View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Martin Šafář kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Jun 26, 2005 1:45 am Post subject: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Chtěl bych si pořídit M75. O proti M65 je o dost lépe vybavený. Nikde na Netu není žádná informace zda obsahuje a podporuje funkci Bike-o-metru a zda je k dispozici adekvátní držák na kolo. Tuto funkci docela postrádám javascript:emoticon(' ')
Crying or Very sad. Rozhodně by byla lepší než ty plastové skřehotáky (bedýnky). Předpokládám však, že ho nemá.
Pokud vím tak aplikace Bike-o-metr běží pod Javou a tu M75 také má. Předpokládám, že M75 má stejný a snad stejně zapojený sys. konektor. Co však asi bude problém je to, že zde bude návaznost této aplikace na firmware M-65. (doufám, že ne. Naděje umírá poslední?!)
Chtěl bych tohoto využít a javascript:emoticon(' ')
Praypožádat Siemensmaniaky o pomoc:
- Jde někde stáhnout aplikace Bike-o-metr? (našel jsem stránky sw firmy, ale stahování tam žádné nebylo a na webu Siemensu také nic není.)
- Nebo jde tato aplikace stáhnout (zkopírovat) z M65?
- Jde nahrát do CX65 a je funkční? (zkoušel to někdo?)
- Bude funkční i v M75?
- Měl někdo rozebraný držák IBS-600 (pokud to jde)? Jsou v něm nějaké součástky-elektronika? Nebo je to jen standartní systém cyklocomputerů (magnet-jazýčkový kontakt)? Pokud ano na které vývody je zapojen? Zřejmě tam musí být nějaká propojka podle které aplikace pozná, že je MT zasunut do držáku. Pokud vím, aplikace Bike-o-metru se u M65 spouští automaticky po jeho zasunutí.
Předem děkuji všem za jakékoliv informace a nabízím pomoc pokud by někdo chtěl M75 zkusit zprovoznit aplikaci Bike-o-metru u tohoto jinak docela zdařilého kousku.
[email protected]
mob.: 737617497 |
|
Back to top |
|
 |
Dieg0 siemensmaniak

Joined: 08 Nov 2004 Posts: 2937 Location: SR Lipt. Mikulas Telefon: Siemens C65
19990.28 SMM
|
Posted: Sun Jun 26, 2005 5:25 am Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Martin Šafář wrote: | Chtěl bych si pořídit M75. O proti M65 je o dost lépe vybavený. Nikde na Netu není žádná informace zda obsahuje a podporuje funkci Bike-o-metru a zda je k dispozici adekvátní držák na kolo. Tuto funkci docela postrádám javascript:emoticon(' ')
Crying or Very sad. Rozhodně by byla lepší než ty plastové skřehotáky (bedýnky). Předpokládám však, že ho nemá.
Pokud vím tak aplikace Bike-o-metr běží pod Javou a tu M75 také má. Předpokládám, že M75 má stejný a snad stejně zapojený sys. konektor. Co však asi bude problém je to, že zde bude návaznost této aplikace na firmware M-65. (doufám, že ne. Naděje umírá poslední?!)
- Jde někde stáhnout aplikace Bike-o-metr? (našel jsem stránky sw firmy, ale stahování tam žádné nebylo a na webu Siemensu také nic není.)
- Bude funkční i v M75?
- Měl někdo rozebraný držák IBS-600 (pokud to jde)? Jsou v něm nějaké součástky-elektronika? Nebo je to jen standartní systém cyklocomputerů (magnet-jazýčkový kontakt)? Pokud ano na které vývody je zapojen? Zřejmě tam musí být nějaká propojka podle které aplikace pozná, že je MT zasunut do držáku. Pokud vím, aplikace Bike-o-metru se u M65 spouští automaticky po jeho zasunutí.
Předem děkuji všem za jakékoliv informace a nabízím pomoc pokud by někdo chtěl M75 zkusit zprovoznit aplikaci Bike-o-metru u tohoto jinak docela zdařilého kousku.
[email protected]
mob.: 737617497 | Problem by som videl skor vo velkosti M75.Podla mna by to fachalo akurat by sa ta M75 nevosla (trebalo by upravit stojan).BTW niektorym ludom co to skusali to islo aj na CX65 a navaznost na FW byt nemoze a ani nieje.Dieg0 _________________ ...odstraneno - prilis velky obrazek... |
|
Back to top |
|
 |
Majkl_M pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Jun 29, 2005 8:39 pm Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Dieg0 wrote: | Martin Šafář wrote: | Chtěl bych si pořídit M75. O proti M65 je o dost lépe vybavený. Nikde na Netu není žádná informace zda obsahuje a podporuje funkci Bike-o-metru a zda je k dispozici adekvátní držák na kolo. Tuto funkci docela postrádám javascript:emoticon(' ')
- Bude funkční i v M75?
[email protected]
mob.: 737617497 | Problem by som videl skor vo velkosti M75.Podla mna by to fachalo akurat by sa ta M75 nevosla (trebalo by upravit stojan).BTW niektorym ludom co to skusali to islo aj na CX65 a navaznost na FW byt nemoze a ani nieje.Dieg0 |
Tak to mě zajímá jestli to zprovozníte.... =) _________________ Siemens M55/S65(teď)/S75(teď)
Nokia 5110/3310/3315/7110/6260/9500(teď)
Motorola E680i
Qtek 9090 |
|
Back to top |
|
 |
daan kolemjdoucí
1.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Majkl_M pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Sun Jul 03, 2005 12:36 pm Post subject: |
|
|
jo myslím, že by to mělo jít... přece jenom jako nástupce by to měl mít taky.... _________________ Siemens M55/S65(teď)/S75(teď)
Nokia 5110/3310/3315/7110/6260/9500(teď)
Motorola E680i
Qtek 9090 |
|
Back to top |
|
 |
Dudu začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Jul 05, 2005 9:46 am Post subject: |
|
|
Elektronika by tam být neměla,
měl jsem to rozebraný.
Ale nelezl jsem do jedné části -
připojovací kontakty dole - je to tam zalité.
Kdyby tam byla elektronika,
byla by určitě dobře přístupná ... _________________ M65 |
|
Back to top |
|
 |
Jarous1 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Jul 20, 2005 10:10 am Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Martin Šafář wrote: | Chtěl bych si pořídit M75. O proti M65 je o dost lépe vybavený. Nikde na Netu není žádná informace zda obsahuje a podporuje funkci Bike-o-metru a zda je k dispozici adekvátní držák na kolo. Tuto funkci docela postrádám javascript:emoticon(' ')
- Bude funkční i v M75?
[email protected]
Teď jsem se koukal na CD k mé M75 do PDF manuálu a možná, že k němu opravdu bude... Mělo by se to jmenovat IBS-700 ( k M65 to bylo IBS-600) a dokonce to má už obsahovat výškoměr !!! Tak uvidíme, jestli to tak bude, protože Siemens na svých stránkach o tomto B-o-M zatím taktně mlčí... Taky by mně zajímalo, kolik to bude stát...
Jinak ten B-o-M se dá opravdu stáhnout na stránkách Siemensu, stránky o M65, volba Service downloads... Já jsem si ho teda sehnal jinde... |
|
Back to top |
|
 |
milan_ruzicka všeználek

4261.00 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Thu Jul 21, 2005 5:39 am Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Jarous1 wrote: | Martin Šafář wrote: | Chtěl bych si pořídit M75. O proti M65 je o dost lépe vybavený. Nikde na Netu není žádná informace zda obsahuje a podporuje funkci Bike-o-metru a zda je k dispozici adekvátní držák na kolo. Tuto funkci docela postrádám javascript:emoticon(' ')
- Bude funkční i v M75?
[email protected]
Teď jsem se koukal na CD k mé M75 do PDF manuálu a možná, že k němu opravdu bude... Mělo by se to jmenovat IBS-700 ( k M65 to bylo IBS-600) a dokonce to má už obsahovat výškoměr !!! Tak uvidíme, jestli to tak bude, protože Siemens na svých stránkach o tomto B-o-M zatím taktně mlčí... Taky by mně zajímalo, kolik to bude stát...
Jinak ten B-o-M se dá opravdu stáhnout na stránkách Siemensu, stránky o M65, volba Service downloads... Já jsem si ho teda sehnal jinde... |
Řekl bych,že cena bude dost podobná tomu starýmu, držela se okolo tisícovky a s uvedením x75 klesla na 500 +- _________________ Chybama se člověk učí, škoda, že Siemens není člověk...škoda, že Siemens už není mezi námi...
CX65v50 |
|
Back to top |
|
 |
Martin Šafář kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Jul 22, 2005 9:45 pm Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Řekl bych,že cena bude dost podobná tomu starýmu, držela se okolo tisícovky a s uvedením x75 klesla na 500 +-[/quote]
Díky všem za odpověďi. Příspěvky mi daly naději, že by ho šlo na kole použít. Docela by mě zajímalo zda někdo ví nějaké podrobnosti o držáku na kolo IBS-700. Pokud tedy existuje. Zkoušel jsem ho hledat všude kde mě to napadlo, ale nikde ani zmíňka. Docela rád bych si přečet ten úplný manuál, kde se píše o IBS-700 ([email protected]). V tom jednoduchém co se dá stáhnout z webu siemensu nic není. Proč by o něm v Siemensu mlčeli a tajily ho. To je dost kontraproduktivní a pokud by existoval tak by jistě aplikace Bike-o-meteru byla již nainstalovaná. |
|
Back to top |
|
 |
Jarous1 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Jul 22, 2005 10:12 pm Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Martin Šafář wrote: | Řekl bych,že cena bude dost podobná tomu starýmu, držela se okolo tisícovky a s uvedením x75 klesla na 500 +- |
Díky všem za odpověďi. Příspěvky mi daly naději, že by ho šlo na kole použít. Docela by mě zajímalo zda někdo ví nějaké podrobnosti o držáku na kolo IBS-700. Pokud tedy existuje. Zkoušel jsem ho hledat všude kde mě to napadlo, ale nikde ani zmíňka. Docela rád bych si přečet ten úplný manuál, kde se píše o IBS-700 ([email protected]). V tom jednoduchém co se dá stáhnout z webu siemensu nic není. Proč by o něm v Siemensu mlčeli a tajily ho. To je dost kontraproduktivní a pokud by existoval tak by jistě aplikace Bike-o-meteru byla již nainstalovaná.[/quote]
Jak jsem psal minule, Siemens se k tomu na Inetu zatím nehlásí. Jediná zmínka o něm je na CD, které je dodávané v balení s M75... Já na něj taky čekám, na kolo by to bylo super, hlavně si ty data pak natáhnout do PC a dělat si statistiky apod... A jestli to už bude mít i ten výškoměr, no, mňam mňam...
Kdyžak mohu poslat. Má to ale asi 2,6 MB... |
|
Back to top |
|
 |
Guest
851.00 SMM
|
Posted: Fri Jul 22, 2005 10:45 pm Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Budu moc rád. Pokud těch 2,6MB nevadí vám. Předem děkuji. ([email protected]) |
|
Back to top |
|
 |
Martin Šafář kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Jul 22, 2005 10:47 pm Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Budu moc rád. Pokud těch 2,6MB nevadí vám. Předem děkuji. ([email protected]).
Jinak máte pravdu. S tím výškoměrem by to bylo bezkonkurenční. Na kole by to umělo vlastně mnohem více než cyklocomputer naviiON. Ten stojí skoro 6000,-. Nemá foťák ani neumí telefonovat a BT,IR-port taky nemá. Jinak data z Bike-o-meteru lze velmi dobře zpracovat v Excelu, díky formátu *.csv.
A když půjdu s fantazii ještě kousek dál (pro vývojáře Siemensu!!!). Tak podpora GPS BT příjamčů které se relativně levně prodávaji pro použití s PDA, Notebooky by z tohoto Rambouska udělala skutečný cyklo-outdoorový zázrak. Snad i na digi-mapu na kartě by mohl stačit.
Konec snění. Budu rád i za to málo. |
|
Back to top |
|
 |
Jarous1 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Jul 22, 2005 11:55 pm Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Martin Šafář wrote: | Budu moc rád. Pokud těch 2,6MB nevadí vám. Předem děkuji. ([email protected]).
Jinak máte pravdu. S tím výškoměrem by to bylo bezkonkurenční. Na kole by to umělo vlastně mnohem více než cyklocomputer naviiON. Ten stojí skoro 6000,-. Nemá foťák ani neumí telefonovat a BT,IR-port taky nemá. Jinak data z Bike-o-meteru lze velmi dobře zpracovat v Excelu, díky formátu *.csv.
A když půjdu s fantazii ještě kousek dál (pro vývojáře Siemensu!!!). Tak podpora GPS BT příjamčů které se relativně levně prodávaji pro použití s PDA, Notebooky by z tohoto Rambouska udělala skutečný cyklo-outdoorový zázrak. Snad i na digi-mapu na kartě by mohl stačit.
Konec snění. Budu rád i za to málo. |
Pokud ten výškoměr opravdu bude, tak to nemá chybu. Jenom se ale bojím kvality, přesnosti a vůbec. Klasické cyclocomputery, které toto umí, stojí kolem 4000,- a více... A to kvůli tomu výškoměru, normálně stejně vybavené stojí kolem 1000,-. Necháme se překvapit. Doufám, že příjemně... |
|
Back to top |
|
 |
Martin Šafář kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jul 23, 2005 12:02 am Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Tak jsem si přečetl ten návod a jsem z toho volajaký zmatený. Nabízejí tam příslušenství o kterém na odkazovaném (www.siemens.com/shop) není ani zmíňka. Hledal jsem na Google, Altavista ap. a nic a nic. Tož tomu hovorím zmatené a čudné. Není to náhodou klamání zákazníka (námět pro Občanského Joudu, či ČOI).
Jinak by to bylo moc fajn nejenom pro M75. Podle toho návodu, cituji:
Bike-o-Meter IBS-700
Moderní Bike-o-Meter s doplňkovým víčkem na ochranu proti vodě pro telefony, které nejsou určeny ven a zahrnutý výškoměr v kombinaci s robustním a pohotově připraveným držákem na mobilní telefon s výkonným cyklistickým počítačem.
To by bylo terno v podstatě pro všechny majitele siemensů, které mají stejný konektor jako M75 (bez záruky M55,řada 65, 75), a mají podporu Javy.
Byl by to naprosto geniální tah. Ale asi návod psalo jiné oddělení (prava ruka neví co dělá levá). Doufám že tohle forum čte někdo od Siemensu a bude schopný na tohle nedorozumění podat nějaké srozumitelné vysvětlení. Chtěl bych tímto požádat autory tohoto webu, kteří zajisté mají na výrobce nějaký kontakty, zda by nemohly něco o tomto příslušenství zjistit a dát nám tápajícím nějaké znamení.
Amen (sorry Siemens). |
|
Back to top |
|
 |
Martin Šafář kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jul 23, 2005 12:14 am Post subject: Re: Bike-o-metr pro M75? |
|
|
Jak jsem psal o tom převodu dat z Bike-o-Meteru do Excelu tak tady je odkaz na stránky CykoServeru, kde je vše pěkně popsáno a ukázáno. (http://www.cykloserver.cz/CykloServer/CsClNfo.Asp?intRubrKis=1017&intInterval=1&intClanekKis=30000736) |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|