View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
winhix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 10:28 am Post subject: Prosim o pomoc - Mrtva M65 |
|
|
Ahoj, prave jsem svoji neodbornou manipulaci umrtvil m65-ku.
Mel jsem tam fw43 a jelikoz jsem chtel zpet na fw25 tak jsem dal ulozit do telefonu zalohu fullflash, kterou jsem si udelal...
Asi jsem udelal neco spatne. Ve v-klay jsem dal ve flasheru otevrit dany soubor *.bin (asi 33,5mb) a dal zapsat do pameti telefonu telefonu. Nastaveni zustalo: z adresy 0x00000000 (fullflash), velikost 0x02000000 (fullflash).
Telefon se spoji a bezi to asi minutu a pak to napise, ze se snazim zapisovat do nezapisovatelne casti ... Co delam spatne? Jde s tim jeste neco udelat?
Dekuji moc |
|
Back to top |
|
 |
R.I.P ostřílený diskusník

3061.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 10:33 am Post subject: |
|
|
jestli dobre rozumim potrebujes tohle: http://siemensmania.cz/content.php?id=362
Jinak vazne nevim. Pockej na jine  _________________ Sony Ericsson ??? -->Blokia 3410 --> Siemens CX65 - orig. FW 43CZ , TENHLE foun ---všem doporučuju---
Než se zeptáte na debilní otázku, tak se podívejte sem --> http://google.com |
|
Back to top |
|
 |
winhix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 11:02 am Post subject: Diky za radu |
|
|
Kdyz jsem nahral fw pres winswup tak se mi telefon rozebehl. Diky moc.
Otazka ale zni:
Jsem tedy schopen se vratit k puvodnimu originalnimu fw25 ze ktereho mam zalohu fullflash? |
|
Back to top |
|
 |
MLB všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 11:09 am Post subject: Re: Diky za radu |
|
|
winhix wrote: | Kdyz jsem nahral fw pres winswup tak se mi telefon rozebehl. Diky moc.
Otazka ale zni:
Jsem tedy schopen se vratit k puvodnimu originalnimu fw25 ze ktereho mam zalohu fullflash? |
Bud nahranim FF (ta chyba moze byt sposobena neupravenym loaderom z PapuaUtils) alebo potom su dve moznosti:
a) nahras WinSWUP verziu 16 a potom ofic. 25.
b) zmenis cislo firmware na nizsie a potom nahras ofic. 25. _________________ CX70 fw56 |
|
Back to top |
|
 |
winhix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 11:14 am Post subject: |
|
|
Upraveny loader mam by PapuaUtils. FF nahraju do telefonu tim zpusobem jak popisuji v prvnim prispevku? |
|
Back to top |
|
 |
MLB všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 12:03 pm Post subject: |
|
|
winhix wrote: | Upraveny loader mam by PapuaUtils. FF nahraju do telefonu tim zpusobem jak popisuji v prvnim prispevku? |
Ano, este by mohol byt problem v zapisovani do EEPROM, mas tam patch na odkrytie skrytych blokov?
Inac, tou upravou myslim to pridanie riadku do loadera, len ak by sme sa nepochopili . _________________ CX70 fw56 |
|
Back to top |
|
 |
winhix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 12:10 pm Post subject: |
|
|
MLB wrote: | winhix wrote: | Upraveny loader mam by PapuaUtils. FF nahraju do telefonu tim zpusobem jak popisuji v prvnim prispevku? |
Ano, este by mohol byt problem v zapisovani do EEPROM, mas tam patch na odkrytie skrytych blokov?
Inac, tou upravou myslim to pridanie riadku do loadera, len ak by sme sa nepochopili . |
Papua - chapem se dobre ;o)
Tak tento patch EEPROM tam nemam ... zkusim to.
Rad bych jeste vedel jaka je "cistsi metoda". Zaloha z ff nebo podflashovani a nasledny upgrade? |
|
Back to top |
|
 |
MLB všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 12:15 pm Post subject: |
|
|
winhix wrote: | MLB wrote: | winhix wrote: | Upraveny loader mam by PapuaUtils. FF nahraju do telefonu tim zpusobem jak popisuji v prvnim prispevku? |
Inac, tou upravou myslim to pridanie riadku do loadera, len ak by sme sa nepochopili . |
Papua - chapem se dobre ;o)
Tak tento patch EEPROM tam nemam ... zkusim to.
Rad bych jeste vedel jaka je "cistsi metoda". Zaloha z ff nebo podflashovani a nasledny upgrade? |
Skor by som povedal, ze FF, pretoze to uvedie telefon do rovnakeho stavu ako predtym, ale podflashovanim ziskas skoro to iste.... _________________ CX70 fw56 |
|
Back to top |
|
 |
winhix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 12:44 pm Post subject: |
|
|
Tak se mi bohuzel stale nedari obnovit fullflash. Zase po chvili nahravani chybovka a pak je mrtvo a musim dat fw s pomoci winswup. Asi delam neco spatne. Neni tu nekde navod pro blbce :o) Diky |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 2:52 pm Post subject: |
|
|
winhix wrote: | Tak se mi bohuzel stale nedari obnovit fullflash. Zase po chvili nahravani chybovka a pak je mrtvo a musim dat fw s pomoci winswup. Asi delam neco spatne. Neni tu nekde navod pro blbce :o) Diky |
Problém je v loaderu. Oživ telefon, vygeneruj loader přes V-klay a pak už to půjde _________________ C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD
http://www.bezysoftware.net
Brew Mobile Commander 2.0 |
|
Back to top |
|
 |
winhix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 3:03 pm Post subject: |
|
|
BEZY wrote: | winhix wrote: | Tak se mi bohuzel stale nedari obnovit fullflash. Zase po chvili nahravani chybovka a pak je mrtvo a musim dat fw s pomoci winswup. Asi delam neco spatne. Neni tu nekde navod pro blbce :o) Diky |
Problém je v loaderu. Oživ telefon, vygeneruj loader přes V-klay a pak už to půjde |
Mam loader z PapuaUtils. Ten mam nejak jeste upravit? Nevim jak? |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 3:15 pm Post subject: |
|
|
winhix wrote: | BEZY wrote: | winhix wrote: | Tak se mi bohuzel stale nedari obnovit fullflash. Zase po chvili nahravani chybovka a pak je mrtvo a musim dat fw s pomoci winswup. Asi delam neco spatne. Neni tu nekde navod pro blbce :o) Diky |
Problém je v loaderu. Oživ telefon, vygeneruj loader přes V-klay a pak už to půjde |
pokud sis ho vytvořil v papouchovi s FW25 tak by měl být v pořádku,já ho normoš používám.Neupravuj ho.Zkus to ještě jednou s tou FF,zkontroluj si adresy které ti napíše V-Klay a který se ti ukážou při otevření FF.Musej bejt totožný.Pokud seděj,tak dej zapsat do tlf.Mělo by to trvat asi tak 15 minut přes USB kabel.Pokud to pořád nejde,podflashuj to swupem,třeba 12,a pak di na 25 original,v papouchovi si udělej novej loader a pak ho vyzkoušej.Pokud to nepude tak jak psal Bezy,udělej loader ve V-Klay a zkus to s nim.Akorád netušim proč se chceš vracen k 25 když 43 je jasně lepší  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
winhix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 26, 2005 3:25 pm Post subject: |
|
|
jamaica wrote: | winhix wrote: | BEZY wrote: | winhix wrote: | Tak se mi bohuzel stale nedari obnovit fullflash. Zase po chvili nahravani chybovka a pak je mrtvo a musim dat fw s pomoci winswup. Asi delam neco spatne. Neni tu nekde navod pro blbce :o) Diky |
pokud sis ho vytvořil v papouchovi s FW25 tak by měl být v pořádku,já ho normoš používám.Neupravuj ho.Zkus to ještě jednou s tou FF,zkontroluj si adresy které ti napíše V-Klay a který se ti ukážou při otevření FF.Musej bejt totožný.Pokud seděj,tak dej zapsat do tlf.Mělo by to trvat asi tak 15 minut přes USB kabel.Pokud to pořád nejde,podflashuj to swupem,třeba 12,a pak di na 25 original,v papouchovi si udělej novej loader a pak ho vyzkoušej.Pokud to nepude tak jak psal Bezy,udělej loader ve V-Klay a zkus to s nim.Akorád netušim proč se chceš vracen k 25 když 43 je jasně lepší  |
Prijde mi, ze fw43 je dost nestabilni. Pouzivam GPRS a dost casto se vypina telefon. Navic mi nejde budik pri vypnutym telefonu. Sice je telefon v menu rychlejsi, ale v 3djava je snad 3x pomalejsi. Uffff.
Ten FF me stve. Loadrem to neni, protoze se telefon spoji a chvili (minutu) v pohode zapisuje. Pak ta hlaska, ze nemuze zapsat do nezapisovatelny casti. Nikdy jsem to nedelal, mozna delam neco spatne. Ale co..?! Kazdopadne diky za rady. |
|
Back to top |
|
 |
jdobry rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 31, 2005 10:01 am Post subject: |
|
|
jamaica wrote: | winhix wrote: | BEZY wrote: | winhix wrote: | Tak se mi bohuzel stale nedari obnovit fullflash. Zase po chvili nahravani chybovka a pak je mrtvo a musim dat fw s pomoci winswup. Asi delam neco spatne. Neni tu nekde navod pro blbce :o) Diky |
pokud sis ho vytvořil v papouchovi s FW25 tak by měl být v pořádku,já ho normoš používám.Neupravuj ho.Zkus to ještě jednou s tou FF,zkontroluj si adresy které ti napíše V-Klay a který se ti ukážou při otevření FF.Musej bejt totožný.Pokud seděj,tak dej zapsat do tlf.Mělo by to trvat asi tak 15 minut přes USB kabel.Pokud to pořád nejde,podflashuj to swupem,třeba 12,a pak di na 25 original,v papouchovi si udělej novej loader a pak ho vyzkoušej.Pokud to nepude tak jak psal Bezy,udělej loader ve V-Klay a zkus to s nim.Akorád netušim proč se chceš vracen k 25 když 43 je jasně lepší  |
resi se to i tady:
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=9213 |
|
Back to top |
|
 |
|