clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Siemens C62 - zkusenosti - prosim poradte

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Siemens C62 - zkusenosti - prosim poradte

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rades
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 09, 2005 11:23 am    Post subject: Siemens C62 - zkusenosti - prosim poradte Reply with quote

Cau,
uz asi dva roky pouzivam Siemens MT50. Jsem s nim vcelku spokojen. Ted jsem vsak nucen telefon vymenit. Investovat do noveho mobilu hodlam maximalne 5000 Kc. Po ruznem zvazovani a cteni recenzi vyhod i nevyhod mi zustali tito 4 hlavni kandidati. Zde je jejich seznam a duvody, ktere byly dostacujici k tomu abych se pro ne nakonec nerozhodl:

LG G5300i - ceska T9 zkracuje na 70 znaku + spousta nedoporuceni v komentarich za recenzemi od uzivatelu, ktery telefon vlastni

ERICSON T630 - na pomerne vysokou cenu tyto nevyhody - spatna forma dorucenek, vymazani dorucenych SMS po vyjmuti SIMky, nachylnost k zanaseni prachu

PHILIPS 530 - nestandartni psani SMS (prvni se zadava prijemce, pak az se pise zprava), neodpocitavani znaku pri psani SMS , pry se casto na nekolik minut zasekava

A ted konecne hlavni duvod proc jsem sem napsal:

Ctvrtym kandidatem je SIEMENS C62. MT50 je zaroven mym prvnim mobilem a tudiz jsem velmi privyknul na siemensovske ovladani. Proto se chci radeji opet chytit znacky Siemens, nebot doufam ze to bude podobne. Navic podle vseho je displej kvalitni a rozlozeni tlacitek je velmi podobne MT50. No a ted par dotazu na ty co C62 vlasni:

1 Jak moc vam vadi, ze nejsou podsvicene funkcni klavesy nad alfanumerickou klavesnici?

2. Uchyceni karty SIM pry neni zrovna idealni. Stala se vam kvuli tomu nejaka zasadni vec, kvuli ktere jste se rozzlobili? .Smile

3. Telefon je pry moc starostlivy - stale se pta zda jsme si jisti ze chceme udelat to co se prave pokousime udelat. Pokud to neni vetsi mire nez na MT50, pak mi to nevadi.

4. Telefon pry neni moc rychly. Pokud je stejne rychly jako MT50 nebo rychlejsi, pak mi jeho rychlost dostacuje. Jak je to?

5. Adresy ulozene v telefonu a na SIM se nezobrazuji soucane? Jak je to tedy resene? Opet pry funguje rozdeleni kontaktu na skupiny. Tak ktere kontakty vlastne mohu do skupin tridit - ty co jsou na SIM nebo ty co jsou v telefonu nebo oboje soucasne (to by ale popiralo tvrzeni ze nejdou zobrazit soucane)?

6. V tel. seznamu nelze plynule rolovat mezi zaznamy, musi se nejprv zmacknout prvni pismeno nazvu kontaktu a pak procvakavat jeden po druhem az k tomu ktery chci.

7. Chybi Java. Tu jsem ale moc nepouzival, takze mi nevadi. Ovsem pokud lze to telefonu dodatecne nahrat, nebylo by to spatne.

8. Odeslane SMS se automaticky ukladaji na SIMku i do telefonu, i kdyz mame nekde zaskrtnutou volbu, ze tomu tak nechceme.

9. Pokud zrovna hovorim a prijde mi SMS, pak to snad ma hlasite pipnout, zavibrovat, nebo tak neco. Je to pravda?

X. Pouzivam T9. Jenze T9 na C62 je pry diakriticka a SMS se tak zkracuje na 70 znaku. Nekde jsem cetl, ze novy firmware to odstranuje. Je to tak?

XI. Prodava se tento telefon jiz s novym FW nebo se musi upgradovat zvlast? Ztraci se tim zaruka?

XII. Znate nejake dalsi nevyhody?

XIII. Ktere problemy 4-X a XII dokaze vyresit novy firmware?

Predem dekuji vsem za odpovedi. Na cim vic bodu odpovite, tim vic vam budu vdecnejsi.
Pokud jsem zde spatne, odkazte me prosim nekam, kde mi snad pomohou.

MT50 nosim v kapse u kalhot spolu s mincemi a neni prakticky vubec poskrabany a ani tlacitka nejsou sedrena (krome tech funkcnich, ty trochu jsou). Take sejmuti krytu a vycisteni neni obtizne. Nema C62 v techto vecech slabiny?
Back to top
View user's profile Send private message
Otas5
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 09, 2005 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

Tel. používám už přes rok a tady jsou moje zkušenosti:
(Mám i zkušenosti s M50)

1. Nevadí

2. Nikdy nehlásil chybu karty

3. Myslim že to je v pohodě.

4. Rozdíl v rychlosti není. Jen se dlouho načítají pozadí a jiné barevné obrázky, jinak displej je hodně dobrej. Při psani sms se asi trochu zapotiš, protože M50 má o hodně lepší tlačítka.

5. Skupiny se dají třídit pouze u kontaktu v tel. nijak zásadně mi to ale nevadí. Seznam na SIM nepoužívám. Mám ho spíše jako zálohu. Jinak kontaky se dají lehce zkopírovat. Nevýhoda je ale že jsou pouze 4 skupiny. Mužete si teké dát k 6 vybraným volajícím jejich fotku.

6. Stejné jako u m50

7. ?

