View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 5:02 pm Post subject: SX1 a vysavač |
|
|
Pls, celkem se mi kolem joysticku hormadi spina.. a ta pak zapada dovnitr. Takze to cistim jemnym stetcem.
No ale bohuzel, to co je moc hluboko nemuzu stetcem dostat ven... TAKZE se chci zeptat, jestli nekdo, kdo uz mel SXko rozdelane mi muze potvrdit, ze to prezije (nejsou tam nejaky jemny soucastky nebo volne..).
Jo a jeste.. jak jsou delane kontakty u tlacitek ? obcas cistim SXko zvrchu lihem.. jestli to nemuze treba zatect a potom rezivet nebo tak neco  _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 5:23 pm Post subject: |
|
|
Jedine co ti to muze vycucnout je joystik sam, jinak tam neni nic volneho, ale doporucuju radsi si pujcit/koupi torx sroubovak a rozebrat. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
teraxe věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 5:34 pm Post subject: |
|
|
T5 :-) jo a jinak tahle sem vysávalsnad všechny mobily a v pohodě.....Jinak pohled na tuklávesnici máš tu: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=205 Je to tam skoro v polovině _________________ S6->Bosch 608->C25->5110->C35i->MT50->CX65 (14.74MB+plno patchů+miniGPS)->SX1 rozbytej a po opravě nepoužitelnej :-( (ještě pořád mi ho nevrátily) -> HTC Wizard (MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 5:58 pm Post subject: |
|
|
Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Back to top |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 5:59 pm Post subject: |
|
|
@MIO: Thx.. dam si pozor
@Teraxe: diky, nehctelo se mi to hledat  _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Back to top |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 5:59 pm Post subject: |
|
|
busch wrote: | Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... |
Aha, dik.. sakra, na to jsem jaksi zapomnel  _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Back to top |
|
 |
rcbandit pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 6:02 pm Post subject: |
|
|
ZeeRaX wrote: | busch wrote: | Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... |
Aha, dik.. sakra, na to jsem jaksi zapomnel  |
a taky se stava to,ze kdyz zacnes vysavat bordel vysavacem,tak ti to vetsinou prifoukne okolni prach pod displej. _________________ SX1_FW15cz_N70Mod_180MHz O.C. CPU_256Mb Nokia MMC, N-GAGE 1Gb_ PQI MMC, Nokia N3230_512Mb Kingston MMC |
|
Back to top |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 6:26 pm Post subject: |
|
|
rcbandit wrote: | ZeeRaX wrote: | busch wrote: | Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... |
a taky se stava to,ze kdyz zacnes vysavat bordel vysavacem,tak ti to vetsinou prifoukne okolni prach pod displej. |
jezisi diky hosi.. jeste ze jsem to tu napsal..
Zkusim to nejak jinak... _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Back to top |
|
 |
rcbandit pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 6:32 pm Post subject: |
|
|
ZeeRaX wrote: | rcbandit wrote: | ZeeRaX wrote: | busch wrote: | Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... |
a taky se stava to,ze kdyz zacnes vysavat bordel vysavacem,tak ti to vetsinou prifoukne okolni prach pod displej. |
jezisi diky hosi.. jeste ze jsem to tu napsal..
Zkusim to nejak jinak... |
ja cistim mezeru kolem Joye a mezery mezi klavesama rozkem papiru.
Spokojenost.  _________________ SX1_FW15cz_N70Mod_180MHz O.C. CPU_256Mb Nokia MMC, N-GAGE 1Gb_ PQI MMC, Nokia N3230_512Mb Kingston MMC |
|
Back to top |
|
 |
HDS rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 6:34 pm Post subject: Re: SX1 a vysavač |
|
|
ZeeRaX wrote: | Pls, celkem se mi kolem joysticku hormadi spina.. a ta pak zapada dovnitr. Takze to cistim jemnym stetcem.
No ale bohuzel, to co je moc hluboko nemuzu stetcem dostat ven... TAKZE se chci zeptat, jestli nekdo, kdo uz mel SXko rozdelane mi muze potvrdit, ze to prezije (nejsou tam nejaky jemny soucastky nebo volne..).
