clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Reportáže

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autoři


Roman Gregor


Radim Zeman
  Slavnostní otevření servisního centra Siemens v Brně
Vydáno dne:  03.04.2004
Zobrazeno celkem:  7449
Počet příspěvků v diskusi:  
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 84x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
reportáž



verze pro tisk  

Lidé rádi oslavují, rádi se baví a také rádi otevírají různá centra. Totéž platilo i 1.dubna 2004 při slavnostním otevírání servisního střediska Siemens, který provozuje společnost Agora plus v Brně na Masarykové ulici 25/27 v pasáži Maximus. Na celou akci byla sezvána odborná veřejnost v zastoupení významných odběratelů, internetových serverů s mobilní tématikou, novinářská komunita a v neposlední řadě zástupci české pobočky Siemens CZ.

Samozřejmě nešlo o pouhé přestřižení pásky, ale také o prezentaci dychtivě očekávaných novinek letošního roku, představených na březnovém CeBitu. Nejen novinky, ale i ostatní typy telefonů Siemens vč. Xelibri, měly zavěšeny krásné hostesky na řemínku kolem krku a člověk tak mohl spočinout hned na dvou, nebo třech krásných výtvorech ;o). Jednotlivé dívky se porůznu pohybovaly po pasáži a bylo na vás, jakou se vám podaří odchytit a navázat s ní komunikaci. Všechny hostesky byly krásné ale všechny měly jednu společnou a bohužel nepříjemnou vlastnost. Nerady totiž dávaly telefony z krku. A tak záleželo na přesvědčovacích metodách jednotlivých redaktorů, novinářů a pozvaných, jak z dívek tento přístroj vylákají a dostanou jej k bližšímu prozkoumání do rukou. Musím říci, že našemu týmu se to dařilo na výbornou a barvy SiemensManie jsme obhájili bez jediné modřiny:o).




Siemens kam se jen podíváte
Velkým zklamáním byla absence očekávané novinky Siemens S65, pro kterou ještě údajně nenadešel ten správný čas. V každém případě jsme mohli alespoň "osahat" novinky Siemens CX65, CF62 a M65. První setkání s CX65 se zdálo příjemné do té doby, než jsme zjistili, že telefon nefunguje ani po vložení SIM karty. Pouze bliknul a pohasnul. Mohlo tak přijít na řadu pouze prohlédnutí mobilu a i to nebylo vůbec marné. Celý přístroj je poměrně lehký, má velký displej a působí velice příjemným a dražším dojmem. Tlačítka mají úměrný zdvih a nemají nepříjemný hlasitý "lupající" efekt. Kryt telefonu je plastový, imitující leštěný kov. Joystick se dobře ovládá a neklouže. Bohužel více informací bez možnosti zapnutí přístroje nemáme, ale určitě to bude úspěšný telefon ve své třídě, pro většinu uživatelů dostatečně funkčně vybavený a designově povedený.


CX65 bude úspěšný model


Po cíleném pronásledování houpající se M65 na krku jedné z hostesek a jejího přemlouvání k zapůjčení, se nám po krátkém čase a příslibu opětovného navrácení telefonu podařilo tento dostat do rukou. Co napsat jako první dojem? Velice dobře zpracovaný a povedený outdoor už od prvního živého pohledu. Tento přístroj se nám sice podařilo zapnout, ale to bylo asi tak vše, co se s ním dalo dělat. Rozesmál se na nás krásný barevný velký displej s uvítací zprávou požadující SIM kartu, na bocích začaly blikat dynamická světla (dynamic lights) podobně jako u modelu M55, které jsou ale ukryty pod oranžovou gumou a nejsou tak přímo vidět, ale u toho také zůstalo. Telefon i když měl v sobě naši SIM kartu odmítal jakoukoliv práci s klávesnicí a nedal si říci. Přece jenom, prezentované modely byly nejspíš beta verze a jejich účel byl pouze informativní. Snad jedinou výtku při bližším náhledu na Siemens M65 mám k zadní krytce čočky kamery. Po jejím odklopení vypadá telefon jako podivný přístroj s oranžovým špuntem a vcelku kazí vzhled přístroje. Joystick M65 se na fotografiích zdá neohrabaný, ale když s ním v reálu manipulujete, má dobrou obsluhovatelnost a palec na něm sedí výtečně. Proti joysticku SX1 je to úžasný počin a v takovémto případě z vás vyjde pouze lítostivé povzdechnutí. K baterii a SIM kartě se dostanete pootočením oranžového obdélníku v dolní části zadní stěny telefonu, který uvolní kovovou sponu, obepínající M65. Teprve po jejím sundání z telefonu se můžete dostat ke zmiňovaným záležitostem. Nemusíte se tak bát, že se vám telefon při náhodném pádu rozpadne na dvě části a vyskočí z něj baterie. Prostě outdoor jak má být. Dostali jsme nápad telefon namočit do skleničky s vodou, ale nevraživé oko hostesky nás upozornilo, že by nebylo špatné dát už také šanci jiným. Ještě tedy pár fotografií a hurá dál.



outdoorový elegán se špuntem a blikajícími boky


CF62 je opravdu levné véčko a dovedu si jej představit jako telefon, který bude doplňkem spíše našich ženských poloviček. Odklápění je pohodlné, klávesnice se zdála být příjemná, díky větším tlačítkům a dobře ovladatelnému středovému kříži. Displej není na dnešní dobu nějak závratně velký, ale nabízí 65 000 barev a v této třídě je to potěšitelná změna. Velké oko, které slouží na zavěšení telefonu, ve mě spíše vyvolávalo pocit kuchyňských elektronických minutek, které používáme doma. Proč ale nebýt odlišní od konkurence. Bohužel fotografie CF62 vám nejsme schopni nabídnout z důvodu náhlé nefunkčnosti fotoaparátu. V každém případě to byla příjemná akce s možností seznámení se s novinkami, přátelskými rozhovory s kolegy z branže, příjemným ženským personálem a pro nadšence značky Siemens to celé byl krásně barevný vizuální kolotoč.

Co vše můžete v servisním centru získat a jaké opravy se zde budou provádět? Servisní práce v úrovních 0 a 1 (softwarové opravy, výměny krytů, mechanických částí, tlačítek atd.) Složitější a náročnější opravy, které potřebují zásah do hardware telefonu budou í nadále zasílány do Prahy.

Na závěr přinášíme informace o připravovaných novinkách pro letošní rok. Rozšíření řady letošních modelů by mělo být s novinkami AL65, AX65, SL65 a nástupce SX1, který zatím nemá dané jméno. Všechny nové modely končící písmeny L (sLIDE), budou podle slov pana Čápa ze Siemens CZ s vysouvací klávesnicí (doposud SL55). I v lowendové třídě A bude jeden model zastupující tuto konstrukci a to AL65. Modely s označením F (CF62) mají být typu "véčko" a označení X (CX65) je snaha o tzv. půl verzi mezi dvěma třídami - A-C AX65 a C-S CX65. Dále se můžeme těšit na nástupce SL65 s integrovaným fotoaparátem a kamerou a další novinky, o kterých vás včas budeme informovat. Nakonec jedna nepříjemná zpráva. Pokud čekáte na model S65, dočkáte se jej až v měsících září - říjen. Ostatní modely CX65, CF62, C65, M65 přijdou na trh ve druhém a třetím kvartálu letošního roku.

Další fotky z akce naleznete na tomto linku










 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor