clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Informace

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Siemens
  Siemens dnes představil SK65 - tisková zpráva
Vydáno dne:  02.08.2004
Zobrazeno celkem:  5662
Počet příspěvků v diskusi:  28 Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 84x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
informace



verze pro tisk  

Siemens dnes představil výkonný třípásmový manažerský telefon Siemens SK65. Tento přístroj jako vůbec první nabízí díky licencovanému programu BlackBerry Built-In™ možnost kompletního přístupu k e-mailu, kalendáři, firemním datům a umožňuje manažerům ovládání e-mailové schránky i na cestách.

Klasický design a kvalitní provedení telefonu SK65, včetně otočné klávesnice, vytváří novou exkluzivní tvarovou kategorii jedinečně přizpůsobenou funkcím i stylu.

Třípásmový Siemens SK65 nabízí možnost rychlého a pohodlného zasílání zpráv a informací díky e-mailu založeném na technologii BlackBerry Built-In™ společnosti Research In Motion (RIM). Telefon SK65 tak podporuje spolehlivou bezdrátovou komunikaci s e-mailovými nástroji MS Outlook™ nebo Lotus Notes™ a zajišťuje okamžitou synchronizaci e-mailů. Novinkou je také otočná klávesnice x2type (cross-to-type) se 37 tlačítky, která umožňuje rychlou a jednoduchou tvorbu zpráv. Siemens SK65 se vyrábí v elegantním černo-stříbrném provedení. Siemens SK65 disponuje pamětí o velikosti 64 MB pro správu velkých objemů dat a volným místem až 30 MB pro uložení osobních informací, jako jsou e-maily, vyzvánění nebo aplikace Java. Telefon má velký barevný TFT displej se 64.000 barvami a rozlišením 132 x 176 pixelů, adresář až pro 2000 kontaktů a nový software Siemens Mobile Phone Manager PC. Thorsten Heins, prezident pro mobilní telefony společnosti Siemens, k uvedení nového telefonu na trh poznamenal: „Telefon SK65 je důmyslné řešení „vše v jednom“ pro manažery, kteří potřebují mít všechno pod kontrolou a zároveň být informováni kdekoliv na cestách. Kompletní řada funkcí týkajících se zpráv umožní větší flexibilitu nezávisle na tom, kde a kdy pracujete. Nadčasový designový telefon nabízí nejen profesionální vzhled, ale samozřejmě i výkon.”



Telefon bude na trh uveden v několika provedeních, aby vyhověl potřebám podniků i malých firem a domácích kanceláří. Standardní verze, která umožní ruční převádění e-mailových zpráv z e-mailového účtu na telefon, bude k dispozici od září 2004.

Mobilním profesionálům z malých a středních firem bez podnikové e-mailové infrastruktury bude telefon SK65 se službami BlackBerry Web Client™ k dispozici od listopadu 2004. Tato technologie umožňuje automatické převádění e-mailů POP3 nebo IMAP4 přímo do telefonu SK65. A konečně manažeři, kteří pracují s e-mailovou schránkou na firemním serveru, mohou využít variantu SK65 s podporou serveru BlackBerry Enterprise Server™ pro přístup k e-mailům a informacím ze systémů MS Exchange/ Lotus Domino i přes firemní firewall. Tato varianta se zcela zabezpečeným zakódovaným okamžitým přístupem k e-mailu Triple DES a možností převodu údajů z kalendáře do telefonu za pohybu bude k dostání od listopadu 2004.

Siemens SK65 navíc podporuje funkci „mobilní datové služby“ (MDS) podnikového serveru BlackBerry Enterprise Server. Pomocí ní pak nabízí zaměstnancům vzdálený přístup k podnikovým datům, jako jsou např. intranetové stránky, konkrétní programy a databáze. Společnost Siemens také úzce spolupracuje s firmou SAP na integraci řešení SAP pro aplikace mobilního podnikání do telefonu SK65 s cílem dále zvýšit efektivitu podnikání společných zákazníků.

K dalším jedinečným funkcím standardního provedení telefonu SK65 patří i nová technologie Push-to-Talk over Cellular (PoC), která bude představena ve čtvrtém čtvrtletí 2004. Technologie PoC umožňuje uživatelům posílat hlasové zprávy několika příjemcům pouhým stisknutím tlačítka, čímž se stává vhodnou alternativou k posílání textových zpráv. Díky infrastruktuře datové komunikace založené na technologii GPRS tak mají uživatelé ze svých bezdrátových zařízení přístup k nejpokročilejším datovým službám. Funkce Push-to-Talk umožňuje vysílačkovou komunikaci „walkie-talkie“ nebo handsfree přístup mezi telefony v mobilní síti – uživatelé slyší hlas volajícího z reproduktoru telefonu stejně, jako při použití vysílačky napojené na dispečerské zařízení.



Telefon SK65 má hmotnost 144 g, funguje až 250 hodin v pohotovostním režimu a nabízí až šest hodin volání. Další výhody získají uživatelé díky špičkovým funkcím bezdrátové technologie Bluetooth. Siemens SK65 doplňuje široká řada originálního příslušenství jako např. náhlavní souprava Bluetooth, handsfree sada do automobilu Siemens Car Kit Bluetooth, napevno zabudovaná sada Car Kit Comfort nebo flexibilní Car Kit Portable. Součástí příslušenství je navíc náhlavní souprava Purestyle nebo standardní náhlavní souprava s aktivačním tlačítkem. K dispozici jsou také nejrůznější nabíječky, datové řešení SyncStation, datové kabely, náhradní akumulátor nebo praktické kožené pouzdro.

Stálý přístup k bezdrátové komunikaci

Siemens SK65 je první telefon, který podporuje kompletní funkce elektronické pošty, kalendáře a přístupu k firemním datům prostřednictvím technologie BlackBerry Built-In™. Toto řešení poprvé představila v lednu 1999 firma Research In Motion (RIM) v Severní Americe a v roce 2001 v Evropě. BlackBerry® je bezdrátové komunikační řešení navržené pro mobilní profesionály a firmy, které potřebují rychle a jednoduše řídit organizaci a osobní komunikaci mimo domov a kancelář. Třípásmový Siemens SK65 je první mobilní telefon, který prostřednictvím licenčního programu BlackBerry Built-In™ firmy RIM přináší možnost plného přenosu zpráv, bezproblémovou bezdrátovou komunikaci s nástroji elektronické pošty MS Outlook™ nebo Lotus Notes™ a garantuje rychlou synchronizaci e-mailů. Technologie BlackBerry je nabízena na dvou platformách – pro firemní a osobní použití. Siemens SK65 podporuje BlackBerry Enterprise Server™, který zaměstnancům umožňuje stahovat si zprávy z firemního e-mailu a kalendáře. V rámci BlackBerry Enterprise Service také SK65 podporuje funkci „mobilní datové služby“ (MDS), která zaměstnancům nabízí přístup k určitým firemním datům, která jsou chráněna firewallem, jako např. intranetové stránky, zvláštní programy a databáze. Podporována je také plná synchronizace s hlavním účtem elektronické pošty a osobním kalendářem.




Software Blackberry Enterprise Server je kompatibilní s Microsoft® Exchange, IBM Lotus® Domino™ a brzy bude rovněž s produkty značky Groupwise. Společnost Siemens také úzce spolupracuje s firmou SAP na integraci aplikací SAP pro mobilní podnikání do telefonu SK65. Cílem je dále zvýšit efektivitu podnikání společných zákazníků. Siemens SK65 podporuje GPRS a umožňuje technologii BlackBerry zabezpečení e-mailu, informací a mobilní komunikace. Nové zprávy, které přijdou na uživatelův účet, jsou staženy z internetu přes GPRS do mobilního telefonu. Telefon SK65 také obsahuje webového klienta BlackBerry Web Client™, který je určen pro osobní užití a umožňuje integraci přístroje až s 10 firemními či osobními e-mailovými účty prostřednictvím POP3/IMAP a/nebo přeposílání pošty. Služba BlackBerry Web Client poskytuje uživatelům novou e-mailovou adresu, a zajišťuje tak rychlé a jednoduché odesílání a přijímání zpráv. Nový účet pro elektronickou poštu je osobní a důvěrná e-mailová adresa založená na principu internetu/webu, na níž se shromažďuje veškerá elektronická korespondence.

Zabezpečení

Spojení mezi serverem BlackBerry a technologií BlackBerry v rámci telefonu Siemens SK65 je velmi bezpečné, protože komunikace je zakódovaná pomocí Triple DES, a chrání tak firemní uživatele. Spojení použité v rámci firem umožňuje instalaci serveru BlackBerry za firemní firewall, což zajišťuje bezpečné spojení mezi mobilním telefonem a firemní sítí. Firma i uživatel jsou navíc chráněni třikrát zakódovanou komunikací.

Vynalézavé inženýrství

Siemens mobile představuje v komunikačním a inženýrském sektoru již 150 let spojení vynalézavosti a smyslu pro inovaci. Výsledkem vývoje jsou elegantní řešení pro moderní komunikace. V květnu 2003 se Siemens mobile stal prvním výrobcem, který na trh znovu uvedl telefon SL55 s výsuvnou klávesnicí. Součástí tradice Siemens mobile je vyvíjení takových produktů, které nově definují průmyslové standardy a posunují hranice mobilní komunikace novým směrem.

Siemens SK65 bude v České republice k dostání ve čtvrtém čtvrtletí 2004. Cena zatím není stanovena.

* Datasheet s technickými daty ve formátu .pdf ke stažení
* SK65 Movie 10:43 min - mpg









  Diskuse k tématu
29.07.04 13:05  Re: SK65   http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_clanky/sk65firstfoto.htm [img:7af33a3a1d]http...weitless Zobrazit příspěvek
29.07.04 18:57  Re: SK65    hi__vypada velmi sqele \:D/ pouziti krize jako klavesnice je fakt supr O:) tahle holka nema ...pokiswork Zobrazit příspěvek
29.07.04 21:30  Re: SK65   smarja... :-))pluto Zobrazit příspěvek
30.07.04 11:19  Re: SK65   :mrgreen:hanni Zobrazit příspěvek
30.07.04 15:05  Re: SK65   weitless Zobrazit příspěvek
30.07.04 18:31  Re: SK65   pokiswork Zobrazit příspěvek
30.07.04 19:13  Re: SK65   weitless Zobrazit příspěvek
02.08.04 07:51  Re: SK65   hanni Zobrazit příspěvek
02.08.04 13:04  Re: SK65   HNUSAquit Zobrazit příspěvek
11.08.04 15:59  Re: SK65    Zobrazit příspěvek
11.08.04 20:22  Re: SK65   jooj, ta to telefon :mrgreen: :mrgreen: ale fakt skoda tych MP3... neviem ako vam, ale nepaci ...Nezmar Zobrazit příspěvek
11.08.04 20:39  Re: SK65   to "K" v nazve (S[b:6b388f5c03]K[/b:6b388f5c03] 65) neznaci nic dobre :wink: ([b:6b388...Nezmar Zobrazit příspěvek
11.08.04 20:44  Re: SK65   ale ta klavesnica je super... :)Nezmar Zobrazit příspěvek
11.08.04 20:46  Re: SK65    Zobrazit příspěvek
11.08.04 20:52  Re: SK65   no podla mna je na nom jedina vynimocna a dobra ta klavesnica. inak design skaredy, soft taky ako ...Nezmar Zobrazit příspěvek
11.08.04 20:55  Re: SK65    Zobrazit příspěvek
11.08.04 21:03  Re: SK65   neviem ktory model myslis, ale ty myslis akoze prekonat v hnuse? :wink: akoze co najskaredsi des...Nezmar Zobrazit příspěvek
11.08.04 21:07  Re: SK65    Zobrazit příspěvek
11.08.04 21:37  Re: SK65   no teraz si ma sklamal, lebo 6800 je moja oblubena Nokia. fakt. dobry design, dobra klavesnica......Nezmar Zobrazit příspěvek
11.08.04 22:06  Re: SK65   Victor Zobrazit příspěvek
11.08.04 22:12  Re: SK65   tak to fakt neviem, ale dufam ze to nedesignoval Siemens...Nezmar Zobrazit příspěvek
12.08.04 14:16  Re: SK65    Zobrazit příspěvek
12.08.04 15:25  Re: SK65   Victor Zobrazit příspěvek
12.08.04 16:31  Re: SK65   Ano,C62 urobil pre Siemens Sony Ericsson..a ST55 nejaka azijska firma.hanni Zobrazit příspěvek
12.08.04 16:35  Re: SK65   http://www.siemens-mobile.com/repository/605/60500/SK65_Teaser.mpg calkiem niezly film ;) witam...Paool Zobrazit příspěvek
20.11.04 10:49  Re: SK65   Je hodne tezky, ale ma dobry displej.lukasek Zobrazit příspěvek
24.11.04 00:38  Re: SK65    no ma stejny display jako S65..ale to je uz zname,kazdopane neni to nejhorsi telefon..sice t...budik01 Zobrazit příspěvek
26.08.05 16:03  Re: SK65   rucka.daniel Zobrazit příspěvek
26.08.05 18:19  Re: SK65   jo... jenze kdo by chtel mit mobil ktery pri foceni vypada jako kriz... to uz je fakt blby... jen...D4X Zobrazit příspěvek


Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor