clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Odblok CF62 s testpointem - dovoz z USA

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Odblok CF62 s testpointem - dovoz z USA

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Andy72
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 1:21 am    Post subject: Odblok CF62 s testpointem - dovoz z USA Reply with quote

Ahoj,
předně vás tady všechny zdravím jelikož jsem tu nový a musím vás opravdu pochválit, protože tenhle server je výborně zpracován.

Nuže k věci - z Work And Travel v USA jsem si dovezl Siemens CF62T od T-Mobile USA. Je to vlastně CF62.

V Čechách jsem zjistil dvě věci:
1. Funguje v něm T-Mobile CZ SIM karta, ale Oskar ne. Chci to na Oskara.
2. Odblokování je drahé.

Tedy zakoupil jsem sobě datový kabel za 300 Kč a udělal jsem testpoint. Datový kabel se ukázal býti snad i servisním jelikož funguje s V-Klayem a SST-GSM.

Začal jsem se rozkoukávat a stáhl V-Klay 3.3. Fungoval dobře, udělal zálohu FF a pak jsem mu předhodil FF ze sekce Zálohy paměti. Když bylo doflashováno, telefon nešel zapnout (vyndal a zandal jsem baterii). Pak jsem si přečetl návod na obsluhu programu V-Klay a zjistil jsem, že jsem si měl udělat zálohu EEPROM. Tu jsem pochopitelně neměl a s hrůzou jsem zjistil, že záložní FF má asi tak 12MB a stažená 14MB. Prostým výpočtem jsem zjistil, že jsem asi přišel o poslední 2MB původního firmwaru. Porovnáním souborů v TCMD jsem zjistil, že soubory jsou stejné až do místa kde končí ten kratší (záloha). Embarassed

Nevěděl jsem přesně co dělat s mrtvým telefonem a ve fóru jsem našel doporučení použít SST-GSM. Tak jsem učinil a zběsilým klikáním na Repair se mi povedlo telefon znova oživit a dokonce i konečně odblokovat . Firmware se tváří rusky, ale v jazycích se našla i nějaká ta angličtina, takže telefon je použitelný. Ke štěstí mi ovšem chybí jediná věc a to čeština. Jelikož jsem začatečník, tak jsem se domníval, že když zkopíruju sektory langpack a T9 ze staženého firmwaru, tak to pomůže. Sektory jsem ve V-Klayi nahrál, ale telefon je stále ruský.

Jelikož jsem tím dneska zabil asi tak 8 hodin čistého času sezení před kompem, tak jsem fórum pročítal jen zběžně. Možná by se tam našla odpověď na můj problém, ale já ji nenašel.
Back to top
View user's profile Send private message
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 6:48 am    Post subject: Reply with quote

Kedze mas prerezany TP,na 99% tam uz cesky update FW alebo servisny FW vo Winswup nenahras.Ostava uz iba poprosit nejaku dobru dusu,ktora by Ti zo svojej CF62 vytiahla cesku zalohu FF a nahras si tam tu...popripade aj my potom mozeme tu nasu rusku zamenit za cesku.
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 7:52 am    Post subject: Reply with quote

Ahoj, tak za pár minut tam budeš mít fullflash s fw210313. Mám už ji nějakou dobu nachystanou, ale vždy bylo něco přednější Confused .

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Andy72
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 9:05 am    Post subject: Reply with quote

hanni wrote:
Kedze mas prerezany TP,na 99% tam uz cesky update FW alebo servisny FW vo Winswup nenahras.Ostava uz iba poprosit nejaku dobru dusu,ktora by Ti zo svojej CF62 vytiahla cesku zalohu FF a nahras si tam tu...popripade aj my potom mozeme tu nasu rusku zamenit za cesku.

Winswup s telefonem vůbec nefunguje, píše divné hlášky.

Krokodýl wrote:
Ahoj, tak za pár minut tam budeš mít fullflash s fw210313. Mám už ji nějakou dobu nachystanou, ale vždy bylo něco přednější Confused .

Mám teda nahrát tenhle FF třeba ve V-Klayi do telefonu?

Když jsem tam nahrál ten predchozí FF ve V-Klayi s přepisem bootu, tak pak telefon nešel. Začal jít až po šachování v SST-GSM. Jestli jsem to pochopil správně, tak SST-GSM přepsal akorát EEPROM.

Takže otázka zní: Proč mám nahrávat tenhle FF, když mi ten předchozí nešel? Není pak potřeba ještě přepsat něco v EEPROM v závislosti na IMEI a tak?

Možná to tady dost míchám, takže se omlouvám, ale snažím se vyjádřit to, že touto cestou jsem se již vydal a nevedla k úspěchu. Takže se mi nechce po ní jít znova. A pokud po ní mám jít znova, potřebuju vědět proč. Třeba jaký je rozdíl mezi původním a novým FF a jakto že to SST-GSM opravil.

PS: Díky za pomoc. Opravdu.
Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 9:22 am    Post subject: Reply with quote

Andy72 wrote:

Takže otázka zní: Proč mám nahrávat tenhle FF, když mi ten předchozí nešel? Není pak potřeba ještě přepsat něco v EEPROM v závislosti na IMEI a tak?

Možná to tady dost míchám, takže se omlouvám, ale snažím se vyjádřit to, že touto cestou jsem se již vydal a nevedla k úspěchu. Takže se mi nechce po ní jít znova. A pokud po ní mám jít znova, potřebuju vědět proč. Třeba jaký je rozdíl mezi původním a novým FF a jakto že to SST-GSM opravil.

PS: Díky za pomoc. Opravdu.

Odpověď je jednoduchá, na web jsem dal fullflash verze 0313, tedy včetně CZ jazyka a CZ T9. A jak jednoduše nahrát a zachovat živý telefon:

1. V Vklay si nejprve udělej zálohu své vlastní EEPROM z fungujícího telefonu
2. Nahraj novou fullflash s češtinou, ale BEZ zápisu do bootcore!!!!
3. Nahraj zpět svou zálohu EEPROM a je to.

SST- odblokoval telefon, je k tomu určený, další potřebě odblokování předejdeš právě zálohou EEPROM ze svého fungujícího telefonu, kde jsou uložená IMEI telefonu.

WinMobile
Back to top
Drobcek9056
táta fóra
táta fóra

7860.92 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 11:21 am    Post subject: Reply with quote

Ahoj,ikony v menu si mal v povodnom FF (este tom z ameriky) ine ako v europskom modely?
Back to top
Andy72
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 3:00 pm    Post subject: Reply with quote

Drobcek9056 wrote:
Ahoj,ikony v menu si mal v povodnom FF (este tom z ameriky) ine ako v europskom modely?

Ano byly jiné - normální hranaté. Bohužel ta záloha, kterou udělal V-Klay má jen 12MB, takže je to asi pryč.

Mělo to i jiné odlišnosti - třeba při psaní zpráv jsi měl navrchu číslo komu to píšeš. V hlavním menu byl organizer atd.

Doplněno: http://www.t-mobile.com/images/products/228491/large_front.jpg
Back to top
Andy72
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

Krokodýl wrote:

1. V Vklay si nejprve udělej zálohu své vlastní EEPROM z fungujícího telefonu
2. Nahraj novou fullflash s češtinou, ale BEZ zápisu do bootcore!!!!
3. Nahraj zpět svou zálohu EEPROM a je to.

Právě jsem dofalshoval a tak vám přináším čerstvé zážitky: JE TO TAM! Sice pořád nevím jak přesně jsem to vlastně udělal, ale je tam čeština. Postupoval jsem přesně podle návodu.

Jen takový dotaz: V jaké části FF je ta čeština? Nestačí přepsat kus paměti s jazyky? Řek bych, že to má co dělat s tím bootcorem.

Díky moc všem a hlavně Krokodýlovi.
Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Mon Oct 10, 2005 9:59 am    Post subject: Reply with quote

Andy72 wrote:

Právě jsem dofalshoval a tak vám přináším čerstvé zážitky: JE TO TAM! Sice pořád nevím jak přesně jsem to vlastně udělal, ale je tam čeština. Postupoval jsem přesně podle návodu.

Jen takový dotaz: V jaké části FF je ta čeština? Nestačí přepsat kus paměti s jazyky? Řek bych, že to má co dělat s tím bootcorem.

Díky moc všem a hlavně Krokodýlovi.

Langpack se dá nahrát samostatně se znalostí adresy, ale musíš použít většinoulangpack ze stejné verze firmware. Čím vyšší firmware, tím většinou přibývají texty.
Jinak je na adrese 0x00560000 a má velikost 60000 .

WinMobile
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum