Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Gecko badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: po duben 04, 2005 10:32 pm Předmět: M55 FW91 CZ |
|
|
Zdravím, mám M55ku s FW11 a chtěl bych si ji updatovat na verzi 91, vím že je to tady už mockrát diskutované téma, ale zajímalo by mě náledující: 1) Vaše zkušenosti s 91čkou přímo z Siemensmanie - 11tka (nahraná přímo v servise) je děs běs, pokud klesne kapacita paměti pod 200kB telefon je pomalý, ubývá volné místo pro schůzky atd. 2) Co je pravdy na tom, že když je FW ve formátu *.exe, tak na update není potřeba žádný program, spustí se čistě polikem. 3) Má být při flashování telefon zapnutý nebo vypnutý?, z rozličných návodů na webech z toho nejsem moc moudrý. 4) Dále jsem slyšel že některé verze FW nejsou oficiální a vyskytují se různé betaverze, tak by mě zajímalo jestli ta 91 z Siemensmanie oficiální je a nebude to v telefonu dělat nějaké problémy. 5) No a nakonec jak dlouho přibližně trvá update při připojení přes sériový kabel na COM1 a případná rizika při přerušení spojení. Za vaše odpovědi předem díkxs! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pjootr všeználek

4261.00 SMM
|
Zaslal: út duben 05, 2005 9:43 am Předmět: |
|
|
1. fw.91 je rychlejší a asi i stabilnější. (s tou kapacitou je to u všech verzí stejné)
2. Většina UpDatů jsou EXE soubory (není třeba žádný jiný program)
3. Pokud máš Ofic.update (max. fw.10) je to exe soubor cca. 7,5MB a při spuštění by jsi měl mít telefon zapnutý. Pokud použiješ WinSwup cca. 6,7-7 MB můžeš mít telefon zapnutý ale i vypnutý. Pokud máš telefon vypnutý je nutné zaškrtnout políčko "Pre-check". V obou případech si program s UpDatem telefon vypne.
4. Poslední oficiálně uvolněný fw. od Siemense pro M55 je 10. (v servisech nahrávali i 11). 91 je neoficiální ale problémy nedělá - naopak.
5. U COM kabelu jde řádové 15-30 min. Před UpDatem doporučuji nabít baterii na 100% _________________ Nepřejte si znát můj inteligentní kvo kvo kvo kvo kvocient ...
Zímenz eM55 fw.9i 3712kB T9Cz - lost
Zímenz eM65 Reskjů+TestPojnt @ CéIks70 fw.5o+12,71MB+napáčováno.
Zímenz eSiksX1 fw.I5 512MB <III> MOD
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: út duben 05, 2005 9:45 am Předmět: Re: M55 FW91 CZ |
|
|
Gecko napsal: | Zdravím, mám M55ku s FW11 a chtěl bych si ji updatovat na verzi 91, vím že je to tady už mockrát diskutované téma, ale zajímalo by mě náledující: 1) Vaše zkušenosti s 91čkou přímo z Siemensmanie - 11tka (nahraná přímo v servise) je děs běs, pokud klesne kapacita paměti pod 200kB telefon je pomalý, ubývá volné místo pro schůzky atd. 2) Co je pravdy na tom, že když je FW ve formátu *.exe, tak na update není potřeba žádný program, spustí se čistě polikem. 3) Má být při flashování telefon zapnutý nebo vypnutý?, z rozličných návodů na webech z toho nejsem moc moudrý. 4) Dále jsem slyšel že některé verze FW nejsou oficiální a vyskytují se různé betaverze, tak by mě zajímalo jestli ta 91 z Siemensmanie oficiální je a nebude to v telefonu dělat nějaké problémy. 5) No a nakonec jak dlouho přibližně trvá update při připojení přes sériový kabel na COM1 a případná rizika při přerušení spojení. Za vaše odpovědi předem díkxs! |
1.FW 91 je pomerne rychly, rychlejsi ako FW 11. Miesto v pamati si vsak nechavaj 200-300 kB, vymazavanie a pomalost pri malo mieste v pamati robia vsetky FW.
2.Ano,je to pravda.Konkretne FW91 je robeny v programe Winswup,ale je samospustaci.
3.Telefon mozes v tomto pripade nechat vypnuty,nastav si COM port,komunikacnu rychlost,zaskrtni Precheck a daj Start + cervene tlacitko na telefone.
4.FW91 nie je oficialny,ale ani beta verzia(take nie su).Je to servisny FW,v telefone by Ti problemy robit nemal.Vyskusalo ho mnoho ludi.
5.Update trva prizlizne 20-30 minut,podla komunikacnej rychlosti.Predtym si urob zalohu telefonu,aby si v pripade nejakej komplikacie mohol telefon ozivit. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Skvedo badatel

Založen: 17. 09. 2004 Příspěvky: 157 Bydliště: Vracov (jižní morava)
261.00 SMM
|
Zaslal: st duben 06, 2005 11:59 am Předmět: |
|
|
2 Hanni
a pokud by vypadl proud? Nejsem si jistý, ale podle me by to mohlo byt takto:
nezapisuju do boot, tak se mi pripadne spoji znova s flashovacim programem a preflashuju
Oprav me jestli se mýlím _________________ I love my M55 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: st duben 06, 2005 12:17 pm Předmět: |
|
|
Pokial vypadne prud,nahras svoju zalohu,ozivis tym telefon a nahras FW znovu. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pIFKO badatel

258.52 SMM
|
Zaslal: čt duben 07, 2005 6:04 am Předmět: |
|
|
pokud das na ten update vyssi rychlost a mas usb kabel tak se to da zvladnout vpoho za 6-7 minut.
ale rychlost tady asi ted nehraje roli. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gecko badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: ne duben 10, 2005 9:42 pm Předmět: |
|
|
Zdravím a moc díky za odpovědi - ještě by mě v tom případě zajímalo jestli ta záloha pro případ oživení stačí ve V_KLayi (a tedy ve formátu *.bin), s přehráváním fullflashe už mám zkušenosti - jeden patch mi to nevrátilo tak úplně do původního stavu a tak jsem musel přehrávat, ale jde mi o to jestli tedy stačí ta záloha ve V_KLayi (samozřejmě že před přehráváním FW telefon kompletně "odpatchuji") a potom by mě ještě zajímalo jestli pokud si udělám ten update na 91 tak jestli to při případné reklamaci softwarového ražení v servise poznají že byl FW přehráván nebo ne - tedy z "papírového" hlediska by to poznat neměli protože updaty se do servisní knížky (záručáku) nezapisují, ale jde o ten FW.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: po duben 11, 2005 6:12 am Předmět: |
|
|
Urob si zalohu vo V_Klay a keby si chcel reklamovat, tak ju tam nahras a nikto nic nespozna. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|