8. Dá se nastavit, že se neukládaji.

9. Je to tak. Oznamuje mi to i druhy hovor. Docela užitečna funkce.

10. Diakritiku nemám. Takže standartní SMS

Moje další zkušenosti: Telefoen je celkem v pohodě. Zvoní docela nahlas polyfoně.
Měl jsem problémy si firmwarem, takže mi ho přeinstalovávali a když mi spadnul tak se nějak poškodila integrovaná antena, takže mi ji taky museli vyměnit. Vše bylo ale v zaruce takze v pohode.
Java chybi, ale nejak ji nepotřebuji. Stauju obrzky a melodie z internetu. Je zde ale omezení, že musí být soubor menší než 5kb.
Je zde docela zábavná hra (kostky). Dá se hrát ve dvou, což je v pohodě, třeba ve škole pod lavicí.
Do seznamu se dá uložit email, tel, adresa a obrázek (pouze 6 obrázků na celej seznam).
Kalendář je taky pěknej.
Celkově jsem s telefonem spokojenej.
Back to top
rades
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 09, 2005 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

Otas5:
Hmm, diky za vycerpavajici odpoved.
Z tech veci co jsem jmenoval jsem mel nejvetsi obavy z te spatne T9, protoze ja T9 pouzivam porad. To jsem rad ze jsi me svymi odpovedmi potesil Smile
BTW, ta MT50 uz mi spadla tolikrat (ze stolu, na chodnik, pivo se do ni vylilo, ...) a porad slape skvele.
Zeptam se v obchode jak to maji s tim FW.
Back to top
et
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 18, 2005 1:06 pm    Post subject: C62 nic moc Reply with quote

Ja ho mam ted od bratra asi na tyden pujčený a to mi stačilo k tomu abych věděl že to není telefon který bych si koupil.T9 je bez diakritiky a pokud máš vypnuto ukládání sms po odeslání tak to funguje(jinak nevím).Uchycení sim karty je zvláštní,je přimačknuta pouze baterií ale problém bych v tom neviděl.Měl jsem MT 50 a muj nazor je že C62 je ještě pomalejší.Dost mi na něm vadí strašně pomalé zobrazování obrázků.S tím adresářem je to zajímavé protože musíš nahrát vše do adresáře telefonu(ze sim) jinak si nepošleš ani sms přímo na kontakt ze simky,jde to pouze z adresaře vybírat čisla.Jestli mužu doporučit tak kámoš ma Erika T630 a ten telefon ma spoustu věcí jako třeba infra,bluetooth a foťák.Je to jenom můj názor tak si z toho vyber co potřebuješ. Mám teď C65 s posledním firmwarem a tak jsem možná rozmazlenej na rychlost telefonu.Držím palce při správném výběru 8)
wizaard
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 18, 2005 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

No, možná píšu trochu OT, ale když máš 5000, proč si nekoupíš Siemens CX65/70? Question Question Question Confused

Arrow Gimpl ...aneb časopis studujících | FAQ | Info o Satronu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
bohaatstvo
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Mar 21, 2005 12:39 pm    Post subject: Re: Siemens C62 - zkusenosti - prosim poradte Reply with quote

rades wrote:
Cau,
uz asi dva roky pouzivam Siemens MT50. Jsem s nim vcelku spokojen. Ted jsem vsak nucen telefon vymenit. Investovat do noveho mobilu hodlam maximalne 5000 Kc. Po ruznem zvazovani a cteni recenzi vyhod i nevyhod mi zustali tito 4 hlavni kandidati. Zde je jejich seznam a duvody, ktere byly dostacujici k tomu abych se pro ne nakonec nerozhodl:

ad 1, V noci jsou osvetleny diplayem
2, Nestala
3, Da se to snyst.
4, Rychlost je uboha
5, Jdou zobrazit soucasne (podle toho, co tim myslis)
6, Samozrejme muzes rolovat od shora dolu, jak je libo. Vyhledavani je jen podle 1.pismena
7, JAVA neni. Nahrat nic moc nejde
8, Ano, to je problem
9, Ano, lze to vypnout
10, Nedokazu posoudit
11, Nedokazu posoudit
12, Neprilis dobre dilenske zpracovani
13, Nedokazu posoudit
Back to top
C4R3W
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 02, 2005 6:10 pm    Post subject: C62 Reply with quote

K C62ce Vam reknu asi toto: Je to hezky telefon s kvalitnim (na svoji tridu) displejem, dobre se na nem pise, ma slusnou kvalitu zvuku. Tot vse pozitivniho. Jinak zkusenosti s nim jsou veskrze negativni: Telefon je pomaly (i s novym fw), nespolehlivy a poruchovy (hlavne prijem signalu). Obcas se ztraceji smsky, gprs je pouze class 4 a telefon ma zablokovany hw modem (problematicke pri pokusu pripojeni pc), dale bych jeste zminil absenci javy a nemoznost zalohovat data do pc (stahnout je mozno pouze seznam na simkarte). Krom toho, nejedna se o produkt spol. Siemens, ale jakesi asijske firmy, hodne komponent je udajne shodnych s telefony SE, patrne se tedy montuje z jejich dilu. Co do dilenskeho zpracovani, je otresne, kryt baterie zacal pomerne brzy vrzat, zpusob umisteni simkarty je jednim slovem stupidni a krizovy ovladac dre o kryt pristroje. Co dodat? Jsem nakonec rad, ze se u telefonu objevila 3x stejna zavada, dostal jsem zpet penize a poridil si C65, s nimz jsem nadmiru spokojen.
Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum