Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Zaslal: ne září 11, 2005 6:17 pm Předmět: kompatibilita Bluetooth |
|
|
Možná je to trochu stupidní dotaz, ale protože sem zatím telefon s podporou Bluetooth neměl, neřešil sem to, takže se chci zeptat, když si koupím nějaké Bluetooth zařízení, a to neoriginální nebo od nějaké jiné značky než je Siemens, bude mi ti fungovat např. s telefonem Siemens S65? A druhá otázka je, jestli je rychlost přenosu dat závislá na konkrétním zařízení a pokud ano, jak velké jsou rozdíly v rychlostech přenosu. Díky za info |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ginzo všeználek

Založen: 03. 09. 2004 Příspěvky: 675 Bydliště: Kysucké Nové Mesto-SK
4261.00 SMM
|
Zaslal: ne září 11, 2005 6:23 pm Předmět: |
|
|
Je to také isté,nemusíš sa báť kvôli nekompatibilite-Bluetooth je stavaný na združovanie výrobkov,ktoré nie sú rovnakej značky
A o tom prenose si niesom istý,myslím,že výraznejšie rozdiely tam nie,ale je pravda,že značky Jabra,Pantech a i. sú lepšie v prenose  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Zaslal: ne září 11, 2005 7:11 pm Předmět: |
|
|
Tak to si mě potěšil, za kolik se dá sehnat nějaké levnější (myslím na netu)? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
helper kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: ne září 11, 2005 8:19 pm Předmět: Re: kompatibilita Bluetooth |
|
|
MOFO napsal: | Možná je to trochu stupidní dotaz, ale protože sem zatím telefon s podporou Bluetooth neměl, neřešil sem to, takže se chci zeptat, když si koupím nějaké Bluetooth zařízení, a to neoriginální nebo od nějaké jiné značky než je Siemens, bude mi ti fungovat např. s telefonem Siemens S65? A druhá otázka je, jestli je rychlost přenosu dat závislá na konkrétním zařízení a pokud ano, jak velké jsou rozdíly v rychlostech přenosu. Díky za info |
Nezbyva nez souhlasit s tou kompatibilitou. Je to vsechno na standardech. Jinak jen tak info je to na stejny frekvenci, jak Wifi nebo mikrovlnka . Co vim, tak pokud tam toho neni moc, tak to i nejakou zed zvladne, ale neprehanel bych to... No a co se tyce rychlosti, tak nejake odlisnosti jsou, ale to je dano revizi standardu, ktery to ci ono zarizeni cti. Muzu te uklidnit (mozna zklamat ) mobily vetsinou nejnovejsi revize - nejvyssi rychlosti neaplikuji). Takze muzes fakt koupit i ten nejobycejnejsi kus a pokud bude komunikovat (nebude to mrtvy kousek), tak to pobezi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mlcuchv badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: ne září 11, 2005 9:55 pm Předmět: |
|
|
Jeden zásadní rozdíl tu je a to na jakou vzdálenost dokáží komunikovat. Zatím jsou na trhu dva tipy -> do 10, nebo do 100 metrů. Já bych doporučoval ten do sta metrů, i když moc mobilů zatím na takovou vzdálenost nedokáže komunikovat, ale možná brzy ta doba přijde  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
helper kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: ne září 11, 2005 10:00 pm Předmět: |
|
|
mlcuchv napsal: | Jeden zásadní rozdíl tu je a to na jakou vzdálenost dokáží komunikovat. Zatím jsou na trhu dva tipy -> do 10, nebo do 100 metrů. Já bych doporučoval ten do sta metrů, i když moc mobilů zatím na takovou vzdálenost nedokáže komunikovat, ale možná brzy ta doba přijde  |
S tim nezbyva nez souhlasit, ovsem to neni jen vzdalenost, v cem se to lisi... Nezbyva nez dodat, ze dane vzdalenosti jsou ve volnem prostoru (takze pokud bydlite u parku, tak to ma smysl). Ovsem ty verze do 100 metru jsou zase nachylnejsi na prekazky a o to vyrazneji to klesa... Vse ma sve pro a proti. Kazdopadne pro zminene ucely to je jedno, ktery se koupi...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ginzo všeználek

