View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Margo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 05, 2004 7:05 pm Post subject: V_Klay a chybová hláška |
|
|
Pri aplikaci patche mi V_KLay napíše: "Chyba čtení CRC dat", nebo "Chyba zápisu CRC dat". Je to chyba kabelu, nebo telefónu, nebo programem. Používám kabel od CPA model MA-8720C USB Data Cable + Charger function.
Předem díky za radu
Margo |
|
Back to top |
|
 |
Lukasisko čestný člen

1261.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 05, 2004 8:23 pm Post subject: |
|
|
A o jaký patch se jedná a pro který mobil (FW) ? |
|
Back to top |
|
 |
napandr badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 05, 2004 9:50 pm Post subject: |
|
|
no ja by som ani neuvazoval na type telefonu ale USBcka maju speeeci osobitny soft takze stale musim ostat na nazore COM is the best |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sat Mar 06, 2004 2:28 pm Post subject: Re: V_Klay a chybová hláška |
|
|
Margo wrote: | Pri aplikaci patche mi V_KLay napíše: "Chyba čtení CRC dat", nebo "Chyba zápisu CRC dat". Je to chyba kabelu, nebo telefónu, nebo programem. Používám kabel od CPA model MA-8720C USB Data Cable + Charger function.
Předem díky za radu
Margo |
Ta chyba znamena,ze Ti program neurobi kontrolny sucet vo flashi...a to je dost blbe,lebo potom pravdepodobne nezapnes telefon...je potrebne ho odblokovat,pri odblokovani sa Ti tie kontrolne sucty zrataju a telefon by mal byt zase OK. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Margo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 08, 2004 11:28 am Post subject: |
|
|
Jednáse o Siemens S55. Program V_Klay v. 2.5 a patch blue_m55style_byPZ.vkp. Telefon je mrtvý a už je v servise, Takže moje experimentovanie začátečníka dopadlo špatně. Doufám, že to příště bude lepší.
Opravdu si myslíte, že COM kabel je lepší než USB??? Co Vy na to??? Jestli ano, tak nebyl by problém si ho někde koupit |
|
Back to top |
|
 |
napandr badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 08, 2004 7:06 pm Post subject: |
|
|
takze ja mam osobne 4 siemensovske kable: seriovy stary neoriginalny
seriovy stary originalny
seriovy novy neoriginalny
USB novy originalny
takze najlepsi je rozhodne com a tiez bezpecnejsi a chyby fw nedavaj do servisu lebo ani oni to nemusia vediet alebo vytiahnut z teba balik jednoducho sa tu treba spytat a my ti urcite pomozeme  |
|
Back to top |
|
 |
romulus VIP

10861.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 08, 2004 10:14 pm Post subject: |
|
|
Naprostý souhlas!!! Jakékoliv softwarové vady není potřeba dávat do servisu!! Co jde pokazit originálním kabelem, mělo by jít originálním kabelem opravit. A neoriginálním jde opravit všechno. Veškerý software a postupy jdou najít na Siemensmanii.
Nečestnou vyjímkou budiž ST55 a C62 - což jsou vetřelci mezi Siemensy a téměř nic obvyklého pro Siemensy pro ně neplatí. |
|
Back to top |
|
 |
julus badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 08, 2004 11:09 pm Post subject: |
|
|
Teda, ja vlastnim USB servis kabel, a v pohode prez nej vsechno flashuju/patchuju maximalkou (460800), a jeste sem zadnej problem nezaznamenal. |
|
Back to top |
|
 |
Margo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 09, 2004 11:14 am Post subject: |
|
|
Tak už mám svého Siemense doma, stálo mne to 600 Kč, nevím co vše s tím dělali, ale zůstali mi všechny nastavení co tam byly. Jak telef. seznam,nastavení WAP, E-mail, takže nevím co jsem s ním udělal, mluvil něco o nějake "EPROMCE" nebo co, ale to je už jedno. Nejdřív budu si muset vše pořádně nastudovat a pak hybaj do patchovania. |
|
Back to top |
|
 |
napandr badatel

261.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 09, 2004 3:07 pm Post subject: |
|
|
2 Margo: o EEPROM sa uz Hanni bavil je to kalibracny cip kde su udane vsetky hodnoty pre signal kontrast bateriu... rozdeluje sa na 1 a 2 prva uklada tvoje nastavenia pre patricny hardware a ta druha je cisto tovarenska mas to v nastaveniach telefonu |
|
Back to top |
|
 |
napandr badatel

261.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 09, 2004 3:12 pm Post subject: |
|
|
2 Margo: o EEPROM sa uz Hanni bavil je to kalibracny cip kde su udane vsetky hodnoty pre signal kontrast bateriu... rozdeluje sa na 1 a 2 prva uklada tvoje nastavenia pre patricny hardware a ta druha je cisto tovarenska mas to v nastaveniach telefonu |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Wed Mar 10, 2004 12:51 pm Post subject: |
|
|
Margo wrote: | Tak už mám svého Siemense doma, stálo mne to 600 Kč, nevím co vše s tím dělali, ale zůstali mi všechny nastavení co tam byly. Jak telef. seznam,nastavení WAP, E-mail, takže nevím co jsem s ním udělal, mluvil něco o nějake "EPROMCE" nebo co, ale to je už jedno. Nejdřív budu si muset vše pořádně nastudovat a pak hybaj do patchovania. |
Mam pocit,ze na Tebe v servise dobre zarobili...
Pokial Ti tam ostali vsetky nastavenia tak Ti akurat prepalili FW originalnym alebo winswupovym updatom. Reci o EEPROM su kecy, keby Ti robili repair EEPROM,o nastavenia by si prisiel....
Predtým,ako budes nabuduce nieco davat do servisu,poriadne si precitaj nase stranky a spytaj sa na fore..aj ja som volakedy davno zacinal, ale moj Siemens NIKDY nebol v servise..staci len citat a vzdelavat sa.
A na zaver...za tych 600Kc,co si dal v servise by si mal aj 2 seriove servisne kable a pomocou toho kabla si si to,co Ti urobili v servise mohol urobit aj sam za 15 min a kabel pouzit na kopec inych veci...  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Margo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 10, 2004 4:09 pm Post subject: |
|
|
Jo. jo, jo, nabudúce budem mudrejší. Kabel do COM od Kabel@Mánie už je na ceste. |
|
Back to top |
|
 |
|