clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - CT65 a firmware v16

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

CT65 a firmware v16
Goto page 1, 2, 3  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
trodas
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Thu Jun 02, 2005 9:17 pm    Post subject: CT65 a firmware v16 Reply with quote

Protoze mi nekdo vcera znarodnil muj milovany staricky Sony CMD-J5 debil (kurna, na jare 2001 stal s handsfree skoro 9 000,- Crying or Very sad ), tak jsem si poridil dneska Simens CT65 - nevim, proc je oznacen jako CT - ja myslim a ve vypisu informaci o mobilu je take jen C65 oznaceni - mozna nejaky drobne jiny design tlacitek?
Muzu vyfotit, estli je zajem - ale Nikonkem, ne tim vestavenym "cimsi" Laughing

Ted o co mi jde. Mam v nem firmware v16 - a vidim, ze uz je tu v50.

Co mi na tom mobilu vadi jsou tyhle veci:

- neni tu nastaveni, ktere by vyradilo zvukove oznameni ze jste nekoho vyfotili...

- nejake nastaveni, jenz by umoznilo se pohybovat (scrolovat) v kontaktlistu bez toho, aby se vybrana (stredova) polozka zvetsila - zobrazila dalsi infos o sobe - tak, ze clovek ma najednou na display JEN 3 (slovy, tri!) kontakty, coz je velice malo a zpomaluje to hledani, kdyz ma clovek 300+ kontatu... Rolling Eyes Alespon 5 ci 6, jako na mem starem Sonaku by tam melo byt...

- delsi jmena do kontaktu nmez 14 znaku - jako, Sonak daval normalne pres 15 znaku urcite, jesti to nebylo 32 Embarassed Nezobrazoval vsechny, kdyz se clovek roloval v kontaktech, ale slo to a druhy radek to jistil...

- a samo, vyradit tu uvodni/vypinaci T-Debile animacku Twisted Evil Nejen, ze mam Oskarka, ale hlavne kdyz uz, tam si tam dam nejaky svuj obrazek a bude a ne tohle... Anxious

Takze, jestli to chapu dobre, tak potrebuji DCA-510 kabel a pak par softiku, na patchovani a buh vi co este... wink

Muj dotaz je, jestli to vubec ma cenu a jestli se da dosahnout - alespon dulezite vetsiny - zmen, jenz jsem navrhnul a ktere mi na tom mobu vadi... Question

(abych nekupoval kabel k nicemu, no... me jde hlavne o to, estli novejsi firmware mi umozni vyresit nektery z techhle problemu a neprinese NOVY problem... Embarassed )

...just keep folding, just keep folding... Smile my config
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address MSN Messenger
lacibogi
čestný člen
čestný člen

787.96 SMM
PostPosted: Thu Jun 02, 2005 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

Na riesenie tvojich problemov nepotrebujes novy FW.
Zvuk fotaku sa da vypnut len pouzitim programu ODtools, ktory otvori skryte disky a ty vymazes subor CameraClickMelody.wav
S tym zobrazenim v kontakt liste nic nespravis...
Meno kontaktu moze byt 30 znakov dlhe. Len sa nebude zorazovat s dalsom riadku ale sa bude skrolovat.
A animacie sa daju vypnut: Menu--Nastavenie--Zobrazenie--a tam uz najdes co chces.

Kabel potrebujes len na vypnutie zvuku u fotaku.

View user's profile Send private message
trodas
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Fri Jun 03, 2005 9:03 am    Post subject: Reply with quote

Nepotrebuji novy firmware? Jen aby - resim tedka problem s automaticky se vypinajicim mobilem... Embarassed Nejdrive jsem podazrival funkci Automatickeho zjistovani casu, pak jsem vypnul sporic obrazovky, nasledovalo prepnuti do defaultniho vzhledu (treba mu vadi skin?), pak zoufaly pokus o vymenu SIMky za T-Debile simku, ale stale se to vypinalo... Tedka jsem zkusil nastavit nejdrive automaticke vypnuti na 10min, coz probehlo, a pak ho vypnout uplne na manuelni, estli bude samovolne vypinani pokracovat Question Uvidime, zatim se drzi...

S tim zobrazenim se fakt neda nic delat? To jeste nikomu nevadilo a nepreprogramoval to tak, aby si clovek listoval v normalnim seznamu...? Shocked :o
To se divim, dyt je to uplne strasny Neutral

Jmeno kontaktu ze muze mit 30znaku? To zni super, ale ja prisaham, ze mi to vic jak 14 nepovoli. Zadavam nekde neco spatne? Tak, a mobil se zase vypnul... Mad

Animace se vypnout samo daji, ale JEN animace SKINU, nikoliv ty default T-Debile sracky co tam jsou zrejmne natvrdo... Neutral

Kabel potrebuji i na upgrade firmwaru, i kdyz to asi necham provest prodejce, protoze se pak snad prestane vypinat Confused

Rozhodne diky za odpoved - jo, a potvrzeni zapnuti se nekde vypnout da, v tech novych firmwarech? Neutral Jak ho furt musim zapinat, tak me to docela uz... stve Very Happy wink Exclamation

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address MSN Messenger
trodas
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Fri Jun 03, 2005 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

Tak, vypinani se vyresilo. Pote, co nic nepomohlo, jsem nastavil aby se to opravu za 10min vypnulo a ono se to vypnulo. Pak jsem to dal za 3 minuty, a zrusil jsem to vypinani (predtim bylo take zruseno a vypinalo se to, myslim pred tim 10-min testem) a - od te doby - mobil bezi!

A bezvypiani Very Happy Smile

No cool, alespon neco. A ted bych rad vedel, jestli mi FW upgrade pomuze k tomu, abych mel 30 znaku na popis kontaktu a ty dalsi otazky, co jsem mel Embarassed wink

Back to top
Yurii
všeználek
všeználek

3360.44 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Fri Jun 03, 2005 9:03 pm    Post subject: Reply with quote

No mam taky CT65 a hromady patchu, s Ty-Debilacko SIMkou se drzi vpohode akorat si ten telefon za ty necele dva mesice co ho mam uz protrpel svoje... vylil jsem do nej pivo, hodil (omylem) z 1 metru na beton, 3X krat vymenil FW.

Moje problemy:

-Pri FW 43 a vyssim se mi zasekava fotak, proste se pri nacitani zasekne, musim vyndat baterku a natvrdo restartovat.

-Kvuli tomu pivu mi spatne funguje tlacitko Menu (za coz si muzu sam)

Mozne reseni nekterych tvych problemu:

-V tom seznamu muze mit jmeno az 30 znaku ale to se myslim pocita jmeno a prijmeni zvlast....

-Defaultni animaci zrusis jednoduse tim, ze si pomoci OD tools odemknes skryte disky v telefonu a z disku Config/defaults/ proste vymazes soubory s animacema ted si presne nevzpomenu jak se jmenujou asi SwitchOn-neco-.gif a SwitchOff-neco-.gif nebo je proste nahradis originalnima ktery sou mnohem vkusnejsi. Tohle se mi povedlo i pres Ir-port

-No to vypinani by se melo opravit novym FW ale novejsi FW nez verzi 25 ti tam nenahrajou me tvrdili, ze FW43 jeste nevysel Laughing

Kdybys potreboval s necim poradit, napis mi pmko rad poznam nekoho kdo se trapi se stejnym telfonem jako ja Laughing

MAOrh:"co jde zku*vit taky musi jit i napravit"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Sat Jun 04, 2005 1:11 am    Post subject: Reply with quote

CT65 je normal C65 akorat od T-debile:) jinak je vsecko stejne..
vypínaní vyřešíš přehrátim FW (máš 16tku a to je docela staré-kdyztak tak aspon 25tku;) s tim fotakem fakt jedine pres kabel a ODtolls a na seznam si zvyknes casem:D
Back to top
Yurii
všeználek
všeználek

3360.44 SMM

PostPosted: Sat Jun 04, 2005 4:13 am    Post subject: Reply with quote

Vlastne je to presne tak :o)

Back to top
lacibogi
čestný člen
čestný člen

787.96 SMM
PostPosted: Sat Jun 04, 2005 7:10 am    Post subject: Reply with quote

Tych 30 znakov pri mene a priezvisku sa da v pohode zapisat ke ukladate kontakt do telefonu. Vy to zrejme ukladate na SIM kartu, nie zrejme ale na 100%.
trodas
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sat Jun 04, 2005 9:45 am    Post subject: Reply with quote

Yurii - mozna, ze ty hromady patchu jsou zodpovedne za to sekani kamery pro FW 43 a vyssim? Embarassed Question wink

Jeste NEKOMU se seka v C65 vyssi firmware (50) pri cemkoliv?

V seznamu neni zadny prostor na jmeno a prijmenni zvlast, eh.

Jediny IR port ktery doma je je v braskove Motorole, takze se stejne bez kabelu asi neobejdu... Neutral

Vypinani - myslel jsem, ze jsem to vyresil, ale NE! Vratilo se to... Crying or Very sad Myslite, ze se prodejce - abych neprisel o mobil zas - bude tvarit rozumneji na upgrade FW nez na reklamaci? Snad by mel... Embarassed Ne?

Anonymní - jsem rad, ze se take domnivas, ze obsterozni firmware by tenhle velmi otravny vypinaci problem mohlo vyresit wink Smile Nejhorsi ovsem je, ze je to pomerne NAHODNE... Sad (a jak reklamovat nahodne se dejici vec, ze...)

Lb01 - jo, tobude urcite ono. Jak to prepnout a zmenit? Protoze on defaultne naskakuje ten zpusob do SIMky... Muj stary Sony CMD-J5 mi vzdy dal vybrat - tady to nejak nemuzu najit, help? Neutral
Myslim to tak - kdyz pouziji joggshuttle dolu, aby se mi vyvolal seznam, tak se vyvola ten, co je na SIMce a nikoliv ten, co mam v telefonu Dal jsem do tel. starou T-Debile SIMku a rekl jsem ANO nahrati kontaktu do telefonu, ale tyhle kontakty proste NEVIDIM v rychlem menu... V Sonakovi jsem mel vse v telefonu a vse jsem videl... Embarassed Crying or Very sad

Back to top
lacibogi
čestný člen
čestný člen

787.96 SMM
PostPosted: Sat Jun 04, 2005 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

2trodas: Nakopiruj si vsetky kontakty do adresara.( vojdes do kontaktov a na jednom das volby a kopiruj vsetky do...)
A potom ides do menu-adresar-stand. zoznam a tam oznacis adresar. Od tej chvile sa ti bude otvarat adresar a kontakty ukladat priamo do telefonu.

Yurii
všeználek
všeználek

3360.44 SMM

PostPosted: Sat Jun 04, 2005 5:44 pm    Post subject: Reply with quote

Nojo tahle verze se seznamem me nenapadla ja to udelal hned prvni den a bylo po starostech...

Tema patchema to na 100% neni protoze i kdyz tam hodim novej FW bez patchu kterej je original a tudis by mel bejt cistej jak lilie tak se mi to proste zasekne skoro pokazdy... a kdyz se to nahodou nezasekne pr spousteni tak alespon pri foceni 3 az4 fotky v serii...

Back to top
trodas
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sun Jun 05, 2005 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

Lb01 - whoa, dik, vyreseno Pripadam si jak blb, ze jsem na to neprisel sam, jak je to jednoduche... Embarassed Ja proste nechtel adresar, protoze se neoteviral jako default, no... Embarassed Tim se to vysvetlilo a vyresilo, tedy, az na to robrazovani toho adresare, ze...

Yurii - dobra, navstivim zitra prodejce a donutim ho k flashi FW v41 tedy Confused Moc happy z toho samovolneho nahodneho vypinani tedy nejsem, tak nejak bych rekl, ze jsme s mobilem vykrocili nejak spatne... Confused

Snad se to zlepsi.
Z veci jenz mobilu vycitam zustava jen to nepouzitelne zobrazovani kontaktu... Confused Zbytek lze vyresit, alespon to rikate, no

Jo a da se na novejsim FW vypnout to potvrzeni pro zapnuti ci nikoliv? Pripadne - je na to nejaky patch, nebo tak neco? Rolling Eyes

Back to top
trodas
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 06, 2005 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

Tak dneska byla s mobilem docela svanda. Nejdrive se ukazalo, ze jsem mel poradne nabit baterku, jinak to odmita flashovat. To me nenapadlo, myslel jsem, ze tech 11MB dela hlavne ten WinSWupdate a ne vlastni firmware, oooh, to je ale velke! Anxious

Pak se ukazalo, ze FW v41 na tehle sajte je spatne oznaceno a neni v nem cestina ani kdybychom ji hodne dolovali... Neutral Rolling Eyes

Po flashi FW v43 se ta mrska dala 10x zapnout a bylo to v pohode - po prehnani animace se ukazalo zapinaci menu - Chcete zapnout ci ne?
Jinak se muj problem projevoval tak, ze se misto ukazani menu pristroj prachsproste VYPNUL Brick wall Evil or Very Mad Brick wall Evil or Very Mad

Pak se ale tesne pred vymenou simky za moji dotycnemu zase vypnul v ruce, ale s mou zase fungoval dobre, cca. 5-6 zapnuti a pak asi 20min. Este kdyz jsem dorazil domu bylo vse v pohode, ale pak to zase zacalo. Kdyz se asi 5x zapnul a vypnul, tak to ale najednou delat prestalo a netusim proc, ci co jsem zmenil, ale zatim se mobil chova zase pro zmenu dobre.

Ja bych rek, ze tak nespolehlivy mobil jsem uz dlouho nevidel Neutral

Mam tyhle spatne zkusenosti jen ja? Think

PS. jo, este se me jednou seknul pri mazani 2x nahraneho souboru za sebou (nejak nezobrazoval ten soubor po prenosu pres IrDa, tak jsme nahravali znovu - 11k jpeg pozadi) a pak jsem ho chtel smazat a cekal jsem a cekal, az jsem se rozhodl mob vypnout, tak nic, jen vyrvanim baterky.

Jsem z toho jelen a myslim, ze ma nejaky problem, chudak... Think

A myslim, ze i kdyz tedka "seka dobrotu", tak bude vhodne ho vymenit, co myslite vy? Question Question Question

Back to top
trodas
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 06, 2005 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

Tak dotedky ten debil - netusim proc - sekal dobrotu a ted se zase vypl... d'oh!

Kram je to zatracenej, at si ho vezmou zpet Not talking

Back to top
trodas
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Wed Jun 08, 2005 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

Kdyby to nekoho zajimalo, tak mobil je od 7. 6. na reklamaci, no. Uz se s nim nikdo nechce stvat a ja mam dojem, ze cast pameti, kde se ukladaj nastaveni, musi byt vadna... Rolling Eyes Embarassed Crying or Very sad

No nic. Cekam tedy na novy - treba do te doby sezenu nekoho v Prerove se servisnim (nejlepe) kabelem Think

PS. byli na me hodni a zapujcili mi mobil abych nebyl bez moba, na to dobu reklamace. Sice ta obstarozni velika nokia ma barevny display, javasracky a tak, ale jinak tedy - fujky fujky, uz abych mel svuj Siemensik C65 zpet Embarassed Ovsem BEZ toho vypinani... Angel

Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum