View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Sun Feb 25, 2007 5:28 pm Post subject: Jak rozjet Gmail v S75 (+ nějaké PX ;-[ ) |
|
|
Zdarec, jelikož mám účet na gmailu, koumám už delší dobu, jak nastavit nativního mailového klienta v S75, aby šly z gmailovského účtu stahovat zprávy.
Zhruba jsem to nastavil podle této stránky, s tím rozdílem, že SMTP autentifikaci jsem žádnou nenastavil (stejně není pro stahovaní mailů potřeba).
Po pokusu o stažení pošty 15 vteřin bzučí GPRS a pak už se nic neděje (jo, občas cca za minutu PXne telefon (Data-Abort / 205; adresa 0xA02C1B0A)).
Oproti tomu javová aplikace přímo od Gmailu ( tu ) jede bezchybně... ale stejně by bylo pohodlnější rozjet vestavěného klienta...
EDIT: do háje, tak už mi mobil PXuje cca po 10 sek. od započetí pokusu o stažení mailů,
a to na všech účtech (a s novou chybou : P-Exit / kód 206)! Když mi to udělalo poprvý, myslel jsem, že je to nějaká výjimka, protože to pak chvíli šlo, ale teď se to prostě sзгз konstantně.
Zřejmě nějakej zmetek ve WVA tuningu, kterej jsem ještě neměl tu čest odhalit a odstranit... _________________ S LXXV
Last edited by ccd98 on Sun Feb 25, 2007 6:24 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Sun Feb 25, 2007 6:10 pm Post subject: |
|
|
Treba nastaviť zabezpečenie, lebo gmail ide len cez šifrovanie,
ja som to urobil podobne, ako sú nastavenia pre mail klienta na PC pre gmail (na SE K610i).
Last edited by stano.mania on Sun Feb 25, 2007 7:35 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Sun Feb 25, 2007 6:25 pm Post subject: |
|
|
A to jak? Veď na S75 se toho moc nastavit nedá... kukal jsem, co za nesmysly se dá nastavit u K750i, kde pak Gmail jede...
ale na S75...
EDIT: hm, mohl jsem to napsat do prvního příspěvku, že mám ty porty přesně tak nastavené...  _________________ S LXXV
Last edited by ccd98 on Sun Feb 25, 2007 6:57 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Sun Feb 25, 2007 6:43 pm Post subject: |
|
|
Momentálne nemám S75, ale nastavil by som:
pop3-port na 995
smtp-port na 465
Idem to otestovať na CX70
Výsledok: negatívny. Nejde to.
Záver - hypotéza: vstavaný email klient nepôjde na gmail, lebo ten požaduje šifrované pripojenie, ak teda taká voľba nie je, nepôjde to. Napr. SE K610i má takúto voľbu a preto vstavaný gmail klient na nej ide.
Treba použiť teda java aplikáciu od gmail (tá sa mi zdá dosť dátovo náročná), alebo to riešiť inou java aplikáciou, napr. MailMan. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|