View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun May 08, 2005 8:21 pm Post subject: Par dotazu ohledne CX65/CX70 |
|
|
Nedavno jsem koupil svy holce CX70 a kamoska si na me doporuceni koupila CX65. Jako dlouhodobej uzivatel Siemensu jsem malinko rozpacitej z nekterych veci. Omlouvam se, jestli tu nektere otazky jsou zodpovezeny, ale skutecne jsem to nenasel.
1) Prilohy v MMS: Jak jsem drive (z teoretickych poznatku) chvalil MMSeditor u CX65, tak ted musim konstatovat, ze to je neskutecnej SHIT! Prosim, kde jsou ulozeny prilohy v posilane MMS? Obrazky,nebo zvuk jsou nejak zahadne zakomponovane v samotne zprave. A pokud vlozim do MMS napr. obrazek jako prilohu (pres vlastnosti/prilohy), tak takova MMS zase nejde na vetsine telefonu otevrit. Proc se v nekterych pripadech prevadi text na format *.tmo?
2) CX65 a CX70 neumi korektne prijmout vicestrankove MMS? Zkousel jsem z nekolika telefonu (nektere Nokie, Samsung a Siemens SX1) poslat na CXka MMS se dvema obrazky a textem. Po otevreni MMS se napise "zadna prezentace". V prilohach pak vidim textovy soubor a dva obrazky. Obrazky jdou sice pomerne otravnym zpusobem otevrit, ale text nikoliv. Chtel bych napsat, ze uplne stejnou MMS (skutecne tu samou) jsem zaroven odeslal na Siemense S55 (FW16) a starickou Nokii 3510i a tato MMS se naprosto korektne a v poradku na obou otevrela (o posilani na SX1 nebo N6600 nemluvim, tam to je samozrejme take OK). Dale bych chtel napsat, ze jsem zkousel vsechny mozne nastaveni a konfigurace. Menil jsem velikosti MMS, typy obrazku a podobne... Nic nepomohlo. MMS, ktera jde otevrit je jen ta, ktera ma v sobe jen jeden objekt a text (posilano ze stejnych telefonu).
3) Jak se to s *.txt souborma? Kdyz na nej kliknu telefon totalne zatuhne (nutno vyndat baterku). Nainstaloval jsem tedy MicroReader, ale to je zdlouhave a pro holku opet otravne... Pokud *.txt nepodporuje, proc na nej lze tedy vubec kliknout, pokud to zpusobuje zamrz?
4) Docela jsem nepochopil fci Winswupu u CX70. S Winswupem jsem pracoval casto u nizsich verzi Siemensu, ale u CX70 jsem neprijemne prekvapen:
a) Nejde provest downgrade (viz. take uz jeden prispevek zde ve foru)! Jakto?
b) Po prehrati stejnou verzi (to jde OK) je telefon uplne stejne "zasvinen". Predpokladal jsem (ze zkusenosti), ze se vsechno odstrani a FW se nahraje uplne znova - tedy, ze telefon bude uplne "cisty". Tenhle Winswup na me ale pusobi, jako "updatetool"-vsechny MSM,melodie,obrazky, nastaveni a podobne v tel. zustalo!
Dekuju vsem za pipadne rady. U obou tel. je FW43 a vsechny problemy jsou shodne jak na CX65, tak CX70 (s vyjímkou bodu 4 - ten jsem zkousel jen u CX70).
P.S.Zaverem bych chtel dodat, ze SX65/70 povazuju za spickove founy za bezkonkurencni cenu. Jen jsem ho buhuzel pritelkyni koupil predevsim kvuli MMS - prave a diky krasnemu, velkemu displeji a velikosti zpravy do 300KB .
Last edited by Njuska on Sun May 08, 2005 8:28 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Petufo pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Sun May 08, 2005 8:27 pm Post subject: |
|
|
ad 2) - Mně přišla od Oskara MMS k MS 2005 v Rakousku... takovéhle MMS se mi třeba na mém minulém C60 otevíraly v pohodě na víc stran ale u MMS je to jak říkáš na <->
- přečetl jsem si to tak že jak tam máš potom výpis té MMS (od koho, veliksot apod.) tak tam dole v příloze musíš listovat a vždy jsem tam měl nejdřív text a pak obrázek... sic je to dost debilní... ale ještě že to vůbec zobrazí  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
laszab kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon May 09, 2005 5:48 am Post subject: HEEEEEEEEELLLLLPPP |
|
|
Stahl sem si Siemens data thehe editor, ze si udelam nejaky themy.Tak sme nejaky asi po pul hodine sprasil tak ho dam do moji cx70.zapnu ho .Jooo supr faka vsechno vypada sice nic moc ale jede.jeste ho vypnu a zapnu at vidim animacky a zvuk pri vypinani.vypnu ho bez problemu.Zapnuti uz je horsi nabehne mi animacka a pak se mobi sekne...asi po 2min se sam vypne.kdyz ale vydelam simku tak se mi zapne a muzu aspon volat tisnove volani.....pujde to nejak spravit??  |
|
Back to top |
|
 |
Bond čestný člen

14861.00 SMM
|
Posted: Mon May 09, 2005 5:50 am Post subject: Re: HEEEEEEEEELLLLLPPP |
|
|
laszab wrote: | Stahl sem si Siemens data thehe editor, ze si udelam nejaky themy.Tak sme nejaky asi po pul hodine sprasil tak ho dam do moji cx70.zapnu ho .Jooo supr faka vsechno vypada sice nic moc ale jede.jeste ho vypnu a zapnu at vidim animacky a zvuk pri vypinani.vypnu ho bez problemu.Zapnuti uz je horsi nabehne mi animacka a pak se mobi sekne...asi po 2min se sam vypne.kdyz ale vydelam simku tak se mi zapne a muzu aspon volat tisnove volani.....pujde to nejak spravit??  |
Stačí to napsat jednou nee?
No a zkus přehrát FW |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Mon May 09, 2005 9:01 am Post subject: |
|
|
2:Njuska
Máš pravdu, winswup je vpodstatě update tool, uživatelský věci zůstanou.
TXT soubory by měl mobil normálně otevřít. Jak už někdo radil, zkus nahrát novej firmware, kdyby to nepomohlo,tak reklamovat... _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Back to top |
|
 |
Ramesses badatel

290.20 SMM
|
Posted: Mon May 09, 2005 12:07 pm Post subject: |
|
|
2Njuska
jedině FF vyčistí telefon... _________________ M35i fw18+t9CZ -> M65 fw25,43,50
Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla... |
|
Back to top |
|
 |
Composite Guest
851.00 SMM
|
Posted: Mon May 09, 2005 12:36 pm Post subject: |
|
|
sorry, že to tu kazím , ale chcem sa rýchlo opýtať:
Mám bloknutý kod prístroja, ale telefon normálne používam.
Dá sa to odblokovať bez toho, aby som stratil záruku? Alebo, aby to v servise nezistili? Alebo môžem prepalíť originálnym Siemens firmwerom?
Dík moc
Mail: [email protected] |
|
Back to top |
|
 |
capo di tutti capi táta fóra

7861.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Composite Guest
851.00 SMM
|
Posted: Mon May 09, 2005 1:15 pm Post subject: |
|
|
S tým firmver mi je to jasné to ja len, že keby som tam chcel dať nový, či môžem a nestratím záruku, alebo je to indivuduálne podľa servisu?
No, ale ked to odblokujem tým programom stratím záruju?
dík moc |
|
Back to top |
|
 |
Composite Guest
851.00 SMM
|
Posted: Mon May 09, 2005 1:26 pm Post subject: |
|
|
No volal som servisnemu stredisku Siemens BA a tam mi povedali, že to nemôžem odblokovávať ináč strácam záruku, ale na druhej strane, že môžem prepalovať firmver, ale iba zo stranky www.siemens-mobile.com
Kurnajs musím isť do BA a nechať si to odblokovať
dík moc |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon May 09, 2005 1:54 pm Post subject: |
|
|
Composite wrote: | No volal som servisnemu stredisku Siemens BA a tam mi povedali, že to nemôžem odblokovávať ináč strácam záruku, ale na druhej strane, že môžem prepalovať firmver, ale iba zo stranky www.siemens-mobile.com
Kurnajs musím isť do BA a nechať si to odblokovať
dík moc |
Pravdu Ti povedali  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon May 09, 2005 4:07 pm Post subject: |
|
|
Diky za odpovedi na me otazky. Ostatni velmi prosim, aby uplne jine veci resili jinde... Urcite tu na to vhodnejsich threadu je vice nez dost .
Ja jsem zde napsal par konkretnich otazek a tesim se na odpovedi a zkusenosti ostatnich (smysl tohoto fora). Veci jako "Siemens data thehe editor", nebo zablokovani jsou pro me opravdu trosku mimo! Nehlede na to, ze primo o zablokovani pristroje je tu threadu asi 5! Mozna bych poprosil moderatory, aby se tento muj thread trosku promazal. Diky.
Jinak, textovy soubor opravdu otevrit nejde (ani na CX65 a ani na CX70). Ma nekdo nejakou zkusenost s prijimanim vicestrankovych MMS (tedy napr. 2 obrazky v jedne MMS) z jinych telefonu, nez CX65? Pripda mi, ze CXko snad z jineho telefonu takovoule MMS prijmout neumi.
Diky. |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Mon May 09, 2005 4:44 pm Post subject: |
|
|
Ja MMS moc nepouzivam, takze si to uplne nepamatuju, ale neco snad...
1) Z mms obrazky a tony dostanes v pohode... Rikas v odesilane MMS. Nevim, jestli tim myslis MMS, kterou jsi ty vytvoril a pak to z ni chces vytahnout... Asi to je jedno. Proste kdyz mas tu MMS a otevres ji, tak se ti v idealnim pripade otevre jako ta "prezentace", ty se ale musis dostat ke "Zmeneni MMS". Pokud jsi ji vytvarel ty, objevi se po rehrani obrazovka s poli odesilatel, predmet a tak. V menu na kontextove klavese je Zmenit, tam vlezes a muzes ulozit zvuk a obrazky ze sms. Doufam, ze jsem odpovedel na tvuj dotaz. Co se tyce *.tmo - fakt netusim.
2) Ja jsem si zkousel posilat nejaky MMS Info... otevre se to tak jak rikas, text se mne otevrel v pohode.
3) CX65/70 txt soubory rozhodne podporuje, jestli se ti to opravdu kousne, mas problem, kterej by mozna byl i na reklamaci... A delaj ti to oba, co? Nebud netrpelivej, chvilku vydrz, jestli mas e-book o velikosti v radech stovek kb, docela dlouho si pockas... Ten vestavenej reader txt souboru na e-booky nepouzijes, Micro Reader/Readmaniac je mnohem lepsi (jsou rychlejsi, vejde se toho na displej vic, nemas pozadi textu v barve tematu, pohodlnejsi listovani souborem atd. atd. atd.), ale jako nouzovka to jde. Jestli se tve holce pouziti Javovejch programu zda zdlouhavy, nastav ji je na hotkey (2-9 nebo kontextovy klavesy) z pohotovostniho screenu...
4) Winswup opravdu prehraje jenom fw a zbytek zustane zachovanej, coz vidim jako vyhodu, pro vycisteni pouzij bud FFS Init (program pro PC) nebo format telefonu + tovarni nastaveni (v mobilu Nataveni-Nast. telefonu). Downgrade by ve WS rozhodne mel jit, naproste vetsine lidi to funguje... Zkus lip popsat problem. _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Posted: Tue May 10, 2005 12:41 pm Post subject: |
|
|
Diky za odpovedi.
1) Mel jsem na mysli dorucenou MMS (omlouvam se,jestli jsem to spatne napsal). To jo, obrazky i melodie otevru.Problem je s textem, ktery tam je jako *.txt. Ma treba velikost 3kB a stejne telefon zatuhne. divne je, ze to delaji oba telefony. Nemuze to byt nejaky problem FW43?
Proste jde mi predevsim o to, ze kdyz svy holce na CX70 poslu MMS, ktera ma vice jak jeden obrazek, tak nejde normalne (jako prezentace) otevrit. Je tam asi nejakej bug a me zajima, jestli to treba dela i ostatnim.
Vcera jsem na CX70 zkousel poslat vicestrankouvou MMS z MC60 a v pohode dosla. Problem je teda asi s nekompatibilitou jinych znacek (coz by bylo dost blby).
Opravdu, pokud na S55 uplne stejna MMS dojde a na CX ne, tak nevim, co jineho si myslet... |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Tue May 10, 2005 2:05 pm Post subject: |
|
|
Njuska wrote: | Diky za odpovedi.
1) Mel jsem na mysli dorucenou MMS (omlouvam se,jestli jsem to spatne napsal). To jo, obrazky i melodie otevru.Problem je s textem, ktery tam je jako *.txt. Ma treba velikost 3kB a stejne telefon zatuhne. divne je, ze to delaji oba telefony. Nemuze to byt nejaky problem FW43?
Proste jde mi predevsim o to, ze kdyz svy holce na CX70 poslu MMS, ktera ma vice jak jeden obrazek, tak nejde normalne (jako prezentace) otevrit. Je tam asi nejakej bug a me zajima, jestli to treba dela i ostatnim.
Vcera jsem na CX70 zkousel poslat vicestrankouvou MMS z MC60 a v pohode dosla. Problem je teda asi s nekompatibilitou jinych znacek (coz by bylo dost blby).
Opravdu, pokud na S55 uplne stejna MMS dojde a na CX ne, tak nevim, co jineho si myslet... |
A ve filesytemu ti to taky textaky neotevira, co? FW43 s txt normalne pracuje. Co se tyce vicestrankovejch mms, dal to i ostatinim - mas to jako prazdnou mms a u ni prilohy - obrazky a text, to je normalni. _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|