je to!!!!!
Odvtedy už nie je potrebné tieto kroky takto zložito nikdy opakovať, keď ideme robiť nejakú operáciu alebo spustíme program niekedy neskôr, stačí sa správať ako píšu všetky doterajšie návody, t.j. pri spustení service mode jednoducho vypnúť telefón a krátko stlačiť červené tlačítko, a všetko sa ihneď načíta.
Tak skúšajte a píšte či vám to tiež fičí.
Na záver - vďaka všetkým, čo do mňa dnes rýpali, že to proste musí ísť. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pita1 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: út únor 01, 2005 1:47 am Předmět: Re: No tak mi to konečne chodí s USB káblom!!!! |
|
|
karci napsal: | Tak, konečne som to rozchodil! Ako sa vraví, keď zlyhajú všetky pokusy, treba si prečítať návod. A presne tak je to v tom HTML helpe v SST. Keďže som za posledný deň strávil nemálo energie presviedčaním všetkých, ako sa SST nedá spojazdniť cez USB kábel, beriem všetko späť a som strašne zvedavý, či to pôjde aj viacerým. Čo sa kábla týka, mám DCA-510.
Takže po poriadku, hrubým písmom napíšem tie body, kde som doteraz vždy robil chybu lebo všetky návody som buď zle rozumel alebo boli nejako zle napísané.
5. NEVYPÍNAŤ SERVICE MODE, nechať prejsť celý proces Boot authority bypassing, môže to trvať podľa návodu medzi 30 sekundami a 5 minútami, mne to trvalo pomerne krátko.
6. Keď sa objaví znova nápis Power On, tak vypnúť servisný mód (dlhšie podržať červené tlačítko ako keď sa vypína telefón)
Odvtedy už nie je potrebné tieto kroky takto zložito nikdy opakovať, keď ideme robiť nejakú operáciu alebo spustíme program niekedy neskôr, stačí sa správať ako píšu všetky doterajšie návody, t.j. pri spustení service mode jednoducho vypnúť telefón a krátko stlačiť červené tlačítko, a všetko sa ihneď načíta.
jooooo.... si king..... fungyruje to.....
Pita |
|
Návrat nahoru |
|
 |
GgDag siemensmaniak

Založen: 03. 07. 2004 Příspěvky: 3548 Bydliště: Taliansko Mobil:HTC One
10072.34 SMM
|
Zaslal: út únor 01, 2005 5:04 am Předmět: pc clocked |
|
|
MNE STALE PISE PC CLOCKED TAMPERED A NIKDY SA NESPOJI S MOBILOM. MAM ASI ZACAROVANY MOBIL.  _________________ Siemens->HTC Sensation ->HTC Sensation XE ->HTC Evo 3D White->HTC Evo 3D Black->HTC One X Black->HTC One X White->HTC One silver->HTC One Black |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Orpheus čestný člen

Založen: 25. 12. 2004 Příspěvky: 3637 Bydliště: Bratislava(SK)
14900.34 SMM
|
Zaslal: út únor 01, 2005 7:12 am Předmět: |
|
|
No vydis, ale ja baterku nevyberam. Myslim ze ju treba vybrat iba ak telefon nereaguje... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Krokodýl čestný člen

Založen: 26. 01. 2004 Příspěvky: 4749 Bydliště: Velké Žernoseky
14921.78 SMM
|
Zaslal: út únor 01, 2005 7:45 am Předmět: Re: pc clocked |
|
|
GgDag napsal: | MNE STALE PISE PC CLOCKED TAMPERED A NIKDY SA NESPOJI S MOBILOM. MAM ASI ZACAROVANY MOBIL.  |
To není o začarovaném mobilu. Jenom si to přelož. "Manipulováno s PC časem" . Máš to špatně nainstalované a program poznal že jsi přetočil hodiny. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |

61.00 SMM
|
Zaslal: út únor 01, 2005 8:06 am Předmět: |
|
|
Orpheus napsal: | No vydis, ale ja baterku nevyberam. Myslim ze ju treba vybrat iba ak telefon nereaguje... |
Ano, pravda je to, skusal som to rozbehat na inom pocitaci s nainstalovanym SST, kde mi to povodne tiez neslo a tentokrat bez vybratia baterky. Funguje to aj tak.
Chyba proste bola len to, ze som nikdy nevydrzal az do konca procesu Boot authority bypassing a vypinal som ten Service mode este predtym, ako bolo treba. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: út únor 01, 2005 9:01 am Předmět: Re: No tak mi to konečne chodí s USB káblom!!!! |
|
|
karci napsal: | Tak, konečne som to rozchodil! Ako sa vraví, keď zlyhajú všetky pokusy, treba si prečítať návod. A presne tak je to v tom HTML helpe v SST. Keďže som za posledný deň strávil nemálo energie presviedčaním všetkých, ako sa SST nedá spojazdniť cez USB kábel, beriem všetko späť a som strašne zvedavý, či to pôjde aj viacerým. Čo sa kábla týka, mám DCA-510.
Dobra praca karci.Doplnene do navodu:
http://www.siemensmania.cz/content.php?id=280&p=1 _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: út únor 01, 2005 9:03 am Předmět: Re: pc clocked |
|
|
GgDag napsal: | MNE STALE PISE PC CLOCKED TAMPERED A NIKDY SA NESPOJI S MOBILOM. MAM ASI ZACAROVANY MOBIL.  |
To robilo aj mne.Urob to PRESNE podla mojho navodu v uvodnej stranke a pojde to. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mio čestný člen

Založen: 22. 11. 2004 Příspěvky: 1690 Bydliště: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Zaslal: út únor 01, 2005 11:50 am Předmět: |
|
|
Me to sakra stale nefunguje ani na COM ani na USB, ani patchnuty bootcore ani cisty.
Najede my do service modu vzdy kdyz stisknu cervene tlacitko a po chvili SST odemkne moznost stisku tlacitek a napise reading data a nic.
SST Proste naprosto netusi ze k portu je jiz neco pripojeno ((
Dam znovu Read INFO a opakuje se to. nikam dal me to nikdy nepusti, ani mi nenapise entering service mode. devka
Win XP SP2
Jo u generovani boot code u x65 flasheru mi to rve ERROR no aswer for BFC ping _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Návrat nahoru |
|
 |

61.00 SMM
|
Zaslal: út únor 01, 2005 12:05 pm Předmět: |
|
|
miosmobile napsal: | Me to sakra stale nefunguje ani na COM ani na USB, ani patchnuty bootcore ani cisty.
Najede my do service modu vzdy kdyz stisknu cervene tlacitko a po chvili SST odemkne moznost stisku tlacitek a napise reading data a nic.
SST Proste naprosto netusi ze k portu je jiz neco pripojeno ((
Dam znovu Read INFO a opakuje se to. nikam dal me to nikdy nepusti, ani mi nenapise entering service mode. devka
Win XP SP2 |
Hm, ak mas neoriginalne kable, tak to mozno nechodi... ako mas napriklad nabijanie? Ja som to skusal s vypnutym. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mio čestný člen

Založen: 22. 11. 2004 Příspěvky: 1690 Bydliště: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Zaslal: út únor 01, 2005 12:17 pm Předmět: |
|
|
Uz jsem si kvli tomu pujci origo 510 a service box a stale nic, zkosel jsem vsechny alternativy zapnuti/vypnuti nabijeni, rychlosti, proste mi to v servis modu nekomunikuje s SST. Nechcete radeji nekdo sehnat tu novou verzi? treba to tam bude lepsi. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|