clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - E71 - hromada problémů a zatím žádné řešení

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

E71 - hromada problémů a zatím žádné řešení

Reply to topic     Forum Index -> Třída E
View previous topic :: View next topic  

Setkali jste se s podobnými problémy?
Ano
50%
 50%  [ 4 ]
Ne
50%
 50%  [ 4 ]
Total Votes : 8

Author Message
khaarl
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 25, 2007 7:19 pm    Post subject: E71 - hromada problémů a zatím žádné řešení Reply with quote

Dobrý večer,

už asi půl roku jsem (ne)šťastným majitelem mobilního telefonu E71. Jakou mám verzi firmwaru, nevím a nevím ani, jak to zjistit. Pro informaci uvedu, že telefon mám od O2.

Problémy jsou následující:
1. občas telefon ani nenajede, až třeba na 7. pokus - často se stává, že po spuštění telefonu se tak 20s normálně načítá, pak pípne a už nejeví známky aktivity, občas se to stává i při normální práci

2. občas se telefon strašně moc zpomalí - pravý scrollbar se při tom vždy nějak divně rozpadne na několik částí a telefon je až šííííííleeně pomalý do té doby, než ho vypnu a znovu pustím

3. vyskytuje se problém, když mám už téměř zaplněnou kapacitu zpráv a zároveň si ukládám mnou napsanou zprávu a zároveň mi přijde SMS (pak dojde k nějakému divnému smíchání některých zpráv)

4. hromada dalších menších problémů

Většina věcí se objevuje i u ségry, která má také E71, takže to nejspíš nebude jenom čistě můj problém. Jedná se tedy o bugy nějaké konkrétní verze firmwaru? Setkal jste se s tím už také někdo?

Pak mám ještě jeden dotaz. Mám poměrně hodně rozsáhlý SMS archiv a potřeboval bych nějakým způsobem přetáhnout do počítače. Je to možné? Nejedná se o "Příchozí SMS" (to by nebyl problém přetáhnout přes bluetooth), ale právě že o zmiňovaný SMS archiv.

Byla by na mém místě nejvhodnější volbou reklamace? Do telefonu jsem žádné zásahy nedělal, takže by mi ji měli vzít.

Díky
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
khaarl
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 25, 2007 9:31 pm    Post subject: Autorizovany servis? Reply with quote

Ještě jeden dotaz. Pokud mám takovéto problémy s mobilním telefonem, musím s ním chodit k operátorovi, u kterého byl zakoupený, nebo mám jít se záručním listem do nějakého autorizovaného servisu (kde mi např. zaktualizují firmware) a tam neztratím záruku? Jestli ano, který autorizovaný servis v Praze spravuje E71?
Back to top
Tsunamisro
začátečník
začátečník

Phone: SX1Kangaroo
97.54 SMM
PostPosted: Tue Jun 26, 2007 7:02 am    Post subject: Reply with quote

Mám od O2 také 2 telefony E71,i když je každý úplně jiný (jiná série výroby (rozdíl značky fotoaparátu a použitých elektrosoučástí)), neměl jsem s nimi žádný problém co tu popisuješ.Firmware zjistíš zadáním *#06# a v sekci "o telefonu" najdeš datum výroby a verzi softwaru.Já mám na obou 39.S tím přehrátím softwaru O2 jasně píše že pokud do něj nějakým způsobem zasáhneš máš po záruce (jsem se ptal - patrně si ho chtějí zachovat - je trochu upravený jako to dělá Vodafone)a mě se zdá že je upravený k dobru...Jinak ty tvé 2 by měli po těchto problémech navštívit buď prodejnu O2 nebo PPT servis (ten je někde v Praze).:-)
Siemens Sx1 Ice Blue - Klasika :-) - work.
Benq-Siemens E71 with 2GB MicroSD (SD)
Back to top
View user's profile Send private message
khaarl
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jun 26, 2007 7:29 am    Post subject: Reply with quote

Tak firmware mám verzi 37.
Back to top
flemo
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3205.06 SMM
PostPosted: Tue Jun 26, 2007 7:39 am    Post subject: Re: E71 - hromada problémů a zatím žádné řešení Reply with quote

khaarl wrote:

Problémy jsou následující:
1. občas telefon ani nenajede, až třeba na 7. pokus - často se stává, že po spuštění telefonu se tak 20s normálně načítá, pak pípne a už nejeví známky aktivity, občas se to stává i při normální práci

Toto urcite nie je normalne. Mozno malo volnej pamati - v manazeri suborov si daj vypisat drive info, kolko volnej pamati ti hlasi, ak by jej bolo malo, skus povyhadzovat zbytocne obrazky, SMS,MMS z telefonu. Nic ine mi nenapada. Drobne problemy mam aj ja (vypne sa v priemere raz-dva krat v mesiaci, obcas pri niektorej operacii zamrzne v "please wait", ale po stlaceni cerv. tlacidla sa tvari ze je vsetko ok)

khaarl
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jun 26, 2007 7:44 am    Post subject: Reply with quote

Paměť mám volnou 2,7 MB u telefony a 100 MB u MicroSD karty (je to 1GB), takže v tom by snad problém být neměl.

Ještě se chci zeptat na ten SMS archiv, to je pro mě klíčová záležitost, dá se to nějak vytáhnou z telefonu?
Back to top
Priest
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Tue Oct 02, 2007 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

zkus Mobile Phone Manager na E71by mel byt tady nebo i na oficial siemens strankach tam uz to neni problema natahat do kompu...
btw me se posledni dobou taky casteji vypina a seka a ted ma nejvic zacina sr*t ze pri poslechu pisnicek mi nektere zahraje jen kousek a hraje dalsi(a neni to variab. bitratem to sem zkousel dal sem 192 aj 128 aj variabilni a co preskoceni to ina pisnicka a iny bitrate

Back to top
View user's profile Send private message
mart22
elfmaster
elfmaster

56669.28 SMM
PostPosted: Wed Oct 03, 2007 4:20 pm    Post subject: Reply with quote

takové problémy nemám. mám verzi fw 45. (ze začátku jse meěl 42 chvilku taky bez těchto problémů). Akorát mám problémy s rychlostí MENU zprávy- firma benq ho totálně ZNEMOŽNILA.
Reply to topic     Forum Index -> Třída E All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum