View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
kbs1 badatel

90331.40 SMM
|
Posted: Sun Mar 09, 2008 11:04 pm Post subject: Siemens EEprom Tool - kde je problem? |
|
|
V com moze byt problem, ked sa mi siemens eeprom tool v3.15 nechce spojit s telefonom?
Vyberem phone = x65, com10, dam init. Napise sa scanning... teraz stlacim cervene tlacitko, nabehne na stotinu sekundy "sending service boot...", telefon nastartuje v servisnom mode, v programe sa napise "Getting info..." a po chvili "Stopped." A je to cez toto sa neviem dostat, je jedno ci zaskrtnem pre-check alebo nie. Kde moze byt problem?? Chyba asi nebude v mojom PC, skusal som to uz na troch pocitacoch. Zeby v mobile?
edit: pre info, snazim sa moj M65 prerobit na CX70. Konecne som nasiel pocitac kde sa mi x65flasher spojil s mobilom tak som zmenil nazov. Potom som nahral cez winswup CX70fw56. Dalej patch, inak telefon len pipol. Dalej som spravil FFSInit so stratou dat. V takomto je teraz telefon stave, neviem ci to nejako vplyva na EEPROM tool. Chcem tam nahrat tie bloky lebo neni moc pouzitelny, ako keby chybala tema, ktoru som tam mal (running) - cervene pozadie, bez animacii a obrazkov, neda sa dostat do menu, napise ze nejaky subor chyba... dufam ze nahratie dvoch blokov phonepilot a walkytalky pomoze |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Sun Mar 09, 2008 11:43 pm Post subject: |
|
|
není třeba potřeba vygenerovaný SKEY? _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
kbs1 badatel

90331.40 SMM
|
Posted: Mon Mar 10, 2008 12:02 am Post subject: |
|
|
kody som generoval uz davno, v papuasoft mam vygenerovane vsetky kody, tj ESN, HASH, SKEY a BKEY |
|
Back to top |
|
 |
kbs1 badatel

90331.40 SMM
|
Posted: Fri Mar 14, 2008 3:29 am Post subject: |
|
|
mno takze fakt neviem prist na to ako na mojej M65@CX70 flashnut eeprom bloky 226 a 227 pre phonepilot a walky talky. Vedel by som to spravit cez v_klay, len neviem adresu blokov 226 a 227. Vedel by mi niekto pomoct? |
|
Back to top |
|
 |
kbs1 badatel

90331.40 SMM
|
Posted: Fri Mar 14, 2008 4:03 am Post subject: |
|
|
mno takze uz to mam konecne funkcne pridam navod pre tych, ktori by mali podobne problemy ako ja, a chcu si prerobit M65 na CX70 FW56. cize ak vam z nejakeho dovodu nejde FFSInit na CX70 (FFSInit_CX70_2_de-BRDHandel_50_0413.EXE) a program Siemens EEPROM tool 3.15, mozte pouzit tento navod.
Navod na prerobenie M65->CX70 FW56 (alternativa):
0) UPROBIME SI ZALOHU FULLFLASH POMOCOU V_KLAY!
1), 2) tieto dva kroky (zmena nazvu telefonu a nahratie SW56 mozte spravit podla http://www.siemensmania.cz/content.php?id=558 )
Pre dalsie kroky budeme potrebovat "VNavigator Siemens x65 Mobile Manager 1.0.1.34b" ( http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/software/Sx65.zip ) a SMELTER ( http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/software/Smelter.rar )
!! teraz je potrebne nahrat tento patch pomocou v_klay !!
Code: | 1150784: 0E 00
1197830: 00 03 |
3) FFSInit na CX70.
- Stiahneme FFSInit_CX70_2_de-BRDHandel_50_0413.EXE ( http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/other/FFSInit_CX70_2_de-BRDHandel_50_0413.EXE )
- subor premenujeme na ffs_cx70.exe (aby sa nam lahsie pisal)
- spustime prikazovy riadok (vo windows 2000 start->run a napiseme cmd)
- premiestnime sa do adresara kde mame ffs_cx70.exe (pomocou cd ADRESAR alebo cd ..)
- napiseme ffs_cx70 -UNZIP
- pripojime sa pomocou X65MM a v zalozke setup klikneme na "open hidden disks with od by single"
- teraz v zalozke explorer vidime nase 3 disky config, data a cache.
- z adresara, ktory nam vznikol po rozbaleni ffsinit, skopirujeme a prepiseme vsetky subory v telefone (ja osobne som predtym aj cely telefon vymazal cez X65MM, ctrl+delete na vsetkom co nechcete zalohovat, napr obrazky)
- tymto mame hotovy FFSInit
4) phonepilot a walky talky
- pomocou siemens eeprom tool KONVERTUJEME .eep subory pre bloky 226 a 227 (stiahneme z http://www.siemensmania.cz/content.php?id=558 ) na .bin subory, tieto mozeme pouzit vo v_klay.
- otvorime si zalohu, ktoru sme spravili v kroku 0) v SMELTERi
- klikneme na E ako EEPROM
- najdeme bloky 226 a 227
- opiseme si ich OFFSET
- vo v_klay sa pripojime a v zalozke flasher zadame ako start adresu adresu blokov
- nahrame bin subor do v_klay
- este raz skontrolujeme start address a length
- zapiseme oba bloky do telefonu, postupne najprv prvy potom druhy
HOTOVO.
dufam ze to niekomu pomoze  |
|
Back to top |
|
 |
dangerelectronic badatel

Joined: 02 Jan 2007 Posts: 159 Location: Hronec a Banska Bystrica
413.06 SMM
|
Posted: Fri Mar 14, 2008 12:44 pm Post subject: |
|
|
Ked som prerabal cx65 na cx70 a nedal som tam tie bloky tak telefon fungoval normalne (a az doteraz funguje)  _________________ C35i => [Funkcny]
CX65@70 => (Dead, pripravuje sa na opravu) [Nefunkcny]
SX1 + Pretec 1GB => (Dead MMI) [Nefunkcny]
SX1 + Pretec 1GB (Symbian) + A-Data 1GB (Linux) => (Dead MMI, opravena MMI + HW tuning, Dead MMi) [Nefunkcny]
CX75 => (novy material, caka na patchovanie) [Nefunkcny / rozobraty]
Nokia E51 |
|
Back to top |
|
 |
kbs1 badatel

90331.40 SMM
|
Posted: Fri Mar 14, 2008 1:16 pm Post subject: |
|
|
no vidis, u mna ani to nie. jedine co mi slo podla navodu bolo flashnut FW56. pti nahravani orig. obsahu cez FFSTool mi to chvilku robilo a potom napisalo nejaku chybu. po preskumani som zistil ze sa vobec nenahral disk config potom telefon nesiel ani do menu, chybali tam subory.
edit: jasne, chyba bola tusim "destination config not found" |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|