Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 5:02 pm Předmět: SX1 a vysavač |
|
|
Pls, celkem se mi kolem joysticku hormadi spina.. a ta pak zapada dovnitr. Takze to cistim jemnym stetcem.
No ale bohuzel, to co je moc hluboko nemuzu stetcem dostat ven... TAKZE se chci zeptat, jestli nekdo, kdo uz mel SXko rozdelane mi muze potvrdit, ze to prezije (nejsou tam nejaky jemny soucastky nebo volne..).
Jo a jeste.. jak jsou delane kontakty u tlacitek ? obcas cistim SXko zvrchu lihem.. jestli to nemuze treba zatect a potom rezivet nebo tak neco  _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mio čestný člen

Založen: 22. 11. 2004 Příspěvky: 1690 Bydliště: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 5:23 pm Předmět: |
|
|
Jedine co ti to muze vycucnout je joystik sam, jinak tam neni nic volneho, ale doporucuju radsi si pujcit/koupi torx sroubovak a rozebrat. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Návrat nahoru |
|
 |
teraxe věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 5:34 pm Předmět: |
|
|
T5 :-) jo a jinak tahle sem vysávalsnad všechny mobily a v pohodě.....Jinak pohled na tuklávesnici máš tu: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=205 Je to tam skoro v polovině _________________ S6->Bosch 608->C25->5110->C35i->MT50->CX65 (14.74MB+plno patchů+miniGPS)->SX1 rozbytej a po opravě nepoužitelnej :-( (ještě pořád mi ho nevrátily) -> HTC Wizard (MDA Vario) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
busch čestný člen

Založen: 29. 02. 2004 Příspěvky: 2675 Bydliště: Praha & Olomouc
27.84 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 5:58 pm Předmět: |
|
|
Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 5:59 pm Předmět: |
|
|
@MIO: Thx.. dam si pozor
@Teraxe: diky, nehctelo se mi to hledat  _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 5:59 pm Předmět: |
|
|
busch napsal: | Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... |
Aha, dik.. sakra, na to jsem jaksi zapomnel  _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rcbandit pisatel

661.00 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 6:02 pm Předmět: |
|
|
ZeeRaX napsal: | busch napsal: | Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... |
Aha, dik.. sakra, na to jsem jaksi zapomnel  |
a taky se stava to,ze kdyz zacnes vysavat bordel vysavacem,tak ti to vetsinou prifoukne okolni prach pod displej. _________________ SX1_FW15cz_N70Mod_180MHz O.C. CPU_256Mb Nokia MMC, N-GAGE 1Gb_ PQI MMC, Nokia N3230_512Mb Kingston MMC |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 6:26 pm Předmět: |
|
|
rcbandit napsal: | ZeeRaX napsal: | busch napsal: | Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... |
a taky se stava to,ze kdyz zacnes vysavat bordel vysavacem,tak ti to vetsinou prifoukne okolni prach pod displej. |
jezisi diky hosi.. jeste ze jsem to tu napsal..
Zkusim to nejak jinak... _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rcbandit pisatel

661.00 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 6:32 pm Předmět: |
|
|
ZeeRaX napsal: | rcbandit napsal: | ZeeRaX napsal: | busch napsal: | Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... |
a taky se stava to,ze kdyz zacnes vysavat bordel vysavacem,tak ti to vetsinou prifoukne okolni prach pod displej. |
jezisi diky hosi.. jeste ze jsem to tu napsal..
Zkusim to nejak jinak... |
ja cistim mezeru kolem Joye a mezery mezi klavesama rozkem papiru.
Spokojenost.  _________________ SX1_FW15cz_N70Mod_180MHz O.C. CPU_256Mb Nokia MMC, N-GAGE 1Gb_ PQI MMC, Nokia N3230_512Mb Kingston MMC |
|
Návrat nahoru |
|
 |
HDS rozumbrada

1261.00 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 6:34 pm Předmět: Re: SX1 a vysavač |
|
|
ZeeRaX napsal: | Pls, celkem se mi kolem joysticku hormadi spina.. a ta pak zapada dovnitr. Takze to cistim jemnym stetcem.
No ale bohuzel, to co je moc hluboko nemuzu stetcem dostat ven... TAKZE se chci zeptat, jestli nekdo, kdo uz mel SXko rozdelane mi muze potvrdit, ze to prezije (nejsou tam nejaky jemny soucastky nebo volne..).
Jo a jeste.. jak jsou delane kontakty u tlacitek ? obcas cistim SXko zvrchu lihem.. jestli to nemuze treba zatect a potom rezivet nebo tak neco  |
!!!! to ses mohl zeptat me gdyz jsem byl u tebe gdyz vis ze mam vymeneny jostick a nemusels tu delat nove tema _________________
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lion rozumbrada

Založen: 31. 08. 2004 Příspěvky: 318 Bydliště: Ivančice (u Brna)
1261.00 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 8:33 pm Předmět: |
|
|
busch napsal: | Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... |
Statická elektřina nerozdělanému mobilu nevadí. Myslíš si, že v různých obalech (průhledných šprckách), v kapse, třením v bundě, na ubruse a podobně, statická elektřina nevzniká? _________________ Alcatel OTE > Sie C25 > MT 50 > M55 > SX1 FW15cz + 1 GB MMC plus Transcend + patche |
|
Návrat nahoru |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Zaslal: so srpen 27, 2005 8:57 pm Předmět: |
|
|
lion napsal: |
Statická elektřina nerozdělanému mobilu nevadí. Myslíš si, že v různých obalech (průhledných šprckách), v kapse, třením v bundě, na ubruse a podobně, statická elektřina nevzniká? |
Samozřejmě že vadí. Proč se asi dávají pc komponety do antistatických sáčků? A proč nosí technici v servisech uzemňovací pásky?
Člověk jenom při chůzi může na sebe našoupat až 15kV a to těm součástkám asi moc dobře dělat nebude.
Zkompletovaný mobil je něco jinýho, ten musí odolat ESD (elstat. výbojům) (testují se všechny tlačítka, části obalu, prostě všechny části,se kterýma může uživatel při manipulaci přijít do styku...), jinak by neprošel testama EMS (elmag. odolnosti).
EDIT:
teď se dívám, že si psal nerozdělanému, viděl sem tam rozdělanému Ale i tak bych to neriskoval...  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Návrat nahoru |
|
 |
teraxe věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Zaslal: ne srpen 28, 2005 11:12 am Předmět: |
|
|
Mě ten vysavač problémy nedělal.........zatim u žádnýho mobilu _________________ S6->Bosch 608->C25->5110->C35i->MT50->CX65 (14.74MB+plno patchů+miniGPS)->SX1 rozbytej a po opravě nepoužitelnej :-( (ještě pořád mi ho nevrátily) -> HTC Wizard (MDA Vario) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mio čestný člen

Založen: 22. 11. 2004 Příspěvky: 1690 Bydliště: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Zaslal: ne srpen 28, 2005 12:16 pm Předmět: |
|
|
busch napsal: | lion napsal: |
Statická elektřina nerozdělanému mobilu nevadí. Myslíš si, že v různých obalech (průhledných šprckách), v kapse, třením v bundě, na ubruse a podobně, statická elektřina nevzniká? |
Samozřejmě že vadí. Proč se asi dávají pc komponety do antistatických sáčků? A proč nosí technici v servisech uzemňovací pásky?
Člověk jenom při chůzi může na sebe našoupat až 15kV a to těm součástkám asi moc dobře dělat nebude.
Zkompletovaný mobil je něco jinýho, ten musí odolat ESD (elstat. výbojům) (testují se všechny tlačítka, části obalu, prostě všechny části,se kterýma může uživatel při manipulaci přijít do styku...), jinak by neprošel testama EMS (elmag. odolnosti).
EDIT:
teď se dívám, že si psal nerozdělanému, viděl sem tam rozdělanému Ale i tak bych to neriskoval...  |
Tak uz tu hlodate, tak vam neco povim.
1.)U vysavacu dle platnych norem a predpisu musi byt na hubice pouzity staticky neutralni materialy.
2.) A i kdyby nebyly, luxovani mobilu zvenci naprosto nemuze zpusobit poskozeni statickou elektrinou. Mobil ma uz svou konstrukci vytvorenou umelou zem(jako kazdy jiny rucni bateriovy pristroj).
Ja osobne luxuju i rozebrane mobily a jeste se mi nestalo ze by statika zpusobila nejaky problem, uz proto ze se nepouziva na statiku tak nachylna technologie C-MOS, ale preslo se k odolnejsim technologiim.
pro zvedavce, i vsechny komponenty jsou dostatecne pevne pripajeny
Ze zkusenosti jediny dostatecne velky naboj na poskozeni vznika na piezokrystalu, treba v zapalovaci. (likviduju tak castecne zive komponenty na reklamaci) tam je myslim neco kolem 1kV, ovsem mizivy naboj. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Návrat nahoru |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Zaslal: ne srpen 28, 2005 12:50 pm Předmět: |
|
|
Dle platných norem od jakého roku?
Samozřejmě v 99% procentech se nic nestane aj když budeš vysávat rozebranej mobil, ale v tu nejnevhodnější dobu to přijde  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|