clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - HELP!!!!Částečně umrtvený phone (C65)

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

HELP!!!!Částečně umrtvený phone (C65)
Goto page 1, 2, 3  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ales.prepechal
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 15, 2005 10:12 pm    Post subject: HELP!!!!Částečně umrtvený phone (C65) Reply with quote

Ahoj!
Prosim pomuze mi nekdo?
Chtel sem si odblokovat operatora - pred tim ale sem si radeji zalohoval fullflash ( v SST), nacteni fullflash bylo OK, ale omylem sem si to chtel ulozit na USB flashDisk - nejakej ERROR a SST se zavrel. Mobil se nezapl. Chtel sem obnovit fullflash (stahnutej z netu), pri nahravani se mi kousl pocitac. Vic smuly sem fakt uz nemohl mit! , ted pri zapnuti jen se podsviti trochu display (pred tim sem se dostal aspon k Service mode) sviti do doby nez vyndam baterku.
Prace v SST je vyloucena - nezobrazi se Servis Mode.
Ve x65 flasher se s telefonem spojim ale to je vse. V papua utils tezko rict.

Prosim poradi mi nekdo?
dost sem uz toho procetl a vyzkousel ale sem asi na to maly pívo.
Nejakej fajn podrobnej navod pls pls pls
Back to top
View user's profile Send private message
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Sat Oct 15, 2005 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

Stiahni si z telefonu cez x65Flasher EEPROM,od nas zo Zaloh pamati si stiahni FF,nahraj cez x65Flasher do telefonu a nato svoju EEPROM.
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sat Oct 15, 2005 10:57 pm    Post subject: Re: HELP!!!!Částečně umrtvený phone (C65) Reply with quote

ales.prepechal wrote:
Ahoj!
Prosim pomuze mi nekdo?
Chtel sem si odblokovat operatora - pred tim ale sem si radeji zalohoval fullflash ( v SST), nacteni fullflash bylo OK, ale omylem sem si to chtel ulozit na USB flashDisk - nejakej ERROR a SST se zavrel. Mobil se nezapl. Chtel sem obnovit fullflash (stahnutej z netu), pri nahravani se mi kousl pocitac. Vic smuly sem fakt uz nemohl mit! , ted pri zapnuti jen se podsviti trochu display (pred tim sem se dostal aspon k Service mode) sviti do doby nez vyndam baterku.
Prace v SST je vyloucena - nezobrazi se Servis Mode.
Ve x65 flasher se s telefonem spojim ale to je vse. V papua utils tezko rict.

Prosim poradi mi nekdo?
dost sem uz toho procetl a vyzkousel ale sem asi na to maly pívo.

Nejakej fajn podrobnej navod pls pls pls

Zálohu (fullflash) dej do telefonu zpět x65 flasherem, potom musíš telefon odblokovat. Nejlépe podle návodu: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=250 . Je to zdlouhavé, ale při dodržení postupu plně funkční. Je třeba kromě jiného mít možnost aplikovat patch pro otevření skrytých bloků EEPROM (tj. musíš vědět jakou verzi softu má ta nahraná ff, a mít možnost spojení s V_klay pro aplikaci patche). Další možnost je zřejmě pomocí Papuautils, ale to nemám v praxi ověřené, ale někde jsem tady o tom četl. Hodně štěstí.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sat Oct 15, 2005 11:02 pm    Post subject: Reply with quote

hanni wrote:
Stiahni si z telefonu cez x65Flasher EEPROM,od nas zo Zaloh pamati si stiahni FF,nahraj cez x65Flasher do telefonu a nato svoju EEPROM.

Taky možnost, je otázka v jaké stavu jeho EEPROM je.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ales.prepechal
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 15, 2005 11:14 pm    Post subject: Re: HELP!!!!Částečně umrtvený phone (C65) Reply with quote

diky za tak rychlou reakci.
na siemensmanii jsou fakt supr lidi.
prave sem v papui ziskal pal info..¨
-----------------------------------------------
Získání informace:
Model: SIEMENS C65 56 lg4
Telefon je v Format FFS?"
IMEI: 353662xxxxxxxxx
SecurityStatus: CustomerMode
HWID: 327
Napětí akumulátoru: 3957 mV.
Doplňková informace:
Kód(05): OTP oblast uzavřena pro zápis
Kód(0A): Zápis BootKEY v EEPROM chybí
Kód(0D): Klíče zapsány v BCORE
Kód(10): BFC funkce nejsou dostupné
Kód(15): Plný režim (ne SC)
Kód(19): Sledování zapnuto
Kód(1C): Absence bloku 5123
Pro získání rozšířených info zaveďte Skey do telefonu!
Telefon v provozu: 4621 sek.
Celková doba hovorů: 0 sek.
Typ flash č.1 - Kód výrobce: 0089, typ: 880D.
EELITE Info: free buffer 109104 bytes, free at all 110096 bytes, free for deleted 110096 bytes.
EEFULL Info: free buffer 111223 bytes, free at all 210511 bytes, free for deleted 79471 bytes.
MAP info: Date: ??/??/??, Variant: ? ???, Std-Map/SW: 255/255, D-Map/Prov.: 255/255
=============================
jestli to pomuze..
Kouknu na ty postupy ktere radite
zatim dikz
aLdA
Back to top
ales.prepechal
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 15, 2005 11:44 pm    Post subject: Nerozchodim x65 flasher Reply with quote

hanni wrote:

Mensi problem... d'oh! abych rozchodil x65 flasher musim spustit loader, který mi upraví bootcore. java aplikaci px65i.jar nemuzu nahrat pomocí ::: SiMoCo do adresáře telefonu-------- gdata\java\jam\applications

hmmm
Anxious
Back to top
ales.prepechal
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 12:31 am    Post subject: Re: Částečně umrtvený phone (C65) Reply with quote

zkusim zalohovot pomoci Siemens EEPROM tool 3.15 misto x65 flasher.. uvidime
Back to top
ales.prepechal
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 12:34 am    Post subject: Re:2 Částečně umrtvený phone (C65) Reply with quote

A jeste malickost. cim mam nahradit x65 flasher pri nahravani Fullflash do mobilu? SST nefacha.. winswup mi hlasi jakousi prapodivnou chybu Neutral
Back to top
ales.prepechal
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 12:52 am    Post subject: Re: Částečně umrtvený phone (C65) Reply with quote

ales.prepechal wrote:
zkusim zalohovot pomoci Siemens EEPROM tool 3.15 misto x65 flasher.. uvidime

Paraaada. takze pres Siemens EEPROM tool 3.15 sem si ulozil zalohu EEPROM .. ted jen jak dostat do mobilu fullflash_ hmm¨
Poradite prosim ktery program? x65 flasher nee - nemam patchnutej bootcore. SST taky ne...winswup pri otevreni fullflashe ( z tahnute ze siemensmaniku) hodi MsgBox: Checksumm Error in HEADER of XBI-File! cert vi jakeho errora na me poslal. V klay:? hmmmm tak zkusime.. uvidime.
Back to top
ales.prepechal
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 1:01 am    Post subject: Re: HELP!!!!Částečně umrtvený phone (C65) Reply with quote

Hmmm takze sem zapomel ze u vklaye tez musim aplikovat patch bootcore Brick wall a ted babo rad.. Crying or Very sad
Back to top
František Janků
(člen klubu SM)
badatel
(člen klubu SM)<br>badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 6:36 am    Post subject: Reply with quote

1. Zkus, jestli ti jdou vygenerovat a zapsat klíče v papuautils do telefonu (máš FW 56, takže to nejspíš nepůjde, ale co kdyby)
2. Pokud to nešlo, odzkoušej více FW ve winswup verzi (vedle linku pro stáhnutí je ikona modré W)do maximálně 33, tady na SM jsou FW14 a FW25. Ty se pokus do telefonu dostat se zaškrklými políčky (v samotném programu) skip. Po zmáčknutí start krátce zmáčkni červené tlačítko na telef.
Po úspěšném nahraní FW bys mohl vygenerovat loadery v papuautils.

3. Pro nahraní tvé FF zkus použít návod pro vytvoření winswup verze s vlastní FF, kterou najdeš: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=550 s tím, že (podle mě - odzkoušel jsem) nemusíš mít zavedené klíče z papua v telefonu, aby sis vytvořil vlastní userswup. Takže si skus vytvořit svoji winwup (userswup) verzi se svojí FF a zkus to nahrát do telefonu (viz bod 2.-ty se pokus do telefonu....)

4. Pokud nic z toho nejde, je tady ještě možnost testpointu, ale to musíš rozebrat mobil a připojovat odporový drát: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=409
Hodně štěstí, snad se ti to podaří, informuj nás, jak a co se ti děje.
Jestli jsem něco napsal špatně nebo popletl, opravte mě.

Na počátku bylo slovo a to slovo bylo Siemensisthebest!!!
Back to top
ales.prepechal
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 7:06 am    Post subject: Reply with quote

František Janků wrote:
1. Zkus, jestli ti jdou vygenerovat a zapsat klíče v papuautils do telefonu (máš FW 56, takže to nejspíš nepůjde, ale co kdyby)
2. Pokud to nešlo, odzkoušej více FW ve winswup verzi (vedle linku pro stáhnutí je ikona modré W)do maximálně 33, tady na SM jsou FW14 a FW25. Ty se pokus do tele-.......

Presne tak v papua mi to klice nespocita.. max do verze 36 tusim
O.K. zkusim tam zpatky dostat firmware 14, NEBO 25
zatim dik
Back to top
ales.prepechal
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 7:11 am    Post subject: Reply with quote

František Janků wrote:
3. Pro nahraní tvé FF zkus použít návod pro vytvoření winswup verze s vlastní FF, kterou najdeš: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=550 s tím, že (podle mě - odzkoušel jsem) nemusíš mít zavedené klíče z papua v telefonu, aby sis vytvořil vlastní userswup. Takže si skus vytvořit svoji winwup (userswup) verzi se svojí FF a zkus to nahrát do telefonu (viz bod 2.-ty se pokus do telefonu....)
...............................

Jo jenomze ja svoji zalohu FF nemam.. pri ukladani sem ji omymel chtel soupnout na USB disk a nejak se to seklo.. prave tim vsim to zacalo.. Brick wall ja blb..
Dala by se pouzit FF stahnuta odtud? k vytvoreni vlastni userswup? myslim ze ne.. hmm
¨dikz
Back to top
František Janků
(člen klubu SM)
badatel
(člen klubu SM)<br>badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 7:34 am    Post subject: Reply with quote

Můžeš použít i FF stáhnutou z tadyma, ale pak budeš muset telefon odblokovat nebo nahrát do mobilu svou zálohu EEPROM. To už ale není zas takový problém. Teď je pro tebe nejdůležitější dostat jakýkoliv FW nebo FF do mobilu, aby mohl dál komunikovat s programama. Pray

Na počátku bylo slovo a to slovo bylo Siemensisthebest!!!
Back to top
ales.prepechal
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 11:31 am    Post subject: paraaaada Reply with quote

František Janků wrote:
Můžeš použít i FF stáhnutou z tadyma, ale pak budeš muset telefon odblokovat nebo nahrát do mobilu svou zálohu EEPROM. To už ale není zas takový problém. Teď je pro tebe nejdůležitější dostat jakýkoliv FW nebo FF do mobilu, aby mohl dál komunikovat s programama. Pray

supr.. takze sem dle tvych rad downgradoval (opak upgrade, nevim jak to rict) firmware z v. 56 na verzi 25. Pres papuu vypocital kody. ulozil si ini soubor pro x65 flasher, nahral fullflash a vono to pise WRONG SOFTWARE... paraaaada ani nevite jakou radost mam z tech dvou slov.. uz to neni jen blbe pipnuti a nic.. ted nahraju zpet EEPROM a odblokuju? hmm?
uvidime.. doufam ze mi jeste vydrzi baterecka.. dlouho si stim uz hraju.

opet zatim diky.. budu informovat Applause
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum