clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Informace

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Siemens
  Krátký pohled do budoucnosti
Vydáno dne:  09.03.2005
Zobrazeno celkem:  7333
Počet příspěvků v diskusi:  Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení:  zatím nehodnoceno
 
informace



verze pro tisk  

Tisková zpráva: Siemens, divize Komunikace, na letošním veletrhu CeBIT prezentuje svou vizi komunikace budoucnosti s novou nabídkou prototypů a návrhů mobilních přístrojů.



Široké portfolio přístrojů pro použití doma i venku ukazuje genialitu designu a inovací společnosti Siemens a má za cíl zákazníkům přinést především pohodlí a lepší zážitek při jejich používání. Dvěma hlavními inovacemi společnosti Siemens jsou tzv. „Runster“, interaktivní a osobní společník při sportu, a zařízení DVB-H, které přenáší interaktivní televizi přímo do mobilního telefonu.

„Runster“



Interaktivní společník při sportu. Hudba bude vybrána a naprogramována tak, aby byl rytmus synchronizován s běžeckým tempem jakéhokoli uživatele. Pomůže také s dodržováním tréninkových programů na trati, a to prostřednictvím funkce „Voice Coach“, která monitoruje tréninkové profily a dává zpětnou informaci o předvedeném výkonu. Tento trenér může zvýšit motivaci a zajistit splnění cílů týkajících se vaší formy. Runster také obsahuje audio sekvence – virtuálního tréninkového partnera - jež vás podpoří, když to nejvíce potřebujete.

„Digital Video Broadcasting for Handheld (DVB-H)“



Nový standard pro interaktivní televizi v mobilních přístrojích. Přenosem televizního obsahu přímo na mobilní telefon bude možné díky DVB-H poskytovat obsah, aplikace a služby v rámci jednoho unikátního přístroje. Standard DVB-H není limitován pouze televizním obsahem; v kombinaci s mobilní sítí umožňuje přístup k informacím o právě přenášeném vysílání či on-line nákup produktů a uživatelům dokonce nabízí mapy měst. Prototyp přístroje bude vybaven přijímačem vysílání DVB-H, stereofonním zvukem a velkou dotykovou obrazovkou VGA.

Interaktivní telefon



Další z inovací, které Siemens představí, je „nový interaktivní telefon.“ Tato novinka je jedinečným řešením, chcete-li malý přístroj, ale potřebujete současně mimořádně velkou obrazovku pro zpracování a zobrazení velkého množství informací a dat. Zabudovaná technologie umožňuje promítat obsah na ploché povrchy, např. na stůl. Obrazovka může být použita nejen pro zobrazení informací v telefonu, ale také funguje jako pracovní plocha pro zadávání informací prostřednictvím tužky s technologií Bluetooth. Siemens tužka s Bluetooth, jež kontroluje virtuální tlačítka na promítané obrazovce, dokáže rozeznat vlastnoruční písmo, které může být navíc použito i k nákresům.

„Radio Frequency Identification“ (RFID)



Umožňuje získat informace z jakéhokoli produktu s visačkou RFID. „Near Field Communication“ (NFC) nabízí dvoustrannou interakci mezi velkým počtem přístrojů. Uživatelé budou například moci procházet odděleními v místním obchodu s potravinami, zatímco jim připojený mobilní telefon bude shromažďovat informace o zajímavých produktech. Vybrané zboží bude u pokladny zaplaceno prostřednictvím mobilního telefonu. Jen jedno kliknutí vás dělí od on-line vstupenek a stahování dat. Tato technologie je součástí mobilního telefonu s technologií Siemens NFC, který je kompatibilní s existující infrastrukturou RFID (probíhají lokální testy) a který podporuje rozhraní JAVA pro aplikace třetích stran.

„Animated Instant Voice Messaging“ (A-IVM)



Služba, díky níž můžete oživit vámi zasílané zprávy zvukem a animací. Obrázek, který hraje písničku, nebo postavička z kresleného seriálu, která při otevření zprávy řekne vtip a jejíž animovaná tvář sdělí vaše novinky. Přesně tak A-IVM funguje. Uživatelé si budou moci vybrat portrét, nahrát zprávu na svůj telefon a poslat zprávu příjemci. Když příjemce zprávu otevře, animovaná postavička sdělí přesně to, co odesilatel nahrál.

„Profil bezšňůrové telefonie“ (CTP)



CTP prostřednictvím technologie Bluetooth zprostředkuje pohodlnou komunikaci za pomoci jednoho mobilního zařízení. S technologií Bluetooth a pokrytím až do 100 metrů umožní CTP používat mobilní telefon v širokém okruhu kolem přístupového bodu Bluetooth. CTP bude nabízeno jak pro analogové, tak pro ISDN linky. Bude fungovat se všemi přístupovými body s bezdrátovou technologií Bluetooth, které podporují standard CTP. Díky profilu bezšňůrové technologie bude také možné přímo volat z jednoho mobilního telefonu na druhý, podobně jako při používání funkce walkie-talkie, aniž by bylo zapotřebí přístupového bodu.

„Com-Badge“



Nejnovějším krokem k reálné existenci „inteligentních domovů“ je „Com-Badge“ (komunikační odznak). Interakcí přístrojů „inteligentního domova“ prostřednictvím jednoho akustického zařízení Siemens bude možné kontrolovat celou řadu přístrojů a služeb. Nový přístroj Siemens Com-Badge umožňuje například přehrávání telefonních vzkazů, kontrolu domácího elektronického vrátného nebo zvonku u dveří. Com-Badge může být pro snadnou komunikaci za pohybu připevněn k oblečení, ovládán hlasovými povely a poskytuje dokonce handsfree komunikaci s vynikající kvalitou zvuku. Další verze bude zaměřena na zákazníky, kteří si potrpí na módní trendy - odznak se bude nosit jako šperk, a tak budou jeho uživatelé vždy styloví.











  Diskuse k tématu
09.03.05 18:14  Re: Siemens: krátký pohled do budoucno...   weitless Zobrazit příspěvek
09.03.05 19:49  Re: Siemens: krátký pohled do budoucno...   BEZY Zobrazit příspěvek
09.03.05 19:50  Re: Siemens: krátký pohled do budoucno...   maximus Zobrazit příspěvek
09.03.05 19:54  Re: Siemens: krátký pohled do budoucno...   BEZY Zobrazit příspěvek
09.03.05 21:40  Re: Siemens: krátký pohled do budoucno...   <EXIT> Zobrazit příspěvek
09.03.05 22:48  Re: Siemens: krátký pohled do budoucno...   yGor Zobrazit příspěvek
10.03.05 13:38  Re: Siemens: krátký pohled do budoucno...   Anonymous Zobrazit příspěvek


Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor