View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
glide kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 21, 2006 6:00 pm Post subject: S65, pípne po špatné obnově eeprom přes Siemens EEPROM tool |
|
|
S65, pípne, na displaji se objeví jen proužek po špatné obnově eeprom přes Siemens EEPROM tool.
S65 výchozí FW 16 žádné úpravy.
zkoušel jsem zatím pouze SST service toolbox a repair, zapnout jde pouze do service modu(na displeji se však neobjeví, pouze v programu) ale dalši tlačení červeného tlačítka již nepomahá, mám vůbec nějakou šanci, mobil se nespojí z V klay ani z x65 flasherem. v telefonu funguje akorát budík který telefon zapne(snad)
díky za jakékoliv nápady
doplněno:
papautils mi po chvili testovani hlasi:
Autostart...
Pozor: Pro nové S75 je zatím vše v režimu testů - Beta!
Přenos boot...
Boot nevyplněn!
Nesprávný BootKEY nebo není uzavřen TP!
nebo:
Autostart...
Boot nezaveden!
Telefon je v "Formát FFS disků?".
Boot otevřen. |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Fri Apr 21, 2006 6:41 pm Post subject: |
|
|
A so Siemens EEPROM tool sa spojíš? Potrebuješ do mobilu dostať zálohu eeprom. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
glide kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 21, 2006 6:49 pm Post subject: |
|
|
bohuzel, konci jen scanning, predtim mi slo zalohovat jen pri zapnutem mobilu, zalohu mam jen ji tam dostat |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Fri Apr 21, 2006 7:39 pm Post subject: |
|
|
Ke kompletní odpovědi-radě je třeba uvést všechny údaje: Máš v telefonu zaveden Skey(pomocí PU)?, spojil jsi telefon někdy s programem V_klay a (a nebo)x65 flasher? Jediné co víme je, že máš S65/fw16, provedl jsi očistu eeprom (obou částí anebo pouze jedné?)? Ve chvíli kdy jsi použil SST jsi telefon dokonale zmrtvil (především verze končící 8, tuším 2.38 ) - velice škodlivý program! - vlastní zkušenost a nejen pro telefon, ale i pro pc - okamžitě odinstaluj´ včetně očisty registrů - také by to už někdo ze SM měl odstranit (tedy pokud již tak nebylo učiněno).
Takže? _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
glide kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Apr 22, 2006 9:05 am Post subject: S65 |
|
|
do telefonu jsem aplikoval pouze pár patchů přes vklay na výchozí FW,po čase jsem chtěl obnovit výchozí stav, použil jsem siemens eeprom tool 3.15 a postupně jsem ukládal jednotlivé bloky, po uložení všech byl s telefonem amen.
Neprováděl jsem zatím žádné destruktivní pokusy o oživení, pouze jsem zkusil SST 5.31 a funkci repair to je zatím jeden z programů kde je vidět nějaká spolupráce s telefonem, po stisknutí červeného tlačítka se přepne do servisního módu ale dál žádná operace opravy eeprom nezačne(ani po dalším ťukání červeného), na displeji telefonu se nezobrazují žádné informace, po mačkání červeného tlačítka klasicky pípne a na chvíli se objeví korizontální 1px černý proužek, v papautils se normálně nespojí ale při pokusech s diagnostikou je vidět že komunikace snad funguje, zatím jsem se neodvážil použít některé další funkce tohoto programu jelikož nejsou důkladně popsány.
K telefonu nemám vygenerovány žádné kódy, nemám ani zálohu FF, jen zálohu 64Kb eeprom. Mám nastaven budík na 7 mimo výkendu a telefon normálně začne budit takže FW je v pořádku |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sat Apr 22, 2006 9:27 am Post subject: |
|
|
Takže já bych postupoval tak, že bych se pokusil v PU vygenerovat kódy (jelikož máš fw16 mělo by to jít bez dalších věcí kolem bez problémů).(Jinak nemůžu souhlasit s tvým tvrzením, že možnosti tohoto programu zde nejsou popsány) Na první záložce uvést telefon do service mode - vypnutý telefon připojit ke kabelu zvolit port dát Service mode a stisknout červený telefon - je třeba správně načasovat. Že jsi byl úspěšný se ti objeví na displeji telefonu anebo v pravé obrazovce programu. Potom přepnout do druhé obrzovky a tam nechat vygenerovat všechny kódy podle návodu, který najdeš zde na SM (myslím, že se jmenuje nějak jako jak generovat kódy pomocí programu PU...)Nejdůležitější je Bkey a zavedení Skey do telefonu - factory mode. Pokud bude napsán ve správném políčku přepnout do záložky flash a tam bych dal především: Výměna 76,5008,5009,5077, Výměna master, Přepočet klíčů ve Flash a na připojeném vypnutém (bez service mode) telefonu po stisknutí Vyplnit zmáčknout červený telefon(zase je důležité správné načasování). Takhle se ale špatně radí nejlepší je okamžitá odezva např. ICQ.  _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
glide kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Apr 22, 2006 9:56 am Post subject: s65 |
|
|
diky icq mam, ale musim se ted ucit na zkousky, tak to zatim odlozim, ale urcite se ozvu. |
|
Back to top |
|
 |
glide kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 10:44 am Post subject: S65 |
|
|
Papua utils mi pri zavadeni servisniho pise
Zavedení "Servisního režimu"...
Stiskni tlačítko!
Autostart...
Boot nezaveden!
Telefon je v "Formát disků?"!
Telefon se vypnul po chybě:
EXIT: 0002:9ECC
FILE:
imei
CPSR: 60000030
CepId: FFFF
takze to vypada ze je vpr asi i boot |
|
Back to top |
|
 |
glide kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 11:14 am Post subject: s65 |
|
|
myslite ze by pomohl testpoint? |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 11:45 am Post subject: |
|
|
Pokud jsi na ICQ tak pojď na 154901376 _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
glide kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Apr 27, 2006 10:21 am Post subject: S65 |
|
|
nyni jsem na ICQ |
|
Back to top |
|
 |
glide kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 28, 2006 7:08 pm Post subject: S65 nasel jsem nejakej postup |
|
|
Nasel jsem nejakej postup, pokusim se to udelat podle nej, naradicko na testpoint mam pripraveny ale vaham jestli nebude lepsi zvolit servis, ale mobil jsem kupoval v Praze a je to pro mne celkem z ruky a asi bych jim tezko vysvetloval co jsem to s tim mobilem vlastne delal. Byl koupeny u tmobilu je v zaruce, a nikde jsem se nedocet zda jde reklamovat(zaplatit opravu) u kterehokoliv t-mobile partnera.
nasel jsem nejakej postup: http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=218819&page=1
bude mi fungovat tento testpoint?
http://forum.modopo.com/showthread.php?t=8435 |
|
Back to top |
|
 |
glide kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 28, 2006 9:06 pm Post subject: testpoint = uz nikdy winswup |
|
|
ve foru jsem nekde cet ze kdyz udelam TP nemohu jiz nahrat zadny winswup, je to pravda?  |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Wed May 03, 2006 2:07 pm Post subject: |
|
|
Ano,na 90% je to pravda.Boli tu uz aj nejake vynimky,ale iba zriedkavo. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
|