clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - otazky okolo hardwaru,mechanicke zalezitosti,dat.kable

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

otazky okolo hardwaru,mechanicke zalezitosti,dat.kable
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Reply to topic     Forum Index -> Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
StandaT
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Fri Nov 12, 2004 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

A pro dca-540 (USB-USB) je ovladač potřeba nebo ne?? a příp. dá se někde stáhnout?? Question
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
monrico.rodriguez
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Dec 06, 2004 3:04 pm    Post subject: servisni kabel pro CX65 Reply with quote

Dobry den,
myslite, ze se da koupit v nekterem kamenem obchode servisni kabel (v mem pripade pro CX65) Hledam, hledam, ale nenachazim. V pripade, ze ne a je treba si jej vyrobit podle navodu na SM, jaky datovy kabel si pak nejlepe koupit?
Pokud mi nekdo srozumitelne odpovi, budu mu nevyslovne vdecen protoze se mi stale nedari najit uspokojiva odvoed Confused
Back to top
View user's profile Send private message
Fishbone X
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 10:45 am    Post subject: Reply with quote

můžeš se zkusit podívat na intáči na www.ebay.de tam se taky da neco sehnat ale bude to nejspíš na dobírku a možná to nebude ani nový , ale dat. kabel to bude Think
Jackup
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 09, 2005 10:09 am    Post subject: Komunikace C65 <-> PC pres USB Reply with quote

Chtel bych se zeptat nekoho kdo neco vi o komunikaci mobilu s PC pres USB... Konkretne jak PC rozpozna jaky hardware je pripojen pokud pripojim Siemens C65 pomoci kabelu bez elektroniky... (prime propojeni USB s telefonem bez prevodniku)

Pokud jsem to dobre pochopil tak pokud se k USB pripoji nejake zarizeni, tak PC si z tohoto zarizeni precte kod ktery je vnem ulozen a podle toho vi o jake zarizeni se jedna a podle toho taky vi jaky ma priradit ovladac nebo program ktery se spusti a hlavne podle toho kodu hleda take ovladac ktery by se mel nainstalovat... PROBLEM ovsem je v tom ze pouzivany ovladac USB <-> COM ktery se pro tyto kabely pouziva ma napsany v souborech *.inf jiny kod nez ktery si precte z mobilu a proto pri pripojeni mobilu se nevytvori virtualni COM port. U starsich telefonu byl v kabelu prevodnik a v tom jiz tento kod byl a souhlasil s kodem v ovladacich ale pokud pripojim telefon (konkretne C65) pres kabel bez prevodniku tak PC najde jine zarizeni nez by mel....

Nevim jestli to takhle opravdu funguje protoze vse zjistuju jen pomoci vlastnich pokusu... mohl by mi nekdo tuto problematiku objasnit?

MLB
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 09, 2005 5:03 pm    Post subject: Re: Komunikace C65 <-> PC pres USB Reply with quote

Jackup wrote:
Chtel bych se zeptat nekoho kdo neco vi o komunikaci mobilu s PC pres USB... Konkretne jak PC rozpozna jaky hardware je pripojen pokud pripojim Siemens C65 pomoci kabelu bez elektroniky... (prime propojeni USB s telefonem bez prevodniku)

Pokud jsem to dobre pochopil tak pokud se k USB pripoji nejake zarizeni, tak PC si z tohoto zarizeni precte kod ktery je vnem ulozen a podle toho vi o jake zarizeni se jedna a podle toho taky vi jaky ma priradit ovladac nebo program ktery se spusti a hlavne podle toho kodu hleda take ovladac ktery by se mel nainstalovat... PROBLEM ovsem je v tom ze pouzivany ovladac USB <-> COM ktery se pro tyto kabely pouziva ma napsany v souborech *.inf jiny kod nez ktery si precte z mobilu a proto pri pripojeni mobilu se nevytvori virtualni COM port. U starsich telefonu byl v kabelu prevodnik a v tom jiz tento kod byl a souhlasil s kodem v ovladacich ale pokud pripojim telefon (konkretne C65) pres kabel bez prevodniku tak PC najde jine zarizeni nez by mel....

Nevim jestli to takhle opravdu funguje protoze vse zjistuju jen pomoci vlastnich pokusu... mohl by mi nekdo tuto problematiku objasnit?

Podla mna sa nepouziva ovladac USB <-> COM , ale priamo USB ovladac, ktory nainstaluje mobil ako GPRS modem a cez priradeny port sa da s mobilom komunikovat.....

Jackup
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 11, 2005 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Vetsina ovladacu ktere se ke kabelum vetsinou dodavaji jsou programy ktere vytvori virtualni COM port ikdyz to je vlastne USB jde o to aby slo s telefonem pracovat i v programech ktere nepodporuji COM... proste se to navenek chova jako seriovy port ktery je ale rychlejsi...
problem resim ale ten ze pri prvnim pripojeni telefonu k PC mi to najde zarizeni popsane jako Siemens Cone.... (nevim ted presny nazev) ale nejake zarizeni to najde... ovsem jine nez pro ktere jsou ty ovladace... pritom byly dodany primo k tomu kabelu ktery ma prime propojeni bez prevodniku... takze nejdou nainstalovat a kdyz je nainstaluju bez telefonu tak se mi nevytvori seriovy port dokud nepripojim telefon.... jenze telefon nenajde (resp. zarizeni ktere hleda ovladac) takze to proste nefunguje... Brick wall

archaix
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Mar 29, 2005 12:18 pm    Post subject: Zapnutí C35 přes konektor Reply with quote

Zdravím, neví někdo jak lze zapnout C35 přes konektor - tak jak to dělá handsfree? Chci telefon použít do GSM brány a potřebuji ho mikroprocesorem umět zapnout. Vím, že to nějak jde ale nevím jaké signály použít a jak atd... L.
Back to top
MLB
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Tue Mar 29, 2005 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

Jackup wrote:
Vetsina ovladacu ktere se ke kabelum vetsinou dodavaji jsou programy ktere vytvori virtualni COM port ikdyz to je vlastne USB jde o to aby slo s telefonem pracovat i v programech ktere nepodporuji COM... proste se to navenek chova jako seriovy port ktery je ale rychlejsi...
problem resim ale ten ze pri prvnim pripojeni telefonu k PC mi to najde zarizeni popsane jako Siemens Cone.... (nevim ted presny nazev) ale nejake zarizeni to najde... ovsem jine nez pro ktere jsou ty ovladace... pritom byly dodany primo k tomu kabelu ktery ma prime propojeni bez prevodniku... takze nejdou nainstalovat a kdyz je nainstaluju bez telefonu tak se mi nevytvori seriovy port dokud nepripojim telefon.... jenze telefon nenajde (resp. zarizeni ktere hleda ovladac) takze to proste nefunguje... Brick wall

Jo vacsina, ale DCA540 virtualny port nema, ten zastupuje GPRS modem (ako ktory sa telefon nainstaluje) a COM tohto modemu programy pouzivaju.
Neviem ako som prisiel na to, ze sa jedna o DCA540, srry (to je tak, ked ma clovek vsetky nove prispevky na fore otvorene naraz ).

sedimin
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu May 19, 2005 8:02 pm    Post subject: Seriovy kabel - nekde funguje, nekde ne.. Reply with quote

Zdravim, mam mensi problem.. koupil jsem si v beznym kamennim obchode datovy kabel od Koracellu http://www.velkoobchod.cz/shop/showgoodsitem.asp?ShopID=408&GoodsID=53440

...

pripojil jsem ho do seriovyho portu a tam zacali moje problemy..

v skratce.. nejake aplikace telefon najdou, jine ne.

v_klay a napriklad x65flasher ho najde... telefon je vypnuty, pripojeny kabelem do portu COM1, spravne nastavenyho a pak se zkousim kuprikladu x65flasherem pripojit, pise mi, ze mam kratce zatlacit vypinaci tlacidlo, tak i udelam. telefon se zapne do servisniho modu a muzu tam napriklad generovat boot password.. to jede bez problemu..

druha vec je, ze telefon absolutne nekomunikuje s programy na upgrade firmwaru, oficialnym siemensackym mobile phone manager a ani SiMoCom...

co s tim? je vadny kabel, telefon, nebo neco mezi zidli a monitorem?

mam to reklamovat?
Back to top
sedimin
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon May 30, 2005 11:01 am    Post subject: Reply with quote

tak, problem vyresen, kabel bol na radu x55, uprail jsem ho podla navodu na SM, akorat jsem tam nedal odpory, jen bezne vodice..

takhle to vypada

http://www.regedit.sk/sedimin/fon.jpg[/url]

d520 -> T10 -> c35i -> n5510 -> n6210 -> CX65 fw16 > fw43 > fw50 + horda patchu
Back to top
Whitek
administrátor
administrátor

41313.42 SMM
PostPosted: Thu Jun 02, 2005 8:52 am    Post subject: Re: servisni kabel pro CX65 Reply with quote

monrico.rodriguez wrote:
Dobry den,
myslite, ze se da koupit v nekterem kamenem obchode servisni kabel (v mem pripade pro CX65) Hledam, hledam, ale nenachazim. V pripade, ze ne a je treba si jej vyrobit podle navodu na SM, jaky datovy kabel si pak nejlepe koupit?
Pokud mi nekdo srozumitelne odpovi, budu mu nevyslovne vdecen protoze se mi stale nedari najit uspokojiva odvoed Confused

Pozde ale prece: ja si koupil kabel(DCA 510) z http://www.datovekabely.com/siemens_kabely_usb.htm - obchod je v Kralupech - z Prahy je to docela hezky vylet na kole Smile

SM
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie | twitter @VitekJezek
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address MSN Messenger
matus201
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Nov 16, 2005 5:57 pm    Post subject: joystick na cx75 Reply with quote

Na joysticku (dufam ze som to napisal spravne Very Happy ) na cx75 mi odpadla gumova hlavicka ktora zabranovala smykaniu Crying or Very sad . Nevie niekto kde by som mohol zohnat novy joystick? Alebo aspon nejaku nahradu (ako v navode na vymenu joysticku u sx1)
Back to top
Darklord45
pisatel
pisatel

670.04 SMM
PostPosted: Thu Nov 17, 2005 8:22 am    Post subject: Reply with quote

Po 2 reklamáciach (skoro 2 mesiace Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad ) mi dali nový kábel. Značka je Koracell a vyzerá ako klasicky kábel zn. Koracell ( www.koracell.sk - dátove produkty - skoro ako každý kábel Siemens) ide o to že je celý čierny (nevidím dovnútra) a má na boku prepínač na nabíjanie.
Ide o to že sa hlási ako DCA 540 ale má nabíjanie. Nemal by byť servisný?

S65 fw25 by Orange -> fw50 -> fw58 -> masterpatch+patche -> išiel mame :-(

K800i
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Drobcek9056
táta fóra
táta fóra

7860.92 SMM
PostPosted: Thu Nov 17, 2005 8:53 am    Post subject: Reply with quote

StandaT wrote:
A pro dca-540 (USB-USB) je ovladač potřeba nebo ne?? a příp. dá se někde stáhnout?? Question

Ano, pre DCA540 ti ovladac treba a najlepsi,ktory funguje je na SIEMENSe. Ale pokial mas len tento kabel, tak nahravanie FW, zalohovanie a zmena FF sa nedaju uskutocnit. Tento kabel je pouzitelny iba na zalohovanie mobilu, myslim obrazky, melodie a tak. a nahravanie obrazkov, melodii a takychto veci. FW s nim nezmenis.

monrico.rodriguez
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Nov 30, 2005 4:08 pm    Post subject: Re: servisni kabel pro CX65 Reply with quote

Whitek wrote:
monrico.rodriguez wrote:
Dobry den,

Pozde ale prece: ja si koupil kabel(DCA 510) z http://www.datovekabely.com/siemens_kabely_usb.htm - obchod je v Kralupech - z Prahy je to docela hezky vylet na kole Smile

Tak zase po case k tematu Smile
Co tenhle datovy kabel CX65 http://www.velkoobchod.cz/shop/showgoodsitem.asp?ShopID=408&GoodsID=54307

chteji za nej jen 350,- a pritom mi pripadne, ze ma vsechny vlastnosti servisniho kabelu...
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Hardware All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum