View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Yari Guest
851.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 13, 2005 9:29 am Post subject: x65 a Sim karta SMART |
|
|
Vážení, pokud Vám telefon nepřijímá MMS a máte simkartu SMART, závada je velmi pravděpodobně v nekomunikaci mezi x65 a SMART kartou. Vyjednávání se servisem Siemensu je v běhu, potřebuji zjistit jak moc rozsáhlý problém to je, kolika lidí se to asi týká. Vyjednávání není legrace a rád bych měl info o dalších "obětech". Je nesmírně náročné přesvědčit Siemens o tom, že problém existuje.
Upozorňuji že se jedná pouze o karty SMART. Připište zkušenosti v kterém telefonu se vám se SMART kartou MMS stahují a případné další poznatky co příp. nefunfuje dalšího, co je neobvyklé apod. Díky.
Moje Smart funguje standardně v S 55 a N 76xx, další tel. jsem nezkoušel.
 |
|
Back to top |
|
 |
Yari Guest
851.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 13, 2005 9:30 am Post subject: |
|
|
Ještě jsem se nezmínil, že jde o sim EUROTELU! |
|
Back to top |
|
 |
ka3tan začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 13, 2005 11:18 am Post subject: |
|
|
Mam CX65 fw12 a sim SMART od ET
MMS odesilani - ze 6ti odeslanych prijato prijemci 4, 2 MMS nedorazily
MMS prijem - vubec nic neprijmu - napise "Vyskytla se chyba"
WAP GPRS - nedostanu se na ET-Live, na jiny wap stranky (datově nevelky) se pripojim celkem bez problemu
WAP CSD - vubec nejde - napise "CSD porucha spojeni"
tot asi vse co me stve... _________________ C35i -> CX65 fw12->fw25->fw43
... nepropadejte zadne nadeji, z nejhorsiho sme uvnitr ... |
|
Back to top |
|
 |
ka3tan začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Feb 14, 2005 11:40 am Post subject: |
|
|
Tak sem si nahral firmware 25 a moje problemy se nezmenily. Stale se nedostanu na ETlive a prijem MMS nefunguje.
Provedl sem tyto testy
TEST 1:
-----------------------------------------------------
moje ET SIMka SMART do jinyho MT - funguje vse
cizi ET SIM (ne SMART) v moji CX65 - funguje vse
TEST 2: (CX65 s ET SIM SMART)
-----------------------------------------------------
- telefon prijme bez problemu MMS jen v pripade, ze obsahuje jen text - takze neni moc datove velka (cca 1KB)
- telefon se pripoji jen na textove wap stranky (napr. Siemens, radio Northmusic, Jimm ...), takze opet nic moc datove velkyho
muj zaver teda je, ze se proste SMARTka od ET nema rada s CX65, alespon pri prenosu "vetsich" dat do telefonu
no a co mi kdo poradi?
Yari jak probíha jednani se Siemensem? _________________ C35i -> CX65 fw12->fw25->fw43
|
Back to top |
|
 |
Mark Pawl řád zlaté antény

5861.00 SMM
|
Posted: Mon Feb 14, 2005 1:14 pm Post subject: |
|
|
tohle mi to taky dělalo, mte to správně nastavené? mně se všechnopekně rozběhlo až apn: gointernet _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
ka3tan začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 15, 2005 7:21 am Post subject: |
|
|
Mark Pawl wrote: | tohle mi to taky dělalo, mte to správně nastavené? mně se všechnopekně rozběhlo až apn: gointernet |
No nastaveny je to spravne, pac MMS odeslu a na WAP se jen castecne dostanu taky (malo datove velke stranky - textove). A mam tarif, takze s nastavenim na "GO" asi nepochodim... _________________ C35i -> CX65 fw12->fw25->fw43
|
Back to top |
|
 |
Mark Pawl řád zlaté antény

5861.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 15, 2005 11:04 am Post subject: |
|
|
ka3tan wrote: | Mark Pawl wrote: | tohle mi to taky dělalo, mte to správně nastavené? mně se všechnopekně rozběhlo až apn: gointernet |
No nastaveny je to spravne, pac MMS odeslu a na WAP se jen castecne dostanu taky (malo datove velke stranky - textove). A mam tarif, takze s nastavenim na "GO" asi nepochodim... |
tak apn jen: internet  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
ka3tan začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 15, 2005 2:35 pm Post subject: |
|
|
Mark Pawl wrote: | ka3tan wrote: | Mark Pawl wrote: | tohle mi to taky dělalo, mte to správně nastavené? mně se všechnopekně rozběhlo až apn: gointernet |
No nastaveny je to spravne, pac MMS odeslu a na WAP se jen castecne dostanu taky (malo datove velke stranky - textove). A mam tarif, takze s nastavenim na "GO" asi nepochodim... |
tak apn jen: internet  |
no nevim, nefunguje to... _________________ C35i -> CX65 fw12->fw25->fw43
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Tue Feb 15, 2005 11:47 pm Post subject: |
|
|
Doporucuju zrusit prednastavene profily pro datovou komunikaci (pokud jdou normalne, jinak v EEPROM Tools smazat bloky).
Kdyz si udelate vlastni nebo si je nechate poslat pomoci SMS od eurotelu a u MMS profilu nastavite spravne velikostni limity (ve smart jsou ulozene take) podle stranek Eurotelu tak vam to bude normalne fungovat.
Mam vymenenou GO SIM, za novou SMART a timto jsem to vyresil, ale stejne na MMS radsi pouzivam pausal od T-Mobile _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
ka3tan začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 16, 2005 2:09 pm Post subject: |
|
|
Jen tak pro upresneni? Mam smazat vsechny profily a pak si je "nechat" nastavit tou zpravou od Siemense? Jaky limity? Casovy nebo datovy? Jezis, asi sem uplnej trotlos... _________________ C35i -> CX65 fw12->fw25->fw43
|
Back to top |
|
 |
P4priX ostřílený diskusník

128.03 SMM
|
Posted: Wed Feb 16, 2005 10:28 pm Post subject: |
|
|
Jo, taky mi to blbne, někdy přijde normální MMS a někdy jen smska s informací, jako kdybych neměl MMS aktivovány u operátora  _________________ Siemens C60 -> Siemens M65 -> BenQ-Siemens EL71 -> BenQ E72 -> HTC Touch Pro -> HTC Desire Z -> SE Xperia Mini Pro |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Wed Feb 16, 2005 11:51 pm Post subject: |
|
|
Patous007 wrote: | Jo, taky mi to blbne, někdy přijde normální MMS a někdy jen smska s informací, jako kdybych neměl MMS aktivovány u operátora  |
Se*es se do kazdyho topicu a vis ho*no, tady se mluvi o necem uplne jinym, ty si nastav v MMS profilu stahovat celou automaticky a neplet se sem.
Jinak jo, je nejlepsi smazat uplne vsechny profily, wap , internet i MMS, a ulozit tam ty aktualni od operatora. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|