View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Wed Oct 12, 2005 11:41 am Post subject: Co jsou to klíče v PapuaUtils? |
|
|
Autor: Jiří Balcar (Krokodýl)
Stále častěji se setkáváme s pojmem "klíče", především v souvislosti s programem PapuaUtils. Než se tedy pustíme do opravdových oprav pomocí tohoto programu, vysvětlíme si co který znamená.
http://www.siemensmania.cz/content.php?id=594 _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Wed Oct 12, 2005 11:46 am Post subject: |
|
|
Dobra praca mistre
...zase som o cosi mudrejsi _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Wed Oct 12, 2005 2:15 pm Post subject: |
|
|
Jak je zvykem u Krokodýla,šokoval a překvapil,sqělá práce  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
F.afoun pisatel

680.44 SMM
|
Posted: Wed Oct 12, 2005 3:04 pm Post subject: |
|
|
jamaica wrote: | Jak je zvykem u Krokodýla,šokoval a překvapil |
No právě, překvapil a šokoval snad článek a ne Krokodýl, protože na jeho kvalitu a profesionální úroveň jsou čtenáři SM zvyklí  _________________ CX65-FW12->25->43->50->56CX70 |
|
Back to top |
|
 |
Haldy pisatel

Joined: 26 Mar 2004 Posts: 278 Location: Roznov p. Radh. / Brno
698.10 SMM
|
Posted: Wed Oct 12, 2005 6:22 pm Post subject: |
|
|
Da se pomoci PapuaUtils (nebo jineho programu) zjistit i ten MKEY? Pokud ano, tak by snad bylo mozne odblokovat i zapomenuty kod pristroje. Nebo se mylim? _________________
Mobilní historie: Dancall => C35i@M35i => ME45@S45i => A55,A57@C55 => C65 => M75 (všechny Patchované) => E-Ten Glofish X500 (WM6 lite) |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Oct 12, 2005 7:58 pm Post subject: |
|
|
Haldy wrote: | Da se pomoci PapuaUtils (nebo jineho programu) zjistit i ten MKEY? Pokud ano, tak by snad bylo mozne odblokovat i zapomenuty kod pristroje. Nebo se mylim? |
Ano Master kódy jsou spočítatelné i v PapuaUtils, ale odblokování všech kódů najednou jde i jiným způsobem, již mnohokrát popisovaným právě v souvislosti s PapuaUtils. Jednotlivé nové postupy budou postupně zvěřejňovány. Síla PU je obrovská. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Wed Oct 12, 2005 8:28 pm Post subject: |
|
|
Hezkej clanek, jen se mi tam moc nelibi neustaly pouziti slova flash.
Navrhuju udelat jeste clanek obecny co se tyka oznaceni a zkratek, od MPU,FF, LP, ROM, EEPROM, Flash-PROM ... co je co, jak se chova ci pouziva, jak vypada fyzicky (tedy v jakem "svabu" lezi), prozoze tvrdit o SGOLD ze ma v sobe "flash" je fakt drsny.
Jinak jestli jste v kontaktu s Papuasem, mohli byste ho ukecat aby vytvori generator master kodu, pokud jsem dobre informovan algoritmus je u vsech siemensu od rady x10 shodny. Dalo by to jistou nadeji SXkarum. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Oct 12, 2005 8:42 pm Post subject: |
|
|
miosmobile wrote: | Hezkej clanek, jen se mi tam moc nelibi neustaly pouziti slova flash.
Navrhuju udelat jeste clanek obecny co se tyka oznaceni a zkratek, od MPU,FF, LP, ROM, EEPROM, Flash-PROM ... co je co, jak se chova ci pouziva, jak vypada fyzicky (tedy v jakem "svabu" lezi), prozoze tvrdit o SGOLD ze ma v sobe "flash" je fakt drsny.
Jinak jestli jste v kontaktu s Papuasem, mohli byste ho ukecat aby vytvori generator master kodu, pokud jsem dobre informovan algoritmus je u vsech siemensu od rady x10 shodny. Dalo by to jistou nadeji SXkarum. |
V článku mluvím o "HW součástce flash - švábu" a ne o o flash ve významu kompletní záloha.
Problém je v generování MKEY - je to odvislé od použítého procesoru, problém je vyřešen u procesorů SGOLD právě programem PU.
Líbí - nelíbí - je to věc názoru. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
WinMobile
|
Back to top |
|
 |
jdobry rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Oct 13, 2005 9:26 am Post subject: |
|
|
POZOR! To ze mate zapsany SKEY do telefonu neznamena, ze nemusite mit zalohu BKEY. Pokud totiz SKEY v telefonu je, BKEY je zapsan do EEPROM 52 a funguje to i bez nej. Pokud data vcetne EEPROM v telefonu poskodim, tento mechanizmus nefunguje je nutne pro obnoveni z FF zalohy znat BKEY. _________________ Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65
Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Thu Oct 13, 2005 9:59 am Post subject: |
|
|
jdobry wrote: | POZOR! To ze mate zapsany SKEY do telefonu neznamena, ze nemusite mit zalohu BKEY. Pokud totiz SKEY v telefonu je, BKEY je zapsan do EEPROM 52 a funguje to i bez nej. Pokud data vcetne EEPROM v telefonu poskodim, tento mechanizmus nefunguje je nutne pro obnoveni z FF zalohy znat BKEY. |
Tak tohle jsem nepochopil. Nikde se nepíše aby někdo BKEY mazal či něco podobného a že je zapsaný v bloku 52 a dále se nevyužívá pokud je zaveden SKEY, tedy teoreticky v telefonu vůbec být nemusí, je v článku napsané taky. Pokud si každý dělá zálohu FF, tak jak všem vždy radím, má zálohovaný i BKEY.
Jinak nástroje na obnovu, i třeba totálně vymazané EEPROM /klasika při stisku Save all v Siemens Eeprom Tool při zápisu několika málo bloků/, PU obsahuje a nepotřebuje k tomu zálohu FF. Vyčkejte podrobných návodů. Nechci nic uspěchat. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
WinMobile
|
Back to top |
|
 |
hedgerov kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Oct 13, 2005 4:49 pm Post subject: |
|
|
Mne tie kluce nenacita..... Zakazdym sa vypne. Poradi mi dakto?  |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Fri Oct 14, 2005 8:50 am Post subject: |
|
|
hedgerov wrote: | Mne tie kluce nenacita..... Zakazdym sa vypne. Poradi mi dakto?  |
Tento dotaz patří do jiné diskuze, přečti si nejdříve pořádně k tento článek a potom s konkrétními dotazy do diskuze k němu. Můžeš použít už i počeštěnou verzi PU. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
WinMobile
|
Back to top |
|
 |
jdobry rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Mon Oct 17, 2005 2:35 pm Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: |
Tak tohle jsem nepochopil. Nikde se nepíše aby někdo BKEY mazal či něco podobného a že je zapsaný v bloku 52 a dále se nevyužívá pokud je zaveden SKEY, tedy teoreticky v telefonu vůbec být nemusí, je v článku napsané taky. Pokud si každý dělá zálohu FF, tak jak všem vždy radím, má zálohovaný i BKEY.
Jinak nástroje na obnovu, i třeba totálně vymazané EEPROM /klasika při stisku Save all v Siemens Eeprom Tool při zápisu několika málo bloků/, PU obsahuje a nepotřebuje k tomu zálohu FF. Vyčkejte podrobných návodů. Nechci nic uspěchat. |
Jen jsem po 101 zopakoval ze je treba udelat krome zalohy FF i zalohu BKEY. Jinak PU umi lecos (i vysekat se z tohoto), ale pro "bezneho Frantu uzivatele" jsou jesnodusi postupy, lepsi, da se to toho min zkazit. _________________ Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65
Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Mon Oct 17, 2005 2:50 pm Post subject: |
|
|
jdobry wrote: |
Jen jsem po 101 zopakoval ze je treba udelat krome zalohy FF i zalohu BKEY. Jinak PU umi lecos (i vysekat se z tohoto), ale pro "bezneho Frantu uzivatele" jsou jesnodusi postupy, lepsi, da se to toho min zkazit. |
A já po 101 tedy říkám, že když mám zálohu fullflash, nepotřebuji nic jiného, ta obsahuje vše. Existuje program Smelter, který ti z FF vytáhne či dopočítá vše potřebné. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
WinMobile
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Tue Oct 18, 2005 6:12 pm Post subject: |
|
|
A jedno upřesnění, jak je to s HWID se dozvíte zde . _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
WinMobile
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|