Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Boris911 začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: čt únor 24, 2005 12:34 pm Předmět: Pochybna velikost SMSky u M65ky |
|
|
Dobry den,
chtel bych se Vas na neco zeptat.Mam Siemens M65 a kdyz pisi SMSky,tak 1 SMS ma misto 160ti znaku pouze 155!Jak je to mozne?Porad to zacina na 760ti znacich.Ale tentokrat jiz je mozne napsat 6SMS zprav, pri cemz posledni - sesta SMSka ma pouze 33 znaku).Proc je to takhle "uchylne" reseno?U MC60ky mela,alespon prvni zprava plnych 160znaku,az ta posledni - pata nebyla kompletni!Stve me to,protoze ted se musim ucit novy system.Pred tim jsem vedel,ze pri cisle 600 je to jeste jedna zprava,455 jeste druha zprava a 306 je jeste treti zprava, ale ted uz jsou to pri 600ti znacich dve zpravy(prvni SMS konci na pozici 605)! Pekne me to stve!
Dale bych se chtel zeptat,jestli se da nejak vypnout ta diakritika v ceske T9ce?Protoze nastestiu SMS to neubira znaky,jak tomu bylo u Nokii (i kdyz se prizanam,ze jsem jeste nezjistoval,jak se to zobrazi na jinem telefonu,nez Siemensovi),ale treba kdyz si s nekym pisi pres JIMMa (ICQ),tak se ten text stava necitelny,jak pro uzivatele Windows,tak i pro uzivatele Linuxu!Jake je tam vlastne pouzito kodovani cestiny?
Predem dekuji za odpoved. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kriak24 (člen klubu SM) pisatel

Založen: 31. 08. 2004 Příspěvky: 261 Bydliště: L.Mikulas, SK
661.00 SMM
|
Zaslal: čt únor 24, 2005 1:18 pm Předmět: |
|
|
Ked si vypnes SMS lupu, budes mat zas prvu sms na 600, atd...
Spravy su skratene koli ems znakom (lupa).
Ked pises dlhu spravu, tak jednotlive sms budu mat vzdy menej znakov ako 160, pretoze do headra SMS sa pridava nikekolko byte - User Data Header - v ktorom su o.i. informacie o pocte sms zahrnutych v dlhej sms, poradove cisla jednotlivych casti a pod. U Siemensu je UDH tusim 8 byte. Takze kazda "podsms" bude mat 152 znakov. Naviac ked mas zapnutu lupu, bude to myslim o dalsie 4 znaky menej. _________________ S25->C35i->ME45->S55->M65->S65 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
plavec01 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: čt únor 24, 2005 1:19 pm Předmět: Re: Pochybna velikost SMSky u M65ky |
|
|
Boris911 napsal: | Dobry den,
chtel bych se Vas na neco zeptat.Mam Siemens M65 a kdyz pisi SMSky,tak 1 SMS ma misto 160ti znaku pouze 155!Jak je to mozne?Porad to zacina na 760ti znacich.Ale tentokrat jiz je mozne napsat 6SMS zprav, pri cemz posledni - sesta SMSka ma pouze 33 znaku).Proc je to takhle "uchylne" reseno?U MC60ky mela,alespon prvni zprava plnych 160znaku,az ta posledni - pata nebyla kompletni!Stve me to,protoze ted se musim ucit novy system.Pred tim jsem vedel,ze pri cisle 600 je to jeste jedna zprava,455 jeste druha zprava a 306 je jeste treti zprava, ale ted uz jsou to pri 600ti znacich dve zpravy(prvni SMS konci na pozici 605)! Pekne me to stve!
Dale bych se chtel zeptat,jestli se da nejak vypnout ta diakritika v ceske T9ce?Protoze nastestiu SMS to neubira znaky,jak tomu bylo u Nokii (i kdyz se prizanam,ze jsem jeste nezjistoval,jak se to zobrazi na jinem telefonu,nez Siemensovi),ale treba kdyz si s nekym pisi pres JIMMa (ICQ),tak se ten text stava necitelny,jak pro uzivatele Windows,tak i pro uzivatele Linuxu!Jake je tam vlastne pouzito kodovani cestiny?
Predem dekuji za odpoved. |
To obmedzenie mas preto lebo mas zapnutu lupu + alebo -. Pokial nastavis standardnu velkost pisma tak 1.sms bude mat standardnych 160 znakov. Je to sposobene tym ze lupa nieje vlastne lupa ale zmena velikosti fondu a k nemu ti telefom prida aj skyte znaky pre identifikaciu zmeneneho fondu ako pri EMS.
Co sa tyka vypnutia dikritiki tak to ti neporadim. Skusal som to davnejsie ale som na to neprisiel. _________________ S35, ME45, M65 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|