clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - reklamace kvuli vadam software

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

reklamace kvuli vadam software

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  

reklamovali jste telefon kvuli vadam software?
ano, opravili to
23%
 23%  [ 5 ]
ano, neopravili to, vratili penize
4%
 4%  [ 1 ]
ano, neopravili to, nevratili penize, nechtel jsem vratit penize
4%
 4%  [ 1 ]
ano, neopravili to, nevratili penize, chtel jsem vratit penize
14%
 14%  [ 3 ]
ne
52%
 52%  [ 11 ]
Total Votes : 21

Author Message
o07
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Jun 08, 2007 2:37 pm    Post subject: reklamace kvuli vadam software Reply with quote

Ahoj,

vidim, ze buglist je docela bohaty (a nemyslim tim ten, kde jsou i "jen" nedostatky), muj siemens ma, zda se, i jine buginky..tak me napada - zkouseli jste uz nekdo uplatnit reklamaci kvuli vadam software? Jak jste dopadli?

Ja jsem zkousel reklamaci u prodejce, bohuzel, byli lini si poradne zapsat, co ze nefunguje Brick wall - namisto "kdyz se udela tohle, nejde tohle" si zapsali jen "nejde tohle", takze pak si asi v servisu tukali na celo Shocked , kdyz se jim to hned neprojevilo..

Ted v oficialnim servisu siemensu nebyli o moc dychtivejsi, co se sepisovani tyce (co bych kolikrat dal za to, kdyby zakaznik poradne sdelil, co mu kdy nefunguje..), aspon tam byli znatelne prijemnejsi nez prodejce (priste se zas pohrnu za nejnizsi cenou.. Crying or Very sad ), tak cekam, jak to dopadne tentokrat, obavam se, ze se o podrobnosti nezajimali proto, ze zkusi jen prehrat firmware/tovarne nastavit..ale snad me, hosi, prekvapi.

Mate nekdo nejake rady, jak uspesne reklamovat vady software? Podarilo se vam nekomu uspesne dovest reklamaci do konce? Nepredpokladam, ze by kvuli jedne me reklamaci predelavali firmware, ale nejaka sleva nebo vraceni penez by nebyly na skodu. Nebo se z toho dokazou nejak obratne vykroutit?

Diky,

Petr
Back to top
View user's profile Send private message
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sat Jun 09, 2007 6:49 am    Post subject: Reply with quote

Těžko ti dá někdo nějakou slevu. To jsem ještě neviděl a navíc co ti bude platná sleva, když se tím nic nezlepší?
Zřejmě ti nedošlo, že výrobce těchto telefonů zkrachoval. Pokud tedy nepočítám nějakou firmu BenQ-Siemens, která s původními modely nebude chít mít nic společného - kromě oprav, než dojdou již vyrobené díly. Bohužel tento typ doplatil na to, že přišel na svět v době, kdy ve firmě řešily úplně jiné věci než je výroba telefonů - upgrade jeho fw - a tím pádem vůbec nikoho nezajímalo jaké měl chyby tenkrát natož dnes .
Pokud se ti nelíbí telefon jak je nezbyde ti nic jiného než reklamovat tak dlouho než ti možná vrátí peníze (velká naděje je i ta, že ti reklamaci neuznají z důvodu vniknutí tekutiny a bude vyřešeno - takhle bych to také řešil být na místě prodejce).
Pokud se budeš držet zásad a tipů, které jsou zde nesčetněkrát popsány telefon se dá bezproblémově používat.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
mydyingbride
VIP
VIP

3071.50 SMM

Příspěvky na SM: 200,-
PostPosted: Sat Jun 09, 2007 8:13 am    Post subject: Reply with quote

No nevím, co máš za další problémy než jsou v buglistu, ale já jsem si po přehrání fw na 22 zvykl na těch pár much a jsem naprosto spokojen.. Bugy má každý mobil, jen nemá každá značka tolik nadšenců, kteří by to řešily a hlavně vyřešili.. wink Neumím si představit, že mám mobil, kde si nemůžu sám upravit podle svého co potřebuju (ikony, grafiku, témata..), proto jsem zatím zůstal u siemensu. No schválně napiš konkrétní další bugy, na které jsi přišel..

M35i -> MT50-> M65 -> SXG75/fw22 | IMS-700 | Graphic Tunning by MDB + HTC HD
Back to top
flemo
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3205.06 SMM
PostPosted: Sat Jun 09, 2007 9:08 am    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:

Pokud se budeš držet zásad a tipů, které jsou zde nesčetněkrát popsány telefon se dá bezproblémově používat.

S tymto nesuhlasim. Ja som do telefonu poslal obycajny gif o velkosti zopar kB, telefon sa vypol a uz bol v stave permanentneho restartovania. Aj ked som ten gif z telefonu vymazal, nepomohlo to. Nakoniec pomohla customizacia. Ale vzhladom na to, ze telefon sa neda poriadne zazalohovat, musim znovu nastavovat skupiny v adresari (moje oblubene ), temu, zvonenia, doinstalovat aplikacie (nav4all si samozrejme musi znovu stiahnut jazykovy balik napriklad) ...
Na ten telefon sa spolahnut neda.
Ma niektore velmi prijemne vlastnosti, za ktorymi mi je po navrate k e71 smutno, ale celkovo musim povedat, ze ma viac hneval ako tesil.

Telefon je pouzivatelny, ale urcite nie bezproblemovo. Vyzaduje si vyssi level hobbyzmu od majitela, ako moje predchadzajuce. Taky level, na ktory som nebol ochotny alebo schopny postupit.

mydyingbride
VIP
VIP

3071.50 SMM

Příspěvky na SM: 200,-
PostPosted: Sat Jun 09, 2007 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

flemo wrote:
Na ten telefon sa spolahnut neda.. Telefon je pouzivatelny, ale urcite nie bezproblemovo..

Já jsem jen v první řadě přehrál FW na 22 a jednou ze začátku udělal customizaci (abych se zbavil nesmazatelného obrázku..) a od té doby vše ok. A to ho mám asi tak 2roky.. wink A to že je potřeba doinstalovat veškerou javu je jasné u každého přehrání fw u jakéhokoliv telefonu kterékoliv značky.

M35i -> MT50-> M65 -> SXG75/fw22 | IMS-700 | Graphic Tunning by MDB + HTC HD
Back to top
flemo
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3205.06 SMM
PostPosted: Sat Jun 09, 2007 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

mydyingbride wrote:
A to že je potřeba doinstalovat veškerou javu je jasné u každého přehrání fw u jakéhokoliv telefonu kterékoliv značky.

No pre mna to teda bola novinka - doteraz som instaloval hry a aplikacie len na siemensoch, kde tieto prezili upgrade.

V kazdom pripade ti blahozelam k uspesnemu dlhodobemu spokojnemu uzivaniu :-)

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sat Jun 09, 2007 10:18 pm    Post subject: Reply with quote

Přesně to je ten typ uživatelů (Flemo), kterým doporučuji "Telefon" ( protože tak to oni nazývají), který umí pouze telefonovat a psát SMS (oni - ti uživatelé stejně více nevyužijí) takže vše další je skutečně zatěžuje - no nedej bože, že by si koupili zařízení s OS - to je konec ( buď jejich nebo "prcka"), protože pokud si takový týpek koupí telefon s OS a možná se (od někoho) dozví, že tam musí "něco" doinstalovat tak bych fakt nechtěl být u toho ( ale ono se to za pár let srovná).....
Jelikož mám teď také zařízení s OS Applause a sleduji i jiná "fóruma" tak musím reportovat, že občas (no někdy i dost často Brick wall ) se tam nějaký podobný nešťastník také vyskytne...

Akorát mi není jasné, proč uživatelé, kteří si myslí, že všemu rozumí a pletou si brew a obex, matou ostatní (i když nemají možnost praktických testů a zřejmě to nikdy ani nevyzkoušeli Rolling Eyes ) a plácají něco o nějakých rychlostech Rolling Eyes . Škoda, že se nevěnují svým aktuálním přístrojům Brick wall .

flemo
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3205.06 SMM
PostPosted: Sat Jun 09, 2007 11:56 pm    Post subject: Reply with quote

Brew,obex,rychlosti - asi pises o tejto diskusii
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?p=339804&highlight=#339804
skus si to znovu precitat, ci si tam pletiem obex a brew. Rychlosti o ktorych placam mam zo svojich skusenosti.
Mea culpa, dovolil som si bez praktickeho vyskusania z prenosovych rychlosti obex a brew cez kabel usudzovat, ze po prepnuti BT na brew to bude pomalsie ako obex.

S davkou iskriveho humoru si ma zaradil medzi uzivatelov typu talk&sms. Toto ti nechcem vyvracat, rovnako ako ta nechcem presviedcat, ze z doinstalovania "cohosi" v mojom pripade obavy mat nemusis. Naco?

SXG som zavrhol po niekolkotyzdnovom pouzivani z dovodov - neexistencia programu, ktory by ho spolahlivo manazoval (BMC je blizko a prajem BEZYmu mnoho zdaru), sfusovany suborovy system (vymazavanie, presuvanie suborov trva nekonecne dlho, nehovoriac o zmiznuti suborov pri prenose z telefonu na kartu alebo opacne).
SXG ma s original sluchadlami nadherny zvuk, ale co z toho - z mp3 prehravaca mi je do placu a vsetky alternativne ktore som vyskusal neboli o moc lepsie, ziaden nehral na pozadi.
Cyklicky restart po prijati obycajneho gifu cez BT bol len poslednou kvapkou.

Davam Ti za pravdu v tom, ze je zbytocne, aby som sa dalej vyjadroval k telefonu, ktory uz nemam. Takze v buducnosti sa uz k teme SXG vyjadrim iba ak by sa ma to priamo týkalo.

Mio
čestný člen
čestný člen

10930.24 SMM
PostPosted: Mon Jun 11, 2007 6:54 am    Post subject: Reply with quote

Reklamace chyb firmware je boj s vetrnymi mlyny.

V podstate pokud cisty zformatovany telefon jakztakz funguje tak je software nereklamovatelny.

Bug se najde vsude, ale podminkou je ze nesmi zpusobovat nefunkcnost celeho zarizeni. Takze kdyz ti treba vyhledavani v adresari nedela to co ma tak to vyreklamovat nejde, ale kdyz se kvuli tomu kouse cely telefon tak uz je to zavazna vada branici v pouzivani a to by melo jit reklamovat jako vse ostatni.

o07
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 11, 2007 8:15 am    Post subject: Reply with quote

mydyingbride wrote:

No schválně napiš konkrétní další bugy, na které jsi přišel..

OK, jednak mi nefunguje bankovni aplikace - ani na bankovni karte t-mobile, ani m-banka od vodafone - dal uz jen o te druhe - jakmile si necham poslat kod z eBanky, telefon mi ho nezobrazi, ale namisto toho se uz do menu m-banka neda dostat, vyresi se to vypnutim/zapnutim..a do banky (mysleno do spravy uctu na webu ne pres mobil) se stejne nedostanu, nebot nemam klic.. Zkouseno v lowendowem siemensu, starickem sony ericssonu a snad v nokii a ve vsech to bylo funkcni.

Za druhe - dostavam hodne smsek. Obcas se stane, ze kdyz jich prijde vic najednou (a pritom mozna provadim nejakou cinnost jako prohlizeni smsek..to je jen podezreni), tak se v telefonu asi neco zacykli a porad vydava zvuky, jako ze prichazi nova sms..a nedari se mi to vypnout..je to zvlast prijemne u pokladny v samosce.. Dokonce na prvni pokus o vypnuti se to sice tvari vypnute, ale porad to vydava ten zvuk..druhy pokus uz zabral, ale grrrrrrr Evil or Very Mad

Za treti - zkuste poslat mail takhle: napisu "jedna", dam pohyb kurzorem dolu, napisu "dva", odeslu - co vam dorazi? Mne dorazi jen druha radka. Vazne duveryhodny editor...

Nevim, mozna je to jen pripad mojeho kusu..ale lituju, ze jsem nesel zase do ericssonu, se kterym mam dobre zkusenosti. Nechal jsem se nalakat na GPSku (jinde snad tenkrat interni nebyla - krome komunikatoru), ta je fajn. Vubec hardwarove je to IMHO pekny kousek.

Last edited by o07 on Mon Jun 11, 2007 2:24 pm; edited 1 time in total
Back to top
o07
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 11, 2007 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
Těžko ti dá někdo nějakou slevu. To jsem ještě neviděl a navíc co ti bude platná sleva, když se tím nic nezlepší?

No, pri soucasne cene, za kterou se asi da sxg75 jeste strelit, by mi se slevou nebylo tak lito tech penez, ktery jsem do toho vrazil, a zbavil bych se ho.

Co se tyka krachu siemensu, krach nekrach, partnerem pro zakaznika je prodejce, ne?
Back to top
david.sedivy
(člen klubu SM)
věrný diskusník
(člen klubu SM)<br>věrný diskusník

78319.68 SMM
PostPosted: Mon Jun 11, 2007 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

o07 wrote:
mydyingbride wrote:

No schválně napiš konkrétní další bugy, na které jsi přišel..

OK, jednak mi nefunguje bankovni aplikace - ani na bankovni karte t-mobile, ani m-banka od vodafone - dal uz jen o te druhe - jakmile si necham poslat kod z eBanky, telefon mi ho nezobrazi, ale namisto toho se uz do menu m-banka neda dostat, vyresi se to vypnutim/zapnutim..a do banky (mysleno do spravy uctu na webu ne pres mobil) se stejne nedostanu, nebot nemam klic.. Zkouseno v lowendowem siemensu, starickem sony ericssonu a snad v nokii a ve vsech to bylo funkcni.

Tak presne tohle jsem resil taky - viz. http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=24026

Priste vice HLEDEJ Shame on you

Cudus Seda Hand

Back to top
o07
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jun 12, 2007 8:21 am    Post subject: Reply with quote

david.sedivy wrote:

Tak presne tohle jsem resil taky - viz. http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=24026

Priste vice HLEDEJ Shame on you

Cudus Seda Hand

Diky za radu, ale na uvedenem linku se to nevyresilo, ne? Nakonec se tam nezjistilo, cim to teda je, ze to nekdy bankovnictvi beha a nekdy ne. A zkouset manipulovat se soubory, firmware, zvlast bez "jisteho" vysledku.. - to at si udelaji sami v servisu, nerad bych, aby se pak vymlouvali, ze jsem tam nahral spatny sw, ktery to pokazil a ted uz s tim "nejde nic delat"..
Back to top
david.sedivy
(člen klubu SM)
věrný diskusník
(člen klubu SM)<br>věrný diskusník

78319.68 SMM
PostPosted: Tue Jun 12, 2007 9:58 am    Post subject: Reply with quote

o07 wrote:
Diky za radu, ale na uvedenem linku se to nevyresilo, ne? Nakonec se tam nezjistilo, cim to teda je, ze to nekdy bankovnictvi beha a nekdy ne. A zkouset manipulovat se soubory, firmware, zvlast bez "jisteho" vysledku.. - to at si udelaji sami v servisu, nerad bych, aby se pak vymlouvali, ze jsem tam nahral spatny sw, ktery to pokazil a ted uz s tim "nejde nic delat"..

NO UZ MI TO OD TE DOBY MAKA !!!!
a s nejvestsi pravdepodobnosti tomu napomohlo tohle

Quote:
Jirkab mas recht. Sice jsem nenahral komplet fw26/LG04, ale vrazil jsem do founu ten novy simtoolkit_res.bar
z Tvych stranek Arrow http://jirkab.webzdarma.cz/simtoolkit_res.bar

Tak to bude asi ono - SUPER a diky Applause Applause Applause Dancing Dancing Dancing

Back to top
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum