clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Z redakce

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


David Katolický
  Tak to byl 7. sraz SiemensManie - a stálo to za to!
Vydáno dne:  16.11.2008
Zobrazeno celkem:  13590
Počet příspěvků v diskusi:  68 Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.63.83.83.84444.24.24.24.44.44.44.64.64.64.84.84.8555   5 (hodnoceno 2x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.63.83.83.84444.24.24.24.44.44.44.64.64.64.84.84.8555
 
z redakce



verze pro tisk  

Jak Siemensmaniaci vystrašili zamilovaný pár aneb ban na ně!

Přidána videa a test ;)


VIDEA


Bohužel po dvou hodinách práce s doplňováním videí do článku, jsem zmáčkl špatnou klávesu a celé se mi to smazalo. Takže jste odkázáni na videa na youtube.

Je již několikaletá tradice, že srazy SiemensManie se konají v Brně. Pro tentokrát jsme vybrali Biskupskou vinárnu, která se nachází příjemných 500 metrů od hlavního nádraží. A hned u vinárny se musím zastavit, byla sice v nepříjemném kopci, ale každý SiemensManiak ho hravě zvládl i přesto, že s sebou vlekl půl druhé tuny telefonů (hlavně Bonfire). Hned vedle vinárny byl také park, ale o tom později.

Vinárna byla sice malá, ale pro partu SiemensManiaků dostačující. Občas se tu a tam ozval strašlivý smích některé z opilých babiček, které přišly na vínečko. Vyvážení v extrémně příjemné obsluze však bylo dostačující a jídla bylo tolik, že občas zastínilo i telefony Siemens (např. můj jeden smažený sýr, který jsem si objednal se proměnil ve 3 obrovské sýry, zeleniny jako z půlky zahrádky, ale pro změnu málo malých hranolek). A teď už se přesunu k samotnému průběhu dne...


Protože jsem nechtěl přijet do Brna půl hodiny po začátku srazu, vydal jsem se tam radši o 2 hodiny dříve. Menší procházka s přítelkyní po Brně a následná cesta zpět na nádraží se zjištěním, že jsme se vydali po trase označené na mapě opačným směrem nás dovedla na mikro náměstíčko s cca 5 lampami, 3 lavičkami a hlavně 3 SiemensManiaky, kterými byli SPIKEBOY (náš nový admin), EINEX (jehož touha po alkoholu nás provázela celým srazem) a michal.simon (naprosto posedlý značkou Siemens - kalhoty, bunda, šátek, tričko [trenky a ponožky jsem nezkoumal]). Po chvíli čekání jsem se rozhodl natočil první několikavteřinový shot (dočkejte než sestříhám a polepím videa), nečekaně jsem vstoupil do otevřené vinárny (kde byly otevřeny jen vstupní dveře) a pošlapal právě vytřenou podlahu. Při návratu k trojici nedočkavých SiemensManiaků a mé slečně, projížděla kolem asi stovka Trabantů (jó nejsme jediní, kdo měl v Brně sraz), poté jsme zpozorovali Joan (jíž patří díky za zamluvení salonku) a následně i další trojku pánů pipy (budoucího šťastného výherce), Jiri.Ska (nadaného programátora) a Mastera1 (naprostého pohodáře). Bohužel nevěděli, že je natáčím a skoro pózovali uprostřed silnice na fotku. Poté se objevili i fbio (strašák zamilovaných párů) a Telever (letošní nováček na sraze). Proběhla krátká konverzace, chvíle ticha a příchod Whiteka (našeho novodobého majitele SiemensManie, který se na SM skoro nevyskytuje), Mouchy (známého svou špatnou pamětí na předměty, které si vozí na sraz - minule čtečka karet, tentokrát adaptér na notebook), palucka (prezentovaného jako známý spamer) a šťastného páru Mucasca a Bonfira (majitele největšího muzea Siemensů v ČR/SR), kteří vyhráli hlavní ceny na minulém 6. sraze. A protože bylo 11 hodin, vydali jsme se obsadil salonek vinárny.



A tak začal 7. sraz SiemensManie, tedy začínal, protože oficiální zahájení se konalo až za 3 hodiny. Ale nepředbíhejme. Salonek byl pro nás akorát a po vyřešení "stolové krize" a nedostatku židlí začala mohutná diskuze. A mohutně se také objednávalo, od piva po Kofolu (EINEX se dokonce pokoušel objednat i vodku, vodičku, avšak nevím jestli se mu to povedlo), následné objednávky jídla nám postupně zablokovaly celý stůl (talíře velké jako 15,4 notebooky). Mezitím dorazil i mario_liptov (náš hardwarový mistr) a Duku (kterému štěstí rozhodně přeje, možná se z něj stane novodobý Dubas) a cyber-j (nejštědřejší mecenáš SiemensManie).

Protože jsme chtěli přítomné SiemensManiaky potěšit, ukázali jsme jim hřeb mezi hlavními cenami všech srazů - BenQ-Siemens EF81. Poněkud nešťastné zapínání, kdy v telefonu prvně nebyla baterie, poté jsem ji tam dal obráceně je na videu. Naleštěný luxusně vyhlížející telefon koloval po stole sem tam, v jednu chvíli jsme si dokonce mysleli, že už ho nikdy neuvidíme. Zvláštností tohoto telefonu bylo menu v ruštině a klávesnice obsahující jak latinku, tak azbuku (taková raritka).


Také jsem zkusil přípojný blesk IFL-600.

Ještě před jídlem se Whitekovi povedlo prodat většinu vstupenek a jak bylo řečeno, každý dostal malé překvapení v podobě nového originálního příslušenství Simenens. Tímto příslušenstvím bylo 20x Quick Pick Camera IQP-510 se stylovým obalem a šňůrkou (pokud nevíte o co jde, tak mrknětě sem). Někteří si nadšeně prohlíželi, někteří zkoušeli fotit a palucko dokonce rozebral a podíval se na vnitřnosti.


EINEX zkouší funkčnost | spousty jídla | michal.simon rozjíždí Linux na SX1


Zatímco půlka srazu jedla a půlka klábosila, michal.simon se snažil nacpat jednoho velkého tučňáka do Whitekovy SX1 a slíbil, že napíše návod. Podařilo se mi natočit spy video pro Bonfirovy fanynky s názvem "Bonfire jí polévku". Stejně jako na minulém sraze se zde objevilo i pár HTC nebo třeba powerbally. Videa mluví za vše.

Později jsme se vydali v čele s mariem a cyber-jem pro krabice s náhradními díly. Mario cestu ovšem pojal jako Bonfire minulý rok a tak jsme se krásně prošli po hradbách, potom se vrátili a konečně šli správnou cestou. Chudáci palucko a Master1 byli krabicemi doslova zavalení a já utíkal zpátky pro svůj vychlazený smažený sýr.

A začal sraz. Ve 2 hodiny jsme nastartovali začátek srazu, následovalo představení všech členů fóra, kteří se dostavili. Ihned po startu jsme rozdali testy s upozorněním, že kdo bude podvádět, automaticky v soutěži končí (když jde o telefon, tak ať je to čestně). Jako časový limit jsme se rozhodli použít rychlost snězení mého jídla, bohužel narván k prasknutí s půl talířem jídla, jsem musel prosit Whiteka, aby bral testy těm, kteří je už dokončili. Po testu se většina salonku utišila v napjatém očekávání výsledků. Opravoval jsme testy s takovou vervou a rychlostí, že jsem několikrát opravoval podle testů soutěžících svoje vlastní správné odpovědi.

Poprvé v historii srazů neměl největší počet bodů Bonfire (20 bodů), ale pip@ s 22 body. Stal se tudíž prvním SiemensManiakem, který si domů odnesl zbrusu nový telefon EF81. Bodová hodnocení ostatních účastníků byla přečtena po vyhlášení (každá vstupenka měla své číslo, proto se neříkaly jména, ale čísla vstupenek).


výherce pip@ se svým novým telefonem

Protože minulý sraz opustila spousta účastníků dříve, než jsme udělali kolektivní fotku, museli jsme to tento rok napravit. V přilehlém parku jsme se tedy vyfotili. O cestě na místo focení by se však daly vyprávět příběhy "Jak SiemensManiaci vystrašili zamilovaný pár aneb ban na ně!" nebo "Jak jsme si nedali hotdog aneb jak babička bránila svého psa".


přezdívky | kolektivní foto | prezenční listina

Prvním Whitekovým překvapením byl opravdu nečekaně 100 dolarový notebook pro africké děti. Bohužel jsem zaspal a jeho přednes nenatočil, na videu uvidíte pouze část Rammsteinů - Amerika a projev Mouchových citů.

Mario se mezitím pustil do prodeje náhradních dílů. Vybral si opravdu každý, kdo něco chtěl. Na videu Telever s mariem.

