clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Úpravy

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Ján Matúška
  Jak získat u M55 o 1,63MB více (část II.)
Vydáno dne:  05.03.2004
Zobrazeno celkem:  6699
Počet příspěvků v diskusi:  
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 41x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
úprava



verze pro tisk  

Druhá část návodu vám ukáže, jak již k získanému volnému místu 1,4 Mb získat dalších 256 Kb a jak otevřít disk B i pro obrázky a melodie

Používání níže uvedených postupů či programů není v souladu se záručními podmínkami výrobce telefonu. Jejich používáním se vystavujete riziku neuznání záruky na přístroj v případě jeho poškození.

V minulém díle jsme si ukázali, jak zpřístupnit disk B u M55 FW10 o velikosti 1,4 Mb pro java aplikace a jeho následné zvětšení o dalších 256 kB.

Následující postup je jen pro FW 10!!! U ostatních verzí FW způsobí umrtvení telefonu!

2. Zvětšení disku B o dalších 256 kB.

Pokud vám 1,4 Mb nestačí a rozhodli ste se disk B jestě víc zvětšit, zde je druhá část návodu, jak na to.
Podle tohto návodu postupujte jenom tehdy, jestli máte v telefonu zpřístupněn disk B 1,4 Mb!

1: Vypnutý telefon bez SIM karty připojte k počítači. Spusťte program V_Klay a nastavte vše, jak je to na obrázku. Otevřete patch DiskB_256kB.vkp. Klikněte na Aplikovat Patch.



2: Odklikněte hlášku a krátce stlačte červené tlačítko na telefonu.



3: Počkejte až se patch aplikuje a stlačte OK.



4: Klikněte na Zapnout v programu V_Klay, odpojte telefon od počítače, vložte SIM kartu a zapněte telefon. Teď máte v telefonu disk B o velikosti 1,63 Mb, který můžete použít jenom na java aplikace.



UPDATE - UPOZORNĚNÍ!!!

V některých případech se může stát, že po aplikaci patchu pro zvětšení místa o dalších 256 kB se při kopírování souborů na disk B telefon vypne. Je to způsobeno špatným zformátováním paměti po aplikaci patchu. Abyste tomuto problému předešli, aplikujte patch formatB+256.vkp. Tím se vám nově zformátuje disk B a je potřebné znovu vytvořit adresář Java/jam na disku B, jako to bylo uvedeno v předchozím návodu.
Disk B už bude plně funkční.

UPDATE II.

Z důvodu množících se problémů po aplikaci patche diskB+256kB.vkp při úplném zaplnění disku B, přináším doplnění mého návodu, který odstraňuje tyto problémy. Nové patche, které zde najdete byli doplněny do balíku Patche na začátku návodu.

Tento update jsem rozdělil na 2 části:

1. Náprava problémů při plném disku B po použití patche DiskB_256kB
2. Jak předejít problémům při plném disku B před použitím patche DiskB_256kB

1. Náprava problémů při plném disku B po použití patche DiskB_256k

První část mého doplňku do návodu je určena pro ty z vás, kteří máte v telefonu disk B o kapacitě 1,63 MB a při jeho úplném zaplnění se Vám telefon vypne a nejde zapnout. Je to způsobeno příliš vělikou kapacitou disku B, kterou při jeho úplném zaplnění už telefon nezvládne. Proto je potřeba aplikovat patch DiskB1,63MB-64kB.vkp, kterým zmenšíte kapacitu disku B o 64kB a problémy zmizí.



Upozorňuji, že tento patch se musí aplikovat na patch DiskB_256kB.vkp a po jeho aplikaci je ještě potřebné zformátovat disk B patchem FormatB.vkp.

2. Jak předejít problémům při plném disku B před použitím patche DiskB_256kB

Pokud jste ještě patch DiskB_256kB.vkp neaplikovali a chcete si zvětšit kapacitu disku B na větší jak 1,4 MB, je pro vás určena druhá část doplňku návodu. Patch DiskB_256kB.vkp teď vůbec neaplikujte! Namísto něho aplikujte patch DiskB_192kB.vkp, při kterém by už problémy s vypnutím telefonu po úplném zaplnění disku B neměli nastat.



Patch se musí aplikovat na patch DiskB_1.4MB.vkp. Po aplikaci patche už není potřebné disk B formátovat, protože formátovaní je už součastí samotného patche.

3. Zpřístupnění disku B pro obrázky a melodie.

Pro ty z vás, kteří se rozhodli mít na disku B nejen java aplikace, ale i obrázky a melodie je určena poslední část mého návodu. Tuto část návodu můžete použít, když máte disk B o velikosti 1,4 Mb i 1,63 Mb.

1: Připojte vypnutý telefon bez SIM karty k počítači a spusťte program V_Klay. Nastavte hodnoty podle obrázku. Otevřte patch DiskB_sounds_pictures.vkp a klikněte na Aplikovat Patch.



2: Počkejte, až se patch aplikuje, klikněte v programu V_Klay na Zapnout, odpojte telefon od počítače, vložte SIM kartu a zapněte telefon.
3: Stiskněte hotkey Java a spusťte program Data Suite ( Dataexchange software ). Vytvořte na disku B adresáře Pictures a Sounds.



4: Teď si na některý hotkey nastavte položku Správce souborů. Při vkládání obrázků a melodií se přes hotkey Java dostanete na disk B. Vložíte obrázky do složky Pictures a melodie do složky Sounds. Obrázky a melodie se vám pak zobrazí, když stlačíte hotkey, na který jste si nastavili Správce souborů v položce Obr. a Tóny.

Pokud si budete chtít nastavit obrázek nebo melodii uloženou na disku B jako pozadí, screensaver, nebo vyzváněcí melodii, je to možné jenom přes hotkey Správce souborů. Dáte obrázek nebo melodii otevřít, pak Volby a Nastav jako...
Na card explorer na disku A se dostane z menu Správa souborů (už ne přes hotkey), nebo když si dáte nastavit obrázek nebo melodii v menu Nastavení v položkách Pozadí, Operátor nebo Zvonění/Tóny.
A ještě jedno důležité upozornění. Pokud máte v telefonu disk B a rozhodnete se ho zbavit tím, že přeflashujete telefon originálním update firmwarem 100313 nebo winswupovým updatem 110313, aplikujte před flashovaním patch FormatB.vkp. Pokud tak neuděláte, zůstane váš telefon po přeflashování mrtev!!!

Ve třetí části můžete zvětšit disk B o dalších 256 kB za cenu ztráty slovníku T9.










 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor