View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Zelych kolemjdoucí
Joined: 23 Jun 2006 Posts: 14 Location: Usa Phone: 86279385895 56.66 SMM
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 8:31 am Post subject: Battery is flat - ST60 |
|
|
Zdravím, poved se mi sehnat "za pár korun" ST 60 bez nabíječky, ale baterka rychle došla, a ja jsem potřeboval ještě něco odskoušet, tak jsem si ji chtěl "probudit šokem" 12V na 2 vteřiny (tak jako to pomáhá Ericssonům, když ležej dlouho v šuplíku) Jenže během těch 2 vteřin se mi vypálil integráč vevnitř v baterce (asi ten co hlídá teplotu) - potom (stejně jako před tím) nešel telefon zapnout (na pinech bylo 1,19V - čož beru jako napětí na jednom článku). Tak jsem rozdelal baterku a po tom, co jsem zjil, jakou paseku jsem vevnitř nadělal, jsem vevnitř mínusovej pól napojil drátkem napřímo (né přez elektroniku) a mezi (+) a (-) mam teď 3,23V (to mam i mezi + a tím středovým PINem, což by mělo podle servisního manuálu být hlídání teploty). Telefon se mi teď i zapne, ukáže se mi úvodní obrázek, po chvíli ale bílá obrazovka s nápisem "Battery is flat".
Tak bych se chtěl zeptat, jestli to je tím, te je napětí příliš malé (servisní manuál uvádí, že by mělo být v rozmezí 3,6-4,2V) nebo jestli to je tím že na středvém PINu jsou jiné, resp. žádné hodnoty?
Případně, jestli bych mohl poprosit někoho z majitelů (ST55/ST60) aby mi změřil, jaké hodnoty jsou mezi prostředním, a krajními PINy na baterce? (že bych tam dal odpor)
EDIT: Tak jsem koupil nabíječku, a vypadá to, že se baterka nabíjí, takže to asi opravdu bylo způsobeno tím, že na baterce bylo moc malé napěí!
Jen doufám, že nabíjení řídí elektronika v telefonu, a né ta vypálená v baterce!  |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|