clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Čím to mohlo být? - GPRS

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Čím to mohlo být? - GPRS
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tommysmash
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 8:47 am    Post subject: Už mi to zase jde Reply with quote

Tak už mi mobil zase fachá a líp jak dřív... Nic jsem s tím nedělal takže to musí být vodafounem Exclamation Exclamation Exclamation Vlastně dělal šlehnul jsem s ním o zeď Applause
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 8:59 am    Post subject: Mám na to takový pohled Reply with quote

Dnes se to stalo zase,bylo přerušení kratší,před chvilkou to už zas jelo,týká se to jen zákazníků wodafonu se siemensi x65,x70.
Můj názor je stejný jak jsem psal včera, trochu rozšířený o zkušenosti s druhýmpřerušením. ať mi nikdo neříká že za to nemůže wodafon(buď omylem nebo v horším případě ne) psal jsem i sem
http://www.gibosms.cz/forum/viewtopic.php?t=996&highlight=nejde+pos%EDlat+vypne

kdyžtak kouknětě(nechce se mi to psát znova na mobilu sem:-)
Back to top
View user's profile Send private message
majjkyy
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 9:03 am    Post subject: Reply with quote

jojo me to taky rano neslo a ted uz jo. Ale zamyslel se nekdo nad tim proc jde Opera i Trafficnfo a ne Jimm,Oskarek,Gibo? A jen u Siemensu? To maji ve FW neco co vypina foun kdyz se dela neco se sítí?Když Ericsony jedou v poho? Neco jako zpetny naraz nejakeho signalu po kterem mobil vypne?To je blbost ne? A myslim si ze operator nedela nic co by zatrhlo posilani sms z mobilu pres Gprs.Vzdyt z toho ma taky nejake mensi peniz, zvlaste z Jimma,(nehelde na to ze jine aplikace fachčí)kdyz je tam clovek dlouho Smile . Problem bych tedy hledal v síti a Siemensech. A delaj to i neopatchované mobily. Jen doufam ze je to vypadek na par dni a ne stale. Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 9:07 am    Post subject: Mám na to takový pohled Reply with quote

mám na to ten názor co jsem psal včera večer v diskuzi zde. trochu přítazeny za vlasy,připouštímSmile wodafon omezil přístup uživatelům siemensum řady x65x70(z řady důvodů to pro udělaní si obrazu stačí(rozšířenost dost velká,uživatele spíš zdatní technického směru,pravděpodobnost využívání sms icq dost veliká v neposlední řadě podpora socketu a tudis jimm icq jede na tom mobilu atd.)perfektní vzorek uživatelů, pro operátora není problém zaměřit se na konkrétní typ mobilu podle IMEI a nějake přístupy bloknout.
Back to top
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 9:16 am    Post subject: Mám na to takový pohled Reply with quote

to ale nevysvětluje to vypínání.nic složitýho bych v tom nehledal. podle mě jednoduchá chyba v siemensech když dostane nestandartní odpověď v paketu,přirovnat by se to dalo k přetečení bufferu v programu(při neošetření při programování)a co se stane?program se zhroutí,a s mobilem je to podobné, projevy se vypnutím,není takový problém poslat nestandartní odpověď v paketu. teď je jen otázka jestly to bylo omylem prostě něco tam zmršili nebo s nějakým cílem,podle mého názoru jednoduchý jak facka..
Back to top
majjkyy
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 9:19 am    Post subject: Reply with quote

Ale proc by to delal.Vzdyt by byl proti sobe. A jine aplikace necha bezet? To se mi nezda. Leda ze by mel dohodu s Nokii abychom si museli kupovat jiny foun nebo s T-mobilem abychom k nemu přesli .Nebo ze bychom mu tim Gibem a Jimmem tak zahltili síť? To ji má tak slabou? A jak operator pozna jake mam IMEI a nemyslim ze by si daval takovou praci a monitoroval to(pokud to vubec lze).
Back to top
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 9:23 am    Post subject: Mám na to takový pohled Reply with quote

chci zjistit o co mě zákazníci připravují možná pokusný balónek jak budou reagovat(kolik jsem jich odlákal prvním zamezením přístupu,jestly se nechají) když jim omezím přístup k určitým službám, nebudu to dělat velkoplošne,ale na reprezentativní skupině,pokud možno nenápadně,budu říkat že nic sem nezměnil v síti,dělat že je to nějaká závada(omezím to na úzkou skupinu typu mobilu aby to vypadlo fakt jak závada,a plus pro mě je že to za závadu se může vydávat vím že to vypina konkrétní typ mobilu protože..
Back to top
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 9:27 am    Post subject: Mám na to takový pohled Reply with quote

protože nezvládá obsloužit nestandartní požadavek v paketu(plus jediné pro mě) co víc si mužů přát udělat průzkum bojem. a za tři dny ta závada sama od sebe zmizí.
Možná vám přijdu hodně konspirujici,je to možný ale je to můj pohled na věc,když se nad tím člověk zamyslí,je to hodně divný a něco tu smrdí.
Back to top
majjkyy
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 9:31 am    Post subject: Reply with quote

Tak vsichni napiseme Vodafonu at vidi mnozstvi reakci. A ze jsme mu prisli na nekalé veci Laughing
Back to top
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 9:46 am    Post subject: IMEI Reply with quote

"A jak operator pozna jake mam IMEI a nemyslim ze by si daval takovou praci a monitoroval to(pokud to vubec lze"

Jednoduše,když je mobil přihlášený do sítě je identifikován i podle IMEI. jestly si někdo z vás vzpomíná operátoři zveřejňuj sice tak 2roky(nevím přesně teď stará data,protože to jsou pro ne hodně zajímavá data z hlediska marketingu,služeb,a všeho možného) o používaných typech mobilu v jejich síti a ta statistika se dělá přes IMEI a je to dost důležité pro každého operátora mít přehled o typech
Back to top
majjkyy
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 9:53 am    Post subject: Reply with quote

Ja jsem v tomhle laik, ale jak pozna kterou aplikaci prave pouzivam? Pres kterou se prave pomoci Gprs pripojuji? Kazda aplikace posila jiny paket, nebo tak neco?
Back to top
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 10:15 am    Post subject: Jak pozná jakou aplikací právě používám? nepozná to Reply with quote

"jak pozna kterou aplikaci prave pouzivam? Pres kterou se prave pomoci Gprs pripojuji? Kazda aplikace posila jiny paket, nebo tak neco?"

Nepozná jakou aplikací právě používás, ale to není důležité pozná to na jaký konkrétní server se ta aplikace chce připojit. pokud si chceš chatovat třeba přes icq na jimmu tak se připojiš vždycky na stejný server tedy na server icq,teor.jich může být víc ale operátor je zná a podle toho taky když chceViže s 99% jde o službu icq.oskarek se připojuje zas na jinou adr.atd..
Back to top
feromero
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 10:22 am    Post subject: Reply with quote

to je moc ujety ten pruzkum co to udela se zakaznikama. ostatne proc opakovat co uz udelal pegas, kdyz se menil na t-mobile (click a jine sluzby)?
spis bych hledal problem vylozene v telefonu siemens, urcite serie z urcitych vyroben, urcite soucastky od urcitych dodavatelu. protoze, jak rikam, me s65jede i nejede, segre m65 jede bez problemu, tatova me75 taky bez problemu.

milan
Back to top
tommysmash
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

Můj názor je, že 100% chyba je u vodafonu a siemensu... Pokoušel jsem se zjistit proč mi padá jimm a spol a opera ne. Přišel jsem na tohle opera má certifikát a jimm a spol. ne takže důsledek??? Aplikace bez certifikátu byly zablokovány a tím následná chyba v siemensu. Podle mě síť může zablokovat nějake http adresy a tím to nejde a navíc opera a wap se nepřihlašujou na určitou http adresu... Snad chápete co tím chci říct. Oskar asi zjistil že je okrádáme. Zprávy přes jimm jsou levnější. Zprávy přes Gibo SMS jsou levnější. Opera-standartní využití internetu. Email se dá taky využít jako levnější forma komunikace... co vy na to??? Think
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
feromero
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 05, 2006 12:37 pm    Post subject: Reply with quote

certifikace u java programu slouzi k tomu, aby se telefon nemusel ptat na potvrzeni nejake akce, napriklad pristup do souboroveho systemu. s vystupni komunikaci mimo telefon to nema nic spolecneho, jen ze se necertifikovany program zepta jestli muze pouzivat zdroje, v tomhle pripade gprs.

opera by se mela pripojovat na jednu jedinou adresu, a tou je prave proxyna, kvuli ktere je mensi datova narocnost prenosu.

tudy asi taky cesta nepovede.

milan
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 2 of 7

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum