View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Amalka začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 7:19 pm Post subject: JAVA profil |
|
|
Prosím kdo mi pomůže s nastavením Java profilu na SL65. Krok za krokem? Na Siemens-mobile to nefunguje, tak sháním ruční nastavení. Mám Oskar, ale nemám aktivované GPRS. Objednala jsem si hru z časopisu a asi kvůli tomu Java profilu mi to nejde stáhnout. Naskočí hláška, že nemůže rozpoznat můj telefon.  |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Bond čestný člen

14861.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 7:51 pm Post subject: |
|
|
Jo to ti pomuze. Já sem si to podle toho nastavil a jede to  |
|
Back to top |
|
 |
Amalka začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 7:51 pm Post subject: |
|
|
No jo, tam jsem koukala, ale Java profil jsem tam neviděla. Asi vypadám jako blbec, prostě jsem se jen dočetla, že kromě wapu se musí u Siemensů nastavit i ten Java profil. Zkoušela jsem i podle Beinspired, taky nefunguje. Prostě někde dělám chybu. Do teď wap fungoval v pohodě.  |
|
Back to top |
|
 |
jiji2004 všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 8:06 pm Post subject: |
|
|
Amalka wrote: | No jo, tam jsem koukala, ale Java profil jsem tam neviděla. Asi vypadám jako blbec, prostě jsem se jen dočetla, že kromě wapu se musí u Siemensů nastavit i ten Java profil. Zkoušela jsem i podle Beinspired, taky nefunguje. Prostě někde dělám chybu. Do teď wap fungoval v pohodě.  |
Java profil? Nemyslíš spíš HTTP profil v menu>nastavení>výměna dat>HTTP profil?
Přes co nebo odkud to stahuješ? Z wapu? A jak jsi doposud wapovala, když nemáš aktivované GPRS? Přes vytáčené připojení?
No, za prvé si určitě aktivuj GPRS a nastav vše dle toho výše uvedeného návodu, za druhé zkus nějak zjistit je-li ta hra co sis objednala určena i pro Tvůj telefon. Možná ti to nejde stáhnout protože SL 65 není u tý hry mezi podporovanejma zařízeníma... |
|
Back to top |
|
 |
Amalka začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 8:15 pm Post subject: |
|
|
Jo měla by podporovat i SL65. Do teď jsem wapovala přes CSD spojení. Mám u Oskara tarif Slyším vás a ten neumožňuje GPRS. Stejně jsem ale četla, že stahování přes CSD je mnohem levnější než přes GPRS. 8)
Asi máš pravdu, že to bude HTTP profil. Co jsem měla M55, tak tam bylo v menu normálně Java, MMS, Rms.Tady ta možnost není. Takže jsem trochu jelen z toho všeho.  |
|
Back to top |
|
 |
jiji2004 všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 8:35 pm Post subject: |
|
|
Amalka wrote: | Jo měla by podporovat i SL65. Do teď jsem wapovala přes CSD spojení. Mám u Oskara tarif Slyším vás a ten neumožňuje GPRS. Stejně jsem ale četla, že stahování přes CSD je mnohem levnější než přes GPRS. 8)
Asi máš pravdu, že to bude HTTP profil. Co jsem měla M55, tak tam bylo v menu normálně Java, MMS, Rms.Tady ta možnost není. Takže jsem trochu jelen z toho všeho.  |
U CSD platíž za čas strávený na síti, u GPRS platíš za objem přenesených dat, takže stahování může být opravdu někdy levnější přes CSD nežli přes GPRS, pro surfování je ale CSD dost vražda.... Tož nic.
Jinak ten HTTP profil by na stahování přes wap neměl mít vliv. Je to nastavení pro JAVA aplikace, který se připojují na net. Máš-li správně nastaveno wapovadlo, tak bys neměla mít se stahováním problém.
Ty napíšeš do wapovadla adresu na stránku s downloadem, klepneš na odaz a pak ti vyskočí ta hláška? To se mi spíš jeví, že bude něco blbě na tý stránce...Asi z toho budu taky jelen  |
|
Back to top |
|
 |
Amalka začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 8:38 pm Post subject: |
|
|
No ne, ja to stahuju přes WAP push zprávu. Fakt nevím v čem je problém.  |
|
Back to top |
|
 |
jiji2004 všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 8:54 pm Post subject: |
|
|
Amalka wrote: | No ne, ja to stahuju přes WAP push zprávu. Fakt nevím v čem je problém.  |
Jo takle, a máš ty wap push povolený?
Zkontroluj v menu>zprávy>nastavení zpráv>wap push>bezpečnostní nastavení>"vše povoleno" |
|
Back to top |
|
 |
martun věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 8:56 pm Post subject: Re: JAVA profil |
|
|
Amalka wrote: | Prosím kdo mi pomůže s nastavením Java profilu na SL65. Krok za krokem? Na Siemens-mobile to nefunguje, tak sháním ruční nastavení. Mám Oskar, ale nemám aktivované GPRS. Objednala jsem si hru z časopisu a asi kvůli tomu Java profilu mi to nejde stáhnout. Naskočí hláška, že nemůže rozpoznat můj telefon.  |
To se v dnešní době trochu prodraží! |
|
Back to top |
|
 |
maximus věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 11:02 pm Post subject: |
|
|
jo tenhle clanek od buscha je dobry _________________ Motorola C330 => Siemens CX65(super phone) |
|
Back to top |
|
 |
Amalka začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 10, 2005 6:32 am Post subject: |
|
|
jiji2004 wrote: | Amalka wrote: | No ne, ja to stahuju přes WAP push zprávu. Fakt nevím v čem je problém.  |
Jo takle, a máš ty wap push povolený?
Zkontroluj v menu>zprávy>nastavení zpráv>wap push>bezpečnostní nastavení>"vše povoleno" |
Jo, mám WAP push povoleny. Já jsem tada nic nenastavovala, ale prostě tam od začátku do mám SL65 jsou. Na tom odkazu od Bezyho nejde nechat si poslat nastavovací sms na internet a Javu, protože při možnosti vybrat způsob připojení mi to dá jen možnost GPRS a to není nic pro mne. Proto sháním to ruční nastavení. 8) |
|
Back to top |
|
 |
Amalka začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 10, 2005 9:56 am Post subject: |
|
|
No tak se mi podařilo aktivovat i GPRS.Myslela jsem, že přece bude v tom pes zakopaný.Ale nic se neděje.Stejně nic nestáhnu.Ještě musím popřemýšlet nad tím HTTP profilem.Možná tam bude zrada.  |
|
Back to top |
|
 |
|