clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Vymazlený fulflash z mé bývalé S55 do mé nové S55

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Vymazlený fulflash z mé bývalé S55 do mé nové S55
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kmozis
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 12:47 am    Post subject: Vymazlený fulflash z mé bývalé S55 do mé nové S55 Reply with quote

Ahoj všeci, dlouho předlouho jsem používal S55 a do dneška na ni nedám dopustit. Napatchoval jsem si ji k obrazu svému a vše dotáhl téměř k dokonalosti. Pak jsem telefon musel vrátit (byl firemní, z práce jsem odešel). Nyní jsem si pořídil jiný (hlavně kvůli faxování - sehnat v dnešní době kloudnej mobil s vestavěným HW faxmodemem je snad nadlidský úkol). Chtěl bych ten původní fullflash přesnést do svého nového telefonu. Zkusil jsem to přes V-Klay, flashka se přenese, sle po spuštění telefon jen zabzučí. Kde dělám chybu? Díky předem za rady a omlouvám se, pokud se to tu už řešilo, jak jsem psal, začínám po dlouhé době a už jsem z toho vypad'...
Back to top
View user's profile Send private message
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 7:51 am    Post subject: Reply with quote

Po nahrati toho stareho FFF do noveho fonu si otvor program Freia,v Unlocking functions daj Direct unlock no map is saved, do policka pre Imei si vpis Imei noveho telefonu (najdes ho pod baterkou,pod ciarovym kodom),posledne cislo sa Ti nebude dat napisat,ale to je v pohode,program ho dopocita.Potom daj OK,stlac kratko cervene tlacitko na telefone,pockaj par sekund, zapni telefon a uzivaj si svoj vytuneny FF wink
kmozis
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 8:53 am    Post subject: Reply with quote

Děkuji za radu. Trošku jsem se bál, že dostanu tuhle odpověď. Našel jsem tento návod i v jednom článku na SiemensManii (tuším, že šlo o článek o tom, jak oživit umrtvený telefon), ale bohužel program Freia nepřinutím, aby komunikoval s mým telefonem. Patchuji i flashuji s kupovaným USB dobíjecím kabelem, originální kabel použít nemůžu (na notebooku nemám sériový port) - v tom bude zřejmě problém. Napíše mi to "Waiting to power on the phone" a tím to skončí, na žádný stisk červeného tlačítka to nereaguje. Existuje nějaký jiný způsob, jak IMEI změnit?
Back to top
simp
moderátor
moderátor

Phone: S65
11968.90 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 10:26 am    Post subject: Reply with quote

Co třeba to odblokování udělat přes program Joker? To by snad šlo taky...

EDIT: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=746

kmozis
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 11:33 am    Post subject: Reply with quote

Tak jsem s Freia jsem neuspěl ani s originálním kabelem (zkoušel jsem to na kámošově PC), pořád stejný problém - napíše "Waiting to power on the phone" a po chvíli "Phone not powered on".
S Jokerem zatím taky nic. Vždycky, když zmáčknu červené tlačítko, tak se ten progressbar dole na chvíli zastaví, jako že něco detekuje, ale pak se znovu rozběhne a nic se nestane.
Nejde třeba ten původní zálohovaný flash nějak upravit tak, aby to IMEI nepřepisoval?
Back to top
kmozis
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Ještě jsem zjistil, že v konektoru telefonu je doslova hnůj. Tak jsem to vyčistil, ale teď kdykoliv krátce zmáčknu červené tlačítko ve Freia nebo Jokeru, tak se ozve to samé zabučení, jako kdybych chtěl telefon spustit...
Back to top
xXxTRA^^
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5896.92 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 1:37 pm    Post subject: Reply with quote

jenom to zmackni, nedrz to, a kdyz tak TEST POINT !!!

IMG Hosting | iProtebe
Back to top
kmozis
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 1:48 pm    Post subject: Reply with quote

Tlačítko mačkám pouze krátce, ale stejně nic. A žádné HW zásahy určitě provádět nebudu. Hodil jsem tam přes V-Klay zálohu původního flashe a teď si ho postupně patchuju - ach jo, je to piplačka. Už to skoro všechno mám, tak jak by se mi líbilo, ale mám problémek. Po aplikaci info3.vkp (Supernet 3 - patch, který zobrazuje jméno profilu, vibraci, teplotu, napětí, signál apod.), se mi vše zobrazuje jak má, kromě vibrace a kromě stavu baterie v % (přitom souřadnice jsou v pořádku a obrázky jsou taky OK).
Back to top
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

Takze V_Klay komunikuje a Freia nie?
kmozis
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

Ano, přesně tak, pomocí V-Klay tam můžu hodit zase svůj původní zálohovaný flash (originál bez patchů) kdykoliv zpátky, ale Feria ani Joker nekomunikují.
Back to top
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

Tak toto je skutocne divne..mas vstko v tych programoch dobre ponastavovane?Ked ide V_Klay,musi ist aj Freia...
kmozis
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 07, 2006 11:14 pm    Post subject: Reply with quote

ee Shame on you , vše nastaveno podle návodů i rad, ale stále nic Rolling Eyes
Nicméně už jsem si tam naházel téměř všechny patche, které jsem si oblíbil. Jak jsem psal, v původním telefonu bylo vše dotaženo k dokonalosti (včetně opravených chyb v langpacku), ale jelikož tenhle telefon nebudu používat jako primární (na to mám v současné době Qtek 9100), tak to přežiju i s pár chybami, což v současné době jsou zejména:
1) i po aplikování info3.vkp se mi nezobrazuje stav vibrace a stav baterie v % (souřadnice jsou v pořádku, musí se to s něčím prát)
2) po odstranění popisků soft key tlačítek mi nefunguje pravé soft key tlačítko. Když na něj nastavím např. entrypoint Mainmenu nebo menu->zprávy, tak zase přestanou fungovat ostatní funkce na kurzorovém tlačítku
3) pár chyb v popiskách a hláškách - kdysi jsem to nějak vyextrahoval, upravil a znovu zakomponoval do flashe, teď jsem se pokoušel ty hlášky opravit přímo pomocí poslední verze Smelteru, ale jde to jen u některých, u jiných to nechce upravený text uložit, respektive ho to neúměrně ořízne

No a pak si taky musím znovu nastavovat všechny přístupy na wap, net, mail, mms, synchro...
[/list][/list]
Back to top
kmozis
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 08, 2006 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

Tak ten stav vibrace na displeji jsem už vyřešil, pralo se to s vylepšeným ukazatelem signálu. Tak už jenom ten stav baterie v procentech...
Back to top
prihlaseny
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 08, 2006 6:52 pm    Post subject: Reply with quote

pre Hanni: Sfreiou mam podobne problemy, ani jeden telefon sa mi nepodarilo s nou naflashovat, aj pri spojeni maximalne 1% prenosu a koniec, zamrznutie freii, odporucam joker, ten je 100 %
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
xXxTRA^^
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5896.92 SMM
PostPosted: Mon Oct 09, 2006 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

mi se taky freia zdala jako zamrznuta (vzdycyk) ale ona bezela a odmrzla az se to dokoncilo Think

IMG Hosting | iProtebe
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum