clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - M55 FW91 CZ

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

M55 FW91 CZ

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gecko
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po duben 04, 2005 10:32 pm    Předmět: M55 FW91 CZ Odpovědět s citátem

Zdravím, mám M55ku s FW11 a chtěl bych si ji updatovat na verzi 91, vím že je to tady už mockrát diskutované téma, ale zajímalo by mě náledující: 1) Vaše zkušenosti s 91čkou přímo z Siemensmanie - 11tka (nahraná přímo v servise) je děs běs, pokud klesne kapacita paměti pod 200kB telefon je pomalý, ubývá volné místo pro schůzky atd. 2) Co je pravdy na tom, že když je FW ve formátu *.exe, tak na update není potřeba žádný program, spustí se čistě polikem. 3) Má být při flashování telefon zapnutý nebo vypnutý?, z rozličných návodů na webech z toho nejsem moc moudrý. 4) Dále jsem slyšel že některé verze FW nejsou oficiální a vyskytují se různé betaverze, tak by mě zajímalo jestli ta 91 z Siemensmanie oficiální je a nebude to v telefonu dělat nějaké problémy. 5) No a nakonec jak dlouho přibližně trvá update při připojení přes sériový kabel na COM1 a případná rizika při přerušení spojení. Za vaše odpovědi předem díkxs!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pjootr
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 05, 2005 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

1. fw.91 je rychlejší a asi i stabilnější. (s tou kapacitou je to u všech verzí stejné)
2. Většina UpDatů jsou EXE soubory (není třeba žádný jiný program)
3. Pokud máš Ofic.update (max. fw.10) je to exe soubor cca. 7,5MB a při spuštění by jsi měl mít telefon zapnutý. Pokud použiješ WinSwup cca. 6,7-7 MB můžeš mít telefon zapnutý ale i vypnutý. Pokud máš telefon vypnutý je nutné zaškrtnout políčko "Pre-check". V obou případech si program s UpDatem telefon vypne.
4. Poslední oficiálně uvolněný fw. od Siemense pro M55 je 10. (v servisech nahrávali i 11). 91 je neoficiální ale problémy nedělá - naopak.
5. U COM kabelu jde řádové 15-30 min. Před UpDatem doporučuji nabít baterii na 100%

Zímenz eSiksX1 fw.I5 512MB <III> MOD
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 05, 2005 9:45 am    Předmět: Re: M55 FW91 CZ Odpovědět s citátem

Gecko napsal:
Zdravím, mám M55ku s FW11 a chtěl bych si ji updatovat na verzi 91, vím že je to tady už mockrát diskutované téma, ale zajímalo by mě náledující: 1) Vaše zkušenosti s 91čkou přímo z Siemensmanie - 11tka (nahraná přímo v servise) je děs běs, pokud klesne kapacita paměti pod 200kB telefon je pomalý, ubývá volné místo pro schůzky atd. 2) Co je pravdy na tom, že když je FW ve formátu *.exe, tak na update není potřeba žádný program, spustí se čistě polikem. 3) Má být při flashování telefon zapnutý nebo vypnutý?, z rozličných návodů na webech z toho nejsem moc moudrý. 4) Dále jsem slyšel že některé verze FW nejsou oficiální a vyskytují se různé betaverze, tak by mě zajímalo jestli ta 91 z Siemensmanie oficiální je a nebude to v telefonu dělat nějaké problémy. 5) No a nakonec jak dlouho přibližně trvá update při připojení přes sériový kabel na COM1 a případná rizika při přerušení spojení. Za vaše odpovědi předem díkxs!

1.FW 91 je pomerne rychly, rychlejsi ako FW 11. Miesto v pamati si vsak nechavaj 200-300 kB, vymazavanie a pomalost pri malo mieste v pamati robia vsetky FW.
2.Ano,je to pravda.Konkretne FW91 je robeny v programe Winswup,ale je samospustaci.
3.Telefon mozes v tomto pripade nechat vypnuty,nastav si COM port,komunikacnu rychlost,zaskrtni Precheck a daj Start + cervene tlacitko na telefone.
4.FW91 nie je oficialny,ale ani beta verzia(take nie su).Je to servisny FW,v telefone by Ti problemy robit nemal.Vyskusalo ho mnoho ludi.
5.Update trva prizlizne 20-30 minut,podla komunikacnej rychlosti.Predtym si urob zalohu telefonu,aby si v pripade nejakej komplikacie mohol telefon ozivit.

Skvedo
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 06, 2005 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

2 Hanni
a pokud by vypadl proud? Nejsem si jistý, ale podle me by to mohlo byt takto:
nezapisuju do boot, tak se mi pripadne spoji znova s flashovacim programem a preflashuju
Oprav me jestli se mýlím

hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 06, 2005 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokial vypadne prud,nahras svoju zalohu,ozivis tym telefon a nahras FW znovu.
pIFKO
badatel
badatel

258.52 SMM
PříspěvekZaslal: čt duben 07, 2005 6:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud das na ten update vyssi rychlost a mas usb kabel tak se to da zvladnout vpoho za 6-7 minut.
ale rychlost tady asi ted nehraje roli.
Gecko
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne duben 10, 2005 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím a moc díky za odpovědi - ještě by mě v tom případě zajímalo jestli ta záloha pro případ oživení stačí ve V_KLayi (a tedy ve formátu *.bin), s přehráváním fullflashe už mám zkušenosti - jeden patch mi to nevrátilo tak úplně do původního stavu a tak jsem musel přehrávat, ale jde mi o to jestli tedy stačí ta záloha ve V_KLayi (samozřejmě že před přehráváním FW telefon kompletně "odpatchuji") a potom by mě ještě zajímalo jestli pokud si udělám ten update na 91 tak jestli to při případné reklamaci softwarového ražení v servise poznají že byl FW přehráván nebo ne - tedy z "papírového" hlediska by to poznat neměli protože updaty se do servisní knížky (záručáku) nezapisují, ale jde o ten FW. Dancing
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: po duben 11, 2005 6:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Urob si zalohu vo V_Klay a keby si chcel reklamovat, tak ju tam nahras a nikto nic nespozna.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: