View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
johnnyho začátečník

Joined: 02 Sep 2004 Posts: 83 Location: Nova Dubnica, Slovensko
61.00 SMM
|
Posted: Sun Apr 17, 2005 6:35 pm Post subject: nefungujuca zaloha >>> MMC / MPM / Sprite Backup |
|
|
Mam velky problem tykajuci sa nefungujej zalohy telefonu. Zacalo to asi pred dvoma tyzdnami, ked som si dal zalohovat data na MMC kartu. Zrutilo sa to asi v cca 3/4. co je najhorsie, prisiel som tym o komplet zalohu kontaktov, SMS, nakolko ako som spominal zalohovat SX1 zacal, no nedokoncil, co malo za nasledok vymazanie zalohovacieho suboru. Rovnaky vysledok som dosiahol pri pokuse zalohy cez Mobile Phone Manager. Poslednou moznostou (aspon pre mna, nakolko viac nepoznam) bola zaloha cez Sprite Backup. To mi vsak sposobi pri asi 70% reset telefonu, co UZ robi aj zaloha cez vstavanu aplikaciu, ktora zalohuje na MMC.
Neviete s tym niekto pomoct??? Nedalo by sa to riesit cez plugin do Total commanderu? Zeby som vytiahol adresar a SMS? Len potom neviem, ako by som to dostal naspat do zresetovaneho telefonu. SMs by snad este sli nahrat na MMC po instalacii aplikacie MSDRIVE, ale co kontakty?
Vie niekto poradit, alebo som prisiel fakt o vsetko?? DAKUJEM!  |
|
Back to top |
|
 |
johnnyho začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 20, 2005 10:49 am Post subject: |
|
|
kto nic? odbornici ako sirus, vytryol, neviete pls poradit? Ja mam SX1 takmer rok a dva mesiace a uz som raz takto o data prisiel  |
|
Back to top |
|
 |
Sirus čestný člen

7910.50 SMM
|
Posted: Wed Apr 20, 2005 12:08 pm Post subject: |
|
|
Ja osobne mam SMS presmerovane na kartu E, takze po formate spustim MsvDriveE a sms su spat. Kontakty som zalohoval cez Agora Contact Manager na kartu E. A medzi SMS mam odlozenu aj konfiguracnu SMS na MMS, takze v podstate dokazem obnovit vsetko potrebne bez PC. Ostatne veci su postradatelne. A instalacky potrebnych softov mam tiez na E.
K tym programom: Sprite Backup som este nemal ani nainstalovany, takze naozaj neviem o co ide. A ani SDS ani MPM nemam nainstalovany, ja si uplne vystacim s mRouterom a pluginom do Total commandera. Osobne si myslim ze cez TC to nepojde, pretoze sa nedostanes do systemovych adresarov, kde su ulozene kontakty, nedovoli ti ich prepisat. _________________ C35i>ME45>>S45i>ST55>S55+BT>SX1
SX1 + 1GB Pretec = > fw 12Sk>14Sk>15Ru>15It>15Gr>15CZ
"Ak mas raz SX1, uz nie je cesty spat!" |
|
Back to top |
|
 |
rudymed pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 20, 2005 12:38 pm Post subject: |
|
|
johnnyho wrote: | kto nic? odbornici ako sirus, vytryol, neviete pls poradit? Ja mam SX1 takmer rok a dva mesiace a uz som raz takto o data prisiel  |
Pomoc je jednoducha.
Zkopiruj si z C \system\data\CONTACTS.CDB a uloz si ho do kompu.
Potom ked ich budes obnovovat staci premenovat adresar Data na napr.Dat a potom tam cez TC zkopirujes zalohu contacts.cdb.
Nesmies ale pak zapomenut premenovat adresar Dat na DATA.Ak na to zapomenes nezapnes phone.
Staci si zistil kam sa zalohuju sms a urobit to podobnym sposobom. 
Last edited by rudymed on Wed Apr 20, 2005 12:55 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
rudymed pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 20, 2005 12:42 pm Post subject: |
|
|
SMS sa zolohuju do suboru SMSREAST.DAT.

Last edited by rudymed on Sat Apr 23, 2005 11:13 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
johnnyho začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Apr 21, 2005 9:12 pm Post subject: HOTOVO!!! |
|
|
Chlapci, vdaka za rady. Napokon som to vyriesil a dotiahol do uspesneho konca. Aj ked viem, ze som neobjavil Ameriku, predsa len napisem cestu k mojmu uspechu. Ktovie, mozno sa bude moj postup raz niekomu hodit. Btw tiez je to dobry sposob ako rozbehat SMS na disku E aj pri mnozstve SMSiek na C-cku a to bez straty jedinej. Takze:
1. Najprv som si nainstaloval Agora Contact Manager (vdaka Sirus), ktorym som na kartu zazalohoval adresar (kontakty).
2. Nasledne som cez Total Commander (navod na rozbehanie SX1 pod TC je v navodoch na siemensmanii) skopiroval komplet cely adresar "C:\System\Data\Mail", na pevny disk pocitaca. Vynimkou bol subor "index", ktory sa nedal z disku C telefonu vytiahnut.
3. Naistaloval som aplikaciu "Msv drive E" do telefonu. Spustil ju. Nasledne to chvilku trva. Aplikacia sa sama uzavrie a v SMS menu neuvidite uz ziadne SMS. Ale ziadna panika.
4. Teraz mozte manipulovat s indexovym suborom na disku C telefonu (cesta "C:\System\Data\Mail"). Pomocou aplikacie FExplorer som subor "index" skopiroval na disk E do lubovolneho adresara. NEskusal som priamo do "E:\System\Data\Mail", takze je to na Vas. Ja som subor presunul priamo v pocitaci cez citacku kariet. No snad to pofunguje aj napriamo.
5. Najdolezitejsia vec je skopirovat povodny obsah SMS adresara z disku C telefonu, ktory uz mame zalohovany v PC (okrem spomenuteho "index" suboru). Cize dajte kartu do citacky (alebo cez kabel) a skopirujte vsetko na kartu.
6. Vlozte kartu do telefonu, znova spustite subor (nie instalovat ale spusti zastupcu ktory je v menu telefonu). Opat chvilku napatia a voila, po nazreti do SMS menu vidime krasne vsetky SMS na svojom mieste.
Som si vedomy toho, ze som neprisiel na nic nove, ale dal som to takto dohromady, lebo som pysny na seba, ze som konecne na nieco prisiel po takmer roku a dvoch mesiacoch co mam SX1.  |
|
Back to top |
|
 |
rudymed pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Sat Apr 23, 2005 10:54 am Post subject: |
|
|
Na zkopirovani Slozka mail staci pouzit SeleQ. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|