Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Jaké máte připojení. Jste s ním v poslední době spokojení? |
Dial-up - spokojen ;-) |
|
1% |
[ 10 ] |
Dial-up - nespokojen |
|
5% |
[ 42 ] |
ADSL - spokojen |
|
20% |
[ 142 ] |
ADSL - nespokojen |
|
3% |
[ 25 ] |
GPRS - spokojen |
|
7% |
[ 55 ] |
GPRS - nespokojen |
|
4% |
[ 35 ] |
CDMA - spokojen |
|
2% |
[ 17 ] |
CDMA - nespokojen |
|
2% |
[ 15 ] |
WiFi - spokojen |
|
24% |
[ 172 ] |
WiFi - nespokojen |
|
4% |
[ 31 ] |
LAN - spokojen |
|
17% |
[ 124 ] |
LAN - nespokojen |
|
1% |
[ 14 ] |
Jiné - napište do diskuse |
|
2% |
[ 20 ] |
|
Celkem hlasů : 702 |
|
Autor |
Zpráva |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Zaslal: so březen 05, 2005 7:19 pm Předmět: |
|
|
busch napsal: | oookoook napsal: |
1. PROBOHA! |
Souhlas
oookoook napsal: | 2. 2jenda.69: Signal se siri rychlosti svetla jenom po optickym kablu, ale zpomaluje se na jakejchkoliv prvcich v siti - routery, servery... Tam vznika hlavni spozdeni. |
V optice se nešíří rychlostí světla, páč index lomu n je > 1 (v=c/n). A rychlost elmag. vlny je v = (εμ)^(-1/2) takže závisí na prostředí. |
Jasne... Uplne chapu... Index lomu? Nech me myslet si, ze kdyz ohnu kabel, zpomali se to... Z te rycvhlosti jsem pochopil jenom to, ze to je: Odmocnina z jedna lomeno recky pismeno, co vypada jak E (a pouziva se taky nekde u normalovyho napeti a podobnejch blbosti jako je modul pruznosti a to relativni natahovani nebo co) krat dalsi recky pismeno, ktery vypada U a pouziva se jako predpona, tusim MIKRO.
Jenom at se probehne! Naschval jsem mu tam dal ceskej! _________________ Oook Oook! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dieg0 siemensmaniak

Založen: 08. 11. 2004 Příspěvky: 2937 Bydliště: SR Lipt. Mikulas Telefon: Siemens C65
19990.28 SMM
|
Zaslal: so březen 05, 2005 7:23 pm Předmět: |
|
|
zoznam.sk = 7 ping seznam.cz = 13 ping _________________ ...odstraneno - prilis velky obrazek... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
busch čestný člen

Založen: 29. 02. 2004 Příspěvky: 2675 Bydliště: Praha & Olomouc
27.84 SMM
|
Zaslal: so březen 05, 2005 7:36 pm Předmět: |
|
|
oookoook napsal: |
Jasne... Uplne chapu... Index lomu? Nech me myslet si, ze kdyz ohnu kabel, zpomali se to... Z te rycvhlosti jsem pochopil jenom to, ze to je: Odmocnina z jedna lomeno recky pismeno, co vypada jak E (a pouziva se taky nekde u normalovyho napeti a podobnejch blbosti jako je modul pruznosti a to relativni natahovani nebo co) krat dalsi recky pismeno, ktery vypada U a pouziva se jako predpona, tusim MIKRO.
|
Skoro index lomu udává, kolikrát pomaleji se v tom prostředí světlo šíří vzhledem k vakuu. Pro sklo je cca 1,5.
ε je Epsilon - absloutní permitivita ( ε0*εr - permitivita vakua * relativní permitivita (prostředí)).
μ je fakt mí - abslotuní permeabilita (μ0*μr- permeabilita vakua * relativní permitivita (prostředí)) _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Zaslal: so březen 05, 2005 7:48 pm Předmět: |
|
|
|
Skoro index lomu udává, kolikrát pomaleji se v tom prostředí světlo šíří vzhledem k vakuu. Pro sklo je cca 1,5.
ε je Epsilon - absloutní permitivita ( ε0*εr - permitivita vakua * relativní permitivita (prostředí)).
μ je fakt mí - abslotuní permeabilita (μ0*μr- permeabilita vakua * relativní permitivita (prostředí)) |
Ja debil! Ted uz je to uplne jasny!
Co se tyce tech pingu - ja mam na www.seznam.cz prumernej ping 12ms, jsem za routerem a mam kabel 256/64. Zoznam - prumer tak 50, nejmin taky 12. _________________ Oook Oook! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Borix veterán

10861.00 SMM
|
Zaslal: so březen 05, 2005 8:09 pm Předmět: |
|
|
|
μ je fakt mí - abslotuní permeabilita (μ0*μr- permeabilita vakua * relativní permitivita (prostředí)) |
Mohol by si mi zbežne vysvetliť čo je to permeabilita. Paermitivite chápem(to sme sa už učili), ale permeabilite nie(to sme sa ešte neučili ). Môžem si akurát tipnúť, že to môže byť niečo ako prispôsobitelnost.
EDIT: Ešte by ma zaujímalo, kde na zozname zistím ten ping. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Zaslal: so březen 05, 2005 8:26 pm Předmět: |
|
|
Borix napsal: | busch napsal: | oookoook napsal: |
|
Mohol by si mi zbežne vysvetliť čo je to permeabilita. Paermitivite chápem(to sme sa už učili), ale permeabilite nie(to sme sa ešte neučili ). Môžem si akurát tipnúť, že to môže byť niečo ako prispôsobitelnost.
EDIT: Ešte by ma zaujímalo, kde na zozname zistím ten ping. |
Je to v prvnim prispevku na tehle strance... Radsi znova: ve Windows do prikazovyho radku napises "ping www.zoznam.sk" - bez uvozovek.
 _________________ Oook Oook! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Borix veterán

10861.00 SMM
|
Zaslal: so březen 05, 2005 8:38 pm Předmět: |
|
|
oookoook napsal: | Je to v prvnim prispevku na tehle strance... Radsi znova: ve Windows do prikazovyho radku napises "ping www.zoznam.sk" - bez uvozovek.
 |
Inak skúšal som to aj so SM a mal som ping 0ms a mám dial up. Lenže ešte predtým mi písal niečo ako čas požiadavky uplynul. Vyriešil som Dieg0ov problém.  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: so březen 05, 2005 9:02 pm Předmět: |
|
|
Ja som problem nemal .Len mi nikto neveril .Dieg0 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Borix veterán

10861.00 SMM
|
Zaslal: so březen 05, 2005 9:07 pm Předmět: |
|
|
Anonymous napsal: | Ja som problem nemal .Len mi nikto neveril .Dieg0 |
Tak potom som dokázal, že si čestný a odvážny človek s dobrým srdcom, ktorý nedokáže klamať a preto vždy hovorí pravdu . _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Zaslal: ne březen 06, 2005 9:58 am Předmět: |
|
|
Borix napsal: |
Mohol by si mi zbežne vysvetliť čo je to permeabilita. Paermitivite chápem(to sme sa už učili), ale permeabilite nie(to sme sa ešte neučili ). Môžem si akurát tipnúť, že to môže byť niečo ako prispôsobitelnost. |
Permitivita prostředí popisuje schopnost prostředí polarizovat se. Čím větší je permitivita prostředí, tím více je v něm zeslabována elektrická intenzita pole.
Permeabilita prostředí popisuje schopnost prostředí magnetizovat se. Čím větší je permeabilita prostředí, tím více je zesilována magnetická ndukce vnějšího pole. _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Návrat nahoru |
|
 |
lopaticak (člen klubu SM) badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: ne březen 06, 2005 8:44 pm Předmět: |
|
|
Mam net pres kabelovku (KELI - 250kbps download/100kbps upload) zatim naprosto spolehlive a rychlosti odpovidaj realu, takze spokojenost (za 600,- i s verejnou IP adresou) _________________ :: C35i -> S35 -> SL45i -> M55 + ME45 -> 2xM65 -> M65+M75 -> N6234+HP iPaq514 :: |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mitamita kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: ne březen 06, 2005 9:12 pm Předmět: |
|
|
WI-FI 1024kbps download/120kbps upload za 499/měs.Většinou se ale nedostanu na víc jak 950kbps download/100kbps upload  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
RedeeMrd kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: so březen 12, 2005 7:08 pm Předmět: |
|
|
Já mám ISDN od českého telecomu a jsem s ním velmi nespokojen. Je to hrozně pomalý a navíc to není neomezený a já skoro nemůžu surfovat, páč máti pak hned vyšiluje, já nechápu proč vlastně platíme každej měsíc 1300 Kč za net když můžem mít třeba ADSL za cenu nižší. Ach jo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
koscik řád zlaté antény

Založen: 09. 12. 2004 Příspěvky: 998 Bydliště: Táborská kolonie
5862.50 SMM
|
Zaslal: so březen 12, 2005 8:56 pm Předmět: |
|
|
RedeeMrd napsal: | Já mám ISDN od českého telecomu a jsem s ním velmi nespokojen. Je to hrozně pomalý a navíc to není neomezený a já skoro nemůžu surfovat, páč máti pak hned vyšiluje, já nechápu proč vlastně platíme každej měsíc 1300 Kč za net když můžem mít třeba ADSL za cenu nižší. Ach jo. |
Protoze Telecom tehda kdyz se v okolnich zemich rozsirovalo adsl zrovna u nas zakoupil velky mnozstvi isdn a snazil se par let "ukecavat" lidi ze je to presne to co jim chybi ke spokojenemu zivotu. ISDN jako technologie neni spatna ale jak se rika: Nova kurvi fotbal, Telecom kurvi ISDN. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Zaslal: so březen 12, 2005 9:02 pm Předmět: |
|
|
koscik napsal: |
Protoze Telecom tehda kdyz se v okolnich zemich rozsirovalo adsl zrovna u nas zakoupil velky mnozstvi isdn a snazil se par let "ukecavat" lidi ze je to presne to co jim chybi ke spokojenemu zivotu. ISDN jako technologie neni spatna ale jak se rika: Nova kurvi fotbal, Telecom kurvi ISDN. |
Já bych to upřesnil, ISDN není špatný, ale před deseti rokama, né teď  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|