View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
nerow tuner

8011.36 SMM
|
Posted: Sat Apr 01, 2006 6:19 pm Post subject: Vyhledává síť |
|
|
Potom, co jsem umrtvil CSL65 a oživil, blbe mi telefon(Simkarta).Když zapnu telefon, nenabehne mi sít.A když už nabehne, tak zase po chvili vypadne.Přitom mám jako domovskou sit nastevon T-Mobile CZ...Skoušel jsem dát svoji simku do jinyho telefonu a funguje bez problemu.Do svyho telefnu jsem skoušel všechny tři operátory(T-Mobile, Vodafone a Eurotel)Ty fingujou bez problemu...V čem je probelm?(Patchoval, oživoval i umrtvoval jsem telefon se simkou)Pomuže mi neco?Pomuže mi prosim nekdo?Je to docela na řepu, když mi po 10min vypadne sít a musim vyp. a zap. telefon...pak to nenabehne...tak ješte třikrát zap a vyp pak to zas na chvilku nabehne a takhle je to furt...docela me to už S**e...  _________________ Windows Mobile 6 | Mac OS X Leopard | Mobile Mac OS X | Project X |
|
Back to top |
|
 |
nerow tuner

8011.36 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sat Apr 01, 2006 8:19 pm Post subject: |
|
|
Cim si ho ozivoval?Svojou zalohou?Cudzim FF? Chyba by mohla byt aj v karte,ale ked ide v inom telefone,tak asi nie.SKus prehrat FW, popripade iny FF. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

Joined: 08 Nov 2005 Posts: 1469 Location: Bratislava Telefón: HTC Wizard
0.00 SMM
|
Posted: Sun Apr 02, 2006 3:07 pm Post subject: |
|
|
Toto robilo aj mne po blbo odblokovanej EEPROM. Skús nahrať (ak máš) svoju zálohu vrátane skrytých blokov (najlepšie predtým nahrať patch) alebo postupuj podľa návodu na odblokovanie. _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
nerow tuner

8011.36 SMM
|
Posted: Sun Apr 02, 2006 7:06 pm Post subject: |
|
|
Problém je v tom, že před umrtvením jsem nemel svojí zalohu.Odbkokoval jsem to v papua utils přes tlačítko freira...Skoušel jsem ruzné FF(cizí, svoji nemám), ale furt stejný.Chyba v karte nebude, jelikož ve ostatních mobilech funguje.Ale je zase divne, že všechy karty fungujou zase v mým mbolu, lae ne ta moje.Řekl bych, že se to podelalo, při odblokování... _________________ Windows Mobile 6 | Mac OS X Leopard | Mobile Mac OS X | Project X |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

Joined: 08 Nov 2005 Posts: 1469 Location: Bratislava Telefón: HTC Wizard
0.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 8:08 am Post subject: |
|
|
Daj tam teda nejakú cudziu FF, potom nahraj patch na odkrytie skrytých blokov EEPROM, v PU klikni na Freia.log (samozrejme sa presvedč, či máš predtým v PU vyplnené všetky políčka v záložke kódy). Potom otvor FREIU, v Unlocking functions klikni na Create MAP from LOG. Uloží ti to súboy .MAP. Ten otvor v Siemens EEPROM tools a bloky ktoré sa objavia, nahraj do telefónu (tá šípka doprava). Potom si ich označ (v okne napravo) a klikni na Save selected. _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 9:39 am Post subject: |
|
|
A vhodné bude si opravit všechyn bezpečnostní bloky podel tohoto článku http://www.siemensmania.cz/content.php?id=631 _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
nerow tuner

8011.36 SMM
|
Posted: Mon Apr 17, 2006 5:16 pm Post subject: |
|
|
Nepomohlo to...Stále mi to blbne...U sily signálu, když nabehne tak to piše -00DB a ukazatel signálu je uplne plný.Ale vetštinou signál po chvíli vypadne...Už nevim co by mi pomohlo... _________________ Windows Mobile 6 | Mac OS X Leopard | Mobile Mac OS X | Project X |
|
Back to top |
|
 |
nerow tuner

8011.36 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Tue Apr 18, 2006 9:03 pm Post subject: |
|
|
Nejsi první ani poslední Tohle telefon dělá, když jsi blízko vysílače nějakého jiného operátora, než máš na SIM-kartě. Prostě slyší o stošest nějakou BTSku cizího operátora, ale nemůže se na ni z pochopitelných důvodů přihlásit a hledá BTS povolenýho operátora.
***EDIT: vlastně si vzpomínám, že na svý C75 se mi taky poslední dobou stávalo něco podobnýho - pustím telefon a hned koukám (to už je holt takovej grif ) do servisního menu: a co tam nevidím: TA=00 ! (telefon není přihlášenej k žádný BTS) a dvě BTSky (obě s nicmoc signálem) se hádají o prvenství: chvilku má větší signál jedna, chvilku druhá, takže se telefon furt přepíná mezi nima; zkouším volat, abych tenhle proces urychlil - Není obslouženo! Vypnu a zapnu telefon, a už je to zase v pohodě, po pár vteřinách se telefon přihlásí, TA naběhlo. BTW když se občas koukám do MiniGPS logu, tak vidím, že telefon se v určitý hodiny i několikrát za pár minut přepínal mezi dvěma BTS (to obyčejně dělá, když mají obě BTS mizernej signál, jakej tu já mám, tak kolem -98- až -100db) a pak někdy zase vydržel i dvě hodiny na jedný BTS.
Takže bych ten tvůj problém možná ani neházel na telefon, ale na vlastnosti GSM sítě, kde bydlíš. Zkus se občas podívat do Servisního menu, jestli nemáš pod sebou dvě BTSky s takřka stejným signálem, nebo jestli máš miniGPS, podívej se do logu, třeba se ti záhadu povede objasnit  _________________ S LXXV
Last edited by ccd98 on Tue Apr 18, 2006 9:18 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
nerow tuner

8011.36 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
nerow tuner

8011.36 SMM
|
Posted: Tue Apr 18, 2006 9:16 pm Post subject: |
|
|
ccd98 wrote: | Nejsi první ani poslední Tohle telefon dělá, když jsi blízko vysílače nějakého jiného operátora, než máš na SIM-kartě. Prostě slyší o stošest nějakou BTSku cizího operátora, ale nemůže se na ni z pochopitelných důvodů přihlásit a hledá BTS povolenýho operátora.  |
no nevim nevim...ale když mám t-mobile a takhle to blbne...když dam do telefonu jinou simku t-mobile tak to jde..a moje simka ve všech ostatních telefonech taky de.
Je zajimavý, že to delá od ty doby, co jsem umrtvil telefon a musel tam nahrát cizí zalohu, jelikož nemám vlastí.A skoušel jsem všechy zpusoby odblokovaní... _________________ Windows Mobile 6 | Mac OS X Leopard | Mobile Mac OS X | Project X |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Tue Apr 18, 2006 9:24 pm Post subject: |
|
|
Teď jsem svůj příspěvek doplnil... stejně je to ale zvláštní, mělo by to ukazovat dB i když telefon není "zcela" přihlášenej do sítě (přece ukazuje dB, kanál i CID i u vysílačů jiných operátorů, jen z nich nejde volat)...
BTW a trochu OT: u mý starý MT50ky mi to jednou ukazovalo furt 110, bez signálu a bylo to tím, že jsem nějak neopatrně vytáhl konektor externí antény (tu jsem používal, když jsem potřeboval někomu opravdu "nepřerušovaně" volat ) z díry antény u MT50... stačilo tam ten konektor znova vrazit, trochu s ním pomlet a vytáhnout, telefon už se pak srovnal a pochopil, že už má používat vlastní anténu a ne tu externí a už zase normálně fungoval v síti. _________________ S LXXV |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Apr 19, 2006 8:14 am Post subject: |
|
|
Zrovna teď tu mám zákazníka s naprosto stejným problémem, telefon No3120 a starší karta T-Mobile , naběhne signál a po chvíli ztratí. Všechny ostatní karty OK včetně T-mobile a jeho karta nejde v žádném jiném telefonu. Jediná možnost - dojít na T-Mobile a zažádat o výměnu.
Ale pokud to dělá pouze jeden konkrétní telefon .... Pokud obnovíš v EEPROM bloky především 76, 5008, 5009, 5077 a pro plnou funkčnost servsiních funkcí ještě 52, 5121, 5122 a 5123 které ti vygeneruje PapuaUtils neměl by být naprosto žádný problém. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
nerow tuner

8011.36 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|