4261.00 SMM
|
Zaslal: po září 12, 2005 1:36 pm Předmět: |
|
|
mlcuchv napsal: | Jeden zásadní rozdíl tu je a to na jakou vzdálenost dokáží komunikovat. Zatím jsou na trhu dva tipy -> do 10, nebo do 100 metrů. Já bych doporučoval ten do sta metrů, i když moc mobilů zatím na takovou vzdálenost nedokáže komunikovat, ale možná brzy ta doba přijde  |
No ale to je Bluetooth 1,2 a S65 má len 1,1  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Založen: 25. 11. 2004 Příspěvky: 5114 Bydliště: Žďár nad Sázavou Telefon: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Zaslal: po září 12, 2005 4:35 pm Předmět: |
|
|
melo by ti fakcit vsechno co nezesahuje do telefonu (jako treba bt klavesnice) _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Zaslal: po září 12, 2005 6:00 pm Předmět: |
|
|
takže pokud má telefon rozhraní 1.1, musí mít Bluetooth rovněž 1.1? Bluetooth 1.2 fungovat nebude? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ginzo všeználek

4261.00 SMM
|
Zaslal: po září 12, 2005 6:30 pm Předmět: |
|
|
MOFO napsal: | takže pokud má telefon rozhraní 1.1, musí mít Bluetooth rovněž 1.1? Bluetooth 1.2 fungovat nebude? |
Bluetooth handsfree môže byť aj 1,2 ,ale nesmie byť od S65 dalej ako 10m,kvôli BT v S65
S75 má mzslím ešte tiež 1,1 ,ale u SXG75 si niesom istý  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mlcuchv badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: po září 12, 2005 6:31 pm Předmět: |
|
|
MOFO napsal: | takže pokud má telefon rozhraní 1.1, musí mít Bluetooth rovněž 1.1? Bluetooth 1.2 fungovat nebude? |
Nesmysl, buď si jistý že bude. Tam se jedná jen o vzdálenost na jakou dokáží BT zařízení komunikovat, jinak jsou plně kompatibilní Nevím vůbec na co ginzo takto reagoval Asi mě špatně pochopil že? _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ginzo všeználek

4261.00 SMM
|
Zaslal: po září 12, 2005 6:35 pm Předmět: |
|
|
mlcuchv napsal: | MOFO napsal: | takže pokud má telefon rozhraní 1.1, musí mít Bluetooth rovněž 1.1? Bluetooth 1.2 fungovat nebude? |
Nesmysl, buď si jistý že bude. Tam se jedná jen o vzdálenost na jakou dokáží BT zařízení komunikovat, jinak jsou plně kompatibilní Nevím vůbec na co ginzo takto reagoval Asi mě špatně pochopil že? |
Tak si prečítaj čo som napísal pred chvíľou
A ten dôvod je v tom,že ked má S65 1,1 nedokázal by prenášať zvuk do BT handsfree na viac ako 10 m  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Whitek administrátor

41313.42 SMM
|
Zaslal: po září 12, 2005 6:37 pm Předmět: |
|
|
mlcuchv napsal: | MOFO napsal: | takže pokud má telefon rozhraní 1.1, musí mít Bluetooth rovněž 1.1? Bluetooth 1.2 fungovat nebude? |
Nesmysl, buď si jistý že bude. Tam se jedná jen o vzdálenost na jakou dokáží BT zařízení komunikovat, jinak jsou plně kompatibilní Nevím vůbec na co ginzo takto reagoval Asi mě špatně pochopil že? |
Trochu OT: nekde jsem slysel, ze ten cip BT stoji kolem 5$. Proc ho potom nedali treba do my M65?  _________________
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie | twitter @VitekJezek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mlcuchv badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: po září 12, 2005 6:47 pm Předmět: |
|
|
To ginzo : Pane Bože já to vzdávám Precti si nejdříve pořádně příspěvky, které jsem do této diskuse napsal a bude ti jasné, že se nemáš se mnou o čem přít  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Zaslal: po září 12, 2005 7:58 pm Předmět: |
|
|
Už je mně to jasnější, jenom mám ještě zmatek v označení, na některých eshopech dělí Bluetooth na CLASS 1 a CLASS 2 (pochopil sem, že jde o různý dosah) a někde uvádí Bluetooth 1.1 a Bluetooth 1.2. Znamená toto odlišné značení každé něco jiného, nebo je to totožné?
A pak ještě jestli má význam u Bluetooth USB řešit verzi USB. Na kompu mám USB 2.0, takže mě zajímá, jestli se USB 1.0,1.1 popř. 2.0 projeví na rychlosti přenosu dat z S65ky? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|