Chvíli nám trvalo než, jsme uklidnili rozvášněný dav SiemensManiaků. Nečekaně neslyšeli na slova "bude se losovat" nebo "tombola". Mezi cenami byl například nový kryt A70, blesk IFL-600, cca 50 držáků HF na ucho, funkční Siemens S3 a přídavný foťák IQP-530 (stylizovaný jako M55) od Bonfira, 4x handsfree sada od maria, spousta šňůrek, mrtvá C65 a CXT70 (kterou vyhrál Bonfire a byl opravdu nadšen, protože ji ve své sbírce neměl) od SPIKEBOYe a pár dalších věcí jako nabíječka do auta, držák čehosi, držák do auta, 2 šátky Philips a další. Celé losování tomboly je zaznamenáno na video.

Při následném volném programu jsme byli svědky hraní tetrisu na S2, mp3 na S25. Bonfire taktéž vybalil svoje muzeum telefonů (nafoceny jsou všechny vrstvy kufru v největším rozlišení, takže to bude chvíli trvat, než se zobrazí).


Bonfirovo muzeum

Posledním bodem programu bylo Whitekovo druhé překvapení, které se týkalo serveru mDownload.cz + diskuze. Nebudu zde opisovat, co bylo řečeno, podívejte se sami.

Závěrečné volání z telefonu P1 se nepovedlo v důsledku nedostatku signálu.

A tak jsme se sbalili, rozloučili a za rok zase naviděnou ;)

Jak to viděl D4X
Jak to viděla Joan
Jak to viděl mario_liptov
Jak to viděl Mucasco


Pokud máte svoje fotky a chcete je sem přidat, kontaktujte .

EDIT: pridaný test.








  Diskuse k tématu
16.11.08 16:25  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   D4X Zobrazit příspěvek
16.11.08 18:15  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   sraz se opravdu vydaril =D> a uz se tesim na ten dalsi "posledni" :mg:Master1 Zobrazit příspěvek
16.11.08 19:18  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   @urel Zobrazit příspěvek
16.11.08 19:49  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   Jiri.Sko Zobrazit příspěvek
16.11.08 21:01  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   Telever Zobrazit příspěvek
16.11.08 21:04  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   No, ke svy pameti se radsi nebudu vyjadrovat, mimochodem tu ctecku ma Whitek porad :mg: :mg: ...Moucha Zobrazit příspěvek
16.11.08 21:09  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   tak ja jsem ten test vyplnoval mimo soutez, jen tak :roll: a ted me tu uvadite ze jsem byl jako d...Bonfire Zobrazit příspěvek
16.11.08 21:54  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   hele nechtel by nekdo pro nepritomne na sraze ocislovat 'hlavicky" na fotkach a napsat, kdo t...Whitek Zobrazit příspěvek
16.11.08 22:05  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   konecne doma neuverite co sa stalo ,.,. zase som odchadzal podleny #-o ,..,ale dopadlo to dob...palucko Zobrazit příspěvek
16.11.08 23:45  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   M4jco Zobrazit příspěvek
17.11.08 02:47  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   D4X Zobrazit příspěvek
17.11.08 17:07  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   SPIKEBOY Zobrazit příspěvek
17.11.08 21:44  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   Joan Zobrazit příspěvek
17.11.08 21:51  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   D4X Zobrazit příspěvek
17.11.08 22:08  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   to je fakt :mg: jeste porad nevim co udelat s tou hromadou uchytek na HF :mg: #-oMaster1 Zobrazit příspěvek
17.11.08 22:22  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   michal.simon Zobrazit příspěvek
17.11.08 22:25  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   D4X Zobrazit příspěvek
17.11.08 23:34  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   Telever Zobrazit příspěvek
17.11.08 23:49  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   Pip@ tu byl videl sem ho ale neprispival.Cherokee007 Zobrazit příspěvek
18.11.08 09:19  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   tak ale pip@ ma plnou hlavu ted ,.,. na srazu si koupil noveho Kaisera a vyhral tu EF81 :mg: jes...palucko Zobrazit příspěvek
18.11.08 15:05  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   michal.simon Zobrazit příspěvek
18.11.08 17:08  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   D4X Zobrazit příspěvek
18.11.08 17:16  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   Telever Zobrazit příspěvek
18.11.08 17:23  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   D4X Zobrazit příspěvek
18.11.08 17:48  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   Telever Zobrazit příspěvek
18.11.08 17:53  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   Cherokee007 Zobrazit příspěvek
18.11.08 17:54  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   D4X Zobrazit příspěvek
18.11.08 18:32  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   pecanz Zobrazit příspěvek
18.11.08 18:39  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   http://www.youtube.com/watch?v=a4GvxZLVU08 [-(D4X Zobrazit příspěvek
18.11.08 18:49  Re: Tak to byl 7. sraz SiemensManie - ...   michal.simon Zobrazit příspěvek

1, 2, 3 [vše]Starší  Nejstarší 

Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor