View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
trodas rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 02, 2005 9:17 pm Post subject: CT65 a firmware v16 |
|
|
Protoze mi nekdo vcera znarodnil muj milovany staricky Sony CMD-J5 debil (kurna, na jare 2001 stal s handsfree skoro 9 000,- ), tak jsem si poridil dneska Simens CT65 - nevim, proc je oznacen jako CT - ja myslim a ve vypisu informaci o mobilu je take jen C65 oznaceni - mozna nejaky drobne jiny design tlacitek?
Muzu vyfotit, estli je zajem - ale Nikonkem, ne tim vestavenym "cimsi"
Ted o co mi jde. Mam v nem firmware v16 - a vidim, ze uz je tu v50.
Co mi na tom mobilu vadi jsou tyhle veci:
- neni tu nastaveni, ktere by vyradilo zvukove oznameni ze jste nekoho vyfotili...
- nejake nastaveni, jenz by umoznilo se pohybovat (scrolovat) v kontaktlistu bez toho, aby se vybrana (stredova) polozka zvetsila - zobrazila dalsi infos o sobe - tak, ze clovek ma najednou na display JEN 3 (slovy, tri!) kontakty, coz je velice malo a zpomaluje to hledani, kdyz ma clovek 300+ kontatu... Alespon 5 ci 6, jako na mem starem Sonaku by tam melo byt...
- delsi jmena do kontaktu nmez 14 znaku - jako, Sonak daval normalne pres 15 znaku urcite, jesti to nebylo 32 Nezobrazoval vsechny, kdyz se clovek roloval v kontaktech, ale slo to a druhy radek to jistil...
- a samo, vyradit tu uvodni/vypinaci T-Debile animacku Nejen, ze mam Oskarka, ale hlavne kdyz uz, tam si tam dam nejaky svuj obrazek a bude a ne tohle...
Takze, jestli to chapu dobre, tak potrebuji DCA-510 kabel a pak par softiku, na patchovani a buh vi co este...
Muj dotaz je, jestli to vubec ma cenu a jestli se da dosahnout - alespon dulezite vetsiny - zmen, jenz jsem navrhnul a ktere mi na tom mobu vadi...
(abych nekupoval kabel k nicemu, no... me jde hlavne o to, estli novejsi firmware mi umozni vyresit nektery z techhle problemu a neprinese NOVY problem... ) _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
...just keep folding, just keep folding... my config |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Thu Jun 02, 2005 10:50 pm Post subject: |
|
|
Na riesenie tvojich problemov nepotrebujes novy FW.
Zvuk fotaku sa da vypnut len pouzitim programu ODtools, ktory otvori skryte disky a ty vymazes subor CameraClickMelody.wav
S tym zobrazenim v kontakt liste nic nespravis...
Meno kontaktu moze byt 30 znakov dlhe. Len sa nebude zorazovat s dalsom riadku ale sa bude skrolovat.
A animacie sa daju vypnut: Menu--Nastavenie--Zobrazenie--a tam uz najdes co chces.
Kabel potrebujes len na vypnutie zvuku u fotaku. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Fri Jun 03, 2005 9:03 am Post subject: |
|
|
Nepotrebuji novy firmware? Jen aby - resim tedka problem s automaticky se vypinajicim mobilem... Nejdrive jsem podazrival funkci Automatickeho zjistovani casu, pak jsem vypnul sporic obrazovky, nasledovalo prepnuti do defaultniho vzhledu (treba mu vadi skin?), pak zoufaly pokus o vymenu SIMky za T-Debile simku, ale stale se to vypinalo... Tedka jsem zkusil nastavit nejdrive automaticke vypnuti na 10min, coz probehlo, a pak ho vypnout uplne na manuelni, estli bude samovolne vypinani pokracovat Uvidime, zatim se drzi...
S tim zobrazenim se fakt neda nic delat? To jeste nikomu nevadilo a nepreprogramoval to tak, aby si clovek listoval v normalnim seznamu...? :o
To se divim, dyt je to uplne strasny
Jmeno kontaktu ze muze mit 30znaku? To zni super, ale ja prisaham, ze mi to vic jak 14 nepovoli. Zadavam nekde neco spatne? Tak, a mobil se zase vypnul...
Animace se vypnout samo daji, ale JEN animace SKINU, nikoliv ty default T-Debile sracky co tam jsou zrejmne natvrdo...
Kabel potrebuji i na upgrade firmwaru, i kdyz to asi necham provest prodejce, protoze se pak snad prestane vypinat
Rozhodne diky za odpoved - jo, a potvrzeni zapnuti se nekde vypnout da, v tech novych firmwarech? Jak ho furt musim zapinat, tak me to docela uz... stve  _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Fri Jun 03, 2005 8:03 pm Post subject: |
|
|
Tak, vypinani se vyresilo. Pote, co nic nepomohlo, jsem nastavil aby se to opravu za 10min vypnulo a ono se to vypnulo. Pak jsem to dal za 3 minuty, a zrusil jsem to vypinani (predtim bylo take zruseno a vypinalo se to, myslim pred tim 10-min testem) a - od te doby - mobil bezi!
A bezvypiani
No cool, alespon neco. A ted bych rad vedel, jestli mi FW upgrade pomuze k tomu, abych mel 30 znaku na popis kontaktu a ty dalsi otazky, co jsem mel  _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
|
Back to top |
|
 |
Yurii všeználek

3360.44 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Fri Jun 03, 2005 9:03 pm Post subject: |
|
|
No mam taky CT65 a hromady patchu, s Ty-Debilacko SIMkou se drzi vpohode akorat si ten telefon za ty necele dva mesice co ho mam uz protrpel svoje... vylil jsem do nej pivo, hodil (omylem) z 1 metru na beton, 3X krat vymenil FW.
Moje problemy:
-Pri FW 43 a vyssim se mi zasekava fotak, proste se pri nacitani zasekne, musim vyndat baterku a natvrdo restartovat.
-Kvuli tomu pivu mi spatne funguje tlacitko Menu (za coz si muzu sam)
Mozne reseni nekterych tvych problemu:
-V tom seznamu muze mit jmeno az 30 znaku ale to se myslim pocita jmeno a prijmeni zvlast....
-Defaultni animaci zrusis jednoduse tim, ze si pomoci OD tools odemknes skryte disky v telefonu a z disku Config/defaults/ proste vymazes soubory s animacema ted si presne nevzpomenu jak se jmenujou asi SwitchOn-neco-.gif a SwitchOff-neco-.gif nebo je proste nahradis originalnima ktery sou mnohem vkusnejsi. Tohle se mi povedlo i pres Ir-port
-No to vypinani by se melo opravit novym FW ale novejsi FW nez verzi 25 ti tam nenahrajou me tvrdili, ze FW43 jeste nevysel
Kdybys potreboval s necim poradit, napis mi pmko rad poznam nekoho kdo se trapi se stejnym telfonem jako ja  _________________ C10--CT65->C(SL)65--S75--S75--S75(fialová)
Teď už jen nokie E-series E50--E51--E52
MAOrh:"co jde zku*vit taky musi jit i napravit" |
|
Back to top |
|
 |
Guest
851.00 SMM
|
Posted: Sat Jun 04, 2005 1:11 am Post subject: |
|
|
CT65 je normal C65 akorat od T-debile:) jinak je vsecko stejne..
vypínaní vyřešíš přehrátim FW (máš 16tku a to je docela staré-kdyztak tak aspon 25tku;) s tim fotakem fakt jedine pres kabel a ODtolls a na seznam si zvyknes casem:D |
|
Back to top |
|
 |
Yurii všeználek

3360.44 SMM
Posted: Sat Jun 04, 2005 4:13 am Post subject: |
|
|
Vlastne je to presne tak :o) _________________ C10--CT65->C(SL)65--S75--S75--S75(fialová)
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Sat Jun 04, 2005 7:10 am Post subject: |
|
|
Tych 30 znakov pri mene a priezvisku sa da v pohode zapisat ke ukladate kontakt do telefonu. Vy to zrejme ukladate na SIM kartu, nie zrejme ale na 100%. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sat Jun 04, 2005 9:45 am Post subject: |
|
|
Yurii - mozna, ze ty hromady patchu jsou zodpovedne za to sekani kamery pro FW 43 a vyssim?
Jeste NEKOMU se seka v C65 vyssi firmware (50) pri cemkoliv?
V seznamu neni zadny prostor na jmeno a prijmenni zvlast, eh.
Jediny IR port ktery doma je je v braskove Motorole, takze se stejne bez kabelu asi neobejdu...
Vypinani - myslel jsem, ze jsem to vyresil, ale NE! Vratilo se to... Myslite, ze se prodejce - abych neprisel o mobil zas - bude tvarit rozumneji na upgrade FW nez na reklamaci? Snad by mel... Ne?
Anonymní - jsem rad, ze se take domnivas, ze obsterozni firmware by tenhle velmi otravny vypinaci problem mohlo vyresit Nejhorsi ovsem je, ze je to pomerne NAHODNE... (a jak reklamovat nahodne se dejici vec, ze...)
Lb01 - jo, tobude urcite ono. Jak to prepnout a zmenit? Protoze on defaultne naskakuje ten zpusob do SIMky... Muj stary Sony CMD-J5 mi vzdy dal vybrat - tady to nejak nemuzu najit, help?
Myslim to tak - kdyz pouziji joggshuttle dolu, aby se mi vyvolal seznam, tak se vyvola ten, co je na SIMce a nikoliv ten, co mam v telefonu Dal jsem do tel. starou T-Debile SIMku a rekl jsem ANO nahrati kontaktu do telefonu, ale tyhle kontakty proste NEVIDIM v rychlem menu... V Sonakovi jsem mel vse v telefonu a vse jsem videl...  _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Sat Jun 04, 2005 2:37 pm Post subject: |
|
|
2trodas: Nakopiruj si vsetky kontakty do adresara.( vojdes do kontaktov a na jednom das volby a kopiruj vsetky do...)
A potom ides do menu-adresar-stand. zoznam a tam oznacis adresar. Od tej chvile sa ti bude otvarat adresar a kontakty ukladat priamo do telefonu. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
Yurii všeználek

3360.44 SMM
Posted: Sat Jun 04, 2005 5:44 pm Post subject: |
|
|
Nojo tahle verze se seznamem me nenapadla ja to udelal hned prvni den a bylo po starostech...
Tema patchema to na 100% neni protoze i kdyz tam hodim novej FW bez patchu kterej je original a tudis by mel bejt cistej jak lilie tak se mi to proste zasekne skoro pokazdy... a kdyz se to nahodou nezasekne pr spousteni tak alespon pri foceni 3 az4 fotky v serii... _________________ C10--CT65->C(SL)65--S75--S75--S75(fialová)
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sun Jun 05, 2005 7:27 pm Post subject: |
|
|
Lb01 - whoa, dik, vyreseno Pripadam si jak blb, ze jsem na to neprisel sam, jak je to jednoduche... Ja proste nechtel adresar, protoze se neoteviral jako default, no... Tim se to vysvetlilo a vyresilo, tedy, az na to robrazovani toho adresare, ze...
Yurii - dobra, navstivim zitra prodejce a donutim ho k flashi FW v41 tedy Moc happy z toho samovolneho nahodneho vypinani tedy nejsem, tak nejak bych rekl, ze jsme s mobilem vykrocili nejak spatne...
Snad se to zlepsi.
Z veci jenz mobilu vycitam zustava jen to nepouzitelne zobrazovani kontaktu... Zbytek lze vyresit, alespon to rikate, no
Jo a da se na novejsim FW vypnout to potvrzeni pro zapnuti ci nikoliv? Pripadne - je na to nejaky patch, nebo tak neco?  _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 06, 2005 4:03 pm Post subject: |
|
|
Tak dneska byla s mobilem docela svanda. Nejdrive se ukazalo, ze jsem mel poradne nabit baterku, jinak to odmita flashovat. To me nenapadlo, myslel jsem, ze tech 11MB dela hlavne ten WinSWupdate a ne vlastni firmware, oooh, to je ale velke!
Pak se ukazalo, ze FW v41 na tehle sajte je spatne oznaceno a neni v nem cestina ani kdybychom ji hodne dolovali...
Po flashi FW v43 se ta mrska dala 10x zapnout a bylo to v pohode - po prehnani animace se ukazalo zapinaci menu - Chcete zapnout ci ne?
Jinak se muj problem projevoval tak, ze se misto ukazani menu pristroj prachsproste VYPNUL
Pak se ale tesne pred vymenou simky za moji dotycnemu zase vypnul v ruce, ale s mou zase fungoval dobre, cca. 5-6 zapnuti a pak asi 20min. Este kdyz jsem dorazil domu bylo vse v pohode, ale pak to zase zacalo. Kdyz se asi 5x zapnul a vypnul, tak to ale najednou delat prestalo a netusim proc, ci co jsem zmenil, ale zatim se mobil chova zase pro zmenu dobre.
Ja bych rek, ze tak nespolehlivy mobil jsem uz dlouho nevidel
Mam tyhle spatne zkusenosti jen ja?
PS. jo, este se me jednou seknul pri mazani 2x nahraneho souboru za sebou (nejak nezobrazoval ten soubor po prenosu pres IrDa, tak jsme nahravali znovu - 11k jpeg pozadi) a pak jsem ho chtel smazat a cekal jsem a cekal, az jsem se rozhodl mob vypnout, tak nic, jen vyrvanim baterky.
Jsem z toho jelen a myslim, ze ma nejaky problem, chudak...
A myslim, ze i kdyz tedka "seka dobrotu", tak bude vhodne ho vymenit, co myslite vy?  _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 06, 2005 9:24 pm Post subject: |
|
|
Tak dotedky ten debil - netusim proc - sekal dobrotu a ted se zase vypl...
Kram je to zatracenej, at si ho vezmou zpet  _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Wed Jun 08, 2005 8:56 pm Post subject: |
|
|
Kdyby to nekoho zajimalo, tak mobil je od 7. 6. na reklamaci, no. Uz se s nim nikdo nechce stvat a ja mam dojem, ze cast pameti, kde se ukladaj nastaveni, musi byt vadna...
No nic. Cekam tedy na novy - treba do te doby sezenu nekoho v Prerove se servisnim (nejlepe) kabelem
PS. byli na me hodni a zapujcili mi mobil abych nebyl bez moba, na to dobu reklamace. Sice ta obstarozni velika nokia ma barevny display, javasracky a tak, ale jinak tedy - fujky fujky, uz abych mel svuj Siemensik C65 zpet Ovsem BEZ toho vypinani...  _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|