View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
siemens-el71 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 09, 2006 2:42 pm Post subject: EL-71 - moja recenzia |
|
|
El-71, Firmware 12
Takze mam tento phon 3 tyzdne, z akcie z T-Mobilu predtym som mal cxt65, fw50+milion patchou, mimochotom bol to super phon.
Displej: QVGA kvalitny, farby jasne, dobre citatelne na slnku. Velmi dobry, akurat mam problem zohnat java hry na rozlisenie 320*240
Hudba: Konecne BS pridali druhy reproduktor, dost velky a kvalitny, kvalita porovnatelna napr. s Nokiou 6230i, prehrava MP3, AAC, WAV ....
Fotak: 1,3 Mpx, pri dobro slnku /za chrbtom/ velmi dobre, v zhorsenych podmienkach nic moc, ma sice nocny rezim /otvori dlhsie clonu/ a celkom good prisvetlovaciu diody ktora mimochodom pri stlaceni spuste svieti este viac ale nic moc. Ma pevne danu ohniskovu vzdialenost. V porovnani s x65 o dost lepsie, video nataca 3Gp, nic moc trhane a nizke rozlisenie.
Konstrukcia: Po dvoch padoch na beton drzi , vysuvaci mechanizmus fakt dobry, staci jemne zalacit. Ntradicne umiestneny dat. konektor nekompatibilny zo starsimi tipmi. Akurat ma zle uchiteny zadny krit nad baterkou - hybe sa. A ani baterku nedrzi niaka poistka. Predok z niakeho kovu asi hlinik alebo horcik, good to vyzera. Da sa pouzivat aj ked neni otvoreny. Tlacitka su dobre, gumene nasvietene na modro.
Design: Velmi elegantny, taka mala tehlicka , pozrite si 3D simulaciu.
Zamrzanie: Telefon mi zamrza prevazne pri pocuvani hudby, sekol sa mi doteraz asi 5 krat, musel som vybrat baterku a znovu ho zapat. Skoda ze B/S netestuje dobre tie telefony a dava ich do obehu s chybami. Vsak dufam ze niak prerobim svoj kabel z x65 a prepalim firware.
Baterka: Ja mam lithiovu 3.7V/570mAh ( standardnu ) po par nabiticha ( asi 3-4 ) sa celkom umudrila a pri beznom pouzivani vydrzi tak 2 - 3 dni. Pozor prve nabitia nechajte aj 12-15 hodin.
Ovladanie: Take klasicke siemensacke, da sa pohodlne aj bez otvorenia. Potesia postranne tlacitka, na lavo hlasitost, na pravo fotak ( pri dlhsom podrzani sluzi ako baterka ) a rychla volba na jedno cislo, skoda ze sa neda dat na niaku inu funkciu, vsak mozno sa to vyriesi vyssim fw.
Komunikacia s pc: Skusal som Bt. spojit s pc ale niak mi to neslo, prenosova rychlost bola strasne mala a stale padala, vedel som tak max. stiahnut fotky a nahrat do telef. par obrazkou ale chyba mohla bit v mojom bt usb kluci. Chyba infra, ine som namal ako skusat.
Pametova karta: tip mikro SD, super vec, kupit sa da napr na www.agem.sk, interna pamet okolo 20mb nic moc.
tipi: Vypinajte si BT, GPRS a znizte si podsvietenie displeja, ustrite si tak baterku.
Ak niaky rusi vymislia ako prerobit ten datovy konektor moc ma potesia. patche zatial niesu tem je malo hier taktiez. Sice je komp. s nizsimi radami siemensov ale hrat hry na stvrtine displeja je dost na prd. Inak je to vcelku good phon. Som s nim spokojny _________________ Moje telefony.
Siemes A31, Motorola T228, Siemens A50, Nokia 3310, Siemens CXT65 ( moja srdcovka, fw 50, + milion patchov ), Siemens EL71, --> chlapci sry. ale uz je tam qtec 9100 |
|
Back to top |
|
 |
sweet začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 09, 2006 5:04 pm Post subject: |
|
|
s tym prepalenim firmwaru ta musim asi sklamat bo to nepojde.pisalo sa tu o tom ze telefony z orangu a t-mobilu maju blokovanie na prepalenie firmware.cize iba v t-mobile ti to prepalia |
|
Back to top |
|
 |
mario_liptov administrátor

265151.79 SMM
|
Posted: Wed Aug 09, 2006 6:57 pm Post subject: |
|
|
Prepalenie softu sa da aj u oranzovych je to trocha problematicke ale da sa i ked nie u vsetkych. Ruzovy operator ma tiez blokovany soft a tiez je problem ho prepalit, ale da sa. Inac nie je to vec operatora, ze je zablokovane prepalenie, ale je to podla mna nejaka chyba v softe. Problem je prepalenie aj na tu istu verziu softu. Moja rada, podpalit softwerom v8 pre "TM" a potom napalit co chcete. Zatial pomer uspech-neuspech percentualne cca 80:20. |
|
Back to top |
|
 |
sweet začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 09, 2006 7:54 pm Post subject: |
|
|
cize prepatit na verziu 08 od T-Mobile a potom by to uz malo ist? |
|
Back to top |
|
 |
mao7 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 10, 2006 11:09 am Post subject: |
|
|
mario_liptov wrote: | Prepalenie softu sa da aj u oranzovych je to trocha problematicke ale da sa i ked nie u vsetkych. Ruzovy operator ma tiez blokovany soft a tiez je problem ho prepalit, ale da sa. Inac nie je to vec operatora, ze je zablokovane prepalenie, ale je to podla mna nejaka chyba v softe. Problem je prepalenie aj na tu istu verziu softu. Moja rada, podpalit softwerom v8 pre "TM" a potom napalit co chcete. Zatial pomer uspech-neuspech percentualne cca 80:20. |
a ty si to uz skusal podpalit softver veriou 8 a potom tam dat napriklad 22 ide ti to tak alebo odkial to mas ze to ide _________________ M35 2x => S55 fw 90 => A52 => EL 71 od ORANGE |
|
Back to top |
|
 |
siemens-el71 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 10, 2006 8:04 pm Post subject: |
|
|
vsak rusaci uz nieco vymislia niaky winswup alebo nieco podobne , len skoda ze zmenili koncovku na dat. kabli  _________________ Moje telefony.
Siemes A31, Motorola T228, Siemens A50, Nokia 3310, Siemens CXT65 ( moja srdcovka, fw 50, + milion patchov ), Siemens EL71, --> chlapci sry. ale uz je tam qtec 9100 |
|
Back to top |
|
 |
iqlogic začátečník

109.18 SMM
|
Posted: Sun Aug 13, 2006 9:29 am Post subject: |
|
|
ZSSR 4eva
Uz by mohli nieco vymysliet bo mam EL71 2 tyzdne v servise a este som nedostal ani len vyjadrenie, cely SW od TMO je nahovno a nechcu si to pripustit, proste ked na tom mobile zaplnite pamat uplne doplna vypne sa a uz sa nezapane. U nas v predajni mali dve EL71 a obidva tu istu chybu _________________ Xperia Arc S @ DoomKerneL  |
|
Back to top |
|
 |
mao7 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 13, 2006 9:32 am Post subject: |
|
|
iqlogic wrote: | ZSSR 4eva
Uz by mohli nieco vymysliet bo mam EL71 2 tyzdne v servise a este som nedostal ani len vyjadrenie, cely SW od TMO je nahovno a nechcu si to pripustit, proste ked na tom mobile zaplnite pamat uplne doplna vypne sa a uz sa nezapane. U nas v predajni mali dve EL71 a obidva tu istu chybu |
No to si budes musiet este pockat aspon tyzden moj kamos ho mal v servise tri tyzdne a po troch tyzdnoch mu prisiel s vyjadrenim ziadna chyba sa neprejavila tak len musime naozaj cakat kym niekto nieco na ten firmware nevymysli _________________ M35 2x => S55 fw 90 => A52 => EL 71 od ORANGE |
|
Back to top |
|
 |
mimoklepes kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 13, 2006 10:16 am Post subject: |
|
|
pred par dnami mi dali mobil zo servisu, je tam fw od t-mobile verzia 31, zatial mi funguje bez chyb. |
|
Back to top |
|
 |
mao7 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 13, 2006 3:05 pm Post subject: |
|
|
tak asi znova sa ukazuje ze t mobile je lepsi ako orange bo tam su neschopni tam akokeby to skusali vypnu zapnu mobil a ak ide tak to poslu naspat no uvidime co bude dalej rozmyslam aj ja ze ho dam reklamovat lebo blbne aj mne nie tak casto ale predsa _________________ M35 2x => S55 fw 90 => A52 => EL 71 od ORANGE |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sun Aug 13, 2006 4:41 pm Post subject: |
|
|
Mna dost mrzi,ze nasi operatori customizuju FW a uplne ho tym dokaslali.Takze vlastne za tie caste navstevy servisu sa mozete podakovat nie BenQu,ale nasim operatorom,ktori pchaju dost do niecoho,comu asi 100% nerozumeju a pokazili,co len mohli. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
mimoklepes kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 14, 2006 7:58 am Post subject: |
|
|
ja nie som tak velmi presvedceny, ze je to chyba operatorov. je samozrejme blbe, ze to blokuju a clovek si nemoze sam updatovat firmver z webu, ale tie existujuce chyby nemusia byt kvoli nim. uvidime, ked sa zacne u ceskych priatelov predavat neblokovany el71, ci to bude u nich rovnake. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Aug 14, 2006 9:22 am Post subject: |
|
|
Aspon z reakcii na zahranicnych forach som zistil,ze necustomizovany FW nie je az taky problemovy...takze nieco na tej customizacii bude.Predsa len customizovany FW nie je dielom BenQu,ale operatorov... _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
mimoklepes kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 14, 2006 11:51 am Post subject: |
|
|
tazko povedat. pridanie nejakej polozky do menu by nemalo mat vplyv napriklad na vypinanie telefonu (aj ked teoreticky tam samozrejme moze ten operator domongolit hocico). skor vychadzam z toho, ze odkedy mam ten telefon (2 mesiace), vysli uz 3 dalsie oficialne verzie firmveru, takze tych chyb je tam pozehnane uz original od vyrobcu. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|