clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - EBS schéma mi rozsypalo SMS

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

EBS schéma mi rozsypalo SMS

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PostPosted: Tue Aug 15, 2006 11:40 am    Post subject: EBS schéma mi rozsypalo SMS Reply with quote

Zdravím Laughing ,
přes EBS jsem vyrobila pěkný nový skin a nahrála ho synkovi (už spal, tak jako překvapení wink ) do M55 FW10: překvapení se opravdu konalo, a veliké Twisted Evil :
skin se sice pěkně "rozlezl" po displeji mobilu, ale nedaly se najednou číst došlé SMS ani Návrhy Exclamation
Náhled SMS sice vypadal normálně, ale po otevření jakékoliv SMS se na displeji objevil pouze tmavý proužek 21x4 mm (naležato). Začínal u levé strany displeje, nad ním byly ještě 4mm podkladu a při listování se posouval nahoru. Absolutně netuším, proč se to tak chová, formát schémata byl správně *.col
Toto barevné schéma jsem vyrobila úpravou vestavěného s názvem "lead". Do M55 jsem upravené schéma nahrála pod jiným názvem "pokus", přičemž "lead" jsem ve složce s bar. schématy ponechala. Při otvírání mého nového schématu "pokus" mi na vteřinku problikly tři volby: 1) lead 2) lead ID 5 version 1 a 3) T-mobile.
Zakroužkovaná byla volba ad 2) - bez možnosti změny. On ten telefon byl původně s T-mobilími čtverečky, které jsem ale podle návodu zde na SM odstranila.
Dokáže mi prosím někdo vysvětlit, kde se stala chyba Brick wall Brick wall Brick wall ?
Mám teď poněkud strach s tím více experimentovat, protože zpočátku jsem "pokus" nahrávala do telefonu na potřetí. Když jsem pak nakonec smazala i původní "lead" z telefonu (v domnění, že snad kolidují) a když SMS stále nešly otvírat a přečíst, nezbylo než původní "lead" nahrát zpátky do telefonu a uvést jej tak do původního stavu - přátelé, to se mi povedlo až na asi minimálně desátý (!!) pokus.
Používám SiMoCo 2.2.6 a takovéto problémy jsem s ním dosud nezažila Brick wall Pray Evil or Very Mad Crying or Very sad
Mám ten soubor "pokus.col" doma v počítači, kdyby byl někdo tak strašně laskavý a mohl mi to zpropadené schéma ve svém mobilu projet... Anxious d'oh!
Díky moc předem!
J. Very Happy

------------------------
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
D4X
(o(^^)o)
redaktor

Phone: HTC Diamond
382387.67 SMM
PostPosted: Tue Aug 15, 2006 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

uploadni to nekam na net... nahraju to segre do MC60 a podivam se ti na to wink
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PostPosted: Tue Aug 15, 2006 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

D4X wrote:
uploadni to nekam na net... nahraju to segre do MC60 a podivam se ti na to wink

Vřelé díky Applause ! Zítra to tam hodím, protože to mám doma a internet zase jen v práci Neutral
J. Very Happy

------------------------
Back to top
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PostPosted: Wed Aug 16, 2006 7:38 am    Post subject: Reply with quote

Ahoj Laughing ,
teď se to pokusím hodit na net, snad se to zde objeví:
Toto je "závadná" verze "pokus":

<a href="http://nahraj.getwave.net/files/1155710030.txt">Váš text</a>

a toto je původní "lead" úpravou kterého "pokus" vznikl

<a href="http://nahraj.getwave.net/files/1155710095.txt">Váš text</a>

Jsem opravdu zvědavá, jestli se to tu objeví Anxious - nemám s tím totiž žádné zkušenosti (teda obrázek už uploadnout umím - díky Hannimu wink )

Děkuji všem, kteří se pokusí vypátrat, proč mi toto barevné schéma způsobilo paseku ve čtení SMS Angel
Hezký den!
J. Very Happy

------------------------
Back to top
D4X
(o(^^)o)
redaktor

382387.67 SMM
PostPosted: Wed Aug 16, 2006 1:04 pm    Post subject: Reply with quote

asi te zklamu ale ten skin vali bez sebemensich problemu na MC60...
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PostPosted: Wed Aug 16, 2006 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

D4X wrote:
asi te zklamu ale ten skin vali bez sebemensich problemu na MC60...

No potěš koště, fakt Ti to šlape Shocked ? Já sice vím, že MC60 a M55 mají stejné displeje, ale nemůže to být "střevama", že mně to nejede Think a Tobě ano? Zajímavé. Já to zkoušela 2x a pak ty veliké problémy s uvedením do původního stavu... mám docela obavu se v tom víc vrtat. I když zálohu FF mám Dancing .
No nic, i tak Ti mockrát děkuju za Tvou ochotu Applause !! Ale potěšilo mě aspoň to, že jsem skiny úspěšně uploadnula na net - byť mi není moc (= vůbec wink ) jasné, jak jsi z těch hexa-čísílek poskládal ten soubor *.col ... Not talking . Možná by nebylo od věci, aby to zkusil někdo opravdu s M55 fw10 jako mám já... Hand
Ahoj a ještě jednou dík!
J Very Happy

------------------------
Back to top
D4X
(o(^^)o)
redaktor

382387.67 SMM
PostPosted: Wed Aug 16, 2006 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

viz první tři slova mého podpisu Angel
Johny007
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Wed Aug 16, 2006 11:24 pm    Post subject: Reply with quote

Takze podivej se tam na uvod toho soubor, je to prece identifikace, takze tam musi byt uvedeno i spravne CRC cili kontrolni soucet. Taky spravny nazev a vubec vsechny ty informace. Proste to udelat v nejakem programu ktery na to opravdu je a ne to jen upravovat. Nevim co na to je za program.. Mimochodem, s timhle si klidne hraj.. To nic neni, spis by bylo lepsi prejit na jiny FW, ta 10 je fakt historie..
EDIT: Stejne, proc si s tim hrat, kdyz je na netu tooolik temat Very Happy

Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PostPosted: Thu Aug 17, 2006 7:25 am    Post subject: Reply with quote

Johny007 wrote:
Takze podivej se tam na uvod toho soubor, je to prece identifikace, takze tam musi byt uvedeno i spravne CRC cili kontrolni soucet. Taky spravny nazev a vubec vsechny ty informace. Proste to udelat v nejakem programu ktery na to opravdu je a ne to jen upravovat. Nevim co na to je za program.. Mimochodem, s timhle si klidne hraj.. To nic neni, spis by bylo lepsi prejit na jiny FW, ta 10 je fakt historie..

No, o CRC vím jen to, že to existuje ale význam bohužel neznám Embarassed . Já jsem ten skin vytvořila přímo v programu na tvorbu barevných schémat a myslela jsem si, že úprava již existujícího schématu postačí. Vždyť ve výchozím stavu programu EBS už určité barevné nastavení je, takže tak jako tak dělám jenom úpravu.
A proč si s tím hrát, když lze stáhnout hotové? Promiň, to jsem se musela usmát Hand , totiž honosit se celou cizí prací, to by mě přece nemohlo ani bavit Not talking . Střípky někde posbírat, to jo, ale já si chci pohrát, víš? A o tom to je... Dancing
P.S.: Ale o tom update pouvažuji Think
Hezký den!
J. Very Happy

------------------------
Back to top
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Thu Aug 17, 2006 9:56 am    Post subject: Reply with quote

Mam doma M55 FW10,poobede tie ten Tvoj vytvor vyskusam wink

BTW: tie 2 textaky,co si sem dala linky su tie skiny?Mam tam premenovat koncovku TXT na COL?....alebo vies co,posli mi ten skin,co s nim mas problem na mail,pozriem sa nato.

Johny007
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Thu Aug 17, 2006 10:25 am    Post subject: Reply with quote

Joan wrote:
Johny007 wrote:

No, o CRC vím jen to, že to existuje ale význam bohužel neznám Embarassed . Já jsem ten skin vytvořila přímo v programu na tvorbu barevných schémat a myslela jsem si, že úprava již existujícího schématu postačí. Vždyť ve výchozím stavu programu EBS už určité barevné nastavení je, takže tak jako tak dělám jenom úpravu.
A proč si s tím hrát, když lze stáhnout hotové? Promiň, to jsem se musela usmát Hand , totiž honosit se celou cizí prací, to by mě přece nemohlo ani bavit Not talking . Střípky někde posbírat, to jo, ale já si chci pohrát, víš? A o tom to je... Dancing
P.S.: Ale o tom update pouvažuji Think
Hezký den!
J. Very Happy

Smile No, jak chces. Pro me je to schema ten stripek. Taky si nestahuju cele tuning FW nebo tak neco.. Very Happy Sorry, ja uz jsem proste trochu linejsi uzivatel a osobne se mi ani nechte instalovat ten program na upravu, abych si dal zaspinoval Win.. MNo konec OT:. Smile Ty jsi proste jeste ten nadseny Siemensak Smile At ti to vydrzi..

D4X
(o(^^)o)
redaktor

382387.67 SMM
PostPosted: Thu Aug 17, 2006 10:37 am    Post subject: Reply with quote

hanni wrote:
BTW: tie 2 textaky,co si sem dala linky su tie skiny?Mam tam premenovat koncovku TXT na COL?

jj staci to prejmenovat wink

Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PostPosted: Thu Aug 17, 2006 10:56 am    Post subject: Reply with quote

D4X wrote:
hanni wrote:
BTW: tie 2 textaky,co si sem dala linky su tie skiny?Mam tam premenovat koncovku TXT na COL?

jj staci to prejmenovat wink

No vida, co se tu ještě naučím Whistle . Já na ty texťáky zírala jak tele na nová vrátka wink

to Johny007: ba právě, nadšení, to je to pravé ořechové, bez něho pokroku není... wink
J. Very Happy

------------------------
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum