View previous topic :: View next topic |
reklamovali jste telefon kvuli vadam software? |
ano, opravili to |
|
23% |
[ 5 ] |
ano, neopravili to, vratili penize |
|
4% |
[ 1 ] |
ano, neopravili to, nevratili penize, nechtel jsem vratit penize |
|
4% |
[ 1 ] |
ano, neopravili to, nevratili penize, chtel jsem vratit penize |
|
14% |
[ 3 ] |
ne |
|
52% |
[ 11 ] |
|
Total Votes : 21 |
|
Author |
Message |
o07 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Jun 08, 2007 2:37 pm Post subject: reklamace kvuli vadam software |
|
|
Ahoj,
vidim, ze buglist je docela bohaty (a nemyslim tim ten, kde jsou i "jen" nedostatky), muj siemens ma, zda se, i jine buginky..tak me napada - zkouseli jste uz nekdo uplatnit reklamaci kvuli vadam software? Jak jste dopadli?
Ja jsem zkousel reklamaci u prodejce, bohuzel, byli lini si poradne zapsat, co ze nefunguje - namisto "kdyz se udela tohle, nejde tohle" si zapsali jen "nejde tohle", takze pak si asi v servisu tukali na celo , kdyz se jim to hned neprojevilo..
Ted v oficialnim servisu siemensu nebyli o moc dychtivejsi, co se sepisovani tyce (co bych kolikrat dal za to, kdyby zakaznik poradne sdelil, co mu kdy nefunguje..), aspon tam byli znatelne prijemnejsi nez prodejce (priste se zas pohrnu za nejnizsi cenou.. ), tak cekam, jak to dopadne tentokrat, obavam se, ze se o podrobnosti nezajimali proto, ze zkusi jen prehrat firmware/tovarne nastavit..ale snad me, hosi, prekvapi.
Mate nekdo nejake rady, jak uspesne reklamovat vady software? Podarilo se vam nekomu uspesne dovest reklamaci do konce? Nepredpokladam, ze by kvuli jedne me reklamaci predelavali firmware, ale nejaka sleva nebo vraceni penez by nebyly na skodu. Nebo se z toho dokazou nejak obratne vykroutit?
Diky,
Petr |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sat Jun 09, 2007 6:49 am Post subject: |
|
|
Těžko ti dá někdo nějakou slevu. To jsem ještě neviděl a navíc co ti bude platná sleva, když se tím nic nezlepší?
Zřejmě ti nedošlo, že výrobce těchto telefonů zkrachoval. Pokud tedy nepočítám nějakou firmu BenQ-Siemens, která s původními modely nebude chít mít nic společného - kromě oprav, než dojdou již vyrobené díly. Bohužel tento typ doplatil na to, že přišel na svět v době, kdy ve firmě řešily úplně jiné věci než je výroba telefonů - upgrade jeho fw - a tím pádem vůbec nikoho nezajímalo jaké měl chyby tenkrát natož dnes .
Pokud se ti nelíbí telefon jak je nezbyde ti nic jiného než reklamovat tak dlouho než ti možná vrátí peníze (velká naděje je i ta, že ti reklamaci neuznají z důvodu vniknutí tekutiny a bude vyřešeno - takhle bych to také řešil být na místě prodejce).
Pokud se budeš držet zásad a tipů, které jsou zde nesčetněkrát popsány telefon se dá bezproblémově používat. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
mydyingbride VIP

3071.50 SMM
Příspěvky na SM: 200,- |
Posted: Sat Jun 09, 2007 8:13 am Post subject: |
|
|
No nevím, co máš za další problémy než jsou v buglistu, ale já jsem si po přehrání fw na 22 zvykl na těch pár much a jsem naprosto spokojen.. Bugy má každý mobil, jen nemá každá značka tolik nadšenců, kteří by to řešily a hlavně vyřešili.. Neumím si představit, že mám mobil, kde si nemůžu sám upravit podle svého co potřebuju (ikony, grafiku, témata..), proto jsem zatím zůstal u siemensu. No schválně napiš konkrétní další bugy, na které jsi přišel.. _________________
M35i -> MT50-> M65 -> SXG75/fw22 | IMS-700 | Graphic Tunning by MDB + HTC HD |
|
Back to top |
|
 |
flemo ostřílený diskusník

3205.06 SMM
|
Posted: Sat Jun 09, 2007 9:08 am Post subject: |
|
|
jirkab wrote: |
Pokud se budeš držet zásad a tipů, které jsou zde nesčetněkrát popsány telefon se dá bezproblémově používat. |
S tymto nesuhlasim. Ja som do telefonu poslal obycajny gif o velkosti zopar kB, telefon sa vypol a uz bol v stave permanentneho restartovania. Aj ked som ten gif z telefonu vymazal, nepomohlo to. Nakoniec pomohla customizacia. Ale vzhladom na to, ze telefon sa neda poriadne zazalohovat, musim znovu nastavovat skupiny v adresari (moje oblubene ), temu, zvonenia, doinstalovat aplikacie (nav4all si samozrejme musi znovu stiahnut jazykovy balik napriklad) ...
Na ten telefon sa spolahnut neda.
Ma niektore velmi prijemne vlastnosti, za ktorymi mi je po navrate k e71 smutno, ale celkovo musim povedat, ze ma viac hneval ako tesil.
Telefon je pouzivatelny, ale urcite nie bezproblemovo. Vyzaduje si vyssi level hobbyzmu od majitela, ako moje predchadzajuce. Taky level, na ktory som nebol ochotny alebo schopny postupit. _________________ ....S65-AX75-CX75-EL71-E71-SXG75-E71-S68-C81-M81 |
|
Back to top |
|
 |
mydyingbride VIP

3071.50 SMM
Příspěvky na SM: 200,- |
Posted: Sat Jun 09, 2007 4:01 pm Post subject: |
|
|
flemo wrote: | Na ten telefon sa spolahnut neda.. Telefon je pouzivatelny, ale urcite nie bezproblemovo.. |
Já jsem jen v první řadě přehrál FW na 22 a jednou ze začátku udělal customizaci (abych se zbavil nesmazatelného obrázku..) a od té doby vše ok. A to ho mám asi tak 2roky.. A to že je potřeba doinstalovat veškerou javu je jasné u každého přehrání fw u jakéhokoliv telefonu kterékoliv značky. _________________
M35i -> MT50-> M65 -> SXG75/fw22 | IMS-700 | Graphic Tunning by MDB + HTC HD |
|
Back to top |
|
 |

3205.06 SMM
|
Posted: Sat Jun 09, 2007 5:29 pm Post subject: |
|
|
mydyingbride wrote: | A to že je potřeba doinstalovat veškerou javu je jasné u každého přehrání fw u jakéhokoliv telefonu kterékoliv značky. |
No pre mna to teda bola novinka - doteraz som instaloval hry a aplikacie len na siemensoch, kde tieto prezili upgrade.
V kazdom pripade ti blahozelam k uspesnemu dlhodobemu spokojnemu uzivaniu :-) _________________ ....S65-AX75-CX75-EL71-E71-SXG75-E71-S68-C81-M81 |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sat Jun 09, 2007 10:18 pm Post subject: |
|
|
Přesně to je ten typ uživatelů (Flemo), kterým doporučuji "Telefon" ( protože tak to oni nazývají), který umí pouze telefonovat a psát SMS (oni - ti uživatelé stejně více nevyužijí) takže vše další je skutečně zatěžuje - no nedej bože, že by si koupili zařízení s OS - to je konec ( buď jejich nebo "prcka"), protože pokud si takový týpek koupí telefon s OS a možná se (od někoho) dozví, že tam musí "něco" doinstalovat tak bych fakt nechtěl být u toho ( ale ono se to za pár let srovná).....
Jelikož mám teď také zařízení s OS a sleduji i jiná "fóruma" tak musím reportovat, že občas (no někdy i dost často ) se tam nějaký podobný nešťastník také vyskytne...
Akorát mi není jasné, proč uživatelé, kteří si myslí, že všemu rozumí a pletou si brew a obex, matou ostatní (i když nemají možnost praktických testů a zřejmě to nikdy ani nevyzkoušeli ) a plácají něco o nějakých rychlostech . Škoda, že se nevěnují svým aktuálním přístrojům . _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |

3205.06 SMM
|
Posted: Sat Jun 09, 2007 11:56 pm Post subject: |
|
|
Brew,obex,rychlosti - asi pises o tejto diskusii
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?p=339804&highlight=#339804
skus si to znovu precitat, ci si tam pletiem obex a brew. Rychlosti o ktorych placam mam zo svojich skusenosti.
Mea culpa, dovolil som si bez praktickeho vyskusania z prenosovych rychlosti obex a brew cez kabel usudzovat, ze po prepnuti BT na brew to bude pomalsie ako obex.
S davkou iskriveho humoru si ma zaradil medzi uzivatelov typu talk&sms. Toto ti nechcem vyvracat, rovnako ako ta nechcem presviedcat, ze z doinstalovania "cohosi" v mojom pripade obavy mat nemusis. Naco?
SXG som zavrhol po niekolkotyzdnovom pouzivani z dovodov - neexistencia programu, ktory by ho spolahlivo manazoval (BMC je blizko a prajem BEZYmu mnoho zdaru), sfusovany suborovy system (vymazavanie, presuvanie suborov trva nekonecne dlho, nehovoriac o zmiznuti suborov pri prenose z telefonu na kartu alebo opacne).
SXG ma s original sluchadlami nadherny zvuk, ale co z toho - z mp3 prehravaca mi je do placu a vsetky alternativne ktore som vyskusal neboli o moc lepsie, ziaden nehral na pozadi.
Cyklicky restart po prijati obycajneho gifu cez BT bol len poslednou kvapkou.
Davam Ti za pravdu v tom, ze je zbytocne, aby som sa dalej vyjadroval k telefonu, ktory uz nemam. Takze v buducnosti sa uz k teme SXG vyjadrim iba ak by sa ma to priamo týkalo. _________________ ....S65-AX75-CX75-EL71-E71-SXG75-E71-S68-C81-M81 |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Mon Jun 11, 2007 6:54 am Post subject: |
|
|
Reklamace chyb firmware je boj s vetrnymi mlyny.
V podstate pokud cisty zformatovany telefon jakztakz funguje tak je software nereklamovatelny.
Bug se najde vsude, ale podminkou je ze nesmi zpusobovat nefunkcnost celeho zarizeni. Takze kdyz ti treba vyhledavani v adresari nedela to co ma tak to vyreklamovat nejde, ale kdyz se kvuli tomu kouse cely telefon tak uz je to zavazna vada branici v pouzivani a to by melo jit reklamovat jako vse ostatni. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
o07 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 11, 2007 8:15 am Post subject: |
|
|
mydyingbride wrote: |
No schválně napiš konkrétní další bugy, na které jsi přišel.. |
OK, jednak mi nefunguje bankovni aplikace - ani na bankovni karte t-mobile, ani m-banka od vodafone - dal uz jen o te druhe - jakmile si necham poslat kod z eBanky, telefon mi ho nezobrazi, ale namisto toho se uz do menu m-banka neda dostat, vyresi se to vypnutim/zapnutim..a do banky (mysleno do spravy uctu na webu ne pres mobil) se stejne nedostanu, nebot nemam klic.. Zkouseno v lowendowem siemensu, starickem sony ericssonu a snad v nokii a ve vsech to bylo funkcni.
Za druhe - dostavam hodne smsek. Obcas se stane, ze kdyz jich prijde vic najednou (a pritom mozna provadim nejakou cinnost jako prohlizeni smsek..to je jen podezreni), tak se v telefonu asi neco zacykli a porad vydava zvuky, jako ze prichazi nova sms..a nedari se mi to vypnout..je to zvlast prijemne u pokladny v samosce.. Dokonce na prvni pokus o vypnuti se to sice tvari vypnute, ale porad to vydava ten zvuk..druhy pokus uz zabral, ale grrrrrrr
Za treti - zkuste poslat mail takhle: napisu "jedna", dam pohyb kurzorem dolu, napisu "dva", odeslu - co vam dorazi? Mne dorazi jen druha radka. Vazne duveryhodny editor...
Nevim, mozna je to jen pripad mojeho kusu..ale lituju, ze jsem nesel zase do ericssonu, se kterym mam dobre zkusenosti. Nechal jsem se nalakat na GPSku (jinde snad tenkrat interni nebyla - krome komunikatoru), ta je fajn. Vubec hardwarove je to IMHO pekny kousek.
Last edited by o07 on Mon Jun 11, 2007 2:24 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
o07 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 11, 2007 2:22 pm Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | Těžko ti dá někdo nějakou slevu. To jsem ještě neviděl a navíc co ti bude platná sleva, když se tím nic nezlepší?
|
No, pri soucasne cene, za kterou se asi da sxg75 jeste strelit, by mi se slevou nebylo tak lito tech penez, ktery jsem do toho vrazil, a zbavil bych se ho.
Co se tyka krachu siemensu, krach nekrach, partnerem pro zakaznika je prodejce, ne? |
|
Back to top |
|
 |
david.sedivy (člen klubu SM) věrný diskusník

Joined: 27 Sep 2004 Posts: 460 Location: Praha 3 - Žižkov Telefon: HTC P3300
78319.68 SMM
|
Posted: Mon Jun 11, 2007 6:01 pm Post subject: |
|
|
o07 wrote: | mydyingbride wrote: |
No schválně napiš konkrétní další bugy, na které jsi přišel.. |
OK, jednak mi nefunguje bankovni aplikace - ani na bankovni karte t-mobile, ani m-banka od vodafone - dal uz jen o te druhe - jakmile si necham poslat kod z eBanky, telefon mi ho nezobrazi, ale namisto toho se uz do menu m-banka neda dostat, vyresi se to vypnutim/zapnutim..a do banky (mysleno do spravy uctu na webu ne pres mobil) se stejne nedostanu, nebot nemam klic.. Zkouseno v lowendowem siemensu, starickem sony ericssonu a snad v nokii a ve vsech to bylo funkcni. |
Tak presne tohle jsem resil taky - viz. http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=24026
Priste vice HLEDEJ
Cudus Seda  _________________ Alkatel (ani nevím jakej)-->Siemens C35i-->Siemens S45(i)-->Sony Ericsson T68i
-->Siemens CX65-->Siemens SXG75-->HTC P3300 Artemis
 |
|
Back to top |
|
 |
o07 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jun 12, 2007 8:21 am Post subject: |
|
|
Diky za radu, ale na uvedenem linku se to nevyresilo, ne? Nakonec se tam nezjistilo, cim to teda je, ze to nekdy bankovnictvi beha a nekdy ne. A zkouset manipulovat se soubory, firmware, zvlast bez "jisteho" vysledku.. - to at si udelaji sami v servisu, nerad bych, aby se pak vymlouvali, ze jsem tam nahral spatny sw, ktery to pokazil a ted uz s tim "nejde nic delat".. |
|
Back to top |
|
 |
david.sedivy (člen klubu SM) věrný diskusník

Joined: 27 Sep 2004 Posts: 460 Location: Praha 3 - Žižkov Telefon: HTC P3300
78319.68 SMM
|
Posted: Tue Jun 12, 2007 9:58 am Post subject: |
|
|
o07 wrote: | Diky za radu, ale na uvedenem linku se to nevyresilo, ne? Nakonec se tam nezjistilo, cim to teda je, ze to nekdy bankovnictvi beha a nekdy ne. A zkouset manipulovat se soubory, firmware, zvlast bez "jisteho" vysledku.. - to at si udelaji sami v servisu, nerad bych, aby se pak vymlouvali, ze jsem tam nahral spatny sw, ktery to pokazil a ted uz s tim "nejde nic delat".. |
NO UZ MI TO OD TE DOBY MAKA !!!!
a s nejvestsi pravdepodobnosti tomu napomohlo tohle
_________________ Alkatel (ani nevím jakej)-->Siemens C35i-->Siemens S45(i)-->Sony Ericsson T68i
-->Siemens CX65-->Siemens SXG75-->HTC P3300 Artemis
 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|