View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Meldo začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 23, 2005 1:14 pm Post subject: Návod ako si vytvoriť priehľad. ikony v hlavnom Menu pre x65 |
|
|
Chcel by som sa s vami podeliť o môj návod na vytvorenie vlastných a hlavne PRIEHĽADNÝCH ikoniek v native Menu pre radu x65 a hlavne netreba na to žiadne patche.
Možno sa to niekomu bude zdať príliš zložité,ale na jednoduchší som zatiaľ neprišiel
Budete k tomu potrebovať Adobe Photoshop (najlepšie v. 5.0 a vyššiu), potom IconColl editor a samozrejme kopec súborov ikon *.ICO
Najskôr si otvoríme v Iconcool editore ikonu a dáme si ju do dvoch formátov: napr. veľká 48x48 a malá 32x32 bodov a skonvetujeme ich do formátu *.PNG
Potom v Photoshope otvoríme skonvertovaný *PNG súbor (napr. v rozlíšení 48x48) a spravíme si duplikovanú vrstvu (lebo pôvodná je zamknutá).Potom editujeme obrázok tak, že použijeme nástroj KOUZELNÁ HÚLKA (dá sa použiť aj magnetické laso) a pomocou nej si označíme všetko okolo ikony (myslím pozadie) a potom po označení pozadia klikneme pravým tlač. myši a vyberieme si funkciu VYJMOUT VRSTVU. Keď to urobímte správne, tak sa okolo ikony zobrazí také šedé šachovnicové pozadie (a to je to prečo bude potom ikona priehľadná)
No a teraz stačí ikonu už len uložiť ako *.PNG a prepísať mu názov na ikonu pre telefón napr. 1_s.png Súbor MAIN.FS (veľkosť 917 b) (ovšem nie originál od siemensu) môžete kľudne nechať pôvodný, funguje to a nemusí sa vôbec editovať. Stačí len prekopírovať ikony do mobilu.
Samozrejme každá ikona sa dá takto aj farebne upravovať, príp. nastaviť jej jas a kontrast, čo je výhoda.
Nevýhoda je vŠak že tento proces dlhšie trvá, ale to len vec zvyku a postupom času sa to dá celkom rýchlo robiť.
Ale čo je hlavné, máte takto svoje ikony, ktoré sa vám páčia.
Ak som tu nenapísal nič nového pod slnkom, tak sa ospravedlňujem a všetko berem späť. Potom berte tento článok za bezpredmetný!  |
|
Back to top |
|
 |
vbvbvb táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 23, 2005 1:56 pm Post subject: |
|
|
|
 |
vbvbvb táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 23, 2005 3:37 pm Post subject: Re: Návod ako si vytvoriť priehľad. ikony v hlavnom Menu pre |
|
|
martinmartin wrote: | Meldo wrote: | Chcel by som sa s vami podeliť o môj návod na vytvorenie vlastných a hlavne PRIEHĽADNÝCH ikoniek v native Menu pre radu x65 a hlavne netreba na to žiadne patche.
Možno sa to niekomu bude zdať príliš zložité,ale na jednoduchší som zatiaľ neprišiel
Budete k tomu potrebovať Adobe Photoshop (najlepšie v. 5.0 a vyššiu), potom IconColl editor a samozrejme kopec súborov ikon *.ICO
Najskôr si otvoríme v Iconcool editore ikonu a dáme si ju do dvoch formátov: napr. veľká 48x48 a malá 32x32 bodov a skonvetujeme ich do formátu *.PNG
Potom v Photoshope otvoríme skonvertovaný *PNG súbor (napr. v rozlíšení 48x48) a spravíme si duplikovanú vrstvu (lebo pôvodná je zamknutá).Potom editujeme obrázok tak, že použijeme nástroj KOUZELNÁ HÚLKA (dá sa použiť aj magnetické laso) a pomocou nej si označíme všetko okolo ikony (myslím pozadie) a potom po označení pozadia klikneme pravým tlač. myši a vyberieme si funkciu VYJMOUT VRSTVU. Keď to urobímte správne, tak sa okolo ikony zobrazí také šedé šachovnicové pozadie (a to je to prečo bude potom ikona priehľadná)
No a teraz stačí ikonu už len uložiť ako *.PNG a prepísať mu názov na ikonu pre telefón napr. 1_s.png Súbor MAIN.FS (veľkosť 917 b) (ovšem nie originál od siemensu) môžete kľudne nechať pôvodný, funguje to a nemusí sa vôbec editovať. Stačí len prekopírovať ikony do mobilu.
Samozrejme každá ikona sa dá takto aj farebne upravovať, príp. nastaviť jej jas a kontrast, čo je výhoda.
Nevýhoda je vŠak že tento proces dlhšie trvá, ale to len vec zvyku a postupom času sa to dá celkom rýchlo robiť.
Ak som tu nenapísal nič nového pod slnkom, tak sa ospravedlňujem a všetko berem späť. Potom berte tento článok za bezpredmetný!  |
A da to dat aj na A65-ku? | Ak sa tam daju menit ikony ako na cx tak potom ano _________________
Nokia 6610i => Siemens CX65- EL71 od orange |
|
Back to top |
|
 |
Meldo začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 23, 2005 3:37 pm Post subject: |
|
|
To ti neviem povedať, lebo som to neskúšal. Je to overené na CX65 a S65.
Veď vyskúšaj a uvidíš. |
|
Back to top |
|
 |
diablo táta fóra

7861.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
ftakgabo začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 23, 2005 8:03 pm Post subject: |
|
|
nemusis kazdu jednu ikonu takto pracne upravovat. Staci nahrat akciu pre jednu ikonu, dat Automatic > batch a vyberies vsetky ikony co chces upravit, stlacis OK a urobi vsetko samo |
|
Back to top |
|
 |
Stanley497 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 23, 2005 9:23 pm Post subject: Re: Návod ako si vytvoriť priehľad. ikony v hlavnom Menu pre |
|
|
Meldo wrote: | Chcel by som sa s vami podeliť o môj návod na vytvorenie vlastných a hlavne PRIEHĽADNÝCH ikoniek v native Menu pre radu x65 a hlavne netreba na to žiadne patche.
diky je to super  |
|
Back to top |
|
 |
Bond čestný člen

14861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 23, 2005 9:57 pm Post subject: Re: Návod ako si vytvoriť priehľad. ikony v hlavnom Menu pre |
|
|
Meldo wrote: | Chcel by som sa s vami podeliť o môj návod na vytvorenie vlastných a hlavne PRIEHĽADNÝCH ikoniek v native Menu pre radu x65 a hlavne netreba na to žiadne patche.
........... ......... |
Dobrý  |
|
Back to top |
|
 |
wizaard táta fóra

Joined: 11 Sep 2004 Posts: 1045 Location: Očelice u Českého Meziříčí, ČR
7861.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 24, 2005 8:07 am Post subject: Re: Návod ako si vytvoriť priehľad. ikony v hlavnom Menu pre |
|
|
martinmartin wrote: | A da to dat aj na A65-ku? |
Na 99% ne!  _________________ Siemens C35i, CX65 -> SonyEricsson K700i, K750i
Gimpl ...aneb časopis studujících | FAQ | Info o Satronu |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|