clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - jak na flashování 1. neúspěšný pokus :(

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

jak na flashování 1. neúspěšný pokus :(
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jirka.mikosek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 11:22 pm    Post subject: jak na flashování 1. neúspěšný pokus :( Reply with quote

Tak jsem se pustil do experimentování. Mám v telefonu C65, FW 12. Nejde mi tam nahrát žádný jiný FW, v tomto foru mi poradili, že si tam mám nahrát jiný FF a pak to prý půjde. Vzal jsem tedy x65flasher, úspěšně zálohoval. Nahrál FF stáhnutou odtadyma a ejhle telefon se nerozjel, jen pípl, objevila se čára přes display a vypnul se. Tak jsem pátral na foru, čím by to mohlo být a nic nenašel Sad Tak jsem tam šoupl zpátky zálohu a telefonek jede, ale stále tam chci nahrát vyšší FW než 12. Jak tedy na to?? Děkuji
Back to top
View user's profile Send private message
pnov
rozumbrada
rozumbrada

1265.50 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 5:47 am    Post subject: Reply with quote

Zapni Siemens Update, dojdi až do bodu, kde skenuje porty a nenajde telefon. Update nevypínej. Přejdi do správce zařízení, tem zakaž jeden z Com portů, které update nalezl. Poté přejmenuj port, na kterém máš mobil, na ten zakázaný ( i přes varovnou hlášku). Pokračuj v update. Vyzkoušeno na M65, FW12. Napiš, jak jsi dopadl. A nezapomeň si ty porty po akci přejmenovat zpátky
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
jirka.mikosek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 7:55 am    Post subject: Reply with quote

tak jsem to vyzkoušel, ale při akci stiskněte červené tlačítko se mi telefon zapne a pak update vyhodí, že se připojení nezdařilo Sad
Back to top
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

17095.68 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 8:53 am    Post subject: Reply with quote

Jakej se pokoušíš nahrát FW,jakou verzi??Z FW12 na vyšší by jsi měl nejdřív nahrát FW16,pak 25 a potom už třeba 50.Nejde totiž updat udělat z FW12 rovnou na 50 wink
jirka.mikosek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 9:08 am    Post subject: Reply with quote

jamaica wrote:
Jakej se pokoušíš nahrát FW,jakou verzi??Z FW12 na vyšší by jsi měl nejdřív nahrát FW16,pak 25 a potom už třeba 50.Nejde totiž updat udělat z FW12 rovnou na 50 wink

tak jsem zkusil FW16 i FW14 a nic Sad vypsalo to chybovou hlášku typu "505 No answer from Mobile, maybe not with new Update-Concept 3.961 V"
Back to top
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

17095.68 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 10:04 am    Post subject: Reply with quote

Nahráváš SWUP verzi firmware??jestli jo tak vypni nabíjení na kabelu,teda jestli máš USB kabel s nabíjením.
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 10:08 am    Post subject: Reply with quote

Pri tej hlaske o baterii treba zaskrtnut 1. skip a spustit to pri vypnutom telefone.
EfineSS
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

jamaica wrote:

No zajimavy ze na CX65 jsem mel FW12 a bez problemu jsem na to flashnul FW50.. d'oh!

jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

17095.68 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

EfineSS wrote:
jamaica wrote:

No zajimavy ze na CX65 jsem mel FW12 a bez problemu jsem na to flashnul FW50.. d'oh!

Perotože je to kus od kusu.Někdy to jde a někdy ne.Někdy jde rovnou 58 a někdy se musí třeba 16 a pak 58.To je individuální.Sice nevim proč,ale je to tak,alespoň z mých zkušeností.

hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 4:38 pm    Post subject: Re: jak na flashování 1. neúspěšný pokus :( Reply with quote

jirka.mikosek wrote:
Tak jsem se pustil do experimentování. Mám v telefonu C65, FW 12. Nejde mi tam nahrát žádný jiný FW, v tomto foru mi poradili, že si tam mám nahrát jiný FF a pak to prý půjde. Vzal jsem tedy x65flasher, úspěšně zálohoval. Nahrál FF stáhnutou odtadyma a ejhle telefon se nerozjel, jen pípl, objevila se čára přes display a vypnul se. Tak jsem pátral na foru, čím by to mohlo být a nic nenašel Sad Tak jsem tam šoupl zpátky zálohu a telefonek jede, ale stále tam chci nahrát vyšší FW než 12. Jak tedy na to?? Děkuji

hele ale když tam dáváš cizí zálohu FF tak pak musíš přepsat IMEI na svoje, jinak se ti nezapne wink

hobit
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
jirka.mikosek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

jamaica wrote:
Nahráváš SWUP verzi firmware??jestli jo tak vypni nabíjení na kabelu,teda jestli máš USB kabel s nabíjením.

Mám kablík s nabíjením, přelepil jsem první pin a dělá to to samé Sad
Back to top
jirka.mikosek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

hanni wrote:
Pri tej hlaske o baterii treba zaskrtnut 1. skip a spustit to pri vypnutom telefone.

Zaškrtl nepomohlo Sad
Back to top
jirka.mikosek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Dec 21, 2005 1:40 pm    Post subject: Re: jak na flashování 1. neúspěšný pokus :( Reply with quote

hairy.pecker wrote:
jirka.mikosek wrote:

hele ale když tam dáváš cizí zálohu FF tak pak musíš přepsat IMEI na svoje, jinak se ti nezapne wink

nemohu nějak najít jak Sad(
Back to top
whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PostPosted: Wed Dec 21, 2005 2:23 pm    Post subject: Reply with quote

Pred nahranim FF si musis cez Siemens EEPROM tool (stiahni si ho v downloadoch) urobit KOMPLET zalohu tvojho EEPROM (lebo kazdy je jedinecny a aj ked nahras cudzi FF musis mat vlastnu EEPROM aby ti to fungovalo...) VRATANE skrytych blokov (aplikuj patch na odkrytie skrytych blokov alebo zaved SKEY do telefonu a skontroluj ci mas Security Status: FactoryMode). Potom nahraj cudziu FF a potom sa spoj s vypnutym fonom so Siemens EEPROM tools a obnov zalohu svojho EEPROM. (obrazovka Service mode by pri obnove EEPROM mala vyzerat inak ako obvykle, namiesto bieleho pozadia a cierneho napisu Serv. mode by mala byt modra a napis Serv. mode biely... Aspon u mna to tak je...)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
jirka.mikosek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Dec 21, 2005 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

ale když telefon nepustím, tak se s eeprom tool nespojím Sad

mám tam bílou obrazovku servisního modu

Last edited by jirka.mikosek on Wed Dec 21, 2005 5:48 pm; edited 1 time in total
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum