Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Meldo začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: st únor 23, 2005 1:14 pm Předmět: Návod ako si vytvoriť priehľad. ikony v hlavnom Menu pre x65 |
|
|
Chcel by som sa s vami podeliť o môj návod na vytvorenie vlastných a hlavne PRIEHĽADNÝCH ikoniek v native Menu pre radu x65 a hlavne netreba na to žiadne patche.
Možno sa to niekomu bude zdať príliš zložité,ale na jednoduchší som zatiaľ neprišiel
Budete k tomu potrebovať Adobe Photoshop (najlepšie v. 5.0 a vyššiu), potom IconColl editor a samozrejme kopec súborov ikon *.ICO
Najskôr si otvoríme v Iconcool editore ikonu a dáme si ju do dvoch formátov: napr. veľká 48x48 a malá 32x32 bodov a skonvetujeme ich do formátu *.PNG
Potom v Photoshope otvoríme skonvertovaný *PNG súbor (napr. v rozlíšení 48x48) a spravíme si duplikovanú vrstvu (lebo pôvodná je zamknutá).Potom editujeme obrázok tak, že použijeme nástroj KOUZELNÁ HÚLKA (dá sa použiť aj magnetické laso) a pomocou nej si označíme všetko okolo ikony (myslím pozadie) a potom po označení pozadia klikneme pravým tlač. myši a vyberieme si funkciu VYJMOUT VRSTVU. Keď to urobímte správne, tak sa okolo ikony zobrazí také šedé šachovnicové pozadie (a to je to prečo bude potom ikona priehľadná)
No a teraz stačí ikonu už len uložiť ako *.PNG a prepísať mu názov na ikonu pre telefón napr. 1_s.png Súbor MAIN.FS (veľkosť 917 b) (ovšem nie originál od siemensu) môžete kľudne nechať pôvodný, funguje to a nemusí sa vôbec editovať. Stačí len prekopírovať ikony do mobilu.
Samozrejme každá ikona sa dá takto aj farebne upravovať, príp. nastaviť jej jas a kontrast, čo je výhoda.
Nevýhoda je vŠak že tento proces dlhšie trvá, ale to len vec zvyku a postupom času sa to dá celkom rýchlo robiť.
Ale čo je hlavné, máte takto svoje ikony, ktoré sa vám páčia.
Ak som tu nenapísal nič nového pod slnkom, tak sa ospravedlňujem a všetko berem späť. Potom berte tento článok za bezpredmetný!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vbvbvb táta fóra

7861.00 SMM
|
Zaslal: st únor 23, 2005 1:56 pm Předmět: |
|
|
|
 |
vbvbvb táta fóra

7861.00 SMM
|
Zaslal: st únor 23, 2005 3:37 pm Předmět: Re: Návod ako si vytvoriť priehľad. ikony v hlavnom Menu pre |
|
|
martinmartin napsal: | Meldo napsal: | Chcel by som sa s vami podeliť o môj návod na vytvorenie vlastných a hlavne PRIEHĽADNÝCH ikoniek v native Menu pre radu x65 a hlavne netreba na to žiadne patche.
Možno sa to niekomu bude zdať príliš zložité,ale na jednoduchší som zatiaľ neprišiel
Budete k tomu potrebovať Adobe Photoshop (najlepšie v. 5.0 a vyššiu), potom IconColl editor a samozrejme kopec súborov ikon *.ICO
Najskôr si otvoríme v Iconcool editore ikonu a dáme si ju do dvoch formátov: napr. veľká 48x48 a malá 32x32 bodov a skonvetujeme ich do formátu *.PNG
Potom v Photoshope otvoríme skonvertovaný *PNG súbor (napr. v rozlíšení 48x48) a spravíme si duplikovanú vrstvu (lebo pôvodná je zamknutá).Potom editujeme obrázok tak, že použijeme nástroj KOUZELNÁ HÚLKA (dá sa použiť aj magnetické laso) a pomocou nej si označíme všetko okolo ikony (myslím pozadie) a potom po označení pozadia klikneme pravým tlač. myši a vyberieme si funkciu VYJMOUT VRSTVU. Keď to urobímte správne, tak sa okolo ikony zobrazí také šedé šachovnicové pozadie (a to je to prečo bude potom ikona priehľadná)
No a teraz stačí ikonu už len uložiť ako *.PNG a prepísať mu názov na ikonu pre telefón napr. 1_s.png Súbor MAIN.FS (veľkosť 917 b) (ovšem nie originál od siemensu) môžete kľudne nechať pôvodný, funguje to a nemusí sa vôbec editovať. Stačí len prekopírovať ikony do mobilu.
Samozrejme každá ikona sa dá takto aj farebne upravovať, príp. nastaviť jej jas a kontrast, čo je výhoda.
Nevýhoda je vŠak že tento proces dlhšie trvá, ale to len vec zvyku a postupom času sa to dá celkom rýchlo robiť.
Ak som tu nenapísal nič nového pod slnkom, tak sa ospravedlňujem a všetko berem späť. Potom berte tento článok za bezpredmetný!  |
A da to dat aj na A65-ku? | Ak sa tam daju menit ikony ako na cx tak potom ano _________________
Nokia 6610i => Siemens CX65- EL71 od orange |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Meldo začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: st únor 23, 2005 3:37 pm Předmět: |
|
|
To ti neviem povedať, lebo som to neskúšal. Je to overené na CX65 a S65.
Veď vyskúšaj a uvidíš. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
diablo táta fóra

Založen: 29. 11. 2004 Příspěvky: 1442 Bydliště: Tonbridge (GB)
7861.00 SMM
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ftakgabo začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: st únor 23, 2005 8:03 pm Předmět: |
|
|
nemusis kazdu jednu ikonu takto pracne upravovat. Staci nahrat akciu pre jednu ikonu, dat Automatic > batch a vyberies vsetky ikony co chces upravit, stlacis OK a urobi vsetko samo |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stanley497 badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: st únor 23, 2005 9:23 pm Předmět: Re: Návod ako si vytvoriť priehľad. ikony v hlavnom Menu pre |
|
|
Meldo napsal: | Chcel by som sa s vami podeliť o môj návod na vytvorenie vlastných a hlavne PRIEHĽADNÝCH ikoniek v native Menu pre radu x65 a hlavne netreba na to žiadne patche.
diky je to super  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bond čestný člen

Založen: 11. 12. 2004 Příspěvky: 3289 Bydliště: Hradec Králové
14861.00 SMM
|
Zaslal: st únor 23, 2005 9:57 pm Předmět: Re: Návod ako si vytvoriť priehľad. ikony v hlavnom Menu pre |
|
|
Meldo napsal: | Chcel by som sa s vami podeliť o môj návod na vytvorenie vlastných a hlavne PRIEHĽADNÝCH ikoniek v native Menu pre radu x65 a hlavne netreba na to žiadne patche.
........... ......... |
Dobrý  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
wizaard táta fóra

Založen: 11. 09. 2004 Příspěvky: 1045 Bydliště: Očelice u Českého Meziříčí, ČR
7861.00 SMM
|
Zaslal: čt únor 24, 2005 8:07 am Předmět: Re: Návod ako si vytvoriť priehľad. ikony v hlavnom Menu pre |
|
|
martinmartin napsal: | A da to dat aj na A65-ku? |
Na 99% ne!  _________________ Siemens C35i, CX65 -> SonyEricsson K700i, K750i
Gimpl ...aneb časopis studujících | FAQ | Info o Satronu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|