Jo a jeste.. jak jsou delane kontakty u tlacitek ? obcas cistim SXko zvrchu lihem.. jestli to nemuze treba zatect a potom rezivet nebo tak neco  |
!!!! to ses mohl zeptat me gdyz jsem byl u tebe gdyz vis ze mam vymeneny jostick a nemusels tu delat nove tema _________________
  |
|
Back to top |
|
 |
lion rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 8:33 pm Post subject: |
|
|
busch wrote: | Osobně bych teda mobil nevysával, kvůli statické elektřině...stejně jako PC... |
Statická elektřina nerozdělanému mobilu nevadí. Myslíš si, že v různých obalech (průhledných šprckách), v kapse, třením v bundě, na ubruse a podobně, statická elektřina nevzniká? _________________ Alcatel OTE > Sie C25 > MT 50 > M55 > SX1 FW15cz + 1 GB MMC plus Transcend + patche |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sat Aug 27, 2005 8:57 pm Post subject: |
|
|
lion wrote: |
Statická elektřina nerozdělanému mobilu nevadí. Myslíš si, že v různých obalech (průhledných šprckách), v kapse, třením v bundě, na ubruse a podobně, statická elektřina nevzniká? |
Samozřejmě že vadí. Proč se asi dávají pc komponety do antistatických sáčků? A proč nosí technici v servisech uzemňovací pásky?
Člověk jenom při chůzi může na sebe našoupat až 15kV a to těm součástkám asi moc dobře dělat nebude.
Zkompletovaný mobil je něco jinýho, ten musí odolat ESD (elstat. výbojům) (testují se všechny tlačítka, části obalu, prostě všechny části,se kterýma může uživatel při manipulaci přijít do styku...), jinak by neprošel testama EMS (elmag. odolnosti).
EDIT:
teď se dívám, že si psal nerozdělanému, viděl sem tam rozdělanému Ale i tak bych to neriskoval...  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Back to top |
|
 |
teraxe věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 28, 2005 11:12 am Post subject: |
|
|
Mě ten vysavač problémy nedělal.........zatim u žádnýho mobilu _________________ S6->Bosch 608->C25->5110->C35i->MT50->CX65 (14.74MB+plno patchů+miniGPS)->SX1 rozbytej a po opravě nepoužitelnej :-( (ještě pořád mi ho nevrátily) -> HTC Wizard (MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Sun Aug 28, 2005 12:16 pm Post subject: |
|
|
busch wrote: | lion wrote: |
Statická elektřina nerozdělanému mobilu nevadí. Myslíš si, že v různých obalech (průhledných šprckách), v kapse, třením v bundě, na ubruse a podobně, statická elektřina nevzniká? |
Samozřejmě že vadí. Proč se asi dávají pc komponety do antistatických sáčků? A proč nosí technici v servisech uzemňovací pásky?
Člověk jenom při chůzi může na sebe našoupat až 15kV a to těm součástkám asi moc dobře dělat nebude.
Zkompletovaný mobil je něco jinýho, ten musí odolat ESD (elstat. výbojům) (testují se všechny tlačítka, části obalu, prostě všechny části,se kterýma může uživatel při manipulaci přijít do styku...), jinak by neprošel testama EMS (elmag. odolnosti).
EDIT:
teď se dívám, že si psal nerozdělanému, viděl sem tam rozdělanému Ale i tak bych to neriskoval...  |
Tak uz tu hlodate, tak vam neco povim.
1.)U vysavacu dle platnych norem a predpisu musi byt na hubice pouzity staticky neutralni materialy.
2.) A i kdyby nebyly, luxovani mobilu zvenci naprosto nemuze zpusobit poskozeni statickou elektrinou. Mobil ma uz svou konstrukci vytvorenou umelou zem(jako kazdy jiny rucni bateriovy pristroj).
Ja osobne luxuju i rozebrane mobily a jeste se mi nestalo ze by statika zpusobila nejaky problem, uz proto ze se nepouziva na statiku tak nachylna technologie C-MOS, ale preslo se k odolnejsim technologiim.
pro zvedavce, i vsechny komponenty jsou dostatecne pevne pripajeny
Ze zkusenosti jediny dostatecne velky naboj na poskozeni vznika na piezokrystalu, treba v zapalovaci. (likviduju tak castecne zive komponenty na reklamaci) tam je myslim neco kolem 1kV, ovsem mizivy naboj. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sun Aug 28, 2005 12:50 pm Post subject: |
|
|
Dle platných norem od jakého roku?
Samozřejmě v 99% procentech se nic nestane aj když budeš vysávat rozebranej mobil, ale v tu nejnevhodnější dobu to přijde  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|