View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
mart22 elfmaster

56669.28 SMM
|
Posted: Tue May 01, 2007 11:29 am Post subject: ! Master patch - zatěžování procesoru -> šetření |
|
|
Důležitý poznatek.
Zjistil jsem to díky overlay config (cpu clock, cpu load) a Minimonitor -> FFS API stats.
O co jde:
Správně
Pokud máte aplikované patche pro master patch a ve složce Misc\patches\ptc\ máte přesně o 1 soubor víc( tím je configs.txt) než počet položek v Master Midletu, je vše OK. Jinými slovy: každý položka v Midletu má svůj config uložený.Ve FFS API Stats se čísla nemění, tudíž na maniscreenu procesor neskáče často na 208 MHz( nebo 104 u SGold) a mobil možná déle vydrží.
Špatně
Počet souborů v té složce je stejný nebo menší než počet položek V master midletu. Total calls a open se každou chvilku zvyšují. Není problém dostat se ke 100 000. Procesor tedy každou chvilku blikne na 208 Mhz(třeba na mainscreenu- tam jsem to testoval).
Na obrázku je zrovna Možnost správně protože ,kdyby to bylo špatně, tak by total calls bylo zhruba stejné jako open.
Řešení
Jednoduché: U každého patche, který je vypnutý v midletu( červený křížek), dejte On(zapnutí a tedy vytvoření configu) a potom Off(následná deaktivace)  _________________ E71v45 + Testpoint, MasterPatch 14, ElfPack 2.3CZ , 1GB
|
|
Back to top |
|
 |
Sefinko elfmaster

Joined: 23 Mar 2005 Posts: 986 Location: Strážske (Okolie) Telefon: CSL65v53 EL71v45 + 1GB Kingston (c) Benlux
6980.53 SMM
|
Posted: Fri Jun 01, 2007 12:39 pm Post subject: |
|
|
Je to naozaj tak fakt dobry postreh... hned sa mi zmenil aj elf CpuMon a zacal ukazovat, ked som na mainscreen, aj farbu pre 52Mhz inac skoro stale ukazoval farbu pre 208MHz...
Fakt dobry postreh, len tak dalej  _________________ C(SL)65v53 + MP14 + ELfpack 2.01 | Patche, Elfy, atď. pre EL71 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|